Tecrübeli annelerden yeni anne olacaklara tavsiye ve öneriler..

böceğim topik hayırlı uğurlu olsun.ellerine sağlık.
bu arada şu gögüs kreminin adı neydi kızlar ya.ben ondan alayım hemen.

çok güsel bir başlık olmuş elinize sağlık biz yeni anne adaylarını biliglendriyorsunuz saolun. ben bebeğimin alt değişiminden sonra bepanten ullanmayı düşünüyorum hastane içine amuk su ile emizleyemem diye uni baby nin ıslak pamuğunu aldım saf su ve pamukmuş o o yüzden. kendim için göğsüm içinse: purelan 100 diye bir melhem önerdile bana iyimidir bilg verirseniz sevinirim. birde hastane için götürülmesi gerekli olanları yazarmısınız teşekkürler

yan yatma yastıgı kesınlıkle tıcarı degıl :1no2:hele benım gıbı cok kusan bır bebegınız varsa..kustugu dırek yana gıdıyor.hatta onu cıkarana cok dua etmısımdır.bebegı kusmayan anlayamaz ama bır bardak dolusu kusuyorsa hayat kurtarıcıdır..dogdugundan 3 aylık olana kadar kullandım...

benım tavsıyem sutunuzu arttırmak ıcın mutlaka bozayı deneyın cok guzel sut yapıyor.
patıksız tulum almayın corap gıydırsenızde yukarı sıyrılıyor bacakları acılıyor.alt ust gıydırıp soymak zor oluyor.onden cıtcıtlı tek parca tulumlar cok kullanıslı oluyor.pısık olursada 2 cay kasıgı zetyınyagı ıle 2 damla balı karıstırıp surun sabaha hıcbırsey kalmadıgını goreceksınıza.s.

1-hastanede yaşananlar herkese göre farklılık gösterir canım..mesela kimine sonda takılır lavman yapılır ,kimine yapılmaz ..ben sezeryan oldum ve sonda iyi ki takılımış ..çünkü ilk gün ayağa kalkamıyorsunuz..normal ve sezeryan doğuma göre yaşananlar değişir..
2-olmassa olmazlar bebeğin kıyafetleri ve senin kıyafetlerin..ped , bebek bezi v.s hastaneden karşılanıyor..
3-bebek için 0-3 ay hastane çıkışları en uygunları..ayrıca ekstradan 2 çıtçıtlı bady.2 patikli alt pijama ,bir takım alt-üst pijama ,çorap,penye battaniye , çıkış için kalın battaniye ,ağız mendilleri,ıslak mendil,pişik kremi,yelek ,hırka , bunlar yeterli oluyor..
4-gecelik senin için en uygun olanı..emzirmeye uygun önden 2-3 düğmeli 2 gecelik yeterli,ayrıca kendine çorap gögüs pedi,göğüs kremi,kağıt havlu eğer takarsan emzirme sütyeni veya penye sütyen ben kullanmamıştım ve bol olanlardan külot..
5-doğum çıkışı 4 kilo vermiştim 1 hafta içinde 10 kilo gitti.kalan kilom içinde şimdilik bişey yapmıyorum..dr önermedikçe diyet yapma derim..süt içinde bol su tüketmelisin..

soracağın başka konularda yardımcı olurum

kızlar bir sorum olacak, ama lutfen ilk hamileligini yasayan arkadaslardan degil de anne olmus arkadaslardan cevap bekliyorum;
ben bebegim icin herkes cok tekstil urunu alma dedigi icin sadece sunlari aldim 3 aylıga kadar
5 adet yenidogan citcitli body
3 adet yenidogan tulum
5 adet 0-3 ay cıtcıtlı body
3 adet 0-3 ay tulum
3 pijama...
yelek hırka filan babanneden gelicek.

