betülcüm 3 aylık anne olmak ile 10 yıllık anne olmanın hiçbir farkı yok..biz anneliğe hamile iken adapte olduk zaten..araştırdık okuduk bilgilendik,şimdide pratik yapıyoruz..bilgi paylaştıkça büyür ve insanlara ulaşır..kimse yadırgayamaz anneyiz biz..:)))
merhaba canm bu bilgiyi duymuştm ama anlayamadığım karbonatlı suyu sürünce hemen emzrcekmiyim yani emzirince bebek tadını almıycak dimi. birde; tamam karbonatlı suyla sildim peki krem yerne geçcekmi yani tahri olmycakmi ayrıca krem kullanmama gerek olcakmı paylaşımınız için çok teşekkürler
ben doğum yapalı 12 yıl oldu...
emzirdiğim süre boyunca ( 11 ay emzirdim)
her emzirmede karbonatlı suyu sürdüm ve emzirdim...
zaten çok fazla koymuyorsunuz karbonatı...
ve hiç krem kullanmadım,çünkü hiç tahriş olmadı...
kızımın ağzında da pamukçuk denilen olayı hiç yaşamadım...
aklıma geldikçe sizlere faydalı bilgiler yazacağım...
eğer ufacık bir faydam olursa ne mutlu bana...
sevgiler...
çok teşekkürler saol canım. bilgilerinde yararlanmak isterz tabiki peki fazla koymuyorsunuz demişsin ne kadar oymalıyız
günlük hazırlıyoruz...
ufak cam kaseye kaynamış,soğumuş suyu koyup,
1 veya 1,5 çay kaşığı karbonatı koyup her sürmede karıştırıp pamukla sürüyoruz,
yalnız her göğüse ayrı pamukla sürmeyi unutmayalım...
secgiler...
arkadaşlar bebek bezi ile ilgili bilgi almak isitiyorum. prima almaya kararlıyım ama -5kg luk mu yoksa 3-6 kg lukmu almalıyım karar veremedim bana yardımcı olurmusunuz lütfen
Bebeği çok sarmalamayın.. terletmeyın.. sıkmayın.. kendıınız nasıl rahat edıyor nasıl usumyor yada terlemıyorsanız ondan bır kat fazlasını gıydırın.. hareket kabıleytını kısıtlamayın.. bebegı cok saracagınıza odanın derecesını guzel ayarlayın cok sogukta hırkayla bıraz sogukta yelekle normal havalarda kendı kıyafetıyle oturtun.. eger bebek cok sıcaga ve sarmalanmaya alısırsa en ufak soguktan hasta olur, eger terlerse ufak esıntıden usutur hasta olur.. bu yuzden terletmeyın hıcbır zaman.. Sakın ukalalık gıbı algılanmasın :) 3 Aylık anneyım evet ama sadece bu 3 aya dayanarak soylemıyorum Mesleğim Çocuk gelişimi ve Eğitimi Psikolojisi aynı zamanda Okul oncesı eğitimi.. bunların yanında da okudugum ve bılgılendıgım bır cok konuya dayanarak tavsıyede bulunuyorum.. umarım faydalı olurum.. bende ısterım ki daha tecrubelı anneler de bana faydalı olsun..
sevgiler..
arkadaşım,eğer hamilelik durumunuz,normal doğuma
uygunsa fikrinizi değiştirmeyin derim...
çünkü sezeryanla doğum sonrası çok sıkıntı yaşarsınız...
sezeryanla,ameliyatlı olacaksınız,emzirirken,
bebeğinizle ilgilenirken,ayakra kucağınıza alıp
gazını çıkarırken sıkıntı çekersiniz...
ama sezeryan şart olur,ona da yapacak birşey yok....
ama normal doğum yapmış biri olarak,
çevremdeki bütün hamilelere normal doğumu öneriyorum...
sevgiler...
böceğim topik hayırlı uğurlu olsun.ellerine sağlık.
bu arada şu gögüs kreminin adı neydi kızlar ya.ben ondan alayım hemen.
1-hastanede yaşananlar herkese göre farklılık gösterir canım..mesela kimine sonda takılır lavman yapılır ,kimine yapılmaz ..ben sezeryan oldum ve sonda iyi ki takılımış ..çünkü ilk gün ayağa kalkamıyorsunuz..normal ve sezeryan doğuma göre yaşananlar değişir..
2-olmassa olmazlar bebeğin kıyafetleri ve senin kıyafetlerin..ped , bebek bezi v.s hastaneden karşılanıyor..
3-bebek için 0-3 ay hastane çıkışları en uygunları..ayrıca ekstradan 2 çıtçıtlı bady.2 patikli alt pijama ,bir takım alt-üst pijama ,çorap,penye battaniye , çıkış için kalın battaniye ,ağız mendilleri,ıslak mendil,pişik kremi,yelek ,hırka , bunlar yeterli oluyor..
4-gecelik senin için en uygun olanı..emzirmeye uygun önden 2-3 düğmeli 2 gecelik yeterli,ayrıca kendine çorap gögüs pedi,göğüs kremi,kağıt havlu eğer takarsan emzirme sütyeni veya penye sütyen ben kullanmamıştım ve bol olanlardan külot..
5-doğum çıkışı 4 kilo vermiştim 1 hafta içinde 10 kilo gitti.kalan kilom içinde şimdilik bişey yapmıyorum..dr önermedikçe diyet yapma derim..süt içinde bol su tüketmelisin..
soracağın başka konularda yardımcı olurum
kızlar bir sorum olacak, ama lutfen ilk hamileligini yasayan arkadaslardan degil de anne olmus arkadaslardan cevap bekliyorum;
ben bebegim icin herkes cok tekstil urunu alma dedigi icin sadece sunlari aldim 3 aylıga kadar
5 adet yenidogan citcitli body
3 adet yenidogan tulum
5 adet 0-3 ay cıtcıtlı body
3 adet 0-3 ay tulum
3 pijama...
yelek hırka filan babanneden gelicek.
0-3 ay arasi icin biraz daha pijama alti yada body alsammi yoksa yetermi bunlar?
anne olmus bir arkadasim kirlendimi elinde yıkayıverirsin yeter diyor.
digeride gunde 3-4 tane degisiyor kusuyor, miciyor sırnaşık şey diyor
ne yapcazCADIARZU
Betul merhaba tavsıyeler ıcın cok tsk.ler. Pekı bebek bakım urunlerınde nıvea dusunuyorum. Ne tavsoye edersınız? Bırde yag yerıne sut kullanın dıyorlar bu konuda ne dıyorsun?
kızlar bir sorum olacak, ama lutfen ilk hamileligini yasayan arkadaslardan degil de anne olmus arkadaslardan cevap bekliyorum;
ben bebegim icin herkes cok tekstil urunu alma dedigi icin sadece sunlari aldim 3 aylıga kadar
5 adet yenidogan citcitli body
3 adet yenidogan tulum
5 adet 0-3 ay cıtcıtlı body
3 adet 0-3 ay tulum
3 pijama...
yelek hırka filan babanneden gelicek.
0-3 ay arasi icin biraz daha pijama alti yada body alsammi yoksa yetermi bunlar?
anne olmus bir arkadasim kirlendimi elinde yıkayıverirsin yeter diyor.
digeride gunde 3-4 tane degisiyor kusuyor, miciyor sırnaşık şey diyor
ne yapcazCADIARZU
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?