Gülşahım bu konuyu ben çok araştırdım.
Lansinohun üzerine yokmuş bu konuda. 10 gr lık olanlarından yetermiş. Ve 30 lu haftalardan itibaren gögüs ucuna mercimek kadar minnacık minnacık sürmek lazımmış. Doğumdan sonrada kullanılıyor ve silmeden emzirebiliyorsun. Bunu etrafımdaki bütün deneyimli anneler söylüyor ve nettende çok araştırdım.
göğüs ucuna önceden sürülecek kremin adı ne peki kızlar.en çok başarılı bulduğunuz hangisi?benim göğüs ucum hiç yok da o yüzden soyuyorum.
sabah sabah ağlattın beni ya öyle güzel anlatmışsın ki hissettiklerin içime oturdu:çok üzgünüm:senağlamasenağlama ben 14 haftalık hamileğim.allah bize de nasip etsin kavuşamayı inşallah:Saruboceq:Yan yatma yastıklarının ticari olduğu kesin. Ben almadım diye üzülmüştüm ama bebeğim doğunca hiç gerek olmadığını onun küçük yastığının da aynı işe yaradığını gördüm.
Ağız silmek için hazırladığımız küçük tülbentlere her şeyden çok ihtiyacım oldu. Bir günde 7-8 tane kirletiiğimizi biliyorum.
Bebeğimin üzerine örtmek için pamuk yorgan yapmıştı annem ama bebeğin yorgan örtmediğini gördüm. Daha çok örme battaniye, penye battaniye, polar battaniye kullandım. Yorgan çok kalın geldi.
Eğer kullanacaksanız elliklerden de bolca alın çünkü hep yüzüne gözüne sürdüğü için hijyenik olmak zorunda. Her gün değişiyor.
Bebek doğmadan mutlaka pişik kremini ve göğsünüze süreceğiniz kremi edinin. Hastanede bir kızın yara olmuşru ve benden istemişti. O sırada benim bebeğim emmiyordu ve memeler işlevsizdi. Acıydı yani...
Özellikle sezeryanlılar doğumdan hemen sonra sütünüz gelmezsa sakın korkmayın. Bomboş olsun siz yine de emziriin. En azından bebeğiniz nasıl göğsü tutacağını öğrenir. Mama verseniz de önce boş göğsü emzirin sonra mama verin. Benim doğumdan sonraki 2. gün sütüm geldi ama öyle çok korktum ki ilk emmeye başladığında hıçkıra hıçıkıra ağlamıştım o anı hiç unutamıyorum... O gözlerini kapayı memeye yapıştı ben ağlıyorum o sırada kolumu kesseler kızımı bırakmazdım sanırım. Kavuşmuş gibiydik birbirimize. Umarım hepiniz bu duyguyu benden çok daha kısa zamanda yaşarsınız.
Aklıma geldikçe daha yazarım.
Arkadaslar sakın lansınoh un buyuk boy kremlerınden almayın.. buna hıc gerek yok 56 ytl bısey fazla gelıyor zaten.. kucuk boyları gayet yeterlı..zaten cok etkılı bır krem.. bıtmeden tedavı edıyor gogsunuzu.. benım dogum yaptıgım hastane lansınohun kucuk boy kremlerınden verdıler ucretsız ıkı kutu.. bende oncesınde 1 tane kendım almıstım.. 1 kutusunu kullandım sımdı 2 kutu duruyor.. ama benım gogus uclarım bırden kotu olmustu kanıyordu cok acı verıyordu her emzırmede surdum ve gunde ıkı uc kere goguslerı havalandırdım :)) cabucak gectı.. sıddetle tavsıye ederım lansınohu ama buyuk boyu gereksız.. kucugunden alın olmadı yetmezse bır kucuk daha alırsınız.. kucuk boyun fıyatı 19 ytl.. bu arada melek canım sen de hala medical park taysan dogumu orda dusunuyorsan sana da vereceklerdır lansınohh ama yınede sen bır tane kucuk al onceden kendıne ne olur ne olmaz yada hastaneden vermezlerse alırsın sen bılırsın :)...
Sabahtan berı soluyorum kucuk boy yeter dıye:)
canım hastaneden verdiklerini bilmiyordum belki senin zamanında öyle denk gelmiştir. Evet oraya devam ediyorum. Ben yıne de kucuk boy alacam bı tane. Yavas yavas baslamak lazım zaten. Sen normal doğum yaptın gecelik mi kullandın pijama mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?