Tecrübeli annelerden yeni anne olacaklara tavsiye ve öneriler..

ya arkadaş süt gelmezse mama vermeyin falan demiş ama hatalı bu konuda
bebek aç kaldıkça sarılık değeri yükseliyor
sarılığı atlatabilmesi için beslenmesi şart
memeye alışmıyor diye bişey yok sadece zorlu bir süreç atlatılması gerekiyor ama en azından sağlıklı bir bebekle bu süreç atlatılıyor

sarılık olan bebek bitkin olduğundan emmeye gücü bile olmuyor
önce aç kalmayacak kadar verip gerisi için emzirme denemesi yapın

hep aynı pozisyonda yatırmayınki kafa şekli yamuk olmasın. 1.5 2 saatte bir mutlaka emzirin ki kan şekeri düşmesin ve de sarılık olmasın.doyurduktan sonra mutlaka sırtını sıvazlayarak gazını çıkarın.birde bebek kucağa alışır diye almamazlık yapmayın alışsaydı benimki alışırdı gaz sancısı yüzünden sürekli hoplatmak yüzünde kalırdık sürekli kucaktaydı hiçte alışmadı şimdi yerde daha iyi duruyo bu günler bir daha geri gelmez doyasıya tadını çıkarın

selamm..33. haftamdayım..göğüslerim çok büyüdü ve karın boşluğuna müthiş baskı yapıyor..hareketlerimin çoğunu o bölgede hissediyorum..acaba bebeğim rahat edemediği için mi???

ARKADAŞLAR ben de ilk doğum yaptığımda (sezeryan) sütüm gelmed çok az geliyodu 2 saati buluyodu emzirmem. üstelik bide sarılık olmuştı hemde uzamış sarılık yani 1 ay sürüyor.. onun için aç kalmmaması lazımdı. bnede önce emziriyordum 2 saat falaln sonra mama veriyodum bu yolla bebğim memeyi unutmadı biberona da alışmadı.. sarılılığımız 1 ay sürdü.. bebğim ilk ay 350 gr aldı. o da mama sayesinde sütüm ise tam olarak 25 günden sonra geldi. fakat o 25 gün içinde çok bunalımlara girdim emziremicem zannettim ama inatlaşınca oluyormuşş. mamayı verin ama emzirmekten vazgeçmeyiin

canım bende senin yaşadıklarının aynısını yaşıyorum 18 günlük anneyim sezeryan oldum bebeğim sarılık olduğu için bizde mama takviyesi yaptık başta kaşıkla verdim mamayı ama şimdi biberona döndük emziriyorum 3 öğünde mama veriyorum ama çok korkuyorum beni bırakır diye sütüm az biliyorum ama çoğalcak inş senin bu yazını okuduktan sonra daha çok inanır oldum inş bebeğim beni bırakmaz

ocean_girl

ooo ben 18 günlükken artık vazgeçtim demiştim... ama ara sıra burdaki yazıları okuyunca çok moral oldu... yani bu iş birazda moral işi imiş.. sakın vazgeçeme ...

inan benimki 2,5 aylık oldu. geçen gün emerken göğsümden sanki bişey aktı gitti göğüs içinden yaniii.. sonra bi baktım ki bir süt kanalı daha açılmış.. :) önceden o göğsüm daha az sütlüydü sıkınca çıkmıyodu.. şimdi onu sıkınca ordan da çıkıyorr. ama daha sen sıksan çıkmayabilir bunun için moralini bozma... benimde daha yeni çıktı o şekilde .. hani benim bebiş büyüdü ya daha kuvvetli çeker oldu galiba ondann. amaan diim önce emziir 2 saat olsun boşver.. ben ona hep yaka iğnesi diyodum:))

güzel haberlerini bekliyorummm

tavsiyeleriniz benim için bulunmaz hazine teşekkür ederim benim şu an tek korkum bu süt meselesi şuı an bırakın sıkmayı ellemey bile korkuyorum göğüslerimi inşallah bol bol sütüm gelirde emziririm...

ya sakın gülmeyinde aklıma bişey geldi
hani bebk emmediğinden de süt gelmiyo diyorsunuz ya
şayet emmesse memişlerimizi kocişler emze süt gelene kadar olmasmı acepkaydirigubbakcemile3

ya sakın gülmeyinde aklıma bişey geldi
hani bebk emmediğinden de süt gelmiyo diyorsunuz ya
şayet emmesse memişlerimizi kocişler emze süt gelene kadar olmasmı acepkaydirigubbakcemile3

ya sonra adamın miğdesi bulansın sonra bi daha memişlerimize yaklaşmazlar...zati hamilelikte bi tuhaf oluyorlar bide emzirirken öyle bişey yapsak artık bizi tam sağım ineği olarak görürler .....delikafadulden

kızlar ben buhar makinesini soğuk üfleyenmi alayım sıcak üfleyen mi aradaki fark nedir ??hangisünü tavsiye edersiniz...

