Tecrübeli annelerden yeni anne olacaklara tavsiye ve öneriler..

Arkadaşlar kış bebeği nasıl giydirilir? Ocak gibi bebeğim geliyor. Yani günlük kıyafeti ne olmalı? Oda sıcaklığı 23-24 derece bunu biliyorum ama mesela bez, badi, al pijama, tulum mudur? penye battaniye hep sarılmalı mı? Çok giydirilmemesi gerektiğini biliyorum ama deneyimli annelerden yardım bekliyorum.
 

içine yarım badi, üzerine tulum ve yelek,polar battaniye yeterli olur canım ama her kucağına aldığında battaniyeye sarmana gerek yok,eğer emin olamazsan üşüyor diye düşünürsen bebeğinin burnunun ucuna dokun soğuksa pijama altıda giydireblrsn.bir de doğum çantana mutlaka göğüs ucu yarası olmaması için tahin yağını al benim kurtarıcım olmuştu..eğer sezeryan olursan kayısı suyu iç mutlaka gaz sancısına birebirdi,o sıkıntıyı yaşatmasın kimseye rabbim..ben bunlar yanımda olsa daha rahat geçirirdim hastane günlerimi ve daha sonrasını..
 
kızlar sütünüzün artması için közlenmiş soğan ve bulgur çok işe yarıyor.özellikle bulgur yediğim gün göğüs pedi yetmiyo.iki çocuk annesiyim tavsiye ederim.
 
bulgur ve soğan süt yapar doğru ama aynı zamanda gaz yapıyor diye biliyorum.ilk günler bulgur yedim gece hiç uyumadı bebeğim gaz sancısından.herkeste aynı mı olur bilmem ama ben bulgur yiyemiyorum
 
Merhaba arkadaslar,

Turkçem pek iyi degil, umarim anlasilir

Benim önerim hamilelikte bol bol yuruyun, tembellesmeyin,
Ve dogum tarihinize yakin bir hafta onçeden banyoda siçak suyu doldurun, uzanin hem sirt agrinizi azaltir hemde rahim agzinizin gevsemisine yardimci olur, veya suyunuz patladiktan sonra siçak dushun altina girin nekadar çabuk açiklik olduguna siz bile sasiraçaksiniz. ( tabi herkezde farkli olabilir, ama sicak dush mucizler yaratiyor gerçekten)
Cunku ben hastaneye gittigimde 2 santim açiklik vardi yarim saat siçak dushun altinda durdum daha cok karin altina tuttum ve 5 cm olmustu aciklik bir yarim saat daha ve dogumma hazirdim gerçekten yardimci oldugunu gordum.
Hem hareketlik, hemde bir hafta onçeden siçak dushda durmak veya banyoda oturmak gerçekten muçizeler yaratiyor ( benim asimdan oyleydi )
 
bulgur ve soğan süt yapar doğru ama aynı zamanda gaz yapıyor diye biliyorum.ilk günler bulgur yedim gece hiç uyumadı bebeğim gaz sancısından.herkeste aynı mı olur bilmem ama ben bulgur yiyemiyorum


Evet bulgur benim ufaklihada yaramiyor korkumdan soganni deniyemiyorum bile ama dere otu gerçekten harikaymis yanina gunluk 3 litre ortalama su ve gerçekten sutum cogaldii, nekadar huzurluyum suan anlatamam :)
 
Evet bulgur benim ufaklihada yaramiyor korkumdan soganni deniyemiyorum bile ama dere otu gerçekten harikaymis yanina gunluk 3 litre ortalama su ve gerçekten sutum cogaldii, nekadar huzurluyum suan anlatamam :)

İrmikte sütü arttırıyor irmik tatlısını deneyebilirsiniz.Ben de işe yaramıştı.
 
merhabalar..
benimde 5 yaşında bi oğlum var ve sezeryanla doğum yaptım ...

size tavsiyem çok fazla kıyafet almayın bebişinize.. hem çabuk büyüyolar hemde benim bebişim gibi iri olabilme ihtimalleri var.. malesef çok severek aldım tulumları olmadı giydiremedim küçük geldi .. gerçi tecrübesizlikten doktorlar iri olacağını söylemişlerdi nerden biliyim yeni doğan kıyafetlerinin olmayacağını :))

eğer sezeryan olunacaksa mutlaka kendinize 3 veya 4 tane tane gecelik alın yanınıza kesinlikle çok terleniliyo veya leke olabiliyo bişekilde ..

