Tecrübeli annelerden yeni anne olacaklara tavsiye ve öneriler..

Evet bir bakıma haklısın canım, ben öyle dusunmem tabı ama kımısı de ıcınden daha 3 aylık anne ama amma da yazmış diyebilir.. kaydirigubbakcemile3 ama hakıkaten bebek konusu da olsa normal hayat tecrubesı de olsa kımısı 40 yılını bos gecırır yasa bakarsın bırsey sanarsın.. kımı ne badirelerle bır 15 yıl gecırır 40 yıldan daha tecrube doludur bakarsın kucuk sanırsın.. bu işler hıc bellı olmuyor. ama bebek konusun da da herkesın tecrube kazancı bıle bırbrınden farklı oluyor.. 1 gunluk annede olsan 10 yıllık annede olsan herkesın bırbırınden alacagı cok sey var...

Son düzenleme:

ben doğum yapalı 12 yıl oldu...
emzirdiğim süre boyunca ( 11 ay emzirdim)
her emzirmede karbonatlı suyu sürdüm ve emzirdim...
zaten çok fazla koymuyorsunuz karbonatı...
ve hiç krem kullanmadım,çünkü hiç tahriş olmadı...
kızımın ağzında da pamukçuk denilen olayı hiç yaşamadım...
aklıma geldikçe sizlere faydalı bilgiler yazacağım...
eğer ufacık bir faydam olursa ne mutlu bana...
sevgiler...

çok teşekkürler saol canım. bilgilerinde yararlanmak isterz tabiki peki fazla koymuyorsunuz demişsin ne kadar oymalıyız

çok teşekkürler saol canım. bilgilerinde yararlanmak isterz tabiki peki fazla koymuyorsunuz demişsin ne kadar oymalıyız

günlük hazırlıyoruz...
ufak cam kaseye kaynamış,soğumuş suyu koyup,
1 veya 1,5 çay kaşığı karbonatı koyup her sürmede karıştırıp pamukla sürüyoruz,
yalnız her göğüse ayrı pamukla sürmeyi unutmayalım...
secgiler...

vermiş olduğun bilginin doğruluğun biliyorum lütfen diğer arkadaşlar bu konuyu yabana atmayın mutlka not alın songül arkadaşım çok teekkür edrim sevgiler

*bebeklerınızın bıngıldaklarını kontrol ettrın.
şimdi anneler bılınclı oldığu ııcn cok ıyı beslneıyorlar ve bebeklerın kemık gelısımlerı ıyı oluyor.oyuzden bıngıldakları ck acık olmuyor.ama en erken 9. ayda kapanması gerekıyormuş.normalı1- 1,5 yas...
eğer erken kapanma ıhtimalı olursa verılen d wit 3 kesılıyor..ama tum bunların doktor kontrolunde olması gerek.aman dıkkat edın..erken kapanırsa zekası gelişmeyebılıyormuş..
ve
*bebğinize bır hastanede işitme testi yaptırın ve kalca usg cektırın mutlaka..

Hepinize hayırlı olsun şekerler şimdiden doğum yapanlar ve yapacaklar :)
Yan yatma yastığı ticari deil bebeğim 5 aylık oldu ve ilk başlarda çok kullandım.şimdi artık sırtüstü yattığı için ihtiyaç duymuyorum.
Songülcüm cnm eğer normal doğuma elverişli olursa durumun öle yap.ben sezeryan yaptım kendi isteğimle ve bebeğim 35 haftalık doğduğu için.ancak sanki normal yapmış gibiydim.hiç sıkıntım olmadı.13.10da kızım doğdu 14te emziriyordum akşam 8de ayağa kalktım ve bir daha da oturmadım :)herkesin bünyesi farklı o yüzden her iki şekilde kişiye göre farklı yaşanır cnm.kim ne derse desin ne kork ne de düşün.en doğru karar senin kararın cnm.sağlıkla al bebeğini kucağına
Uni babynin yenidoğan mendili çok iyi kızlar.ilk başlarda saf ılıtılmış su ve pamuk kullanmıştım ben.bebeğinize pişik kremi kullanmayın ve pudra.drlar ve bebek hemşireleri önermiyor.bebeğin cildini tamamen kapadıkları için hava almasını engelliyor ve çiş yaptıklarında daha kötü pişik oluyor.bepanten kullanmanız daha iyi.ben hep bepanten kullanıyorum pişik olacağını hissettiğimde sürüyorum hemen geçiyor
Elifcim cnm bol çıtçıtlı body ve alt işine yarayacak cnmbiraz daha al bence
Bebek ağız bezi bol alın yada yaptırın kızlar,lekeleniyor yada çok kullanımdan çabuk eskiyor
Bu arada arkadaşlar sayfa 3te çıtır pıtır çok güzel yazmış tam benim düşündüklerim,bence onu okumanız yeterli:)