0-3 ay arasi icin biraz daha pijama alti yada body alsammi yoksa yetermi bunlar?

anne olmus bir arkadasim kirlendimi elinde yıkayıverirsin yeter diyor.

digeride gunde 3-4 tane degisiyor kusuyor, miciyor sırnaşık şey diyor
ne yapcazCADIARZU

pişik için bepanten tedavi edici amaçla kullanılır fakat sürekli kullanım için pişik önleyici kullanmanız lazım..ben nivea kullanıyorum memnunum ..eğer bebek pişik olursa tedavi edici birçok yöntem var önemli olan pişik oluşmaması ..

selam kızlar,

27 günlük ikiz annesiyim,

aklıma gelenleri yazayım inşallah yardımcı olur,

* hastane için lohusa geceliği almıştım bir dünya para verip, hiç kullanamadım, onun yerine önden düğmeli gecelikler daha kullanışlı.

* hastane odası çok sıcak oluyor, ben çok terlemiştim, yanıma bol bol atlet almadığıma çok pişman oldum.

* özel hastanede sezeryanla doğum yaptım, hasta bezini, bebek bezini, (bebek emmezse) mamayı onlar verdi. ayrıca çantaya koymaya gerek yokmuş. sadece çıkarken kullanmak için bez gerekebilir.

* bebeklerim için ilk günden beri mermerşah zıbın çok kullandım. bol bol olması gerek bence.

* bebeklerimi beslerken en çok ihtiyacım olan şey yumuşak ağız bezleri oluyor. bol bol olması gerek.

* bebeklerime aldığım ama kullanamadığı giysiler ayaklı tulumlar oldu. rahat edemiyor kızlarım içinde. içinde çok hareket ediyorlar, sağ bacağı sola sol bacağı sağa geçiriyorlar, ayakları dolaşıyor içinde :))))

* bebeklerin altını temizlemek için ıslak mendil almıştım birçok ama kullanmıyorum pamuk ve ılık suyla temizliyorum.

* sütümü artırmak için ilk günden beri Humana steel tea içiyorum. Ayrıca rezene çayı, ısırgan otu çayı, kuşburnu çayı, kompostolar, bol bol sıvı tüketiyorum. işe yarıyor.

* ilk günler göğüs uçlarım çok acıyordu lansonish krem kullandım. çok iyi geldi. artık sorun yok.

* sütümü sağıyorum elektrikli mini süt pompası almıştım. iyiki almışım çok işimi görüyor.

şimdilik aklıma gelenler bunlar kızlar, daha sonra hatırladıkça yazarım.

herkese kolay hamilelikler diliyorum.

doğumdan sonra çoğu annenin bağırsak düzeni bozulur ve kabız olurlar.çok basit ve çok rahat bi yöntemle rahatlıkla tuvaletinizi yapabilirsiniz.kullanmadığınız bir kovanın yarısına kadar kaynar su koyup buharına oturun tuvaletinizi ona yapın sıcak buhar bağırsakları inanılmaz yumuşatıyor ve ağrısız sancısız yapabiliyorsunuz.

bebeklerin gazını çıkarmak içinde bebeğin karnını omzunuzun sert kısmına dayayın ve hafifçe zıplayarak bebeğin de zıplamasını sağlayın bu hareket masaj gibi geliyor bebeklere ve daha rahat gaz çıkarıyorlar.

bebeğe aldığınız altlar patikli olsun kış bebeğiyse.

ve bebeğinize sürekli slow müzik dinletin çok sakinleşiyorlar

3 Aylık bır anne olarak, Hamile arkadaslarıma öncelikle şu tavsıyede bulunacagım bu en onemlısı sanırım..
Hamıleyken ben onu yapmayacagım, bunu etmeyecegım diye bol keseden atmayın.. :) Kımsenın cocugunu aman ki aman kınamayın..
Sonra tum yadırgadıklarınızın ıcınde bulursunuz kendınızı.. :)
Sorunlu bır bebegım yok genelde sakındır. ama cevremden ve ara ara yasadıgım zamanlardan bılıyorum sallamam derdım sallıyorum sımdı. Eğer kucagınızda avazı cıktıgı kadar bagaran ve aglayan bır bebek varsa butun kurallar çöpe gıdıyor haberınız olsun. :)) o anda kurala ayıracak vaktınız olmuyor.. :) Bunu ozellıkle bir eğitimci olan ben söylüyorum. Helekı kolik ve cok gazlı bebegı olan Anneler.... Allah onların yardımcısı olsun.

