tedavi olmaktan korkuyorum.

Ben alabilirim doktor ve hastane ismini

Doç, Dr. Cemil Kaya canım doktorun adı. Çukurambardaki Ankara Ticaret Merkezi, 5. katta muayenehanesi. Önceden Tobb Etu hastanesinde çalışıyordu öğlene kadar şimdi bütün gün kendi muayenehanesinde. Muayene ücreti 250 tl. Özel sağlık sigortan varsa %20 sini ödersin yani 50 tl.

Çok teşekkür ederim

Neden bu kadar stres yaptınız anlamadım..hele eşiniz neden bayıldı? Açık kalp ameliyatı değil yahu bu!
Altı üstü jinekolojik muayene.. siz eşiniz ile beraber biraz psikolojik destek alın isterseniz..bu halde devam ederseniz daha kötü olabilirsiniz

Vajinal USG bile can yakmaz. Bi jel sürüyor zaten yağ gibi kayıyor başlığı. Ama insan kendini kasarsa bilmiyorum belki o zaman acı olabilir, psikolojik de olabilir.

apranaxx uzun zaman yumurta takibi için bir doktora gitmiştim, sonrasında tüp bebek tedavisi gördüm, bebeğimi kaybettim falan... zor işler bu işler lakin kadın eğer ki anne olmak istiyorsa çok da zor gelmiyor aslında, hazırsa anne olmaya, tedavi sürecinde yaşanan tüm zorluklara kanaat gösterebiliyor.
eşinin baba olma isteğine saygım var ama sen kendini hazır hissedince başla bence, manevi tüm zorluklar bizim üzerimizde. tüp bebek tedavisi sırasında kendime iğne yaparken seviniyordum ben, dermansız değil neticede derdimiz, böyle düşünüyordum. allah dermansız dertlerden korusun.
ayrıca yumurta takibine öğle arasında gidip geliyordum, uzun bir süreçti cansıkıcı günlerdi. muayeneler adetin 2.3. günü olur, kanaman varken gitmen gerekir, ayrıca 15 dakika da incelemesi olağan.
gerçi eşinin bayılmasını anlayamadım, doktor da şaşırmıştır muhtemelen :/

şeker ilacı yazdım ama daha başlamadım neden yazdığını da anlamadım zaten.

Cok ilginç. Alti ustu ultrasonla bakmis doktor. Duzenli yaptiriyorum ben bunu. Smear testi icin ornek veriyorum, kimi beyaz bir aletle igne yapar gibi icerden ornek alarak yapiyor falan filan. Bu kadar narin olma ya hu.

Canım benim içinde vajinal muayene trajik gelirdi ilkinde ağladım aynı sen gibi 2. Sinde doktorum çok rahatlattı ve hiç birşey hissetmedim bende hsg istediler dedim ben bunu uyanık yaptıramam..Özel hastanede anestezi ile yağtırdım iyiki de öyle oldu...naparsın bazılarımız da böyleyiz ve mecbur bu süreçten geçiyoruz..Sana tavsiyem bu tarz süreçleri kendine en kolay yöntemle atlatman..

arkadaşlar bazılarınız çok abarttığımı söylemiş. tamam haklısınız abartmış olabilirim ama adetimin üçünçü günüydü en yoğun günümdü. yabancı bir cisim içimde oynuyor. başıma ne gelicek bilmiyorum. doktor uzatıyor. kan korkum var çıkan sesler. birde kist falan var dedi. bu ay doğum kontrol hapı kullanıcam zaten. herkez siz gibi dayanıklı olmak zorunda değil. zaten üstğmde yeteri kadar abartıyosun baskısı var. zaten panik atağım var. bunun için tedavi oluyorum. keşke konu açmasaydım iyice kendimle küstüm.

Bu şeker ilacı diye bahsettiğiniz ilaç glukofen mi acaba? Banada verdi doktor bugün.yumurta geliştirici diye..

Kendinizle kusulcek bir durum yok..karamsar olmayın bu kadar..şöyle düşünün dünyanın bin türlü hali var..ne hastalıklar var, kanser Vs. İnsanlar çok acı çekiyorlar.bunları bir düşünün empati kurun.inanın bana sizinkisi denizde kum tanesi..bende bugün tek başıma gittim muayeneye..hem alttan hem üstten baktı doktor..hsg filmi istedi.evet bende üzüldüm gerilim. Ne yapayim, allah betetinden Korusun..şimdi yer arastiriyorum..hayat böyle işte...

Kendine küsmene neden olacak bi durum yok canım ikinci sefer tecrübeli olucaksın,bu muayneler tedaviler olmasa napardık düşünebiliyo musun ? Allah göstermesin bin çeşit hastalık var, içimizde ne olup bittiğinden haberimiz yok.Ya belki konuyla alakalı değil ama ben acı çekiyorum diye bayılan eşimin polis olmasını istemezdim, hele özel harekat polisi asla ve kataaa.

