Bende çok memnun kaldım.günlük süt alıp soguk olarak koyuyorum hafif sulu ama güzel yoğurt oluyor.hazır yoğurt yiyemiyoruz artık hazır yoğurttan az yesen hemen tıkanıyosun ama bu yoğurdu istediğin kadar yiyebiliyorsun.çok pratik.
eğer yoğurdu evde yapılanlaar gibi sulu yapıyorsa beğenmiyeceğim kesin benim çünkü sulu yoğurdu hiç sevmem katı kıvamlı olucak :26:
Katı yapan arkadaşlar hangi marka süt ve maya kullandıklarını yazarlarsa birde onu denerim yoksa normal yoğurt cıvık oluyo
Katı yapan arkadaşlar hangi marka süt ve maya kullandıklarını yazarlarsa birde onu denerim yoksa normal yoğurt cıvık oluyo
Ben oldukca sık kullaniyorum tefal yogurtcumu, simdiye kadar hic sulu olmadi yogutlarim. Elbette suzme yogurt normal yogurttan daha kati oluyor ama normal yogurt da oyle cok sulu olmadi hic. Ben danone, aksal ve sutas yogurtla mayaladim, sut olarak da moova tam yagli ve dimes tam yagli kullaniyorum.
Olculere titizlikle uyuyorum, hatta bunun icin tarti kullaniyorum, bir de bekleme surelerine tam olarak uyuyorum, genelde mayalama suresini de maksimumda tutuyorum... Bir de buzdolabinda bekleme sirasinda normal yogurt yapmis olsam da arada cikarip asagiya suzulen sularini mutlaka dokuyorum...
yani 12 saate mi ayarlıyorsun? Gün lük süt kullanmıyor musun? Asıl vitamini suyunda zaten yoğurdun..
Evet, 12 saate ayarliyorum, gunluk sutle denemedim henuz. Ama gunluk sutlerde yag orani ne durumdadir bilmiyorum, az yagli sutlerle yogurt yapildigi zaman kivami tutturmak guc olur, o nedenle tam yagli uht sutu tercih ediyorum. Vitamini suyunda ama, zaten buzdolabinda bekletme asamasi da yogurdun olusma surecinin icinde, dolayisiyla orada kaybedilen su aslinda kullanilmayan su, yani suzgecten gecerek kendiliginden saldigi suyu dokuyorum periyodik olarak. Bir de buzdolabinda en az 3 saat bekletin ya da damak zevkinize gore sureyi uzatin diyor tariflerde. Ben burada da 8 saate yakin bekletiyorum, belki daha kati olmasinin sebebi bu da olabilir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?