tecrubeli ikiz anneleri

ben de hamilelik dönemimde kendim bakarım diyodum ama bakmakta cok zorlandım birde benim büyük kızım olunca okula başlayacak olunca zorlandığım için yardımcı tuttum simdilik bu kısı gecirene kadar idare edecem .
tek bakanlara hayranlık duyuyorum ama benim ütüm çamasırım yemek derdim bitmiyor oyuzdende yetiştiremiyorum malesef

inşallah olmazlar çook sağol Allah razı olsun, bişey daha sormak istiyorum hangi mamayı kullanmıştın yeni doğduklarında?

canım bende mama ve süt veriyorum doğduklarından beri.milupanın pre (0-6 ay )doğumdan itibaren yazıyor ustunde dr bunu söylemişti ve halen bunu kullanıyoruz

inşallah olmazlar çook sağol Allah razı olsun, bişey daha sormak istiyorum hangi mamayı kullanmıştın yeni doğduklarında?

canım prematüre doğdukları için aptamil prematil kullandım bir süre.1.ayımızdan sonra aptamil 1 e geçtim.ve başka hiçbir mama kullanmadım milupa dışında.

Son düzenleme:

hiç birşey için canınızı sıkmayın. daha gebeliğinizin çok başındasınız..rabbim büyük onları sağlıkla kucağınıza aldığınızda herşey sırayla yoluna girecektir eminim... bu günlerdinde kıymetini iyi bilin.. bol bol uyuyun mesela :) gebeliğiniz için sakıncası yoksa gezin dolaşın.... doğumdan sonra en çok hasret kalacağınız şeylerden birisi uyku ikinciside gezmek olacaktır çünkü :)

Günaydın arkadaşlar. Ya ben bu ereni napimm çoKkKk iştahsız. saatlerce aç kalıyor biberonla zorlaa besliyorum adeta cocukla cebelleşiyoruz ya yemesi için.
diğeri masallah tostompalak, saatinde yiyorr bi güzel uykusunuda uyuyor. Ama diğeri öylemi ne yemek nede uyku çok huysuz ne gecemiz belli nede gündüzümüz. Yemediği için aç olduğundan uyumuyor onada eminim. Ne yapacağım ben ya çok üzülüyorum yememesine eren daha zayıf yemediği belli yavrumun.
Varmı benim gibi aynı duurumu yasanlarınız siz ne yaptınız?

Canım benim erende öyle biberonu ayakta ziplaya hoplaya içiriyorum kucagimdaykende sallayarak içiriyorum bu arada bildigim bütün şarkıları söylüyorum gülmekten olursun icirirken sutuisin sakası bir tarafa istersen Dr danis birde

merhabalar sütlü tatlı yiyorum.meyve tüketiyorum özellikle armut.onun dışında elma üzüm vs.et buraya geldiğimden beri tüketemiyorum ama balık yağı kullanıyorum.kullandığım haplardan biri vitamin mineral bakır çinko vs. içeriyor.diğeri nin içinde ise hem folik asit hem b12 b1 falan var.demir hapıymış sanırım.

ben şu anda yaşıyorum yatarken sağa sola dönerken sorun .artık karnımın artı hafif boş kalıyor dönerken sorun yaşıyorum.artık bebeklerimi karnımın içinde hissediyorum.bebeklerimi çok özledim.bebeklerime bişey olmasın diye rabbime çok dua ediyorum.bebeklerim sağlıklı doğsunlar kokularını içime çekeyim popolarını öpeyim diyorum.ikisini de şimdiden çok seviyorum çok özledim şu zaman bi geçse de hayırlısıyla bende kavuşmak istiyorum kucağıma almak sitiyorum ikisini de istiyorum

Melitta nasılsın?seni kaygılı gördüm biraz,yazdığın mesaj o izlenimi verdi.tabii ki onları öpüp koklayacaksın.olumlu düşün hep.bak seni hissediyorlar,onlara iyi msjlar gönder.senin gibi ilgili bir anneleri olacak,yavruların çok şanslı:)canım genelde sola yatmaya çalış,bebeklere kan akışı daha iyi gider ve daha güzel beslenirler.aklında bulunsun.