arkadaşlar songülün karbonat formülünü ben de yaptım göğüslerime.şimdi de kızımın biberon emziklerinde uyguşuyorum.vermeden o suya buluyorum,pamukçuk olmuyor sğzında.şimd, kucağımda yszamıyorum tek el :)

arkadaşlar bebek bezi ile ilgili bilgi almak isitiyorum. prima almaya kararlıyım ama -5kg luk mu yoksa 3-6 kg lukmu almalıyım karar veremedim bana yardımcı olurmusunuz lütfen

ben ilk kızımda primanın yeni doğanını kullanmıştım çok memnun kaldım bu defa da kullanıcam , üstünde geniş gözenekleri var ilk zamanlar bebişler sıvıya yakın kaka yapıyor ve bu gözenekler sayesinde poposuna fazla temas etmemiş oluyor

arkadaşlar bebek bezi ile ilgili bilgi almak isitiyorum. prima almaya kararlıyım ama -5kg luk mu yoksa 3-6 kg lukmu almalıyım karar veremedim bana yardımcı olurmusunuz lütfen

Canım ben oğlum doğdugundan 2 aylık olana kadar prima kullandım.. 1 aylıga kadar prima yeni doğan 1 numara, sonra 2 numara, sonra primanın 3 numarasına gectım cunku ız yapıyordu sıkıyordu ama cok ta sızdırmaya baslamıstı bırde kokusu var primanın yanı kokulu bez parfumlu.. uzun zaman kullanınca kokusu benı cok baydı ozellıkle kakayla bırlesınce fena bır hal alıyordu.. kaydirigubbakcemile3 sonra huggies ı denemek ıstedım bazı yerlerde de huggıesın daha ıyı oldgunu daha memnun kaldıklarını okudum ve huggıes e gectım gercekten huggıesı daha cok begendım.. ozellıkle bel ve yan bantları esnek cok rahat bır bez bebegı guzel sarıyor. primanın bezlerı huggıese gore daha genıs bacak arasında cok yer kaplıyor.. huggıesın kalıpları daha oturaklı 2 den berı huggıes kullanıyorum.. bır cok arkasıma da tavsıye ettım onlarda gectı memnun kaldılar sana da huggıes ı tavsıye ederım.. bel ve yan bantlarının esnek olması cok buyuk rahatlık obur turlu sert oluyor sıkı bantlar prımada.. emmesı de cok ıyı.. tabı herkesın kendı tercıhı bebegı ıcın..
sevgiler.

Betul merhaba tavsıyeler ıcın cok tsk.ler. Pekı bebek bakım urunlerınde nıvea dusunuyorum. Ne tavsoye edersınız? Bırde yag yerıne sut kullanın dıyorlar bu konuda ne dıyorsun?

benim de gönlüm hep normal doğumdan yanaydı, ama doktorum sezeryan istedi, bebeğimi riske atamayacağını söylemişti, sözünü dinledim, iyiki de dinlemişim, bebeğimin kordonu boynuna dolanmış, üstelik de doktorum 6 tane myom temizlemiş rahmimden, normal doğumu b ilmem ama sezeryan sonrası ayağa kalkmak zaman alıyo, kendi acından bebeğinle yeterince ilgilenemiyosun, birkaç günün için hep buruk kalıyo, altının değiştirilmesine gazının çıkartılmasına hep uzaktan bakıyosun, ben de çok heves etmiştim onları yapmayı ama ancak 1 hafta sonra bunları yapabildim, o süre içinde mutlaka bi yardımcıya ihtiyaç oluyor, bence bunu doktorla birlikte kararlaştırmak lazım, belki de normal doğum için hiçbir engel olmayacak, herşeyin doğalı daha iyi ama sezeryan da mecbur kalınırsa hiç korkmamalı, normal de olsa sezeryan da olsa sonunda kazanacağınız ödülün değeri hiçbirşeyle ölçülemeeyecek kadar kıymetli oluyor, o acılar da anlık oluyor, yüzünü görüp sesini duyduktan sonra herşey unutuluyor, söylerlerdi de inanmazdım, şimdi doğum yapacak olan arkadaşlarıma ben anlatıyorum bu şekilde