kesinlikle doğuma 3 ay kala göğüs ucu merhemi kullanın...

ve doğum sonrasında sakın kendinizi yormayın..

bebeğinizi sık sık emzirin ilk zamnlar biraz zor oluyo ama katlanmak gerekiyo mecburen..
malum önümüz kış bebğinizi giydirriken şunu unutmayın siz evde nasıl rahat oluyorsanız ona bi kat daha fazla giydirmeniz gerekiyo...

bebğinizi ilk ek gıdalara başlayacağınız zaman meyve fileleri var mutlaka onlara bebeğinize meyve verin yada cam rendeler var onlardan geçirip verin ...

bebğinize hazırladığınız çorba vs gibi şeyleri belendırdan geçirmeyin ezip verin sonra yutma konusunda baya adaptasyon sorunu yaşıyorlar ... benim bi çok arkadaşım oğlumun yemesine şaşırırlardı .. çocu yaşıtları biberonla blendırdan geçmiş yiyecekler yiyordu .. benim bebğimse hiç biberon kullanmadı .. memeden direk bardağa geçtik..
çocuğunuzu bezden kesmeye karar verdiğiniğide mutlaka tamamen kesin çünkü gündüz kesip gece bağladığınız zaman gece çiş kaçırma sorunları arta biliyormuş... ben birden kestim yatağına yatak koruyucu koydum sadece 3 kere işedi onun dışında hiç işemedi altına çok şükür...

bebeği memeden kesmek için salça sürün zaten görünce tiksiniyolar her istediğinde öyle yaparsanız sonra zaten istemiyo :)) 3 günde unutturdum ...
şuan aklıma gelenler bukadar..
 
Selam arkadaşlar..Bulgur konusunda haklısınız ama sakın yememezlik yapmayın..Yavaş yavaş bebeğin de sizin alışması gereken bir besin bulgur çünkü hem vitaminli hem de bolcanak süt yapıyor 3. ayınız dolduktan sonra başlayın yoksa sizde bebeğinizde gece boyu uykusuz kalırsınız..Eğer hiç yemez iseniz de sıkıntı 6 7 aylık oldu mu yersiniz daha çok gaz yapar..


günde bir fincan muhakkak rezene çayınızı demleyin ve için hem sizin için çok iyi gaz sorununuz olmuyor bebeğinizin de aynı şekilde ve süt üretimini arttırıyor..Anason da aynı şekilde..Hatta bebeğinizin çok mu gazı var bir çay kaşığı kadar verebilirsiniz..Bende şurup işe yaramıyordu..Rezene veriyordum..
 
Aklıma geldikçe yazacağım..


Hac hurması süper süt yapıyor sabahları aç karnına 3 tane yemenizi öneririm üzerine de ılık su içince kabızlık da önlüyor..Çünkü çooooook lifli bir besin..
 
Öncelikle kim ne derse desin o sizin çocuğunuz ihtiyaçlarını en iyi siz bilirsiniz nasıl demeyin hissedeceksiniz :)

Çok fazla kıyafet almayın hemen büyüyorlar zaten hele ek gıdaya başlamadan leke falan da olmuyor
yine de ilk günlerde insan oyuncak bebek gibi günde kaç kez giydirip çıkarıyor :)

Biberon ve emzik alanlara şaşırıyorum henüz bebek doğmadan. Zaten sizde iki tane var doğalı varken neden yapayı alınıyor
aklım kesmiyor sonra da " bebeğim emmiyor , erken bıraktı" gibi sözler duyuyorum. Benim bebeğim ikisinin de ne olduğunu bilmiyor
hastaneye yattım ve tam 10 gün emziremedim döndüğümde unutmamıştı eğer biberon veya emzik alsaydı eminim çoktan unuturdu.

Lütfen kat kat giydirmeyin minikleri hele yazın kilotlu çoraplı yavrucakları görünce bana ter basıyor. Kızım eylülde doğdu ve hep penye pijamalar giydi
pantolonun altına asla kilotlu çorap giymedi doğduğu günden bu yana dışarı çıkmadığı gün olmadı sokakta beni durduup ağzını yüzünğ bağla gözünden soğuk alır (!) diyenler oldu ama daha hiç hasta olmadı ama kat kat giydirilip evden çıkarılmayan bebekler sürekli hasta

Kucağına alıştırma diyenlere eşim de ben de karşı çıktık o ağladı biz sarıldık çok yorulduk belimiz ağrıdı uykusuz kaldık ama ne zaman hareketlenmeye başladı o istemedi kucakta durmayı. şimdi dursun istiyorum ama o yürüyüş yapmayı seviyor

Sürekli konuşun ve şarkı söyleyin geveze bir kurbağanız olsun:)

Sakın kendi kendine uyumayı öğrensin diye yatağında ağlatmayın. Onun dünyadaki en güvendiği kişi sizsiniz ve ağlamak da derdini anlatmak için elinden gelen tek şey.

