Tek Başıma Bebeğime Yetemiyorum.

Benanneyiim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2013
226
19
118
Manisa
Meraba arkadaşlar,
Önceki konumda bahsetmiştim.Bebeğim doğduğundan beri bakıcımız bizimle beraber.Bebeğim şuan 8 aylık.
Ve bakıcımızın işi bırakma durumu var.Bugün işimden izin aldım.Evde bebeğimle yalnızım.
Ama inanın ki kendimi yeterli hissetmiyorum.
Bezini bile değiştiremiyorum sanırım.
Banyo yaptırayım dedim banyoya soktum,yıkayamadım.Sürekli ağladı..
Beşiğinden alırken,beşiğine yatırırken hep bir korku var içimde..
Ayrıca diğer anneler gibi hissetmiyorum kendimi..Mesela bluzumun yakasına kusunca kendimi çok kötü hissettim,duşa girdim falan..
Bunlar normal şeyler mi yoksa sorun bende mi?
Lütfen yargılamayın beni sizden yardım istiyorum

Son düzenleme:
bence normal değil bana göre bebeğinizle daha fazla vakit geçirin.bebeğinizin size sizinde bebeğinize alışabilmeniz için izine ayrılıp bebeğinize daha fazla ısıp annelik duygularınızı yaşamanızı tavsiye ediyorum.

Kızlar az önce bebek kucağımdayken telefon çaldı napıcağımı bilemedim mesela.Bebeğe bakarken kapı çalsa tedirgin oluyorum.
Derdimi anlatabildim mi yanii?
Diğer anneler gibi pratik değilim,mesela adam akıllı yemek bile yapamam çocuğa hep yardımcımız yapar.

Evet aynı şeyi düşünüyorum.Bunları çoktan atlatmam gerekiyodu.Ayrıca evde yaşayamıyorum yani evde durmaya alışkın değilim bunalıyorum ben.
Annelik duygularımı yaşadığımı düşünüyorum.Benim sorunum günlük hayata geçirme,uygulama konusunda bence

Anne olsam sana yardımcı olmak isterdim ama gözlemlerimle konuşursam böyle sıkıntı yaşayan biri olmadı benim çevremde. Acaba ev işleeinde falan bebek yokken nasıldın? Yani kimi insan beceriklidir her şeye yetişir. Kimisi tam tersidir. Ama biraz kendini bebeğin için geliştirmelisin.. Çaba sarfet. Ben 15 yaşındayken kardeşim doğdu. Ben o yaşıma rağmen onu büyüttüm. Kucağıma alırken ona mamasını yedirirken hiç korkmadım. Sen annesin. Bunu yapabilirsin..

Teşekkür ederim cevabın için.
Hiç bir zaman ev işi yapmadım,kendimden daha beceriksiz bi insan görmedim hayatımda.
Sadece ara sıra zevk için değişik yemekler denerim.Bebek hastalıkları,sorunları.. vs vs bilgi olarak kendimi yeterince donanımlı görürüm
Ama bilmiyorum olmuyo yani bi yerden sonra..
Belkide yeterince fedakar değilim..
Beni cesaretlendirdiniz çok teşekkür ederim

canıım pardon yazmışsın bebeğin 8 aylıkmış.aslında en zor günleri atlatmışsın.aile büyüklerinden bir müddet yardım al.hem bilmediklerini öğrenirsin.hemde sana biraz fikir vermiş olurlar.öncelikle kendine güven bakamıyacağım karamsarlığına düşme.bukadar bakan nasıl bakıyor öyle düşün kendini rahatlatmış olursun.

