- Konu Sahibi Benanneyiim
-
canım büyük ihtimalle erkenden işe başladığın için
bebekle çok vakit geçirememişsin
hepimiz bu acemilikleri yaşadık
suratımıza işediler:)
kusmuk içinde gezdik:)
sen yıllık iznini uzat dediğin gibi bebeğinle bol vakit geçir
her gün yıka oyun oyna´
internetten araştır neyi nasıl yapacağını
tam benimseyememişsin bazı şeyleri
mutlaka elinden geleni yapıyorsun aslında
ama en mükemmelini yapmak istiyorsun
yoksa dert edinip buraya yazmazdın
varsa büyüklerinden yardım iste
merak etme sen çook iyi bir annesin
sadece acemisin
''ben harika bir anneyim
bebeğim için yeterliyim'' de kendi kendine
yani özgüven tazelemesi yap
çok değil bir ay sonra her şey bambaşka olacak
bebeğin de daha ele gelir olacak
sen de rahatlayacaksın
inşallah herşeyi düzene girer.ben bile bazen kendimi hala eksik hissediyorum.nekadar ilgilensemde daha fazla yapmam gerektiğini düşünüyorum.anne olmak hiç kolay değil boşuna dememişler cennet anaların ayağının altında.düşünüyorumda annem yaşadıklarını bir anlattı aklıma geldikce annemi takdir ediyorum.o şartlarda bize nasıl bakmış kendini bizim hiçin hırpalamış bizim için ne fedakarlıklar yapmış.anne olunca annemi daha çok anladım.
Anne olsam sana yardımcı olmak isterdim ama gözlemlerimle konuşursam böyle sıkıntı yaşayan biri olmadı benim çevremde. Acaba ev işleeinde falan bebek yokken nasıldın? Yani kimi insan beceriklidir her şeye yetişir. Kimisi tam tersidir. Ama biraz kendini bebeğin için geliştirmelisin.. Çaba sarfet. Ben 15 yaşındayken kardeşim doğdu. Ben o yaşıma rağmen onu büyüttüm. Kucağıma alırken ona mamasını yedirirken hiç korkmadım. Sen annesin. Bunu yapabilirsin..
Benim kuzenimin kızı da aynı (kuzenim nerdeyse annemle yaşıt aralarında 5 yaş var o yüzden onun kızlarını kuzen biliriz biz :) ), onüç yaşında 2. kardeşi doğdu, 6 aylıktan bu yana o bakıyor annesi hep ona atıyor biraz bencil de :) şimdi emremiz üç yaşını dolduracak hala ablası bakıyor
Boyle ince dusunmeniz ne kadar iyi bir anne oldugunuzu gosteriyor.Kendinize haksizlik etmeyin.Sadece yeteri kadar pratik yapma firsatiniz olmamis.Ne evliyim ne de cocugum var gerci.Ama bebeginizin ihtiyaclarini rutine bagladiginizda sizin icin de gayet kolay olacaktir elbet.Kolayliklar dilerim.Miniginize de Allah uzun omurler versin :)
Oğluna sen çok şekersiniz valla okumak çok hoşuma gidiyor:)))) bence bebek tam bir neşe mutluluk kaynağı:)))
Bencede,oldum olası bebekleri sevmişimdir ben.
Senin eşin sıcak bakmıyor sanırım?Ama siz daha çok yeni evlisiniz 9 ay değil mi?
Bugünkü banyo girişimim tam bir fiyaskoydu.Ama yarın yada öbür gün annemle beraber tekrar deniyicem.
Bu sefer annesi oğlunu ağlatmadan,eğlendirerek yıkıyıcak inşallah:)
Bir de banyo başlıkları oluyomuş onlardan sipariş ettim,bi deneyeyim diye.Kullanan var mı acaba aranızda?
bence bebeginizle yeterince yalniz vakit gecirmemissiniz.
hep bakiciniza güvenmissiniz, hep o baktigi icinde suan onun düzeni var bebeginizde.
bence bakabilirsiniz bebeginize hemde tek basiniza, sorun bakmak veya bakamamak degil, bence sizin sorununuz kendi düzeniniz olmamasi.
tatilinizde mutlaka kendi düzeninizi kurun, bunlar misal yeme, icme, uyku, gezme saati gibi.
bide her kusmada dusa girerseniz isiniz hic bitmez
banyosunu nasil yaptirman gerektigini internetten bakabilirsin. bur tutma sekli var zaten onu yaptinmi kolay olur, önceden giydirecegin kiyafetleri hazirla. bence hergün banyo yaptirmaniz gerekmiyor.
yemeklerini iki günlük pisir, her ögün yemek pisirmen gerekmez, sadece isitman yeterli olur.
evde duramadigini cabuk daraldigini yazmissin, hergün bebeginin karnini doyurdugunda uyku saatine yakin bebegini koy besige gezdir, hem sen gezmis olursun hem o temiz havada uyumus olur.
yanina su ve bebeginin severek yedigi birseyi mutlaka alki, birden acikirsa sen eve gidene kadar aglama krizlerine girmesin bebisin
böyle bir durumla karsilasmak seni korkutabilir belki. bende olmustu bir kere eve gelene kadar cok paniklemistim
simdilik aklima gelenler bunlar, sormak istedigin birsey olursa sorabilirsin.
bide benden tavsiye degisik degisik kimselerden akil alma sürekli, kendi kafana yatan seyleri uygula, dedigim gibi önemli olan senin kendi düzenini oturtman, baskalarinin degil.
Evet 9 aylık evliyiz ama eşim 32 yaşında. Yaşlı baba olmasını istemiyorum. Yaşına göre istemesi gerekmez mi ne biliyim. Demek ki zamanı değil eşim için.
banyonun icine koyuyorsun cocuk kaymiyor ondan dimi?
bende kullandim cok kücükken korkuyorlar, ama oglusun 8 aylik olmus artik korkmaz bence, cok pratik oluyor tavsiye ederim
Yok ama onuda kullandım.Artık pek kullanmıyorum.
Bu başına su gelmemesi için..Başına bi damla su gelsin basıyo çığlığı..
Sizin çocuklarınız kaç yaşında
banyonun icine koyuyorsun cocuk kaymiyor ondan dimi?
bende kullandim cok kücükken korkuyorlar, ama oglusun 8 aylik olmus artik korkmaz bence, cok pratik oluyor tavsiye ederim
benim oglum iki yasina girecek bir ay sonra insallah.
simdi gine hamileyim 7 aylik, bu sefer bir kizim olacak insallah, senin bu yasadigin stresleri bende tekrar yasayacagim az kaldi :18:
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/...TdtTL7uksDcgmuKoOx_BbNi4HrN1zoU2asBBoyzasvtgg
Ben bu tarz bi şey sipariş ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?