• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecrübesizlikten dolayı girdiğim işte mutsuzum

Arkadaşlar branşlarınız ve bulunduğunuz şehirleri belirtirseniz belki birileri yardımcı olur. Ben de öğretmenim çevremde zaman zaman özel okullardan branş öğretmenine ihtiyaç olduğu konusunda mesajlar alıyoruz.

Dilerim en kısa sürede her ikiniz de atanırsınız ve gönlünüzden geçen yerler olur 🙏
Teşekkür ederim ben Trabzon’da yaşıyorum ama maalesef burada liseyi açıktan bitiren anasınıfı öğretmenliği yapıyor ama biz kurs yerlerine özel okullara gidince MEB öğretmenleriyle çalışıyoruz en az 3 yıl deneyim istiyoruz diyorlar . Bir ara bi koleje başvurdum aradılar o kadar sevindim ki niye aramışlar bir iki arkadaş çıkıp broşür dağıtacakmışız kapı kapı ben gocunmam dağıtırdım ama eşim istemedi tanımadığın erkeklerle ne gezeceksin diye .ben neye başvuruyorum ne için arıyorlar işte bu da ülkemizin gerçekleri 🤦🏼‍♀️

Öğretmen değilim, ama benzer bir süreçten geçtim. Hikaye gibi anlatayım :D Mezun oldum ve staj için bir iş buldum, kalabalık ve büyük bir ofisti. 2 ay çalıştım, sabah 9, akşam kaçta çıkarsın belli değil. Haftada ortalama 3-4 gün gece 10, 11, 12 hatta bazen sabah 3, 4, Allah ne verirse... Parası staj için iyi ama, iyi olsa ne olacak bu şartlar altında. Hem de beni verdikleri departman pek genel geçer bir departman değildi. Aileme dedim ki ben işten ayrılacağım. Ben burada iş öğrenemem, staj bitince iş de bulamam bu alanda çalışırsam. Verdikleri para iyi olunca annem mırın kırın etti. Babam "ayrıl" dedi direkt. Başladım iş aramaya.

Bir ofis buldum, 5-6 kişilik bir ofis, işi iyi öğrenebileceğim bir yer, fakat halihazırdaki stajyer maaşım onların teklif ettiğinin 2,5 katıydı. Yemek ve yol da vermiyorlar. Kısacası karın tokluğuna çalış diyorlar. Biliyorum böyle yerleri kabul etmemeliyiz, karşı durmalıyız ama ülkenin hali ortada. Niş bir alanda çalışıyorlar diye kabul ettim.

Aynı sizin gibi, görevim olmayan şeyleri de yaptım, sekreterimiz daha da çok yapardı. Kahve demleme, bulaşık makinesi boşaltma, vs. Bir ara sekreter çekti gitti, tuvaletteki çöpü sırayla değiştirir olduk. Ulan patron, 6 kişiyiz ofis senin ofisin zaten, sen değiştirsene o zaman çöpünü. İşte...

Neredeyse 2 yıl çalıştım orada. Ayrılırken de maaşım kuş kadardı ama oradaki niş işi öğrenmem şu anki işimi bulmamı sağladı. Şu anda halimden memnunum. Demem o ki ilk çalışma yılları maalesef biraz böyle geçiyor. Siz o ilk yılları çalışmadan geçirince şu an yaş itibarıyle daha da bir dokunuyor olabilir. Ama gelecek görüyorsanız dişinizi sıkın, daha iyi bir iş bulunca da çıkın derim...

Arkadaşlar merhaba.. Ben üniyi bitireli 4 yıl falan oldu, sonra araya evlilik kpss falan girdi hiç çalışmadım. Şimdi 20 bin tllik bir borcum var.. 1 yıl çalışsam öderim. Kendime güzel bir iş bulduğumu düşünmüştüm ilk başta. 3. Patronum gelene kadar öyleydi aslında. Sabah 8 akşam 5. Ön muhasebe, birde sabahları kahvaltı hazırlayıp ofisi temizliyorum. İşe gittim ilk gün aşağıda çalışan yaklaşık 10 kişinin saat 10 da ve 3 de yaptıkları molada çaylarını benim demeyeceğimi öğrendim. Sorun etmedim. Sonra alt kat mutfağını düzenlemem istendi neyse düzenledim. İşim çok yoğun değil aslında ama pek hayal ettiğim gibi de değil. Benden çay servisi falan yapmamı istiyorlar ağırıma gidiyor açıkçası ama yapıyorum. Neyse bugün 3. Patron aşağıda yemek yerken (bu arada yemek şirketten geliyor ben sadece ısıtıyorum herkes tabanına alıyor yiyen tabağı şirketin kasasına atıyor) herkesin içinde gelip x hanım bize neden yemekleri yukarı hazırlamıyorsun diye sordu. Bende yukarı mı hazırlamam gerekiyordu dedim. Oda bu kadar adamın içinde nerde yiycez dedi. O gelmeden önce diğer 2 patronum yiyordu. Çok üzüldüm. Parayada ihtiyacım var iş tecrübemde yok. Sizce 1 yıl idare etmeli miyim yoksa çıkmalı mıyım. Bu dediğim şey dışında başka sorun yok.. Ama madem bunlar olacaktı neden üni mezunu birini aldılar. Bilmiyorum. Gerçekten üzgünüm. Sizce ne yapmalıyım.
İlk iş yeri her zaman kötüdür. Değişmez. Ben hiç hayır dua ile anmiyorum. Ben olsam calsiir ama çok mutsuzsam iş bakarım. Hatta borcum yoksa da çalışır parayı harcadım ;)

