tecrübeli annişlerrrrrrr

bynkutluay

YaHalıkYaBariYaMusavvir
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2007
11.950
7
206
Ankara
slm kıslarrrr bebeğimin doüduğundan beri aşırı gaz sıkıntısı var 1.5 haftadır metsil kullandık 5 gündür bebeğim iyiydi gazını kendi çıkartabiliyordu bu sabah vermedim damlayı ve galibayine gaz sancısı tuttu size sorum bu gaz damlalarını sürekli kullanmak tembelleştirir mi bebekleri yani hani kabızlıkta ilaçla wcye çıkmak nasıl alışkanlık yapıyorsa bebektede böle olurmu ilaca alışınca ilaç almadan yapamazmı
2. sorum da bebeğin gazı varsa eğer gazıağızdan çıkartıyor alttan çıkartmıyorsa hala gazı olduğu alamına mı gelir

slm cnm benimde 38 günlük bebişim var ikinci gününden itibaren zinco kullandım ama son bi haftadır kestim çünkü bağışıklık kazandı sanırım onu verince hiç etkisi olmuyordu artık.bende oğlumun altını açarak biraz yatırıyorum çabucak çıkarıyor çok şükür daha serbest hissettiğinden olsa gerek ikinci soruna gelecek olursa benimoğlumda yukrdan çıkarıyor ama aşağıdan çıkarmadığı sürece rahatlamıyor yani anlayacağın gazıçıkmış olmuyor umarım yardımcı olmuşumdur

bebegınızın karnına hafıf parmaklarınızı bastırarak sagdan sola dogru masajlar yapın...bunu 5 dk kadar surdurun..daha sonra da ayaklarını karnına dogru ittirip gazın cıkmasını saglayın..artık sımdıkı bebekler sırtına vurularak falan gaz cıkarmıyor.. bunları 2 yıl evvel bır doktordan ogrenmıstım.. cok ta faydası oldugunu gorduk yegenımı buyuturken kızkardesımle.

çok saol canım benim ya bebeğini sağğlıkla büyüt inşallahh daha öncede konuşmuştuk seninle hamiştik o zaan

canımm çok saol mutlaka yapacam hatta birazdan yapacm nasıl bişey bu ya biti sancılı günler die seviniyordummm

baya bi zaman olduğundan hatırlayamıyorum adını 2 tane tamamen bitkisel damla almıştık eczaneden çok iyi gelmişti.hatta eczacı bayan tanıdıktı o tavsiye etmişti.rahatlamıştık kullanırken sonra gerek bile kalmadı.bebeğim çok minikti o zaman.metsil almıştık ama kullanmaya cesaret edememiştim ben ilaç yani.o zamanlar yeni anne olduğum için ilaçlardan çekiniyordum.

belki eczacıya bitkisel damla diye sorarsanız bilir yanlız biraz pahalıydı ama iyi gelmişti

gaz sancısını en iyi ben bilirim,,
10 ay cektim gercekten abartısız 10 ayyy...

zor günlerdi ama allaha şükür aştık,

öncelikle bebeğini sıcak tut özellikle ayaklarını gazı olduğunda sıcak su torbası yap havluya sarıp ayagına karnına koy.

altını açtığında yağ ile masaj yap ben myo oil diye bir yağ bulmuştum süperdi bulabilirseniz bunu deneyin.

yoksa bebe yağı kullanın,, karnına saat yönunde dairesel hareketlerle masaj yapıp ayaklarına karnına ittin.topuklarına elma yağı sürün.

mama kullanıyorsanız bir kaç damla zeytin yağı damlatın.

agzından ne kadar gaz yaparsa yapsın, popişten olmadan rahatlamazdı bebeğim. geçmiş olsun sakin olunn onu şarkılarla ninnilerle rahatlatın.

Son düzenleme:
canım bende kullanmak istemedim damla falan ama mecbur kaldım dr gitim karnı ful gaz konu dedi 5 gündür rahatı ama yine başladıı(
tamam canım çok saol yani alışkanlık yapmıyor eğil mi

canım benim çok saol sıcak su torbasını sürekli koyuyorum yatağına haddinden fazla sıcak tutuyorum ev doğalgazlı düşünün koridora bile çıkartmıyordum yeni başladım bi kaç gündür çıkartıyorum gezdiriyorumm
mama kullanmıyoruz canım zeytin yağı verdim bi kaç kere dr bi sorun olmayacağını söyledi
sizede geçmş olsun canımm çok şükür maşalah aşmışsınız darısı bize inşalahhh
yanii mutlaka popişten çıkartmalıı offfffffffffff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…