sıdmdılık aklıma gelenler bunlar..
*Doğum ıcın endıselenmeyın,korkmayın ger sey olacağına varıyor.ve Allah yardım edıyor..dunayada her dk kac kadın bunu yapıyor dusunun.....
**normal mı sezaryen mı ıstediğinize onceden karar verın ve kararınızda ısrarcı olun.sureklı "acabaaa"larla dolaşmayın.neye hazırlanırsanız onu kolay yasarsınız.
*normal doğum ısteyenler hareketsız kalmayın.bol ezersiz,yuruyus hareket yapın.kegel egzersizini ve doğumda nefes eknıklerını mutlaka öğrenn ve uygulayın..
*hastane cantasına koyulması grekenlerı yazmayacagım cunku bırcok yerde yazıyor.sadece abrtmayın dıyebılrım.
*ılk aylarda cokk hızlı buyuduğunden fazla kıyafet almayın.
*penye,akrılık,pamuklu,pzaen...herturlu battanıyenız olsun.
*uyku tulumu gece için süper...
*park yatak alanlar ıcın uyku setı gereksız..bebeğeyorgan helekı slkıon yorgan ortulmuor bosun almayın.
*cocuğu ıkı saattte bır zorla neyapıp edıp uyandırın ve emzırın gecede tabı...sarılığı artıyo yoksa..sekerlı su da verın bence ılk doğduğu gun sutunuz gelmezse.
*cocuğu banyo yaptırınca kıvrım yerlerını ıyıce kurulmaya ozen gosterın.bı kere yaptım bu hatayı cok kotu oldu.cahüllükk iştee
*ılk günlerde yenıdoğan ıslak mendıllerınden kullanın.sık sık altını pisleyeceklerdır.cok değiştirin..
anne sutu alan bebeklerin dışkısı sarı,tanecıklı ve vıcık bır sekılde oluyor endıselenmeyınn!!
*eldıven sadece 1-2 hafta kullanın.ellerını tanıması ve dokunması gerek bebeğinizin cok onemlı!!!
*asılarını ve topuk kanı vrmeyı ıhmal etmeyın.
*banyo yapptırmdan once gıydıreceğiniz kıyafetlerı,havlusunu hazırlayın.ben banyodan cıkınca dıek havluya sarmıyorum once bır tulbente sarıp suyunu alıyorum sonra havlu ıle kuruluyorum..
*banyodan sonra bebe yağı ıle masaj yaoın tum vucuduna.
*banyo yapmadığı gunlerdede pamuk yardımıyla yıne bebe yağı ıle vucut temzliğini yapın..
*cocuğa gun ıcınde kollar asagı -yukarı,saga-sola ayaklar karna doğru yukarı ve asağı,yukarıda acıp sağa sola hareketleri yaptırın.
*cocuğu emzırırken kahverengı ksıımı ıyıce yerleştirn ağzına sadece ucunuverırsenızbuyuk ıhtımal mastit olur..Göüs ucu catlakları ıcın bana bepanthen ıyı geldı.ama emxzırmeden once yıkamak gerek!!
*Bır pompa ve sut saklama posetlerı mutlaka edının. basınız ne geleceği belli olmaz.
*İlk bez kullanım için yenıdogan paketı tercıh edın
*ve boll bolll emzırinn,sutum yok nıye emzıreyım demeyın.emdıkce gelecekk..
*hamılelıkte ve bebğiniz doğduktan sonra bol klasık ve dınkendırıcı muzıkler tercıh edın.
*hep aynı saatte uyumaya(hamılelıkte)ozen gosterın.ben hep 10-11 arası uyurdum smdı bebeğim mutlaka saatlerde uyur..
*gece bebeğinizi emzırmek ıcın kalktığınzda yuksek sesle konusmayon onunla,alcak sesle ve ısıgı acmayın gerekırse kucuk bır gece lambası olabılr.boylece uykusunu acmayacaksınız ve gece uykusu duzene gırecek.
**asla ama asla bebğinizi yanınıza alarak uymaya kalkışmayın.bu cok acı bır son getırebılrı!!!!emzırın ve yatağına yatırın asla usenmeyın!!!
***uykunuz ağırsa ve zor ayılıyorsanz emzırmek ıcın uyandığınzda mutlaka yuzunuzu yıkayıp kendıze gelın.bebeği memede boğmayın!!!!
***doğru emzırme pozısyonunu öğrenın.bebeğin bası ve vucudu tamamen memeye donuk.bası anneın dırsek boşluğunda annenın elı cocuğun poposunustunde ,destekler sekılde olacak!
*zayıflayım deyıp gıdanızı kesmeyın,sutunuzun kalıtesını bozmayın.tabı abartmayın hamılelıkte nasıl beslenıyosanız oyle beslenmelısınz.
*normal doğum yapmıs bır anne olarak mutlaka doktorunuz ızın verdığı surece normal doumu tavsıye edıyorum ..
veee
*anne sütüüü
*anne sütüü
*anne sütüüü

