tek başına 3500 tl kredi borcuna girmek

zeze88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2015
88
59
88
37
merhaba arkadaşlar
şu sıralar kafamı çok fazla kurcalayan bir konu var. biraz yardımcı olursanız çok sevinirim.
şöyle ki; 6 yıldır çalışıyorum. bu 6 yıllık sürede aileme yardım ettim. kendim tek başıma büyükşehirde geçimimi sağladım. aktivitelere katıldım. yurtdışı gezmeleri yaptım. biraz da birikimimi oldu ama çok fazla değil. biriktirdiklerim hep bir şeylere gitti. nişanlanıp ayrıldım. o süreçte epey masraf yapmıştım. o nişanı attıktan 2 yıl sonra yeni bir sevgilim oldu onla da evlilik kısmet olmadı. ama ikisiyle de ilişki süreçlerimde hep maddi anlamda katkıda bulundum. bu yüzden bu zamana kadar pek bir mal sahibi olamadım. bir de evlenirim. evlendiğim kişiyle evimizi, arabamızı çift maaşla alırız diye düşünüyordum hep. ama yaşadığım o 2 hayal kırıklığı sebebiyle artık erkeklere de güvenim kalmadı. o yüzden kendim bir şeyler almak istiyorum. şu anki maaşım 6900 tl. 6 yıllık krediyle ev (1+1), 2 yıllık krediyle de araba aldığımda 2 yıllık kredi tutarım ayda toplamda 3500 tl oluyor. sizce mantıklı mı? büyükşehirde yaşıyorum. bir de tek yaşayınca biliyorsunuz masraf daha çok artıyor. dışarı çıkılıyor falan epey masraf oluyor. bir de şu dönemde her sey o kadar pahalı ki.. bir de bu 6 yıllık süreç içinde tekrar bir sevgilim olursa evlilik açısından benim borcum sıkıntı olur mu sizce? ne düşünüyorsunuz?

aylık 4000 bile rahat ödersiniz bence. daha kısa vada de evi bitirip sonrasında arabada alırsınız kira vermeyeceğiniz için tek kişi 2900 rahat geçinmesi lazım fikrimce. Maaşınızın yüksek olması nedeni ile rahata alışmış olabilirsiniz ilkin belki zorlanırsınız ama sonrasında rahat edersiniz.

Elini taşın altına koymadan hayatta bir şey elde edemezsin.elbette isteklerine ve standardına bir sınır koyacaksın mal sahibi olmak istediğinde.ben açıkçası makul görüyorum bu girişiminizi ve bir yerden de başlamak gerekiyor.ev almak çok daha mantıklı hem kira vermeyeceksin hem de ev sahibi olacaksın.ayrıca evlilik durumunda da işinize çok yarar ya evliliğinizin ilk yıllarında orada yaşarsınız ya da kirasını alır evinize destek olur

Bu dönemde kredi borcuna girilmez. Bahsettiğiniz miktarlar sanıyorum ki sizi çok zorlamaz ama faizler korkunç yüksek.

Yok ben illa borca gircem faiz umurumda değil diyorsanız önce ev borcuna girin. Araba ayrı bir masraf çünkü. Kredinin üzerine aylık 700 lira civarı benzin ve diğer masrafları da ekleyin.

Faizler yüksek her şey pahalı o yüzden kredi işi çok mantıklı değil.ama çekerseniz de dediğiniz rakamı ödeyebilirsiniz.bir de şunu söyleyeceğim bir erkek için aileniz için böyle bir yüke girecek olsanız yapmayın derdim.yani kendiniz için yapmak istediklerinizi ertelemeyin. ben cok erteledim aman evlilik olur sorun olur, dedim aman o aman bu... dedim. hep erteledim kendime yaptığım en büyük kötülüktür bu.mesela arabamı alalı 4 yıl oldu ama 10 yıl önce de rahat alabilirdim hep erteledim gözümde büyüttüm

Bende olsam hiç beklemem.özellikle para bitiktirememe gibi bir durumunuz varsa. Bizde para asla olduğu yerde durmaz şunu alalım yemeğe gidelim falan olur asla birikmez. Ama kredi gibi mecbur olunduğu zaman daha kolay oluyor çünkü paranın gidecek bi yeri var. Mecbur vereceksiniz. Ama maaşınızdan dolayı lüks harcamalarınız olabilir krediden sonra illaki biraz kısarsınız biyerlerden. Biraz zorlansanızda gayet mantıklı.hatta bu zamana kadar arabayı nasıl almadınız orası ilginç

