Tecrübeli bayanlar yardım lütfen

advers

Guru
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2013
3.003
3.392
333
KK bayanları bosch ankastre set almak istiyorum ama tecrübelere ihtiyacım var.

Ocak siyah mı beyaz mı gri mi olmalı?
Cam mı inox mu?
Hangisinin temizliği kolay oluyor?

Sayın moderatörler konumu hemen taşımayın lütfen, bdv haricinde konu açınca cevap alamıyorum

Bosch nedense tercih edeceğim bir marka olmadı hiç, benim Arçelik ankastre setim. Ocağım siyah cam, köpüklü süngerle silip duruluyorum, sonra mikrofiber cam bezi ile siliyorum. Yine alsam yine siyah cam alırım, benim buzdolabımın dışı da siyah cam. İnoxları hiç sevemedim ben nedense.

Inoxlar çabuk çiziliyor siyah camlar kir gösteriyor beni de çok zorluyor bu iş

cam aldım pisman oldum sil sil cıkmıyo en iyisi beyaz ocaklar

Annemin siyah, kullandığı spreyden mi bilmiyorum bazı kısımlar soyuldu. Yani camı değil de demir olan kısımlar.
Benimki de gri,5 senedir kullanıyorum henüz bir aşınma çizilme yok çok memnunum

Ben bosch siyah ankastre takım aldım
cam ocak ama inan beyaz almadığıma pişmanım en ufak leke belli oluyor yani ince ve ayrıntılı silmen gerekiyor
ilk önce yağçözlü bez sonrasında durulama ve en son kurulama bunları sırayla yapmazsam tabiri caizse cam gibi parlamıyorlar

ben tekanınkileri aldım.
siyah her türlü temizleniyor ama illaki bez izi kalıyor yani hiç pürssüz olmadı..

beyaz ve gri için bişi diyemem ama camı temizlemesi kolay.. yinede hiç iz kalsın istemiyorsan cam alma ne yaparsan yap kalıyor.

Temizledikten sonra en son camsil ile silsek iz kalır mı acaba??

Temizledikten sonra en son camsil ile silsek iz kalır mı acaba??

ben o kadar ugrasmıyordum temizledim işte iz miz kalsın napayım benden önemli mi diye sallıyordum açıkcası denemedim camsili ama olabilir..

birde çizildi benimki izler var az da olsa.

İnox (fırçalı yüzeye sahip olanlar) asla tavsiye etmem. Cok çabuk çiziliyor. Fırça izine göre temizlemen gerek yoksa bez dahi çiziyor. Benim fırınım kombo. Çift gözlü. Dış yüzeyi inox, ocak yüzeyi siyah cam. Ocağından memnunum, döküm ayakları hariç. En ufak şeyde leke yapıyor ve yılda 1 kere seasoning denen bir işlem yapmak gerekiyor, aksinde pas dökebilir döküm kısımlar. Cam yuzey de doğru temizlenmeyince çiziliyor. Bulaşık makinem ve çamaşır makinem hariç hepsi inox ve asla tavsiye etmem. Çamaşır ve bulaşık makinem mat gri (inox olmayanlardan) onlarda çiziğin esamesi yok. İlla metalik renk olsun dersen, mat gri tavsiye ederim. Siyah safi parmak izi oluyor. Sil sil dur.

Beyaz eşya dediğin beyaz olur kafasındayım ben.

Evlendiğim dönemde beyaz ankastre bulmak çok zordu. Markaların çoğunda yoktu, olanlarda da inoxların ya da camların iki katına yakındı fiyatları.

En son arçelikten karbeyaz set aldık. Çok içime sinmeden aldım ama iyi ki almışım diyorum şimdi. Çok çok iyi çıktı, severek kullanıyorum. İlk günkü gibi pırıl pırıl duruyor, çizik yok leke yok. Temizliği kolay.

Beyaz candır.

advers Buzdolabın,bulaşık makinen ne renklerde peki? Dediğim gibi benim gri,tüm eşyalarım boschun ve çok çok memnunum.Bekarken annemin Bosch siyah set üstünden memnun değildim. Camsille de silinse bir nebze iz oluyor ve 10-15 senelik belki daha fazladır kullanıyor,bazı kısımları soyuldu. Ben diğer eşyalarının renginden al derim

Kesinlikle beyaz tavsiye ederim.
Siyahların temizliği çok zor

Ben çözümü buldum en son kurulama işinde a 101 lerde satılan bir ürünle çözdüm
İsmini hatırlamıyorum cam sil gibi ambalajı var heryer için kullanıyorsun silikonlu bir ürün
tavsiye ederim

Ben çözümü buldum en son kurulama işinde a 101 lerde satılan bir ürünle çözdüm
İsmini hatırlamıyorum cam sil gibi ambalajı var heryer için kullanıyorsun silikonlu bir ürün
tavsiye ederim

ney acaba o

sorcam gidip i çıkışı merak içindeyim

Bende kesinlikle siyah tavsiye etmiyorum.
Annem başa çıkamadı,değiştirip beyaz aldık.

Beyaz gibisi var mı ya hu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…