Tecrübeli annelerden yeni anne olacaklara tavsiye ve öneriler..

36 haftanın içindeyim kasılmalarım uzun sürmüyo 1 dkika kadr faln srmüyo 5-10 sn lik ama qün içinde sayıları artıyo qece uyandıkçada karnımın aqrıdıqını farkediyorum son zamanlarda

gün içinde artıyorsa demek ki yoruluyorsun. Sık sık yatıp dinlenmen gerek benim kasılmalarım 32 haftamda başladığında doktorum acilen izne ayırdı ve yatak istirahati verdi. dinlendikçe kasılmalarım azaldı. Çok az kalmış. riske atmayın kendinizi ve bebeğinizi dinlenin bence. ama doktorunuza da anlatınn durumunuzu. bu haftalarda nst'ye bağlanmaya başlayacaksınız. kasılmalarınız doğum kasılması mı değil mi orda çıkacaktır. Acil şifalar dilerim.

saol canm bakalm bu ay sonu muayenemz war qne qideym bakalm ne dicek doktorum

selam kızlar,
kıyafet kanosusundan başlıyayım bende,tulum çok almayın berim,baştan çokk büyük geliyorsonra birden bire küçülüyorlar.onların yerine çıt çıtlı badiler alın.
biberon mutlaka alın derim ben herkesin sütü olmuyor çünkü.benim yemediğim içmediğin şey kalmadı ama sütüm azdı.mama verirseniz özellikle geceleri çok daha rahat uyur ve ağlamaz.Tabi sütünüz az ise.

Evet biberon bence de lazım. marka tavsiyesi olarak da ben dr. browns da avent de kullanıyorum. ilaç içtiğim zaman (migrenim var da) sağdığım sütlerimden içiriyorum bebeğime biberonla, rezene çayını da içirebilrsiniz biberonla ama zor alıyolar tadına alışık olmadığı için. rezeneyi damlalık ya da kaşıkla içirmek daa kolay oluyor.

Benimki biberona alışıp da memeyi almamazlık yapmadı. biberonu çok sık kullanmadığım için sanırım. Bu arada sanırım dr. browns gaz yapmama konusunda daha iyi çünkü ne zaman onunla içirsem gaz çıkarmada icraati olmuyo oğlumun :)

emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. ben de 21.haftamdayım. acayip grip oldum bademcikler davul gibi raporlu yatarken 2 gündür tüm yazılanları okudum. herkesin aşağı yukarı aynı endişeleri paylaşıyor olması beni rahatlattı çünkü ben de aynı endişeleri yaşıyorum. şuan hastayken bile bebeğim için endişeleniyorum arada kıpırtılarını hissedince rahatlıyorum. inşallah ben de sağ salim alırım kucağıma bebeğimi de tecrübelerimi paylaşırım sizlerle.

arkadaşlar 4.ayınızdan itibaren sol tarafa yatacak şekilde bu hamile yastıklarını kullanın diyorum hemde şiddetle tavsiye ediyorum....sola yatış diyorum çünkü doktorum sola yatışla vücuttaki kan dolaşımının daha rahat olacağını,vücuttaki gereksiz şisliklerin daha az olacağını huzursuz bacak sendromunu azaltacağını,ve hatta bağırsakların daha rahat çalışacağını bile söylemişti...veee şükürler olsun gercekten ben cok cok rahat uyudum ne şişlik ne bağırsak problemi hiçbişey yasamadım ve sırrı bence yastıkdı

bu paylaşımlar çok güzel yaa...bilgi verenlerin yüreğine sağlık....benim göğüs ucum var bu nedenle göğsüm çatlarmı bilmiyorum...tahin yağını ilkkez duydum....bide kakao yağını çok duydum..kullanan varmı bilmiyorum ama inş öyle bi sorun yaşamam....süt için hurma rezene çayı anason ve kimyonuda çok duydum hepsi aklımda...sezeryan sancısına iyi gelende kayısı suyu imiş daha doğum şeklim belli değil ama buda aklımda olsun..lansinoh dediğiniz krem sanırım eczanelerde vardır göğüs ucu için.......yaşamadan anlamak zor tabi sizleri..inş çok kolay geçer doğumdan sonrası bizler için..bu güzel bilgiler için çok sağ olun bayanlar......allah hepimizin yardımcısı olsun inş.....

rezeneyi bebeğime doğrudan hiç vermedim ama ben sabah akşam kendim içiyorum. denedim, ispatladım:) hem sütümü arttırıyor hem o gün oğlum daha rahat gaz çıkarıyor. bir şehir efsanesine göre sütün tadını da güzelleştiriyormuş

ben şuanda 5 aylık hamileyim ama şimdiden yavaş yavaş bişeyleri düşünmek istiyorum ilk hamileliğim...
hastanede bana neler lazım olacak çantama ne koymalıyım (bir aksilik olmadığı sürece normal istiyorum)
bebek için neler götürmeliyim ....
bide doğumdan sonra hastanede sütü artırmak için papatya çayı düşünüyorum onun haricinde önerebileceğiniz bişey var mı?
lütfen bu küçük 19 yaşındaki ilk hamileliği olan anneden bilgilerinizi sakınmayınnnn :)

hamileliğiniz boyunca relax olmaya rahat ve huzurlu ortamlarda bulunmaya özen gösterin.biliyorum söylemesi kolay ama sunu bilin ki bebeğinizin ilk 3 ay kolik sancıları hamileliği stresli ve üzüntülü geçen bayanlarda daha çok oluyo..
hastanede ilk baş süt gelmezse korkmayın boş boş bebeğe emzirin..geliyor.hemen moral bozmayın yani..mutlaka her annenin kendi bebeğine yetecek sütü vardır..sabırla emzirin..
11 günlükken bebeğimi yeni doğan sünneti yaptırdım..ısrarla tavsiye ederim..agrı kesici bile içmeden bitti gitti.maşşaaalllhhhh

teşekkür ederim gayet sakin bir kişiliğe sahibim sadece hazırlanmak istiyorum bir liste çıkarıp ona göre planlı olmak istiyorum onun haricinde ben mutluyum bebeğimde :)

fou allah inş. hayırlı bir doğum nasip eder. bebeği evde yıkadıktan sonra bebek yağı da sürebilirisn ama ben bebğim için doğal zeytin yağ kullandım. zeytinyağını şişesinde kaynattım. benim bebeğim erken doğdu. şimdi 5buçuk aylık. hem bebğin toparlanmasını sağlıyo hem de besliyo.
pişik kremini çok kullanmak zorunda da kalmadım. altını her değiştirdiğimde pamukla hafifçe sürdüm hiç pişik olmadı. pişik kremini aldığıma da pişman oldum. ayrıca bebeğin sırtında 2-3 aylıkken falan siyah sert kıllar çıkıyomuş. allaha şükür ben zeytinyağ sayesinde bununla karşılaşmadım. annenne tarfleri harika.

çok teşekkür ederim bende bebek yağı kullanmayı düşünüyorum zeytin yağı saklama açısından bana sıkıntı yaratır ama bebekleri losyon yada yağla ovduğunda rahatladıklarını duymuştum
hemde bebeğinle ten teması kurmuş oluyor insan o açıdanda ii geliyor bence :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…