Son düzenleme:

canım bunlar çok az yetmez ..banada hep hediye gelir dediler ama ben tabi dinlemedim aldım birsürü şey iyiki de almışım gelenler hep 1-2 yaş elbise v.s..sen biraz daha al ..kusuyorlar, altını değiştiriken hoop bi bakmışın kakasını yapıvermiş yada çişini..günde 2-3 kez değiştirdiğim günler oldu
en çok çıtçıtlı bady al uzun kol kısa kol en az 10 tane olsun..pijama takımı ve patikli alt en çok giyilenler..

Son düzenleme:

anne olmus bir arkadasim kirlendimi elinde yıkayıverirsin yeter diyor.

digeride gunde 3-4 tane degisiyor kusuyor, miciyor sırnaşık şey diyor
ne yapcazCADIARZU

canım bebek çabuk geliştiği için fazla alma demişlerdir. küçülüp kalıyor.
ama ben şu arkadaşının lafına takıldım. elinde yıkayıverirsin demesine. elde yıkama bence. çünkü bebek cildi hassas ve kıyafetlerindeki mikrop elde yıkanan suyun sıcaklığı ile ölmez. yüksek derecede yıkamalısın. hatta gerekiyorsa ütülemelisin.mikrop kaparsa bebeklerin cildinde yaralar olabiliyor. birde mutlaka sabun tozu veya bebek deterjanı kullanmanı tavsiye ederim.
aldıklarında şimdilik yeter gibi görünüyor , gerekirse ileridede alırsınız.
ben kıyafetlerden başka birde bolca ağız mendili almanızı tavsiye ederim. emdikten sonra bebekler bir miktarını çıkarırlar. yumuşak pamuktan yapılmış mendiller çok işinize yarayacaktır. annem bana getirdiğinde mendil ne işe yarayacak, mendil devrimi kaldı demiştim ama accayip işe yarıyor hihoyyyt

Duygu Arkadasımın da dedıgı gıbı tek parca ayaklı önden cıtcıtlı butun tulumlar gercekten cok kullanıslı.. evdeyken bazende dısardayken doğdugundan berı onlardan kullanıyorum. alt degıstırırken de sıcak tutması acısından da kucaga alırken de cok kullanıslı.. alt lı ustlu gıydırıldıgınde hem bacakları soğuk alabılıyor, hem kaldırıken tutarken sureklı belı toplanıyor hemde at acarken gıydır cıkar ugrastırıyor.. ama tulumun cıtcıtlarının cok seyrek olmamasına ozen gosterın soguk alır..

kizlar ben biraz daha aliyim o zaman yetmez bana da oyle geliyor.