emekli bi hemşire her banyodan sonra b ebeğin eklem yerlerine zeytinyağı sürülmesi gerektiğini bunun çok faydalı olduğunu ve boyun uzamasında yardımcı olduğunu söylemiş anneme, her banyodan sonra eklemlerine zeytinlyağlı pamuk sürüyoruz, 46 cm doğmuştuk, 55 günlükken boyumuz 54 cm di, ayda 4 cm uzuyoruz, zeytinyağının faydası olabilir diye düşünüyorum, poposuna da pişik kremi yerine hep zeytinyağı kullanıyorum, hem daha doğal hem besleyici, çok şükür bugüne kadar 1 kere bile pişik olmadık, pişik kremini dışarı çıkacağım zaman alıyorum, vücudunun heryerine olabildiğince bebe yağı sürüyorum, çok güzel oluyo, geçenlerdre yüzünde pütür pütür bişeler olmuştu bebeğimin, cildi de kupkuru olmuş birden, günde 2 defa bebe yağı sürdüm yüzüne, şimdi yumuşacık mis gibi oldu, bebeyağı çok faydalı,

ayrıca süt için bence bolbol süt içilmeli, tecrübeyle sabit, bünyeye göre farklılık gösterir mi bilmiyorum ama bi gün dayanamayıp azcık bi acı yemiştim ve akşamına sütüm yetmedi, bebeğime dondurucuya daha önceden koyduğum sütümü mama ısıtıcımda ısıtıp verdim, (mama ısıtıcısı olmayanlar, sütü direkt ocakta değil benmari yöntemiyle ısıtmak lazım, içindeki faydalı şeylerin kaybolmaması açısından ) günde en az 2-3 su bardağı süt içiyorum, gece sabaha kadar sütle doluyorum, her gün bebeğimi emzirdikten sonra kalan sütü göğüslerimden tamamen boşalana kadar sağıyorum ve dondurucuya atıyorum, kötü günlerde kullanmak için, zaten bebeğim süt içtiğim günlerde göğüslerimi tamamen boşaltamıyo, sütüm fazla geliyo, ileride midesi genişlediği zaman daha çok emeceği ve ileride de sütüm olmaması ihtimaline karşı dondurucuda saklamanın akıllıca olacağını düşünyorum, oda sıcaklığında 4 saat, buzdolabının kapağında 24 saat, buzlukta 1 ay derin dondurucuda da 6 ay saklanabildiğini duymuştum, sütümü sağdığım her kaba o günün tarihini yazıyorum, ileride en eski tarihil sütten başlayarak vermek için,

bebeği çok yumuşak yatakta yatırmamak gerekiyomuş, ani bebek ölümlerine neden olabilirmiş, ayrıca bebeği çok sıkı giydirmemek lazımmış, bu da ani bebek ölümlerine neden olabiliyormuş, bunu da internette bi sitede okumuştum, ayrıca bebeklerin elleriyle oynamaları gerekiyomuş, gelişimleri açısından çok önemliymiş, hoş ben eldiveni dünden beri çıkartmaya başladım, tırnaklarını ben kesmeye cesaret edemedim,eşim de uzun uzun kesti, o nedenle eldivenlerden dışarı çıkartamadık, dün cesarete geldim, emzirirken hareketsiz duruyo, o ara tırnaklarını kestim, bu gün de eldivenlerini rahat rahat çıkarttım ellerini oynadı, ilk başta soğuk oldu elleri ama daha sonradan sıcacık oldu, bi süre sonra kendi ısısını koruyabiliyor galiba, bebeğimi kucağıma almaktan hiç çekinmiyorum, doğurmadan önce çok kucağına alma kucak çocuğu olur hiçbir iş yapamazsın demişlerdi, ben de kucağıma almamaya karar vermiştim, ancak doğduktan sonra ona haksızlık yaptığımı anladım, ne zaman isterse kucağıma alıyorum, varsın ben aç kalayım varsın bulaşıklar yığılsın, umrumda bile değil, onun benim sevgime ihtiyacı var ve benim kucağımda mutlu, onunmutluluğu da benim mutluluğum, daha küçücük bi bebeğin kucaağa alınmasından kaçınılmaması gerektiğini düşünüyorum

