Elektrikli Mutfak Aletleri tefal yoğurtçum

Mado2nun sattıgı keçi sütünu activia yoğurt ile mayaladım. Bu sefer oldu.. Demekki sütten süte fark ediyor..

sütçüden sütü alıyorum ocakta kaynatıyorum ılıyınca içine bir kaşık maya
sarıyorum güzelce sabaha atıyorum dolaba akşama mis gibi tam kıvamlı yoğurt
eletirik sarfiyatsız tenceresi evden 3.5liraya 2 kilo yuğurt afiyet olsun

bunun kompakt olanını yani 1 ltliğini mi alsam normalini mi ona karar veremedim. kayınvalidemde farklı bir yoğurt makinası var yurtdışından gelme inanılmaz lezzetli oluyor başka yoğurt yiyemez olduk biz de tefal'i alalım bari dedik. çabuk ekşidiği için 1ltlik yeter gibi geliyor ama süt bulmak da kolay değil bulmuşken 2 ltlik makinam olsa 2 lt yoğurt mu yapsam diye düşünüyorum. ne diyorsunuz 1 ltlik yeterli mi yoksa 2 lt olanını mı almalıyım?

Ben 15-20 gün önce almıştım bir türlü fırsat bulup deneyemedim. Dün akşam denedim kıvamı gayet iyi oldu özellikle süzme yoğurda bayıldım. ama sanki biraz ekşi gibi geldi bana 10 saat tuttum bir dahakine 9 saate indirecem bakalım sonuç ne olacak. bu arada sek uht süt ve activya yoğurtla yaptım.

bende ilk aldığımda hiç memnun kalmadım...yinede çocugum doğal yoğurt yesin diye mayalıyordum ama hep ekşi oluyordu...ben ise tatlı yoğurt severim...ama bir yıl sonunda nasıl mayalayacağımı buldum..öncelikle günlük süt kullanıyorm..sadece bir kaşık mayayı sütle açıp bir çay kaşığı toz şeker koyup kaba ekliyorum...kesinlikle çırpmıyorum...hafifçe karıştırıyorum...makineye hazneye ağzı açık koyuyorum...zaten en dış kapağın yanında iki adet delik var..ordan buharı azda olsa çıkıyor yoğurt sulanmıyor...ve en son olarak 6 saate ayarlıyorum...süre bittikten sonra kapağını kapatıp 5 dakika dışarıda sonra doğru dolaba....en az 6 saat dinleniyor ve kıvamını buluyor yoğurt....çok cıvık olmayan hazır yoğurtlar kadar katı olmayan mis gibi yoğurdumu yemeye doyamıyorum...

Şu makineyi aylardır ben mi kullanmayı beceremiyorum bilmiyorum. Artık çıldırmak üzereyim. 6 aydır kullanıyorum. 3 kere servise gitti. Orda deniyolar oldu bozuk değil diyip geri veriyolar. Evde tencerede mayalayın yoğrudu hiçbir farkı yok.

Hazır yoğurttan nefret ederim. Genelde belli başlı yogurt aldığım meşhur yoğurtçular vardır. Mesela Istanbul fatihte barbaros. 2 günde ekşir yoğurdu. Gerçekten katkısız ve çok lezzetli ekşi bir tat.

Ben de evde barbarostan aldığım mayayla mayalamaya başladım. Sulu ama lezzetli ekşi yoğurtlarım oluyordu. Sonra bu makineyi görünce biraz daha katı kıvamlı olur diye salak gibi aldım. Parayı cope ataydım daha iyidi. Evde yer kaplamazdı.

Çeşit çeşit yoğurdu maya olarak kullandım. Köy yoğurdu, manda yoğurdu, keçi yoğurdu denemediğim maya kalmadı. Sütümü de çatalcadan bir amca haftada bi gün kapıma getirir. Taze tam yağlı süt. Bir kaynatıyorum. 2 parmak kaymak tutuyor öyle güzel bişey. Bu sütün içine 2 kaşıık mayamı koyuyorum. karıştırıyorum. Haznesine koyuyorum. Benimki iki hazneli. Bir hazne kullanıyorsam yanındakine de ılık su koyuyorum ısı dağılmasın diye. Tefal servisinde söylediler bunu da.

12 saat fişte bekliyor, sonar buzdolabında. Süzmezsen berbat bir şey ayran bile değil. Çünkü yogurt tadı yok bunda. Ekşimsi yogurt tadı gelmiyor bana hala süt gibi. Sanki mayalanmamıi. 2 saat süzersen azcık yogurt kalıyor işte.

Yemin ederim tencerede mayaladığım bin kat lezzetli oluyordu.

Hee eksik yaptığım bir şey varsa, yapanlar becerenler güzel oldu diyenler bana anlatırsa çok sevinicem.

6aydir tefal yogurcum kullaniyorum ve artik eve hazir yogurt alinmitor ustelik kendime azyagli yogurt esim ve kizima yagli yogurt yapiyorum yemege doyamiyoruz. Olmadigini soyleyen arkadaslar kesinlikkle makinanizda bi sorun var bn hic ogle olmama sorunuyla karsilasmadim aldigimdan bu yana yaptigim yogurtlar hazirlar kadar olmadada kati ve kivamli. Bi de son zamanlarda 2.5 lt saklama kabima yapiyotum makinaya boylamasina yerlestirip yapiyorum daha guzel oluyo makina durunca kapaklari acip 1 saat yerinde sohuyo sonra dolaba koymadan uste cikan suyunu kenarindan dokuyorum uzerinede temiz tulbent kapatip dolaba 6 7 saat sonra yemege hazir..

kıvamı koyacağınız maya ya bağlı; mesela bi bardak süte bi tatlı kaşığı (hafif tepeleme olacak) resmen hazır yoğurt gibi oluyo ben memnunum bebişime yapıyorum ham hum yiyo

Tefal Yoğurtçum Yoğurt Makinesi, şuanda piyasada bulamayacağınız şok fiyata, aşağıdaki linktedir. Kaçırmayınız. Sadece 99,90 TL ve Kargo Ücretsiz. İsterseniz kapıda ödeme seçeneğide mevcuttur. Garantili ve Faturalıdır. Kampanya stoklarla sınırlıdır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben yoğurda bayılan biri olduğum için yoğurt benim vazgeçilmezimdir. Bu makinadan almayı düşünüyordum ama neden o kadar uzun saat fişde takılı kalmasını bekliyoruz. Ve sonrası da uğraştırıcı anladığım kadarıyla. Bilemedim:26: kendim yapsam daha bile kolay olur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…