Emzirme döneminde canınızı olur olmadık herşeye sıkmamaya sinirlenmemeye özen gösterin ben bunu beceremedim oğlum 2,5 aylıkken sütüm kesildi . senağlama Annem hastalandı aşırı üzüldüm , aldığım kilolarımı veremeyeceğimi sanıp kafama çok taktım iştahımdan oldum .. Sonunda oğlum anne sütünden oldu . Keşke kilolalarım olsaydı da oğlum sütsüz kalmasaydı .. Aklıma geldiği zaman kendimi suçlu görüyorum ve çok üzülüyorum.

nilmısra bir şey sorabilirmiyim ben aralık annesiyim 6.5 aylık birkızım var benimde üzütüden sütüm kesildi 2 hafta oldu vermeyeli sen veriyomusun yoksa bıraktınmı ben tekrar denesem sütüm gelirmi bana özelden msj atabilirsen çok sevinirm bu arada kızının adı mısra ise bayıldım çok güzel bir isim

evet arkadaşlar sütü kesilipte veya azalıpta tekrar gelen varmı veya bunun için özel bişiy denedinizmi imkanı varsa tekrar gelmesi için ne yapmalıyız

sütü olmayan canlarım az önce başka bir yerde yazmıştım buraya kopyalayayım . hemen bir eczaneye git ve VıTAMALT al.1 hafta hergün bir tane iç.Tadı makinada yapılmış şekersiz nescafe gibi. 4.gün sonunda farkı farkedersin. sonrada arada bir iç derim ben. hem sütün daha kaliteli ve besleyici olur..Birde Humana bitki çayları var.Onlarda işe yarıyor ama daha uzun vadede.Bebşine asla biberon verme .Vermişsen bile damaklıklı olanlardan olmasın.

Sütü olmayanlara MÜJDE MÜJDE MÜJDE.

aKADAŞLAR PROF DR GÜLBıN GÖKÇAY DıYE BıR DOKTOR VAR.Ben bebek beslenmesiyle ilgili kitabını almıştım. OPrada diyorki her kadın süt yapar. Ama stresten vs. sütü oluşmamış yani süt bezleri çalışmayan kanalları açılmamış bayanlara hormon iğnesi yapıyoruz.Tamamen zararsız hiç bir yan etkisi olmayan bir iğne bu.Böylece süt bezleri yeniden tetikleniyor. Bence bu konuyu bir araştırın.Ben bunu bir mevlütte sütüm yok diye birine söylemiştim.Vakıf gurebaya gitmiş iğne olmuş annemlede bana teşekkür yollamış.Ama hangi doktora gitmiş onu bilmiyorum zaten kendisinide tanımıyordum.Fakat daha bilinçli ağızdan bilgi almak isteyenler googlda aratın gülbin gökçay diye.Telefon açın kendisine kıyın azıcık gerekirse paranıza olun iğnenizi emzirin bebişlerinizi.Ben emziremedim bu kitap sonradan geçti elime..ınanın sonra çok üzülüyorsunuz. hep keşkelre gark oluyorsunuz.Keşke onu dinlemeseydim.Keşke şuna üzülmeseydim.Keşke ev işine bu kadar önem vermeseydim.Keşke de keşke.
Arkadaşlar doğadaki her canlı kendi bebeğini besleyebilme kabiliyetine sahiptir.Biz kadınlar kendi kendimize yapıyoruz hep.ış beyinde bitiyor aslında ama oplmadımı iğnesi varmış işte.
DAha sağlıklı bir toplum için en az 6 ay ve kesinlikle su vermeden emzirin arkadaşalr.Keşke banada biri bunları söyleseydi Anneliğinizi doya doya tadın.Kimseye kulak asmayın.Ay ev kalabalık utanıyorum emziremiyorum falanca herşeyime karışıyor falan bırakın bunları.Gerekiyorsa herkesi atın dışarı olmadımı deliliğe vurun işi lohusalığa verirler nasıl olsa.Oda mı olmadı kendinizi kapatın odaya. Yada alın bebişinizi çıkın dışarıya.Hangisi sizin ruh halinize iyi gelecekse onu yapın. Ne malum bir daha bebişiniz olacakmı.Ya bebişinizin benimki gibi bir sağlık sorunu çıkarsa emzirilmemiş olmak onun için ne büyük bir tez avantaj bilemezsiniz.
Ben korkudan yazılar yazmak istemiyorum.
Demek istediğim meme sizde süt sizde.Süt bezlerinizi harekete geçirmeniz gereken tek şey.Bunuda ılık banyoylamı yaparsınız sıcak havluyu göğsünüze koyarsınız VıTAMALT mı içersiniz yoksa iğne mi oluresunuz bilmem ama her bebeğin annesinden beslenmeye hakkı var.Bu bizlerin insiyatifinde olan bir şey değil. Bu onların insan olma hakkı.Evlat olarak annelerinden olan hakkı.canlı hakkı. ne derseniz deyin işte.
Sonra benim gibi ah keşke zamanı geri almak mümkün olsaydıda beişimi emzirseydim dememeniz temennisyle herkese bol sütlü günler.

