Tecrübesizlikten dolayı girdiğim işte mutsuzum

İş görüşmesi yaptığınız patron ile iş tanımı olarak nasıl anlaştınız? Gidip yine aynı kişiyle görüşün. Çay vb işleri için mutfak görevlisi çaycı tutsunlar. Siz ses çıkarmadıkça her işi size yüklüyorlar. Sizin göreviniz ön muhasebe ve masa işleri. Bu koşullarda girdiniz işe. Kendinizi ezdirmeyin. Gidip konuşun ve net olun. Siz taviz verdikçe istemeye devam edeceklerdir. Branşınız nedir bilmiyorum ama en azından el ilanları hazırlayıp posta kutularına bırakarak özel ders verebilirsiniz. Başlangıçta 1-2 öğrenciniz olur, sonrasında memnun kalırlarsa o öğrenciler size başka öğrenciler de getirir. Böylece alanınızdan da kopmamış olursunuz. Aynı zaman dershane ve kolejleri de cv bırakın. Her dershane ve özel okullar, Mart Nisan gibi gelecek yılki öğretmen kadrosunu belirlerler. Bu aylarda mutlaka oralara tekrar gidin.

Arkadaşlar merhaba.. Ben üniyi bitireli 4 yıl falan oldu, sonra araya evlilik kpss falan girdi hiç çalışmadım. Şimdi 20 bin tllik bir borcum var.. 1 yıl çalışsam öderim. Kendime güzel bir iş bulduğumu düşünmüştüm ilk başta. 3. Patronum gelene kadar öyleydi aslında. Sabah 8 akşam 5. Ön muhasebe, birde sabahları kahvaltı hazırlayıp ofisi temizliyorum. İşe gittim ilk gün aşağıda çalışan yaklaşık 10 kişinin saat 10 da ve 3 de yaptıkları molada çaylarını benim demeyeceğimi öğrendim. Sorun etmedim. Sonra alt kat mutfağını düzenlemem istendi neyse düzenledim. İşim çok yoğun değil aslında ama pek hayal ettiğim gibi de değil. Benden çay servisi falan yapmamı istiyorlar ağırıma gidiyor açıkçası ama yapıyorum. Neyse bugün 3. Patron aşağıda yemek yerken (bu arada yemek şirketten geliyor ben sadece ısıtıyorum herkes tabanına alıyor yiyen tabağı şirketin kasasına atıyor) herkesin içinde gelip x hanım bize neden yemekleri yukarı hazırlamıyorsun diye sordu. Bende yukarı mı hazırlamam gerekiyordu dedim. Oda bu kadar adamın içinde nerde yiycez dedi. O gelmeden önce diğer 2 patronum yiyordu. Çok üzüldüm. Parayada ihtiyacım var iş tecrübemde yok. Sizce 1 yıl idare etmeli miyim yoksa çıkmalı mıyım. Bu dediğim şey dışında başka sorun yok.. Ama madem bunlar olacaktı neden üni mezunu birini aldılar. Bilmiyorum. Gerçekten üzgünüm. Sizce ne yapmalıyım.
Canım sen yaptıkça senden daha fazlasını isteyecekler emin ol.Burada tecrübe konuşuyor.Benzer şeyleri bende yaşadım.Bence çık.Sonra kendi kendine çok hesaplaşıyorsun kendime bunları neden yaptırdım diye..

Arkadaşlar merhaba.. Ben üniyi bitireli 4 yıl falan oldu, sonra araya evlilik kpss falan girdi hiç çalışmadım. Şimdi 20 bin tllik bir borcum var.. 1 yıl çalışsam öderim. Kendime güzel bir iş bulduğumu düşünmüştüm ilk başta. 3. Patronum gelene kadar öyleydi aslında. Sabah 8 akşam 5. Ön muhasebe, birde sabahları kahvaltı hazırlayıp ofisi temizliyorum. İşe gittim ilk gün aşağıda çalışan yaklaşık 10 kişinin saat 10 da ve 3 de yaptıkları molada çaylarını benim demeyeceğimi öğrendim. Sorun etmedim. Sonra alt kat mutfağını düzenlemem istendi neyse düzenledim. İşim çok yoğun değil aslında ama pek hayal ettiğim gibi de değil. Benden çay servisi falan yapmamı istiyorlar ağırıma gidiyor açıkçası ama yapıyorum. Neyse bugün 3. Patron aşağıda yemek yerken (bu arada yemek şirketten geliyor ben sadece ısıtıyorum herkes tabanına alıyor yiyen tabağı şirketin kasasına atıyor) herkesin içinde gelip x hanım bize neden yemekleri yukarı hazırlamıyorsun diye sordu. Bende yukarı mı hazırlamam gerekiyordu dedim. Oda bu kadar adamın içinde nerde yiycez dedi. O gelmeden önce diğer 2 patronum yiyordu. Çok üzüldüm. Parayada ihtiyacım var iş tecrübemde yok. Sizce 1 yıl idare etmeli miyim yoksa çıkmalı mıyım. Bu dediğim şey dışında başka sorun yok.. Ama madem bunlar olacaktı neden üni mezunu birini aldılar. Bilmiyorum. Gerçekten üzgünüm. Sizce ne yapmalıyım.
Kendi branşınız olsaydı sabredin derdim ama madem ön muhasebe yapıyorsunuz çalışırken mutlaka iş arayın.
Ön muhasebe aşırı tecrübe gerektirmiyor ve iş olanağı en geniş alanlardan biri.
Muhtemelen ben olsam 3.patronun kafasına yemeği dökmüştüm orda😊
Ünüversite mezunu olmasanız bile muhasebe personeli diye aldıkları birine hizmetli gibi davranamazlar. Bu kadar ezdirmeyin kendinizi.