Sizi anlıyorum. İlk defa gittiğiniz için gerginsiniz, korkuyorsunuz. Eşiniz destek olması gerekirken o da tedirgin olmuş. Bir de ikilem içerisindesiniz. Kararlılıkla ben her şeyi göze aldım bir bebeğim olsun yeter ki düşüncesinde değilsiniz. Bu da ayaklarınızın geri geri gitmesine neden oluyor tabi.

Kendimden bir örnek vereyim hastalık konusunda. Dişim ağrıyordu ilaçlarla bastırdım diye dişçiye gitmek istemedim. Annemin babamın zoruyla gittim. Ama görseniz nasıl tedirginim. Tedavi yapılırken midem çok bulandı. Dişçi ağzımı iyi açamıyorum diye söylendi. İlk dişçi maceram bir daha da gelmem olarak sonuçlandı. Sonra benim diğer dişim de bana ihanet edercesine ağrıyınca bir karar verdim. İlk deneyimim kötü sonuçlanmasına rağmen kafama koydum bu işten kurtulacağım diye. İsteyerek gittim. Ne miden bulandı ne bir yerim ağrıdı. Ağzımı da çok güzel açtım. Tedavimi oldum bitti kurtuldum.

Demek istediğim biz o ya da bu nedenle çekiniyoruz, abartıyoruz. Ama abarttığımız kadar olmuyor hiçbir şey. Hem insan sonunda iyileşeceğim ya da çok istediğim bebeğime kavuşacağım düşünceleriyle tedaviye başladığı zaman acı falan gözü görmüyor.
Bebek konusunda emin misiniz? Tedavisi, bakımı, büyütmesi her şeyini gerçekten göze aldınız mı? Kararlı olmanız bu tedavide çok önemli.

Bu şeker ilacı diye bahsettiğiniz ilaç glukofen mi acaba? Banada verdi doktor bugün.yumurta geliştirici diye..
Evet birçok marka var bu markada iyi sonuçta etken maddesi aynı çok faydasını gördüm ben olmuyor diye tüp bebek yaptıracaktım ama dr gerek Yok önce bu ilacı dene dedi birde d vitamini,b12 vitamini kullan dedi 4 kez hamilelik oldu üçünü kaybettim 4. Doğdu çok şükür. Mutlaka kullanın dr da vermiş ihmal etmeyin düzenli kullanmak önemli

şeker ilacı yazdım ama daha başlamadım neden yazdığını da anlamadım zaten.
Yumurtlamayı düzenliyor-yumurtlamayı sağlıyor- yumurta kalitesini arttırıyor- hormonları düzenliyor- hücre bölünmesini arttırıyor Ve hızlandırıyor bebeğin rahme tutunmasını sağlıyor gebeliğin ilk haftaları da bebeğin gelişimini hızlandırıyor ama pko larda gebeliğin ilk üç ayı kullanılıyor hormonlara bağlı düşük riskinden dolayı yani bu ilaç mucize gibi benim takibimi yapan dr da artık hastalarıma kullandırıyorum mucize gibi bu ay kaç kişi hamile oldu bir bilsen demişti " bana bu ilacı tüp Ve ek için gittiğim dr verdi" yani dr da vermiş mutlaka kullan ama düzenli

Tamam herkes dayanıklı olmak zorunda değil eyvallah. Acı esiginiz çok düşük olabilir ona da eyvallah. Lakin ultrason altı üstü yahu. Hanı yaptırmayan biri olsam inanicam çok acidigina. Psikolojik tedavi olmadan sakin çocuk yapmayın. Zira hamileyken çatı muayenesinden tutun, normal doğumda açılma muayenesine kadar epey kurcalanacaksiniz. Hadi sezeryanla doğum yaptınız diyelim ultrasona bu panik varsa ameliyatta ne olacak?

Önce panik halinizi tedavi edin sonra çocuk yapın. Nacizane onerimdir.

zaten şuanda kimse ben kendimde dahil bana dokunmasını istemiyorum. çok etkilendim ya aşırı derece hemde. abartıyorum ama nabayım içimden geliyor.
Bir tanıdığım vardı. Sanırım sorunu sizinki gibiydi çok ayrıntılı anlatmadı ama.. Her muayenede onu narkozla uyutuyorlardı. Tüp bebek yaptırdı. Bütün o süreçte vajinal muayene ve müdahale gerektiren her aşamada baygındı. Siz de bunu talep edebilirsiniz belki.
Ben hiç sorun etmem muayeneyi ama sanırım korkudan veya başka fizyolojik bir sebepten bazı kadınlar çok kötü etkilenebiliyor sizin gibi.

Muayenede bu kadar kötü olduysanız nasıl doğum yapıcaksınız?Alışmaya çalışın çünki zaten her yıl mutlaka jinekolojik muayene olmanız lazım çok önemli.Rahatlamaya çalışın korkmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…