merhaba arkadaşlar
şu sıralar kafamı çok fazla kurcalayan bir konu var. biraz yardımcı olursanız çok sevinirim.
şöyle ki; 6 yıldır çalışıyorum. bu 6 yıllık sürede aileme yardım ettim. kendim tek başıma büyükşehirde geçimimi sağladım. aktivitelere katıldım. yurtdışı gezmeleri yaptım. biraz da birikimimi oldu ama çok fazla değil. biriktirdiklerim hep bir şeylere gitti. nişanlanıp ayrıldım. o süreçte epey masraf yapmıştım. o nişanı attıktan 2 yıl sonra yeni bir sevgilim oldu onla da evlilik kısmet olmadı. ama ikisiyle de ilişki süreçlerimde hep maddi anlamda katkıda bulundum. bu yüzden bu zamana kadar pek bir mal sahibi olamadım. bir de evlenirim. evlendiğim kişiyle evimizi, arabamızı çift maaşla alırız diye düşünüyordum hep. ama yaşadığım o 2 hayal kırıklığı sebebiyle artık erkeklere de güvenim kalmadı. o yüzden kendim bir şeyler almak istiyorum. şu anki maaşım 6900 tl. 6 yıllık krediyle ev (1+1), 2 yıllık krediyle de araba aldığımda 2 yıllık kredi tutarım ayda toplamda 3500 tl oluyor. sizce mantıklı mı? büyükşehirde yaşıyorum. bir de tek yaşayınca biliyorsunuz masraf daha çok artıyor. dışarı çıkılıyor falan epey masraf oluyor. bir de şu dönemde her sey o kadar pahalı ki.. bir de bu 6 yıllık süreç içinde tekrar bir sevgilim olursa evlilik açısından benim borcum sıkıntı olur mu sizce? ne düşünüyorsunuz?
eğer devlette iseniz mantıklı ama özel sektörde iseniz yapmayın derim, özel sektörün günü gününe tutmuyor.

yani normalde her ay 3000 küsür kredi kartı borcu ödüyorum. yani ama yukarda arkadaşın dediği gibi aslında çoğu fuzuli masraf. dışarda yemek gezmek vs. biraz kemer sıkmam gerekecek tabiki de. yorumlarda arkadaş çok iyi söylemiş alıştığım için biraz zorlayacak. ama asıl sebebi dediğim gibi erkeklere güvenim kalmadı. 4 yıl önce nişanlımdan ayrıldım. o dönemde o kadar destek olmama rağmen neler söyledi bana. 25 bin lira para vereceksin demeler vs. şimdi hayatımda kimse yok ama tekrar nişan süreçlerine girersem borçlu bir şekilde girmek çok düşündürüyor beni.

Ikısı aynı anda olmaz önce bı araba alın . Sonra arabayı satıp ev pesınatı yapıp ev alırsınız.
Ne kadar bı ev dusunuyosunuz?

Bende olsam hiç beklemem.özellikle para bitiktirememe gibi bir durumunuz varsa. Bizde para asla olduğu yerde durmaz şunu alalım yemeğe gidelim falan olur asla birikmez. Ama kredi gibi mecbur olunduğu zaman daha kolay oluyor çünkü paranın gidecek bi yeri var. Mecbur vereceksiniz. Ama maaşınızdan dolayı lüks harcamalarınız olabilir krediden sonra illaki biraz kısarsınız biyerlerden. Biraz zorlansanızda gayet mantıklı.hatta bu zamana kadar arabayı nasıl almadınız orası ilginç
evet dediğiniz gibi ama maaşım son 2 yıldır böyle . onun öncesinde 2 bin daha düşüktü. ayrıca yukarda da söyledim hep evlenirim evlendiğim kişiyle ev araba alırız diye düşünüyordum. nişan döneminde çok masraf yapmıştım. aileme yardım ettim vs. alamadım

şu sıkıntılı dönemde risk bence krediler çok yüksek.ekonomi sıkıtılı yani.onun yerine para atın bankaya yada altın hesabı olabilir.sonrasında ekonomi düzene bindiğinde biriken parayı peşinat yapıp krediyi daha düşük tutarsınız.bide önce birini sonra diğerini almak daha mantıklı önünüzü görmek aççısından

merhaba arkadaşlar

Sadece 6 yıllık bir planlama ile bunlara sahip oluyorsan hiç düşünme derim. Ki üstüne bir aileyi geçindirecek asgari ücretin üstünde para kalıyor. Birde 3500"lük ödemeler gibi düşünme. Kira giderin olmayacak artık. Evlilikten önce mal sahibi olmakta artıdır.

Kredi çekince zaten ihtiyaç dışında kalan şeylere kısıtlama getiriyorsunuz.
Hatta “ben ne kadar boş şeylere para harcıyormuşum” diyorsunuz.

Bence girin bu işe.

Evlenirseniz yine beraber ödersiniz. Evi satıp daha büyüğünü alırsınız.
Evlenmezseniz de eviniz ve arabanız olur.

nikahtan önce alınan mülk size ait oluyor boşansanız da her ihtimali düşünmelisiniz kesinlikle kendinize ait yatırımınız olmalı borcunuz olduğu için sizi hayatına sokmıycak kişi zaten olmasın hatta kredi borcunuzun olması karşı tarafın sizden beklentisi olmasını engeller dahada güzel olur zaman değişti artık erkeklerde maaşı işi durumu aileden mirası bile olmasını değerlendiriyor

merhaba arkadaşlar
Ne güzel hem geliriniz iyi hem de kira derdiniz olmayacak, kiraniz ne kadar bilmiyorum ama 1000 ise kredi borcunuzu 2500 diye düşünün

Önce evi alsanız ve maddi dengeyi ,ödeyip odeyemediginizi gördükten sonra araba alsanız bana daha mantıklı geliyor.Arabanin hiç kullanmasaniz da yapmanız gereken masrafları var ...sonuçta yakıt da koymadan bir yere götürmüyor sizi...buyuk şehirde park yeri bulma zorlukları sizi sadece alışveriş merkezine gidip gelmeye sevk ediyor.Ama ev öyle değil.İcinde oturmasaniz bile değer kazanıp kira getirisi oluyor.

Back
X