Tek Başıma Bebeğime Yetemiyorum.

Evet,vakit geçirdim ama sanırım bakmayı öğrenemedim.Evet yarın arkadaşımdan ve annemden yardım istiyicem.
Size ne kadar teşekkür etsem azdır,içimi ferahlattınız.

Evet,katılıyorum size.
Oğlumla zaman geçirmek,oyun oynamak dünyanın en güzel şeyi benim için.
Sanırım ben gülün dikenine katlanamıyorum.Aslında tam olarak öyle de sayılmaz.
Onun için bi şeyler yapmak çok hoşuma gidiyor ama yapamıyorum işte

Benim kuzenimin kızı da aynı (kuzenim nerdeyse annemle yaşıt aralarında 5 yaş var o yüzden onun kızlarını kuzen biliriz biz :) ), onüç yaşında 2. kardeşi doğdu, 6 aylıktan bu yana o bakıyor annesi hep ona atıyor biraz bencil de :) şimdi emremiz üç yaşını dolduracak hala ablası bakıyor

Bunlar tcrübe oluyor aslında iyi oluyor:) benim kardeşim şimdi 9 yaşında ve bana çok düşkündür. Onun ikinci annesi benim. Annem emzirir verirdi ben uyuturdum:) biberon mamalarını ben yapardım sıcaklığına bakar yedirirdim:) altını ben değiştirirdim. Ana kucağına oturtur gezdirirdim:) şimdi kocaman oldu kerata:) benim eşim istese de bizim de bebeğimiz olsa.

Boyle ince dusunmeniz ne kadar iyi bir anne oldugunuzu gosteriyor.Kendinize haksizlik etmeyin.Sadece yeteri kadar pratik yapma firsatiniz olmamis.Ne evliyim ne de cocugum var gerci.Ama bebeginizin ihtiyaclarini rutine bagladiginizda sizin icin de gayet kolay olacaktir elbet.Kolayliklar dilerim.Miniginize de Allah uzun omurler versin :)

Çok çok teşekkür ederim cevabınız için.
Zaten genel olarak beceriksiz bi insanım ev işlerinde
Ama bebeğime bakabiliceğim inancı doğdu içime sayenizde:)
Bugün yardımcımın öğrettiği kadarıyla bebeğime bi şeyler hazırladım.İnsanın kendi yapttığını yedirmesi ayrı bi güzel oluyomuş
Amin

Bugünkü banyo girişimim tam bir fiyaskoydu.Ama yarın yada öbür gün annemle beraber tekrar deniyicem.
Bu sefer annesi oğlunu ağlatmadan,eğlendirerek yıkıyıcak inşallah:)
Bir de banyo başlıkları oluyomuş onlardan sipariş ettim,bi deneyeyim diye.Kullanan var mı acaba aranızda?

Oğluna sen çok şekersiniz valla okumak çok hoşuma gidiyor:)))) bence bebek tam bir neşe mutluluk kaynağı:)))

bence bebeginizle yeterince yalniz vakit gecirmemissiniz.

hep bakiciniza güvenmissiniz, hep o baktigi icinde suan onun düzeni var bebeginizde.

bence bakabilirsiniz bebeginize hemde tek basiniza, sorun bakmak veya bakamamak degil, bence sizin sorununuz kendi düzeniniz olmamasi.

tatilinizde mutlaka kendi düzeninizi kurun, bunlar misal yeme, icme, uyku, gezme saati gibi.

bide her kusmada dusa girerseniz isiniz hic bitmez

banyosunu nasil yaptirman gerektigini internetten bakabilirsin. bur tutma sekli var zaten onu yaptinmi kolay olur, önceden giydirecegin kiyafetleri hazirla. bence hergün banyo yaptirmaniz gerekmiyor.

yemeklerini iki günlük pisir, her ögün yemek pisirmen gerekmez, sadece isitman yeterli olur.

evde duramadigini cabuk daraldigini yazmissin, hergün bebeginin karnini doyurdugunda uyku saatine yakin bebegini koy besige gezdir, hem sen gezmis olursun hem o temiz havada uyumus olur.
yanina su ve bebeginin severek yedigi birseyi mutlaka alki, birden acikirsa sen eve gidene kadar aglama krizlerine girmesin bebisin
böyle bir durumla karsilasmak seni korkutabilir belki. bende olmustu bir kere eve gelene kadar cok paniklemistim

simdilik aklima gelenler bunlar, sormak istedigin birsey olursa sorabilirsin.

bide benden tavsiye degisik degisik kimselerden akil alma sürekli, kendi kafana yatan seyleri uygula, dedigim gibi önemli olan senin kendi düzenini oturtman, baskalarinin degil.

