Elektrikli Mutfak Aletleri tefal yoğurtçum

Yurdi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2011
29
0
36
Balıkesir
tefalin yeni çıkan yoğurt yapma makinasını kullanan var mı? memnun musunuz sütü ısıtma derdi yok anladığım kadarıyla bu durum çok hoşuma gitti ama işe yarar ve verdiğim paraya değer mi bilemiyorum ?

kullanan varsa lütfen bilgilendirsin bizi, bende çok merak ediyorum.Ve biirde kaymaklı mı yapıyor yoğurdu ? üst tabakada değil, aralarda kaymak var mı ?

esim yilbasi hediyesi olarak almis tefalin son cikan yogurt makinesini. suzme yogurt ve bogurtlenli yogurt yaptim. biz bayildik. geceden kuruyorum sabaha yogurtlar hazir...

annem aldı ve biz bayıldık artık hazır yoğurt hiç kullanamaz olduk..
kesinlikle tavsiye ederim

Tefal yoğurtcum aldığı parayı kesinlikle hak eden bir ürün bence. Ben aldım hem süzme hem normal yoğurt denemeleriin ikisindende de çok güzel sonuçlar aldım. Günümüzde yoğurtların süt tozundan, kuyruk yağından yapıldığını bile bile hazır yoğurt yiyemiyordum. Şimdi içeriğini bildiğim için daha rahatım.

Bende çok memnun kaldım.günlük süt alıp soguk olarak koyuyorum hafif sulu ama güzel yoğurt oluyor.hazır yoğurt yiyemiyoruz artık hazır yoğurttan az yesen hemen tıkanıyosun ama bu yoğurdu istediğin kadar yiyebiliyorsun.çok pratik.

dünyanın en lüzumsuz mutfak icatlarında ikincidir herhalde. birincilik fritözün.

Son düzenleme:
gece yatmadan fişe takıp sabaha kadar bekliyoruz sanırım... benim annem de ev yoğurdu yapardı ama tencerede

eğer yoğurdu evde yapılanlaar gibi sulu yapıyorsa beğenmiyeceğim kesin benim çünkü sulu yoğurdu hiç sevmem katı kıvamlı olucak :26:

eğer yoğurdu evde yapılanlaar gibi sulu yapıyorsa beğenmiyeceğim kesin benim çünkü sulu yoğurdu hiç sevmem katı kıvamlı olucak :26:

yoğurdun kıvamı sütle ve mayayla ilgili daha çok.
markette satılan günlük sütte yağ olmadığından sulu olabilir.
sütçüden aldığım sütle tencerede taş gibi yoğurdum oluyo, ne yapayım yoğurtçuyu

kullanan arkadaşlar hazır yoğurt kıvamı gibi olmuyormu lütfen bilgi verirseniz çoook sevinirim çünkü bende alıcam kızlarım hazır yoğurt tan başka yemiyorlar yani katı olmalı

sakın sakın sakın diyorum kızlar tecrübe konuşuyo benim gibi paranızı sokağa atmak istemiyosunuz sakın yoğurtcum denen o aleti almayın ama amacınız çorba veya ayran yapmaksa tavsiye ederim tabi 1 lt sütü mayalıyosunuz 10 saatin sonunda güzel bi ayranınız oluyo bunu süzüyosunuz 1 lt sütten sanslıysnız 200 gr yoğurt elde ediyosunuz bunu firmayla görüştüğümde ise konu dahada komikleşiyo acak arıza varsa iade alırlarmış yoksa ne alırsak kar dyen bi firma ben TEFAL markasına güvedim bin pişman oldum bi daha hiç bi ürününü almam hiç bi tanıdığımada aldırmam sizide sokağa atılacak paranızda yoksa hiç bu işlere bulaşmayın derim tencerede mayalayın onu süzün 269 tl nız cebinizde kalsın hakkımı kesinlikle helal etmiyorum o da ayrı bi konu tabiiii...

Yoğurt değil ayran yapıyor bu makina.. çok cıvık. Sek günlük sütü danone yoğurt ile mayaladım. Yoğurt çorbası bile daha kıvamlı bundan.. Rezalet

Katı yapan arkadaşlar hangi marka süt ve maya kullandıklarını yazarlarsa birde onu denerim yoksa normal yoğurt cıvık oluyo

Katı yapan arkadaşlar hangi marka süt ve maya kullandıklarını yazarlarsa birde onu denerim yoksa normal yoğurt cıvık oluyo

Ben oldukca sık kullaniyorum tefal yogurtcumu, simdiye kadar hic sulu olmadi yogutlarim. Elbette suzme yogurt normal yogurttan daha kati oluyor ama normal yogurt da oyle cok sulu olmadi hic. Ben danone, aksal ve sutas yogurtla mayaladim, sut olarak da moova tam yagli ve dimes tam yagli kullaniyorum.

Olculere titizlikle uyuyorum, hatta bunun icin tarti kullaniyorum, bir de bekleme surelerine tam olarak uyuyorum, genelde mayalama suresini de maksimumda tutuyorum... Bir de buzdolabinda bekleme sirasinda normal yogurt yapmis olsam da arada cikarip asagiya suzulen sularini mutlaka dokuyorum...

yani 12 saate mi ayarlıyorsun? Gün lük süt kullanmıyor musun? Asıl vitamini suyunda zaten yoğurdun..

yani 12 saate mi ayarlıyorsun? Gün lük süt kullanmıyor musun? Asıl vitamini suyunda zaten yoğurdun..

Evet, 12 saate ayarliyorum, gunluk sutle denemedim henuz. Ama gunluk sutlerde yag orani ne durumdadir bilmiyorum, az yagli sutlerle yogurt yapildigi zaman kivami tutturmak guc olur, o nedenle tam yagli uht sutu tercih ediyorum. Vitamini suyunda ama, zaten buzdolabinda bekletme asamasi da yogurdun olusma surecinin icinde, dolayisiyla orada kaybedilen su aslinda kullanilmayan su, yani suzgecten gecerek kendiliginden saldigi suyu dokuyorum periyodik olarak. Bir de buzdolabinda en az 3 saat bekletin ya da damak zevkinize gore sureyi uzatin diyor tariflerde. Ben burada da 8 saate yakin bekletiyorum, belki daha kati olmasinin sebebi bu da olabilir...

evet benim annem yaptığı yoğurda bir gün boyunca dokundurtmaz bekleyince daha katı oluyor ben bi kere hemen açıp yemiştim annem kızmıştı senin yüzünden cıvık oldu diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…