Bir de nacizane önerim lütfen kağıt bez kullanmayın yıkanabilir bez kullanın hem pişikten hem de bebğinizin en hassas bölgesinin kimyasallardan korunmasını önlersiniz

Ben kendi tecrübelerimi anlattım tekrar ediyorum bebek sizin bebeğiniz onu en iyi siz anlarsınız
Güle güle ve sağlıkla büyütün
 
tüm cevap veren annelere cok tesekkurler,,, sabahtan beri okyorum,, cok faydalı bilgiler edindim,,,,, tum taze anne ve anne adayları okumalı bence bu topiği,
 
Topik guncellgini yitirmis ama 2 aylik bebegimin annesi olarak ben de nacizane tavsiyelerde bulunmak isterim.

Yan yatma yastigini ilk 30 gun kullandim, sonradan bebegim icinde cok rahat edememeye basladi, zaten doktorum da sirt ustu yatmasinda bir sakinca yok deyince ben de direk sirt ustu yatirmaya basladim. Zaten bebek kafasini saga ya da sola dondurerek uyuyor, bu sebeple kusunca kendisi atiyor bu kusugu disari. Onemli olan kusugun kiyafetini islatirsa gece gece uykulu halinizle kiyafet degistirmek zor oldugu icin mutlaka genis bir onluk takin yatirirken.

Bebeginizi yatirirken tulum yerine alt ust pijama seklinde giydirin. uykulu uykulu alt degistirirken cit citlari acip bir de onlari kapamak tam bir iskence oluyor.

Bebegin burun tikanikligi ve kurulugu icin serum fizyolojik isimli siviyi kullanmanizi tavsiye ederim. Bu adi ustunde fizyolojik bir sivi, yani zaten vucudumuzda dolasan bir sivi. hicbir zarari yok. kucuk tuplerde oluyor. tupun yarisini bir burna, diger yarisini da diger burna sıkarak bebegin burun icini yıkıyorsunuz (lavaj yapiyorsunuz) bu da tikanikligi ve kurulugu engelliyor. gorunen sumukleri almak icin de aspirator olarak Otribebe oneririm, eczaneden alabilirsiniz. kendi nefesinizle cektiginiz icin rahatlikla cekebiliyosunuz.

ben mermersahiden yapilan zıbınları pek oneremicem cunku tulumun icine giyildiginde gogus kismi cok aciliyo, bebek uzucekmis gibi oluyoe. cok kullanisli gelmedi bana onun yerine askili ya da yarim kollu alttan citcitli badiler giydiriyorum bol bol.

penye battaniyenin yerini pek birsey tutamadigi icin, bence 1den fazla alinmasi sart. biri yikandiginda digerini kullanmak mantikli ve rahta olur.

Diger bebeklerde ise yarar mi bilemiyorum ama malum video sitesinde uzun sureli "hair dryer" sac kurutma makinası sesi videolari var. benim bebegimin uyumasina ve uykuda kalmasina cok faydasi dokunuyor. bir de bucuki orhanin kolik cd'si cok iyi. beni bile rahatlatiyor icindeki muzikler.

corap cok alinmasi gerekmiyomus gibi gorunse de, alt acma sirasinda kakanin icine giriyor bebegin ayaklari, coraplar da batiyor haliyle. Bunun icin bol bol corap almak gerekli.

ben sonradan yayinti olur mantigi ile emzirme yastigi almamistim, hala da inatla almiyorum ama bence alinmasi ve kullanilmasi gerekli.

bol bol huggies yenidogan islak mendil depolayin kampanyalardan. unibabyninki de guzel ama paketin icinden mendilleir cikarmak zor oluyor alt degistirirken. huggiesin paketi daha ergonomik.

sutunuzun ne kadar geldigini ilk gunler gormeden sut yapici seyler icmeye kalkmayin. benim memelerim nerdeyse patlayacakti bana still tea icirdiler gunde 3-4 bardak. saga saga bitiremedim sutleri. tikanikli oldu. sicak su banyolari ve sicak havlular koyup sagarak zor actim memelerimdeki tıkanıklıgı.