her bebek biraz kusabilir, ancak bu kusma fışkırır tarzda ağızdan ve burundan birlikte geliyosa doktora danışmak gerekirmiş, bebeğin kakası ilk doğduğunda kahverengimsi renkte oluyor, daha sonradan yeşile ve en son sarıya dönüşüyor, sadece anne sütü alan bir bebeğin kakası altın sarısı renginde olmalı, sümüksü ve kötü kokuluysa doktora danışmak gerekirmiş

kurufasülye nohut tarzı yiyeceklerden kaçmamak gerekiyor, bebeğin onlardaki proteinleri alması açısından bu önemli, arada bunlardan da yemek gerekir ki bebek ihtiyacı olan besinleri sütümüz yardımıyla alabilsin, tabi azcık gaz problemi de yaşanacak, gaz olacak diye bunlardan kaçmamak lazım, bunu da sağlık ocağımızdaki hemşiremiz söylemişti, bebeğiniz gaz olduğu zaman ayaklarından tutup karnına doğru basınç uygulayarak egzersiz yaptırın, bu hem çok hoşlarına gidiyo hem eklemleri çalışınca rahatlıyorlar hem de çok güzel gaz çıkartıyolar, bebeklere masaj yapmak gerekiyomuş ama kış günü bebeğimi soyup masaj yapamıyorum malesef, ancak bu şekilde egzersizlerle bedenini çalıştırmasını sağlıyorum, bebekleri arada bir karnının üstüne de yatırmak lazımmış, karınları ısınan bebekler daha rahat uyurlarmış, bu şekilde yatırmak kollarını bedenini kaldırmak için kullanacağı ve kafasını da dik tutmaya çalışcağı için kaslarının ve kemiklerinin kuvvetlenmesine yardımcı oluyormuş, ama bebeği bu şekilde yatırdığımız zaman sürekli gözlemlemek lazım, burunlarının üstüne kapanıp nefessiz kalma ihtimalleri var, allah korusun bebeğin ölümüne neden olabilir,

son olarak yüürüteç kullanmamak gerekiyomuş, bunu kadınlar klübünde bi topiçde okumuştum, bebeklerin bacak kasları dengesiz bi şekilde geliştiği için bu bebeğe zarar veriyormuş, bebek sürekli parmaklarına basarak yürümeye alıştığı içni topuğuna basmakta zorluk çekiyomuş, kendimizden fedakarlık ederek bebeklerimizi ellerinden tutup kendimiz yürütmeliymişiz, ayrıca yürüteçler ev kazalarına da neden olduğu için bebekler açısından tehlikeliymiş,doktorlar bebeklerin yürüteçcle yürütülmesine karşı çıkıyorlarmış, ( ne kadar doğru bilmiyorum ama bebekleri 1 yaşına kadar ayaklarının üstüne bastırtmamak gerekiyomuş, sanırım boy uzaması açısından, bu konuda kesin ve doğru bi bilgim yok sadece dipnot olarak yazmak istedim.) benden bu kadar kızlar, aklıma gelen olursa yazarım yine, zaten çok konuştum beni topicten kovcaklar kaydirigubbakcemile3

hastane hazırlığı olarak da şunu söylemek istiorum arkadaşlar, pijamalı gecelik yerine etekli gecelik alın, özellikle sezeryanlı anneler için slyüyorum, pijamalı geceliği kullanmak çok zor oluyo, ben 1 tane etekli 3 tane pijamalı almıştım, hastanede ki hemşireler pjamalı geceliklerimi giydirtmediler, 2 gün boyunca hastanede etekli pjamalıkla yattım, hasta bezi de alın yanınıza, zaten hasta bezi kullanıldığı için pijamalı gecelikler zor olur

böceğim topik hayırlı uğurlu olsun.ellerine sağlık.
bu arada şu gögüs kreminin adı neydi kızlar ya.ben ondan alayım hemen.