İKİZ81 senden öğreNecek çok şeyimiz var,en deneyimlimiz sensin:)

herzaman canım..................

hamdolsun firdos çok iyiyim aslında ama beni hemen hissetmişsin gerçekten kaygılıyım hiç olumlu şeyler duymuyorum bu da beni korkutuyor zaten gebelik kaygıları hormonel kaybetme korkusu bebeklerim ve eşim bahsetmiştim.birde olumsuz şeyler duyunca çok korkuyorum.ama bebeklerimi çok seviyorum karnımı seviyorum.canım bebeklerim kurban olurum sizi yaradana diye.siz benim canlarımsınız diyorum.çok seviyorum.bebeklerimi de etkilememek için.

evet dediğin gibi hep sola yatıyorum.canım armut çekiyordu ya meğersem armut un da şu faydası varmış.tesadüfen forumlarda okumuştum dr. demiş birine.amnios sıvısını çoğaltıyormuş.rabbime emanet bebeklerim.

zaten araştırmaktan vazgeçtim.çünkü 2012 ikiz anne adayları diye başlığı da takip ediyorum.orada bi arkadaşımızın bebişlerinden birinin kalp atışları yokmuş.çok üzüldüm.ondan da çok etkilendim.

sadece yaşadığım şeyleri sizlerden bilgi almak amacıyla paylaşcam onun dışında ne olur ne olacak ne olması gerekiyor diye araştırmicam.ama yapmam gerekenleri mesela rahim ölçümü ciğer geliştirici vs gibi gerkli şeyleri buna benzer bilgileri edinicem.

iyi ki varsınız hepinize çok teşekkür ediyorum.

cnm bende çok okudum çok araştırdım özellikle ciğer geliştirci iğneyle ilgili yaptırmadım sonuçta 30.haftalık doğdu ikizlerim ALLAH a şükür iyiler küvezdeler yaptırmanı tavsiye ederim en az 2 doktora sordum zararlı dediler öle kaldı neyse sendeki endişe bendede hep vardı şimdide var üstelik kat kat fazlası hem bebeklerim için hemde eşim için özellikle eşime o kadar çok düşkünüm ki anlatamam yani okadar çok çalışıyo çok yoruluyo hastane git gel endişe etmemek mümkünmü hep yanımda çünkü düşün ameliyatlı olduğum halde ne annem ne kayınvalidem yanımdaydılar ama eşim baktı bana olumsuz şeyler okuma belkide ben okduğum için çok stress yaptım kendime hep kastım kendim. bilemem yani nasip böyleymiş..........

seni hemen hissettim evet,meslek icabı diyelim:)..bebeklerini kaybetme korkusu duyman çok normal,hepimiz yaşadık bunu.ama tekmelerini hissettikçe daha çok rahatlayacaksın,sana biz iyiyiz diyecekler:)..onlar senin ruh halinden hep etkileniyorlar,elinden geldiğince kötü düşünceleri aklına getirme.özellikle sana ve tüm hamile arkadaşlara bir tavsiyem var..kötü geçen gebelik ve doğum öykülerini sakın okumayın,takip etmeyin.bunlar bilinç altınızda yer ediyor ve olumsuzluk olarak size geri dönüyor.ben mesela 32.haftayı atlattım nasıl olsa risk geçti doğum yapsamda sorun olmaz dedim ve 33.haftama girdiğim gün doğum yaptım..yani diyeceğim şu ki düşüncelerimizle beynimize olumlu ya da olumsuz komutlar veriyoruz aslında.o yüzden olumlu msjlar yollamakta fayda var.istediğini sor,elimizden geldiğince yanıtlarız.gereksiz bilgilerle de kafanı hiç karıştırma

canım bebeklerin nasıl?küvözdeler mi hala?sütün yetiyor mu?evet ciğer geliştirici yaptırsaydın mutlaka faydası olurdu ama olsun,iyiler şimdi sonuçta.doktorlar ne diyor,ne zaman çıkacakları konusunda bilgi veriyorlar mı?eşlerimiz o dönemde herkesten daha yakın bize çünkü onların da evlatları sonuçta.en büyük destkeçimiz eşlerimiz.

