Tek başıma alışveriş yapamıyorum

Daphnis

Ya zaman da bize bırakıyorsa..
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2016
542
1.285
113
Öncelikle herkese merhabalar. Biliyorum çok büyük bir dert değil ama yine de kafama takılan bir durumu sizlere danışmak istedim.
Benim sıkıntım tek başıma alışveriş yapamıyorum. Sebebi kararsız olmam değil. Mağazalara tek girdiğimde sanki görevliler bana bakıp sürekli ne aramıştınız diye soracakmış gibi geliyor. Çekiniyorum. Normalde okul zamanları başka bir şehirde yaşıyorum ve alışveriş olsun cafe olsun hep arkadaşlarımla gittiğim için bunun sıkıntısını fazla hissetmemiştim. Bu şehirdeki samimi arkadaşlarım bir elin parmağını geçmez. Onlara alışverişe gitmeyi teklif etsem de bunu her zaman yapamıyorum sonuçta herkesin de kendi işi var.
Annemle de pek tarzlarımız uyuşmuyor onunla gittiğimizde de sorun çıkıyor. Dedim bu aralar kendime yeni bir şeyler alayım değişiklik olsun parama var vaktim var ama gidemiyorum tek başıma. Sizce benim özgüvenim mi eksik başka bir sıkıntı mı var. Bu arada aynı durum dışarıda yemek yerken veya cafeye giderken de geçerli. Okuyan herkese teşekkur ederim.

Canım daha önce yaşamış olduğun birşey buna etkili olabilir (hatırla yada hatırlama)
bilinç altın seni birşeylerden koruyordur aklınca
ama korkuların üzerine gidilmesi gerek bunu biliyorsun
yaşamımız boyunca yanımızda birileri olmayacak

ayrıca gelip sorsunlar, dolanıyorum gözüme çarpan birşey olduğunda sizden yardım isteyeceğim teşekkürler diyip gönder okadar :)
yıllar önce ben de öyleydim lise yıllarımın başlarında
ama zaman geçtikçe yalnız alış veriş yapmanın keyfini keşfettim, şimdi birileri der birlikte çıkalım diye ve ben sıkılırım :)

Ben de tam tersine birileriyle alışveriş yapmayı hiç sevmem, kendi kafana göre gezip, istediğini almak gibisi yok.
Görevli sorarsa; bakıyorum önce teşekkürler, yardıma ihtiyacım olursa sizi çağırırım diyebilirsiniz.

Yorum için teşekkür ederim hatırladığım kadarıyla kötü bir olay yaşamadım. Belki şimdiye kadar çok yalnız kalmadığım içindir. Umarım geçicidir

Ben de ne zaman biriyle alisveris yapsam hep sonradan begenmeyecegim seyler aliyorum. En iyisi yalniz alisveris bence.
Gelen cevaplara göre herkes yalnız alışverişi seviyor inşallah ben de severim ya. Yorum için teşekkürler

Bende de var benzer bir durum, çalışanların rahat bırakmamasından biraz da :)
Bir kere hiç girmediğim bir mağazaya gireyim bakayım demiştim ama o kadar hissettiriyorlar ki çalışanlar arasında yarış yapıldığını o kadar çok üstüme düştüler ki bir daha gitmedim bunaldım. Sussalar bile devamlı peşimde dolanıp takip ediyorlardı rahatsız edici derecede, bakamadım doğru düzgün kaçtım.
Birileriyle beraber gidince onunla konuşup fikir alışverişi falan yaparken sağı solu düşünmüyorsun pek ama tek gidince biraz çalışanların gözleri üstünüzde gibi bir hava oluyor insanda sanırım. Alışkanlık biraz da.

Ya görevlilerin yanıma gelip de bişey mi bakmışsın demeleri içimden sinir olurum sinir.. ee bakmışsım sanane diyesim geliyor bakıyorum alla alla bişey lazım.. demi çok rahatsız olurum. Tabi görevliler başında durması haklı. Ama işte rahatça inceleyemiyorum ki

Ben de ne zaman biriyle alisveris yapsam hep sonradan begenmeyecegim seyler aliyorum. En iyisi yalniz alisveris bence.
Evet bende yalnız basımda alışveriş yapmayı seviyorum kocamla yaptım da bir sürü laf sayıyor hadi çabuk ol al beğen seç gibisi Allah'ım sana geliyorum ya bı daha yapmiycam kocamla alisveris

Yalniz basima gezmeyi o kadar cok ozlemisim ki. Bir lokantada oturup yemek yiyeyim sonra bir kafede kahvemi iceyim ahhh ahhh. Coluk cocuga karisinca hepsi hayal oldu...
Alisveriste ayni sekilde yanimda biri olunca bakiyorum sadece konsantre olamiyorum hic bisey denemek istemiyorum. Tabi almadan cikiyorum..
Tamamen olmasa daaliskanlikla alakali oldugunu dusunuyorum..
Bir iki cikin hatta kulaginiza kulaklik takin calisanlar yaklasincada gormezden gelin yada sadece bakiyorum deyin giderler rahat rahat bakinir denersiniz..

Bir kere çık alışırsın bence. Çünkü daha eğlenceli. Bir kere karışan yok, yorum yapan yok. Biriyle gidince doğal olarak onun beğendikleriyle de ilgilenmek gerekiyor. Atıyorum tatile gideceksin, şort, elbise almaya çıktın. Arkadaşın da bir şeyler beğeniyor ve sen kendi ihtiyacına bakamıyorsun. Belki sen on parça şey denemek istiyorsun ama yanında biri varken üç parça deniyorsun ne bileyim. Belki aynı mağazada beş saat kalmak istiyorsun ama yanında biri olduğunda şurada kahve içelim, burada yemek yiyelim oluyor direkt. O nedenle yalnız alışveriş daha güzel. Arkadaşlarla gez, dolaş, kafede otur, sinemaya git. Ben eşimi bekletmeyi de sevmiyorum kabin önlerinde. Kendim gider alır gelirim.

Görevlilerden de çekinecek bir şey yok. Bakıyorum de geç. Onlar da yapışmak istemiyor ama bu sefer kaprisli biri geliyor "benimle ilgilenmediler" diye çıkıyor, onlara da sürekli baskı var inanın müşteri konusunda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…