SÜT YAPIMI NASIL BAŞLAR?
Memede süt yapımını sağlayan madde annenin beyninden salgılanan “PROLAKTıN” adlı bir hormondur. Gebeliğin sonlanmasıyla vücutta gebelik hormonları azalır ve prolaktin salgılayan bezler uyarılır. Prolaktin salgısı doğumdan sonra bazı annelerde hemen, bazılarında ilk 4 gün içinde artmaya başlar.

Kan damarları, memede süt yapımı için gereken maddeleri süt hücrelerine taşır. Prolaktinin etkisiyle memeler sütle dolar. Bu sürede memede kan damarları daha çok kan taşır ve memeler sıcak ve sert olur. Süt akmaya başlayınca ve bebek emmeyi öğrendikçe memedeki gerginlik azalır, anne de rahatlar.

Bu olaylar sırasında anne ve bebek zorluklarla karşılaşabilir. ılk günlerde anne ve bebeğe, yardım ve destek gerekebilir.

ANNE SÜTÜNÜN GÖRÜNÜMÜ NASILDIR ve NEDEN DEĞıŞıR ?
ılk sütün sarımtrak renkte olmasına karşın olgun süt beyaz ve inek sütünden daha sulu görünümdedir, rengi mavimsi bile olabilir.

Bebek büyüdükçe anne sütünün rengi değişir. Bunun nedeni bebek büyüdükçe ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde sütün içeriğinin değişmesidir.
ANNE SÜTÜ KENDı KENDıNE MEMEDEN AKMAZ !
Süt memede yapılır yapılmaz dışarıya salınmaz, süt akımı için bebeğin emmesi gerekir. Bebeğin etkin emmesi için memeye iyi yerleştirilmesi ve memeyi iyi kavraması çok önemlidir.

Bebek emerken, meme başındaki sinirlerden, başka uyarılar da çıkar ve bu uyarılarla annenin beyninin başka bir bölümünden OKSıTOSıN adlı bir diğer hormon salgılanır. Oksitosin süt adacıklarının etrafındaki küçük kasları etkiler. Bu etki ile kaslar kasılır ve süt, süt adacıklarından meme başındaki kanallara taşınır. Bebeğin emmesi ile meme ucunda bulunan 10-15 delikten süt dışarıya akar. Her iki meme aynı anda çalışır. Bebek bir memeden emerken, diğer memeden süt damlayabilir.

Bebek emmeye başladığında, ilk önce meme başının hemen arkasında bulunan süt havuzundaki birikmiş sütü alır. Bu süt hemen tükenir. Süt akımının devamı için oksitosin salgısının uyarılması gereklidir.

Memede süt yapımı ve yapılan sütün meme ucuna ulaşması bebeğin her iki hormonun yapımını uyaracak kadar kuvvetli ve etkin emmesi ile gerçekleşir. Bunun için bebeğin sık aralarla ve uygun bir biçimde memeye yerleştirilmesi ve bebeğin de meme başını iyice kavraması gerekir.
EMZıRME SIRASINDA SÜT AKIMININ DEVAMLILIĞI NASIL SAĞLANIR?
Bazı annelerin sütleri, bebek memeye tutulur tutulmaz akmaya başlar. Emzirmeyi, düşünmek bile beyini uyararak sütün akmasına neden olur. Bazı annelerde ise süt akışı bu kadar kolay olmaz.Bebeğin birkaç kuvvetli emme hareketinden sonra başlar.

1. Kuvvetli emme ile annenin beynine uyarılar gider.

2. Oksitosin salgılanarak memeye ulaşır ve süt akımı başlar.
SÜT YAPIMININ DEVAMLILIĞI NASIL SAĞLANIR?
Emzirmede bebeğin ağzı annenin meme ucu çevresini sıkıştırır. Bu baskı ile uyarılan sinirler beyinde prolaktin yapımı ile görevli olan bölgeye haber götürürler. Bu haberler prolaktin salgılanması için emir olur. Ne kadar çok haber iletilirse, o kadar çok prolaktin yapılır.

DAHA ÇOK EMZıRME = DAHA ÇOK UYARI = DAHA ÇOK SÜT YAPIMI

BEBEK NE KADAR ÇOK EMERSE, ANNE O KADAR ÇOK SÜT ÜRETıR.

Kaynak: T.C. Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…