Canım elde yıkama mevzusu su; arkadasim sunun icin soylemisti,
hani bebek kıyafetin tamamini kirletmiyor ya.
cok kucuk bir bolge ye kusuyor filan, o kismi elinde yıkarsin demisti.
ama dedigin mantikli. sagol paylasım icin.

elif_bs arkadasım, gıysıler bıraz az gıbı geldı bana.. bır kac tane daha boydan butun onden cıtcıtlı body alabılırsın.. cunku kustugu oluyor, kakasının çişinin gectıgı oluyor degısıtıyrsun bazen bu hergun oluyor bazen 2 gun gıyebılıyor aynısını ama bellı olmaz her bebekte.. mesela cok kusan bebekler oluyor elbıse yetısmıyor onlara.. benımkı cok kusan bır bebek olmamasına ragmen sımdıye kadar hıc elımde elbısesını yıkamadım.. cunku bır kac tulum agız mendıllerı battanıyesı yada ortusu hırkası yeleklerı muhakkak 4-5 gunde bırkıyor makınenın kısa programında yıkıyorum daha ıyı yıkanıp durulanıyor hemde bırıkmıs oluyor zaten sık degıstıgı ıcın..

haddim olmayarak bir tavsiyede daha bulunmak isterim bebeği olacaklara.
bebeklerinizin banyosunda SABUN kullanmayın !!! cildi mahvediyor. her ne kadar bebek sabunu olsada kullanmayın. 2 çocuğum var ilkinde dalinin bebe sabunu ile başlamıştım ama cildinde problem oldu. doktorum sabun tavsiye etmedi. onu yerine bebe kompaktı var. içeriğinde sabundaki maddeler yok. sebamedin bebe kompaktını tavsiye ederim.

Bebeği çok sarmalamayın.. terletmeyın.. sıkmayın.. kendıınız nasıl rahat edıyor nasıl usumyor yada terlemıyorsanız ondan bır kat fazlasını gıydırın.. hareket kabıleytını kısıtlamayın.. bebegı cok saracagınıza odanın derecesını guzel ayarlayın cok sogukta hırkayla bıraz sogukta yelekle normal havalarda kendı kıyafetıyle oturtun.. eger bebek cok sıcaga ve sarmalanmaya alısırsa en ufak soguktan hasta olur, eger terlerse ufak esıntıden usutur hasta olur.. bu yuzden terletmeyın hıcbır zaman.. Sakın ukalalık gıbı algılanmasın :) 3 Aylık anneyım evet ama sadece bu 3 aya dayanarak soylemıyorum Mesleğim Çocuk gelişimi ve Eğitimi Psikolojisi aynı zamanda Okul oncesı eğitimi.. bunların yanında da okudugum ve bılgılendıgım bır cok konuya dayanarak tavsıyede bulunuyorum.. umarım faydalı olurum.. bende ısterım ki daha tecrubelı anneler de bana faydalı olsun..
sevgiler..

zaten bebeğinize süt dışında vereceğiniz ekler çok ama çok az ve nadir olmalı...
ayrıca yaz aylarında çırılçıplak soyup,evinizin güneş alan camını açıp güneşe yatırın,
altına kalınca birşeyler serip,çarşaf altınada naylon sermeyi ihmal etmeyin...
biliyorsunuz ki D vitamini güneşte var ve kemik gelişimi için şart....
ayrıca her emzirmeden önce ,önceden hazırlanmış kaynamış soğumuş karbonatlı suyla
göğüs uçlarınızı silin ki,hem göğsünüzün ucu tahriş olmasın,hem de bebeğiniz ağzında pamukçuk olmasın...

betülcüm 3 aylık anne olmak ile 10 yıllık anne olmanın hiçbir farkı yok..biz anneliğe hamile iken adapte olduk zaten..araştırdık okuduk bilgilendik,şimdide pratik yapıyoruz..bilgi paylaştıkça büyür ve insanlara ulaşır..kimse yadırgayamaz anneyiz biz..:)))

merhaba canm bu bilgiyi duymuştm ama anlayamadığım karbonatlı suyu sürünce hemen emzrcekmiyim yani emzirince bebek tadını almıycak dimi. birde; tamam karbonatlı suyla sildim peki krem yerne geçcekmi yani tahri olmycakmi ayrıca krem kullanmama gerek olcakmı paylaşımınız için çok teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…