evet aynen yaşadıklarınızı yaşıyorum şu anda Allah eşimden bin kat razı olsun.hep destekçim.ama kesinlikle ve ksinlikle ciğer geliştiriciyi başka bir dr. a gidip sorup danışacağım.benim dr. um hayır alakası yok dedi ki ben ileriki aylarda ciğer geliştirici iğne yaptırıcak mısınız diye sordum.birde geçici dr. burada ask. hast de.

ah canım memleketim nasıl özledim bi bilseniz.burada imkan yok kısıtlı bi devlet hast. buldum inşallah eşim beni oraya götürecek.bu arada üst komşum var.o şükür bugün doğurdu ama sezeryan doğurabilmiş.kansız kalmış acil kan arıyorlardı.ama şükür ask. bulundu.bana hastç kaldırılmadan bir gün önce boşver bu dr. u beni bile oyaladı bak doğuramıyorum çocuk gelmiyor demişti.gerçekten de öyleydi aylarca kontrollerini yapmış son ay başka hast. yollamış.sen normal yaparsın diye ama çocuk gelmiyor ki.o yüzden panikledim birazda sonra da duyduklarım eklendi tab iki.aslında başka dr. a gitme sebebim de bu.eğer gideceğim dr. da ki zaten bi dr. var bana gerk yok derse diğer dr. a devam edeceğim.ama işi şansa bırakamayız deyip ciğer geliştirici iğne gerek görürse ve beni her konu da tatmin ederse hiç uğraşmicam direk bu yen igideceğim dr. a gideceğim.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

seni hemen hissettim evet,meslek icabı diyelim:)..bebeklerini kaybetme korkusu duyman çok normal,hepimiz yaşadık bunu.ama tekmelerini hissettikçe daha çok rahatlayacaksın,sana biz iyiyiz diyecekler:)..onlar senin ruh halinden hep etkileniyorlar,elinden geldiğince kötü düşünceleri aklına getirme.özellikle sana ve tüm hamile arkadaşlara bir tavsiyem var..kötü geçen gebelik ve doğum öykülerini sakın okumayın,takip etmeyin.bunlar bilinç altınızda yer ediyor ve olumsuzluk olarak size geri dönüyor.ben mesela 32.haftayı atlattım nasıl olsa risk geçti doğum yapsamda sorun olmaz dedim ve 33.haftama girdiğim gün doğum yaptım..yani diyeceğim şu ki düşüncelerimizle beynimize olumlu ya da olumsuz komutlar veriyoruz aslında.o yüzden olumlu msjlar yollamakta fayda var.istediğini sor,elimizden geldiğince yanıtlarız.gereksiz bilgilerle de kafanı hiç karıştırma
----------------------------------------------------
inşallah inşallah firdos arkadaşım inan o kadar çok rahatlıyorum ki yzılarınızı okudukça Allah bu başlığı açan beratti den razı olsun.inan 4 gözle beklyorum tekmelerimi.ya rabbim bi tekme atsalar net bi şekilde yavrularımı bi hissetsem bi bilsem iyi olduklarını ne isterim ki.bana mesela bi tekmeleri dursa da uyusam dersin demişlerdi ileriki aylarda birde senin iki tane demişlerdi.içimden dedim ki bi atsınlar razıyım uyutmasınlar.ben 10 ay bekledim çünkü evladım olsun diye aslında az bi zaman ne çok bekleyenler var ama çocukları oldumolası çok seviyorum.birde hümanist bi insanım.Allah ın yarattığı herşeyi seviyorum aslında.rabbim nasip ederse hayırlı iyi bi anne olacağıma inanıyorum.
büyüsünler okuldan gelince atsınlar çantalarını bi kenara anneee bi z acıktık desinler hınzırlık yapsınlar rabbim ogünleri nasip etsin inşallah.

arkadaşlar kusura bakmayın inanın iki haftadır felaket duygusalım ve malum korkular.inşallah geçecek ve sayenizde azaldı hafifledi kaygılarım.hepinizi görmeden çok sevdim.