Arkadaşlar merhaba.. Ben üniyi bitireli 4 yıl falan oldu, sonra araya evlilik kpss falan girdi hiç çalışmadım. Şimdi 20 bin tllik bir borcum var.. 1 yıl çalışsam öderim. Kendime güzel bir iş bulduğumu düşünmüştüm ilk başta. 3. Patronum gelene kadar öyleydi aslında. Sabah 8 akşam 5. Ön muhasebe, birde sabahları kahvaltı hazırlayıp ofisi temizliyorum. İşe gittim ilk gün aşağıda çalışan yaklaşık 10 kişinin saat 10 da ve 3 de yaptıkları molada çaylarını benim demeyeceğimi öğrendim. Sorun etmedim. Sonra alt kat mutfağını düzenlemem istendi neyse düzenledim. İşim çok yoğun değil aslında ama pek hayal ettiğim gibi de değil. Benden çay servisi falan yapmamı istiyorlar ağırıma gidiyor açıkçası ama yapıyorum. Neyse bugün 3. Patron aşağıda yemek yerken (bu arada yemek şirketten geliyor ben sadece ısıtıyorum herkes tabanına alıyor yiyen tabağı şirketin kasasına atıyor) herkesin içinde gelip x hanım bize neden yemekleri yukarı hazırlamıyorsun diye sordu. Bende yukarı mı hazırlamam gerekiyordu dedim. Oda bu kadar adamın içinde nerde yiycez dedi. O gelmeden önce diğer 2 patronum yiyordu. Çok üzüldüm. Parayada ihtiyacım var iş tecrübemde yok. Sizce 1 yıl idare etmeli miyim yoksa çıkmalı mıyım. Bu dediğim şey dışında başka sorun yok.. Ama madem bunlar olacaktı neden üni mezunu birini aldılar. Bilmiyorum. Gerçekten üzgünüm. Sizce ne yapmalıyım.

Çok çirkin bu anlattıkların, bu çalışmak değil hizmetçilik. En kısa zamanda ayrıl işten.

Evliymişsin, eşin nasıl müsaade ediyor bu duruma?

Kpss calis

Teşekkür ederim ben Trabzon’da yaşıyorum ama maalesef burada liseyi açıktan bitiren anasınıfı öğretmenliği yapıyor ama biz kurs yerlerine özel okullara gidince MEB öğretmenleriyle çalışıyoruz en az 3 yıl deneyim istiyoruz diyorlar . Bir ara bi koleje başvurdum aradılar o kadar sevindim ki niye aramışlar bir iki arkadaş çıkıp broşür dağıtacakmışız kapı kapı ben gocunmam dağıtırdım ama eşim istemedi tanımadığın erkeklerle ne gezeceksin diye .ben neye başvuruyorum ne için arıyorlar işte bu da ülkemizin gerçekleri 🤦🏼‍♀️
Maalesef Trabzon'da değilim. Ancak kendi alanınızdaki işleri değerlendirmenizi tavsiye ederim. Bir yandan okullara, kolejlere cv bırakın. Şimdi tam alım zamanı.

Maalesef Trabzon'da değilim. Ancak kendi alanınızdaki işleri değerlendirmenizi tavsiye ederim. Bir yandan okullara, kolejlere cv bırakın. Şimdi tam alım zamanı.
Çok koştum kendi alanımda işlerle sonra hep markete kaldım maalesef şimdi de hamileyim zaten nasip diyelim 🤷‍♀️

Çok çirkin bu anlattıkların, bu çalışmak değil hizmetçilik. En kısa zamanda ayrıl işten.

Evliymişsin, eşin nasıl müsaade ediyor bu duruma?

Yalnız bu hizmetçilik dediğiniz işten alnının teri ile çalışıp geçimini sağlayanlar var ve onların yaptıpı şeyin adı da çalışmak.

Küçük yerlerde bu tip elemanlara bu tip işler yükleniyor, zaten en baştan çay vs söylenmiş.

Ama bu hizmetçilik çalışmak değil demek de bunu yapan insanlara bence haksızlık.

Aynı işi yaptım ve tek fark patron şeker hastası ona yemek de yapıyordum.İlk zaman o 10 kişi beni şikayet etmiş sebep de tlf açıp açıp çay istiyorlardı ki ben o ara meşgul oluyordum.Hemen patrona gittim durumu anlattım daha sonra düzene oturmuştu.Sadece biraz zaman tanıyın kendinize ve konuşmadığınız ve size yaptirilmak istenen işleri patrinunuzla açıkça konuşun.

Bu işler için başka birini almaları lazım. Ya da en başta diyeceklerdi ve iki katina yakın maaş vereceklerdi. Bence ayrilın olmamiş. Başka yere temizlik işi için girin o daha mantıklı en azından muhasebe yukunu atarsinız

Medeni açıdan gelişmiş bir toplum olsaydık patronlar ve çalışanlar sizin kıdem ve kademenize bakmazlar ve sizi tanır tanımaz işteki pozisyonunuza bakarak etiketlemezlerdi. Hayır çalışmaya devam edin derdim. Ama hergün birilerinin ayak işçisiymişsiniz gibi davranacaklar. Üçüncü patronun soruyu sorma üslubu bile bunu belli ediyor. Zamanla kendinize duydugunuz saygıyı yitirebilirsiniz. Özsaygımı bu aptal işe tercih ederdim.

Back
X