1-hastanede yaşananlar herkese göre farklılık gösterir canım..mesela kimine sonda takılır lavman yapılır ,kimine yapılmaz ..ben sezeryan oldum ve sonda iyi ki takılımış ..çünkü ilk gün ayağa kalkamıyorsunuz..normal ve sezeryan doğuma göre yaşananlar değişir..super sayfa olmuş..hazırlıyan arkadaşın ellerıne saglık hakikaten alişveriş esnasında ne kadar acemi oldugumu anladım cevremde olan yeni anneleri soru yagmuruna tutuyorum.hastanede neler yasanıyor ..yanımda olmassa olmaz şeyler ne..bebegım için kaç adet kıyafet almalıyım? hastane cıkışları o kadar minikki bı cogunuz bılıyorsunuzdur mothercare'in 0-3 aylık takımları var o hastane için idealmidir.?yanı dogdugu an için soruyorum.ben yanıma kac pijama yada gecelık almalıyım ?hemen kılo verılıyor mu? ben zayıflamayı cok ıstıyorum zayıflayayım derken sutum azalır mı?bıldıgım tek gercek var kıloluyken hıç mutlu kız olamıyorum tamam cocugumda saglıklı sıhatlı olsun ıstıyorum ama zayıflamayıda cok ıstıyorum..ayyy bıton endıse bıton soru ıyı kı bu sayfayı açmışsınız.
kızlar bir sorum olacak, ama lutfen ilk hamileligini yasayan arkadaslardan degil de anne olmus arkadaslardan cevap bekliyorum;
ben bebegim icin herkes cok tekstil urunu alma dedigi icin sadece sunlari aldim 3 aylıga kadar
5 adet yenidogan citcitli body
3 adet yenidogan tulum
5 adet 0-3 ay cıtcıtlı body
3 adet 0-3 ay tulum
3 pijama...
yelek hırka filan babanneden gelicek.
0-3 ay arasi icin biraz daha pijama alti yada body alsammi yoksa yetermi bunlar?
anne olmus bir arkadasim kirlendimi elinde yıkayıverirsin yeter diyor.
digeride gunde 3-4 tane degisiyor kusuyor, miciyor sırnaşık şey diyor
ne yapcazCADIARZU
anne olmus bir arkadasim kirlendimi elinde yıkayıverirsin yeter diyor.
digeride gunde 3-4 tane degisiyor kusuyor, miciyor sırnaşık şey diyor
ne yapcazCADIARZU
canım bunlar çok az yetmez ..banada hep hediye gelir dediler ama ben tabi dinlemedim aldım birsürü şey iyiki de almışım gelenler hep 1-2 yaş elbise v.s..sen biraz daha al ..kusuyorlar, altını değiştiriken hoop bi bakmışın kakasını yapıvermiş yada çişini..günde 2-3 kez değiştirdiğim günler oldu
en çok çıtçıtlı bady al uzun kol kısa kol en az 10 tane olsun..pijama takımı ve patikli alt en çok giyilenler..
bir arkadaş eklemiş bunu gaz sancısına hindistan cevizi çok ama çok iyi geliyor aman dikkaaaaaaaaaaaaat.bu hindistan degil hint(muskat)cevizi ve günde 2 defa serçe parmagınızın tırnagının yarısını geçmeyecek çünkü fazlası uyuşturucu.bebeginize yaradan çok zarar verirsiniz hintliler bunu uyuştucu olarak kullanıyo
zaten bebeğinize süt dışında vereceğiniz ekler çok ama çok az ve nadir olmalı...
ayrıca yaz aylarında çırılçıplak soyup,evinizin güneş alan camını açıp güneşe yatırın,
altına kalınca birşeyler serip,çarşaf altınada naylon sermeyi ihmal etmeyin...
biliyorsunuz ki D vitamini güneşte var ve kemik gelişimi için şart....
ayrıca her emzirmeden önce ,önceden hazırlanmış kaynamış soğumuş karbonatlı suyla
göğüs uçlarınızı silin ki,hem göğsünüzün ucu tahriş olmasın,hem de bebeğiniz ağzında pamukçuk olmasın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?