tikaniklik vs. durumlari icin ilk gunlerden itibaren sut pompasi gerekiyor. en azindan mini manuel olanlardan edinilmlei ya da kiralanmali. ben sutum cok geldiginde sagip koyuyorum dolaba. migrenim tuttugunda bu sutten iciriyorum, ilac bulasmis oldugunu dusundugum sutlerimi de sagip dokuyorum ki temizlensin.

ilk gunler bebekleriniz fizyolojik sariliktan dolayi cok uyuyacaklar. emzirmek icin mutlaka 2 saatte bir uyandirin. kucuk is gibi gorunse de derin uyuyan bebegi uyandirmak cok cok cok zor. bunun icin ben bacaklarini islak mendille silme yontemini kullandim. mutlaka uyandirip emzirin ki sariligi daha kolay atsin.

gaz ve kolay kaka icin milupanın rezenesini kullanıyorum. gunde 100 ml'ye kadar icirilebirilir dedi doktorum. icinde kimyon da oldugu icin cok iyi. bebegim emerken kendi kendine pırt pırt atiyo gazları. hımmmmm diyerek de yapiyo kakasini. bu rezeneyi icirmek icin de eczanelerde satilan damlalıkları tavsiye ediyorum.

benim bebegim yenidogan olmasına ragmen gunduzleri cok az uyuyor. boyle birsey ile karsilasirsaniz korkmayin endiselenmeyin. Hizli buyuyen bebek bu hizi karsilamak icin uyumaz, uyanık kalip sut icmek istermis. Aklinizda olsun.

bebek arabasinin oto koltugu olan parcasi gunduz uykulari icin cok iyi. oraya oturdugu zaman aldigi pozisyon anne kucagindayken aldigi pozisyonla eslestigi icin.

bebeklerin bobrek ustu bezleri (metabolizması) sabaha karsı 4:30 5:00 gibi calismaya basladigi icin bu saatlerde uyanirmis. bu saatte bebeginiz uyanırsa hic bosuna uyutacam diye ugrasip da kendinizi yipratmayin. yeni duzeninizi bu saatte uyanmaya gore kurun. yani erken yatin. bebeginizle beraber kalkip ona uyun. zaten 2-3 saat sonra tekrar uyuyacaktır siz de onunla beraber uyuyup dinlenirsiniz. ben ilk gunler bu saatte uyanan bebegimi uyutmak icin kendimi cok hirpaladim. bu arada sabah ise gidecek olan esim de cok yiprandi. sonradna baktim ki olmuyo. aldim bebegimi salona gectim. actim tv'yi. bebegim bakinirken ben tv izledim. kahvalti hazirladim vs. o uyuyunca ben de uyudum. zaten bu bir surec. 3 aydan sonra oturacak diyolar gorucez. merakla bekliyorum.

Simdilik akila gelenler bunlar . insallah yardimci olabilmisimdir bazi konularda.
 


bilgiler taze taze. teşekkürler, bu ayın sonunda gelecek olan oğluma bakarken söylediklerin aklımda olacak..
 
benim bebeğimde 47 günlük,gerçektende 4,30 oldumu uyanıyo7-8 gibi tekrardan uyuyo...inş 3. ayında düzelir.
 
bayanlar son zamnlarda karnımın alt bölqesinde çok aqrı oluyo qeceleri kalktıqımda hissediyorum sabhlarıda aynı şeklde oluyo bulantılarmda tekrar başladı ve kasılmalarmda arttı qün içinde çok sayıda kaslmalarm oluyo tecrubeli annelerden bilqi istiyorum normalmi
 

kasımalarının arasını say, kaç dakikada bir oluyor, eğer düzenli ise ve dinlenince geçmiyorsa doktoruna haber ver, mümkünse muayeneye git. Kaçıncı haftandasın ?
 
kasımalarının arasını say, kaç dakikada bir oluyor, eğer düzenli ise ve dinlenince geçmiyorsa doktoruna haber ver, mümkünse muayeneye git. Kaçıncı haftandasın ?

36 haftanın içindeyim kasılmalarım uzun sürmüyo 1 dkika kadr faln srmüyo 5-10 sn lik ama qün içinde sayıları artıyo qece uyandıkçada karnımın aqrıdıqını farkediyorum son zamanlarda
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…