Bencede,oldum olası bebekleri sevmişimdir ben.
Senin eşin sıcak bakmıyor sanırım?Ama siz daha çok yeni evlisiniz 9 ay değil mi?

Evet 9 aylık evliyiz ama eşim 32 yaşında. Yaşlı baba olmasını istemiyorum. Yaşına göre istemesi gerekmez mi ne biliyim. Demek ki zamanı değil eşim için.

banyonun icine koyuyorsun cocuk kaymiyor ondan dimi?

bende kullandim cok kücükken korkuyorlar, ama oglusun 8 aylik olmus artik korkmaz bence, cok pratik oluyor tavsiye ederim

Aslında tamamen benim isteklerim ve benim düzenim.Bebeğim doğduğundan beri bakıcımız yanımızda ama ben 5. ayda çalışmaya başladım.Yani 5 ay boyunca beraberdik bakıcıyla.
Sanırım bu benim bi takıntım kusma vb. şeylere dayanamam.Ama alışabiliceğimi umuyorum.Evet bende her gün banyo yaptırmayı düşünmüyorum.Ama heyecanlıyım yarın yada diğer gün deniyicem bu seferlik.
Aslında hiç yemek yapmam her zaman yardımcımız yapar sağolsun.
Evet,haklısın.Dışarıya çıkmadan önce bi ihtiyaç çantası hazırlamışımdır daima.Ama bebeğim annesine çekmemiş maalesef,dışarıya çıkmak hoşuna gitmiyo ne yazık ki.Bana kalsa hiç eve sokmam çocuğuu
Cevabın için çook teşekkür ederim.

Evet 9 aylık evliyiz ama eşim 32 yaşında. Yaşlı baba olmasını istemiyorum. Yaşına göre istemesi gerekmez mi ne biliyim. Demek ki zamanı değil eşim için.

Evet ama şu da var.
Bayanların içinde her zaman bebek isteği ve sevgisi var.Ama babalar da kucaklarına aldıkları gün başlar bu

banyonun icine koyuyorsun cocuk kaymiyor ondan dimi?

bende kullandim cok kücükken korkuyorlar, ama oglusun 8 aylik olmus artik korkmaz bence, cok pratik oluyor tavsiye ederim

Yok ama onuda kullandım.Artık pek kullanmıyorum.
Bu başına su gelmemesi için..Başına bi damla su gelsin basıyo çığlığı..
Sizin çocuklarınız kaç yaşında

Yok ama onuda kullandım.Artık pek kullanmıyorum.
Bu başına su gelmemesi için..Başına bi damla su gelsin basıyo çığlığı..
Sizin çocuklarınız kaç yaşında

benim oglum iki yasina girecek bir ay sonra insallah.

simdi gine hamileyim 7 aylik, bu sefer bir kizim olacak insallah, senin bu yasadigin stresleri bende tekrar yasayacagim az kaldi :18:

Siz cok rahata alismissiniz birazda bencilsiniz galiba,yani kötü anlamda demiyorum ama kendi rahatiniza düskünsünüz...Keske iyice annelige hazir olunca cocuk sahibi olsayiniz, ozamanda acemilik cekilirdi ama sizin düsünme tarzinizi ben yanlis buldum...kimse heleki ilk cocukta bebege nasil bakilir pratikte bilmez,korkar,acemilik yasar ama bunlar zamanla rayina oturur ama yok kusmuktan sonra banyo yapmak yok ben evde duramam falan gibi cümleleriniz bebeginizden önce kendinizi düsündügünüzü gösteriyor bana...bi evladin bi mucize oldugunu unutmayin hic...ne kadinlar var neler vermezler bi benek sahibi olmak icin,sizin allaha sükür var...bunlari düsünün,birakin kussun,isesin,batirsin...siz ona herseyi ögretin ve emin olun bununla gurur duyacaksiniz...biraz fikirlerinizi degistirin eminim cok iyi bi annesiniz yanliz iste degisiklik size tuaf gelmis...bebeginizle mutluluklar...:))

benim oglum iki yasina girecek bir ay sonra insallah.

simdi gine hamileyim 7 aylik, bu sefer bir kizim olacak insallah, senin bu yasadigin stresleri bende tekrar yasayacagim az kaldi :18:

Aaa ne güzel:)
Sanmıyorum ikinci çocuğunuz sonuçta bi kat daha tecrübeli olucaksınız..
İnşallah sağlıklı bi şekilde kucağınıza alırsınız:)
Cinsiyeti ne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…