Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Alın bence ne zaman evleneceğinz belli değilki ayrıca olursa da öyle bişey olsun borcunz var oduyosnz kadınlarımız evlenip adamın bilmem ne borcunu odemesini bekleyip öyle çocuk yapmıyor mu yeri geliyor 3 yıla rahatlarsnz en azndan birinin borcu biter hemde ayağınizi yorganinza göre uzatrsnz yoksa bu devirde öyle birikimle mal mülk sahibi olunmuyor ancak borç harç işte.merhaba arkadaşlar
şu sıralar kafamı çok fazla kurcalayan bir konu var. biraz yardımcı olursanız çok sevinirim.
şöyle ki; 6 yıldır çalışıyorum. bu 6 yıllık sürede aileme yardım ettim. kendim tek başıma büyükşehirde geçimimi sağladım. aktivitelere katıldım. yurtdışı gezmeleri yaptım. biraz da birikimimi oldu ama çok fazla değil. biriktirdiklerim hep bir şeylere gitti. nişanlanıp ayrıldım. o süreçte epey masraf yapmıştım. o nişanı attıktan 2 yıl sonra yeni bir sevgilim oldu onla da evlilik kısmet olmadı. ama ikisiyle de ilişki süreçlerimde hep maddi anlamda katkıda bulundum. bu yüzden bu zamana kadar pek bir mal sahibi olamadım. bir de evlenirim. evlendiğim kişiyle evimizi, arabamızı çift maaşla alırız diye düşünüyordum hep. ama yaşadığım o 2 hayal kırıklığı sebebiyle artık erkeklere de güvenim kalmadı. o yüzden kendim bir şeyler almak istiyorum. şu anki maaşım 6900 tl. 6 yıllık krediyle ev (1+1), 2 yıllık krediyle de araba aldığımda 2 yıllık kredi tutarım ayda toplamda 3500 tl oluyor. sizce mantıklı mı? büyükşehirde yaşıyorum. bir de tek yaşayınca biliyorsunuz masraf daha çok artıyor. dışarı çıkılıyor falan epey masraf oluyor. bir de şu dönemde her sey o kadar pahalı ki.. bir de bu 6 yıllık süreç içinde tekrar bir sevgilim olursa evlilik açısından benim borcum sıkıntı olur mu sizce? ne düşünüyorsunuz?
merhaba arkadaşlar
şu sıralar kafamı çok fazla kurcalayan bir konu var. biraz yardımcı olursanız çok sevinirim.
şöyle ki; 6 yıldır çalışıyorum. bu 6 yıllık sürede aileme yardım ettim. kendim tek başıma büyükşehirde geçimimi sağladım. aktivitelere katıldım. yurtdışı gezmeleri yaptım. biraz da birikimimi oldu ama çok fazla değil. biriktirdiklerim hep bir şeylere gitti. nişanlanıp ayrıldım. o süreçte epey masraf yapmıştım. o nişanı attıktan 2 yıl sonra yeni bir sevgilim oldu onla da evlilik kısmet olmadı. ama ikisiyle de ilişki süreçlerimde hep maddi anlamda katkıda bulundum. bu yüzden bu zamana kadar pek bir mal sahibi olamadım. bir de evlenirim. evlendiğim kişiyle evimizi, arabamızı çift maaşla alırız diye düşünüyordum hep. ama yaşadığım o 2 hayal kırıklığı sebebiyle artık erkeklere de güvenim kalmadı. o yüzden kendim bir şeyler almak istiyorum. şu anki maaşım 6900 tl. 6 yıllık krediyle ev (1+1), 2 yıllık krediyle de araba aldığımda 2 yıllık kredi tutarım ayda toplamda 3500 tl oluyor. sizce mantıklı mı? büyükşehirde yaşıyorum. bir de tek yaşayınca biliyorsunuz masraf daha çok artıyor. dışarı çıkılıyor falan epey masraf oluyor. bir de şu dönemde her sey o kadar pahalı ki.. bir de bu 6 yıllık süreç içinde tekrar bir sevgilim olursa evlilik açısından benim borcum sıkıntı olur mu sizce? ne düşünüyorsunuz?
aynen geç bile kaldığımı düşünüyorumŞimdi yıllardır harcamaya alıştığınız için acaba geri kalan 3400 tl ile geçinebilecek misiniz? Tabi alacağınız 1+1 'in kirası önemli burada. Mesela 750 tl kira getirirse en azından borcunuz 2750 TL ye düşer.
Bana mantıklı geliyor açıkçası. İşten değil dişten artar der atalarımız. Borçlanmadan para birikmiyor malesef. Yalnız 3500 ü geçmeyin. Daha fazlası zorlar.
Evleneceksiniz baktınız borç sıkıntı yapıyor satarsınız evi olur biter :) 6 yıldır çalışıyorsunuz sizin aslında çoktan en azından arabanızı almış olmanız gerekirdi.
aynen geç bile kaldığımı düşünüyorum![]()
para biriktiremiyorsanız borçla birşey sahibi olmak mantıklı. işiniz nispeten garantili bir iş mi? öyleyse bence de beklemeden ev bakın.
nişanlansanız bile bir şekilde altından kalkarsınız. ne kadar para varsa o kadar harcanıyor.
sorması ayıp, daha önce nişanda neye bu kadar masraf yaptınız? ben de yeni evlendim. nişanlılık günlerimin üzerinden çok geçmedi de o yüzden soruyorum. ben öyle çok abartılı harcamalar yapmamıştım nişanlılıkta.
zamanında aldıysan, çeyizin varsa satmadıklarını kullanabilirsin diye düşünüyorum. şu an yalnız yaşıyorsan halihazırda bulaşık makinesi buzdolabı vs almana da gerek kalmaz. esksinden daha ekonomik ve mantıklı yöntemlerle halledebilirsin.yani nişanlılık sürecinde ve daha öncesinde ev için gerekli şeyler almıştım toplamda 10-15 bin tl tuttu taksitlendirerek aldım. bir kısmı hala duruyor kullanabilirim ama bir kısmını o zmanki sinirle yok pahasına sattım. ev tadilatı yapılmıştı oraya da 3-5 bin koydum. 4 yıl önceki bedeller tabi bunlar. eski nişanlım benden bunları faturalandırmamı ve toplamda 25 bin tl tutması gerektiğini söylemişti. sonra ayrıldık dediğim gibi bu tür sözler bende travma yarattı belki de o yüzden ilerde olabilecek evlilikte borcumun varlığı sorun yaratır mı diye düşünmekten kendimi alamıyorum.
İşinizin bir garantisi var mı? Yani çıkmayacağınız falan kesin mi? Ben olsam ona göre karar veririm çünkü, yani evlenirsem şöyle böyle olur mu diye düşünmek yerinemerhaba arkadaşlar