-------------------------------------------------

leylnur hayırlısıyla evlatlarını kucağına alırsın inşallah.çok şasnlısın ne mutlu 4 evlat.aslında biz ikiz üçüz dördüz anneleri çok şanslıyız bence rabbimin bizlere bir lütfu diye düşünüyorum.bu arada beslenme de sorun yaşıyor musun?günde 2,5 lt. su tüketebiliyor musun.kilon ,boyun kaç?

Arkadaslar ben 35+5 de kavuştum oğullarıma 32 .hafta sancılarım başladı hergüne serum yedim progestoron ictim ki amac 35 .haftaya kadar dogurmamakti ve ciğer gelistiriciyide vuruldum Dr um sancılarım başladığında garantiye almak için hemen vurdurdu. Ben kontrole gittim ama sancılarım başlamıştı ne olacagimizbelli degil o yüzden ciğer geliştiriciyi iyilik vurulmustum

Herkeze gunaydin arkadaslar, melittacim umarim bugun daha iyisindir. sanirim herkez hamileliginde endiseler yasiyor hem annelik duygusu, hemde hamilelikte yasadigimiz yogun duygusalliktan. Ama Firdos arkadasin dedigi gibi kotu olaylari fazla kafana takma ve olumsuz dusunme, bebeklerinle gecirecegin gunlerin hayalini kur hep olumlu dusun. onlarin sana siki siki tutunacagina inan onlara guven Allaha sukret dua et gerci yapiyorsundur zaten. hamileligin keyfini cikar canim .umarim bugun daha iyisindir. dun evde yoktum sabah eve gelince okudum canim yazdiklarini kendi hamileligim aklima geldi bende boyle endiseler duyardim Allaha sukur bak simdi 3 yasina gelmisler bile zaman nasil gecti anlamadim.Bu arada bizimkilerde ekimin ikinci haftasi okula basliyacaklar gunde 2.5 saat bende kara kara simdi bunu dusunuyorum bana cok duskunler nasil alistiracagim . tuvaletlerini yardimsiz yapamazlar daha pantolonlarini indirip tekrar giyme olayini daha tam yapamiyorlar burda ogretmenlerin bu konuda cocuklara yardim etmeleri yasak vs.. bunun gibi seyler bende de boyle endiseler basladi simdi): hayirlisi bakalim) firdos sen hangi sehirde yasiyorsun? sanirim ogretmensin yaniliyor muyum, calisiyor musun yoksa cocuklarina senmi bakiyorsun? yazilarini takip ediyorum olumlu guzel mesajlarin var

allaha şükür daha iyiyim beratti sizleri okudukça içim rahatlıyor..bu ay ın sonunda yani 1 hafta sonra kontrolüm var bebeklerim 4 aylık olcaklar.artık heyecanla beklemiyorum bile.çünkü zmana bıraktım.çok özledim aslında yanıp tutuşuyorum hareketlerini görmek için ama bu kadar heyecanlı olmicam.korkmamaya endişelenmemeye çalışıcam.ama arada tutarsa endişelerim kusura bakmayın olur mu ? :)

bu arada firdos bebişlerini gördüm çok güzeller rabbim bağışlasın.birde tesadüfen başlıklarını da gördüm.aslında profile başlıklara bakmayı yeni senin profilinde keşfettim :)) çok güzel başlıkların aynı benim yaşadıklarım ağladım ya çok manalı çok duygulu başlıklardı.evre evre başlıkların var aynı benim yaşadıklarım demek ki hepiniz haklısın ikiz anneleri herkes de yaşayan şeyleri yaşıyorum bende şu anda deme kki gebelikten.ama çok ağladım okurken gebelik sürecin annelik sürecine kadar gebelikten ağlamalarım onu da biliyroum artık.inşallah bana da nasip olur evlatlarımı kucağıma almak ,bakmak ağlasınlar zırlasınlar bende ilgileniyim bebişlerimle.kuzucuklarım benim.hissediyorlardır beni inşallah ben onlarla konuşurken daha çok tutunuyorlardır inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…