Çok teşekkür ediyorum hepinize.
Aslında her zaman her işte kendime güvendim.Hiç karamsar bir yapıda değilimdir.Hayatımda sayılı kez kendimi eksik hissetmişimdir.Bu da o anlardan biri galiba

daha yeni anne oluyosunda o yuzden..hani lohusa donemi dedigimiz zaman varya tum anneler bunu yasadi aslinda..elimiz ayagimiza dolandi..hepimiz acemilik cektik..sende o donemdesin cunku yeni yeni bebeginle yanliz kaliyorsun..bebek deyip gecme ne hissettigini anliyor..stresliysen oda strese girer ve aglar..kusunca dus falan almanda bence daha bebegini benimseyemedin o yuzden baskasinin gibi geliyor..sen oyle hissetmesende bilinc altin oyle hissediyor..biraz zaman ver kendinize..ve bence izine ayrilip zaman gecir bebeginle cunku eger o bagi yakalayamazsan hep sogukluk olur aranizda

Cevabınız için çok teşekkür ederim.
Ama bütün anneler bunu bebekleri ilk doğduğunda yaşadı,ben ise yeni yaşıyorum.
Dışarıdan görünen hiçbir sorun yok bebeğimle aramda.Bana bağı o kadar güçlü ve kuvvetli ki..Sanırım benim bazı şeyleri kendi içimde halletmem gerekiyor.
Yıllık iznimi kullanıcam.5 gün izin almıştım uzatmayı düşünüyorum

canim evet her anne ilk zamanlarda yasadi ama senin bakicin varmis sende simdi yasiyorsun..kendini rahat birak önce,sonrasi kendiliginden gelir..sen eger kendine yuklenir durmadan sorgularsan daha cok stres yaparsin..allah bebegine uzuuuun omurler versin

Çok teşekkür ediyorum,amin

annesin,bilgilisin neden bebeğine yetemeyecekmişsinki..yetiyorsundur farkında değilsindir..korkma biranda bakıcının bırakacağı fikrine kendini alıştıramadığın için bocalıyorsundur, hhemen alışırsın..sen bebeğine bakıcıdan daha iyi bakarsın unutma..acele etme birkaç gün içinde herşey rayına oturmaya başlar,zamanla da yeni yeni şeyler öğrenirsin.. ben bile hala yeni yeni şeyler öğreniyorum..

canım büyük ihtimalle erkenden işe başladığın için
bebekle çok vakit geçirememişsin
hepimiz bu acemilikleri yaşadık
suratımıza işediler:)
kusmuk içinde gezdik:)
sen yıllık iznini uzat dediğin gibi bebeğinle bol vakit geçir
her gün yıka oyun oyna´
internetten araştır neyi nasıl yapacağını
tam benimseyememişsin bazı şeyleri
mutlaka elinden geleni yapıyorsun aslında
ama en mükemmelini yapmak istiyorsun
yoksa dert edinip buraya yazmazdın
varsa büyüklerinden yardım iste

merak etme sen çook iyi bir annesin
sadece acemisin
''ben harika bir anneyim
bebeğim için yeterliyim'' de kendi kendine
yani özgüven tazelemesi yap
çok değil bir ay sonra her şey bambaşka olacak
bebeğin de daha ele gelir olacak
sen de rahatlayacaksın

Çok teşekkür ediyorum hepinize.
Aslında her zaman her işte kendime güvendim.Hiç karamsar bir yapıda değilimdir.Hayatımda sayılı kez kendimi eksik hissetmişimdir.Bu da o anlardan biri galiba

inşallah herşeyi düzene girer.ben bile bazen kendimi hala eksik hissediyorum.nekadar ilgilensemde daha fazla yapmam gerektiğini düşünüyorum.anne olmak hiç kolay değil boşuna dememişler cennet anaların ayağının altında.düşünüyorumda annem yaşadıklarını bir anlattı aklıma geldikce annemi takdir ediyorum.o şartlarda bize nasıl bakmış kendini bizim hiçin hırpalamış bizim için ne fedakarlıklar yapmış.anne olunca annemi daha çok anladım.

Çok çok teşekkür ederim.Evet belki de öyledir.Çünkü bakıcımıza çok güveniyordum.Beni çok rahatlattınız,tekrar teşekkürler

aynen oyle..hergun bisiler ogreniyoruz..benimkiler bebeklikten cikti artik ama halaaa hergun baska bisi ogreniyorum hala bazen bocaliyoruz deilmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…