Yalnız bu hizmetçilik dediğiniz işten alnının teri ile çalışıp geçimini sağlayanlar var ve onların yaptıpı şeyin adı da çalışmak.

Küçük yerlerde bu tip elemanlara bu tip işler yükleniyor, zaten en baştan çay vs söylenmiş.

Ama bu hizmetçilik çalışmak değil demek de bunu yapan insanlara bence haksızlık.
Konuda kimse hizmetçiliği küçümsemedi, durumu eleştiriyor insanlar.
Hanfendi "hizmetli olarak girdim yemek dağıtıyorum" dememiş neticede, iş alanı başka.
"Hizmetçilik küçümsenemez, her çalışanın patronuna sofra çekmesi lazım" mı desin insanlar?
İşin ismi neyse ondan sorumlu olmalı ınsanlar. Hizmetliyse hizmetli, muhasebeciyse muhasebeci.

Son düzenleme:
Hanfendi "hizmetli olarak girdim yemek dağıtıyorum" dememiş neticede, iş alanı başka.
Hizmetçilik küçümsenemez, her çalışanın patronuna sofra çekmesi lazım mı desin insanlar?
İşin ismi neyse ondan sorumlu olmalı ınsanlar. Hizmetliyse hizmetli, muhasebeciyse muhasebeci.

"bu çalışmak değil hizmetçilik" yazıldığı için o yanıtı verdim. bu cümlenin anlamının hoş olmadığını düşünüyorum çünkü.

bence de herkes görev tanımı neyse onu yapsın ama bu ülkenin koşulları yüzünden küçük ve orta halli patron şirketlerinin çoğu bu şekilde işliyor. hele de iş deneyimi olmamış insanlar için.
keşke şikayet etme imkanı olsa, o da yok.

"Hizmetçilik küçümsenemez, her çalışanın patronuna sofra çekmesi lazım" mı desin insanlar?
Duyar kasacak ya🤦🏻‍♀️

eğer ki işinde bilgi çoğalıyorsa kal bilgi namına aynı seviyedeysen hemen ayrıl patronların kadınlara yüklediği genel olarak çay hizmeti , masaj yapanları dahi gördüm sonra kadınlara lan diye hitap edenler mi dersin memlekette çoğu patronlar sahtekAR ve kaba çok duygusal bir insansan ev hanıma olarak kalman daha kolay olacak gibi iş hayatı bizim ülkemizde haksızlıklarla dolu bunu her üniversiteli bilmeli ve meslek seçimini çok iyi seçmeli aynı evleneceği kişiyi seçtiği gibi yanlış meslek ömür boyu mutsuzluk getirir zaten memleketin finans durumun düzeleceği yok buna herkes hazır olmalı üni den sonra kolay iş hayatı yok kimse bilgilerini paylaşmıyor geneli bencil ve kötü niyetli ayak kaydırmalar çok , bilgi paylaşan bulamazsın bulman için o insanın olgun olmalı, karakteri oturmuş olmalı, asaletli olmalı asaletli insan bulmak zor geneli sinsi ve kötü niyetli çünkü işin içinde menfaat ve para var

10 kişiye cay demlemek icin cayci bulsunlar. Hani patronlara olsa sadece idare edebilirsin ama personelden sanane. Gerizelalilar. Gene de iş bulana kadar cikma.

Arkadaşlar merhaba, buraya yazmayı unuttum benimle aynı durumu yaşayan arkadaşlar olabilir, ne yaptığımı merak edenler olabilir. En fazla 1 bucuk ay dayanabıldım ve cıktım oradan. Şimdi çalışmıyorum ama olsun gerçekten kendime saygımı yitirecektim. Kendime yeni kitaplar aldım kpssye devam edip bir yandan da yaş geçmeden çocuk yapmaya çalışıcam, inşallah iki mutlulukta birlikte gelir hem atanırım hem bebeğim olur haydı hayırlısı.

Back
X