bepanten anacım

her hastane ped bebek bezi gbii şeyleri karşılamıyor canım, hastanenin hizmetlerine göre değişior, bizim hastanemizde böyle bi uygulama yoktu, hastaneye s orup o şekilde alışverişyapılırsa daha uygun olur bence,

bence bu aşamada bunlar yeterli, bebeğin yediği helal giydiği haram derler, çok çabuk büyüyorlar, belki bazılarını giydirmeye bile fırsatın kalmayacak, küçük gelecek kıyafetler, bence bebeğin büyüdükçe yavaş yavaş bir iki kıyafet alarak eksiği tamamla derim ben, ama eğer bebeğn çok kusan bi bebek olacaksa mecburen kıyafet sayısını fazla tutman lazım, bebeğinin huyuna göre tamamla bence, ilk etapta bunlar yeter gibi geliyr bana, bebeğinin kıyafetlerini kendi kıyafetlerinden ayrı yıka,e linde yıkayacaksan çok iyi yıkaman gerekiyor, ayrıca bebekler için özel çamaşır deterjanları satılıyor, yada sabun tozu da kullanabilirsin, ayrıca yine bebekler için özel yumuşatıcılar var, ben kullanıyorum misler gibi kokuyo çamaşırlarımız, bebekten çok çamaşırları kokluyorum :roflol:

arkadaşlar bu arada yine aklıma birşey daha geldi onu da s öylemeden geçemiycem olabildiğince uyumaya gayret edin, süt üretimi gece ve uykuda daha çok oluyormuş, buldunuuz her fırsatta uyuyun ki bebeiiniz süte doysun, iş yapcam bulaşıklar birikti diye dertlenmeyi bırakın, s iz uyuyup dinleneceksiniz ki bebeğinizin karnı doysun, unutmayın o size muhtaç

güzel anne adayları emzirirken mümkün mertebe stresten uzak durun.bu sütün en büyük düşmanı.ilk kızımda doğum sonrası depresyona girmiştim ve sütüm gitti.neticede kızm 4 aylıkken emmeyi bıraktı.ama 2 .kızkmda çok rahat bi hamilelik ve kolay bir doğum sonrası ve tecrübe artmasından dolayı da strese girmedim ve 20 aya kadar emdi kızıcım.şimdi büyük 8,küçük 3,5 yaşında...

bir de gerçekten kıyfet konusunda abartmayın.yeidği helal,giydiği haram.nasıl olsa çamaşırı makina yıkıyor.yıkar yıkar giydirirsiniz.çıtçıtlı bodyler çok iyi hem sıcak tutuyor.bir de ayaklı takımlar ben zıbın kullanmayı sevmedim çok ta kullanmadım.

Betul merhaba tavsıyeler ıcın cok tsk.ler. Pekı bebek bakım urunlerınde nıvea dusunuyorum. Ne tavsoye edersınız? Bırde yag yerıne sut kullanın dıyorlar bu konuda ne dıyorsun?

Nivea ıcın daha cok kozmetıge yonelık oldugunu soyluyorlardı bır kac yerde.. bende daha bakıma yonelık olsun dıye chicco pişik kremı ve pudra aldım.. pudrayı bebege hıc kullanmadım ancak kendıme kullandım süper bır pudra kıvamı kokusu zaten cok ozellıklı bırseymıs.. pişik kremıde her zaman kllanmadım ılk zamanlar 3 alt acmada bır kullandım gıderek azaltım sadece poposu hafıf kızarmaya basladıgını gordugumde suruyorum hemen normale donuyor hıc pişik olmadı cok sukur ondan da memnunum.. şampuan olarakta jhonsos baby bed time şampuan kullanıyoruz ve vucut yagı.. memnunum bır sıkayetım olmadı.. sebamed ve chıccou yu cok tavsıye etmıslerdı bana sebamedı de tercıh edebılırmısın chıcco da guzel canım... guzel gunlerde kullansın ınsalalhh..

cnm disarsi icin tulumlar tamam 3 tane yeter ama badylerden biraz daha almaya bak yani bi 6-7 tane daha alsan iyi olur üst almaya bak cnm daha cok
2 tane daha picama aldinmi yeter cnm
cok cabuk büyüyorlar cok almayalim diyoruz ama unutmayalim bebekler cok kusuyorlar devamli agiz sulari akiyor vs. üstleri islaniyor ve devamli degistirmek zorunda kaliniyor
ben oglumun üstünü günde 5 defa degistirdigimi hatirliyorum bazen daha cok degistiriyordum a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…