tek başına 3500 tl kredi borcuna girmek

merhaba arkadaşlar
şu sıralar kafamı çok fazla kurcalayan bir konu var. biraz yardımcı olursanız çok sevinirim.
şöyle ki; 6 yıldır çalışıyorum. bu 6 yıllık sürede aileme yardım ettim. kendim tek başıma büyükşehirde geçimimi sağladım. aktivitelere katıldım. yurtdışı gezmeleri yaptım. biraz da birikimimi oldu ama çok fazla değil. biriktirdiklerim hep bir şeylere gitti. nişanlanıp ayrıldım. o süreçte epey masraf yapmıştım. o nişanı attıktan 2 yıl sonra yeni bir sevgilim oldu onla da evlilik kısmet olmadı. ama ikisiyle de ilişki süreçlerimde hep maddi anlamda katkıda bulundum. bu yüzden bu zamana kadar pek bir mal sahibi olamadım. bir de evlenirim. evlendiğim kişiyle evimizi, arabamızı çift maaşla alırız diye düşünüyordum hep. ama yaşadığım o 2 hayal kırıklığı sebebiyle artık erkeklere de güvenim kalmadı. o yüzden kendim bir şeyler almak istiyorum. şu anki maaşım 6900 tl. 6 yıllık krediyle ev (1+1), 2 yıllık krediyle de araba aldığımda 2 yıllık kredi tutarım ayda toplamda 3500 tl oluyor. sizce mantıklı mı? büyükşehirde yaşıyorum. bir de tek yaşayınca biliyorsunuz masraf daha çok artıyor. dışarı çıkılıyor falan epey masraf oluyor. bir de şu dönemde her sey o kadar pahalı ki.. bir de bu 6 yıllık süreç içinde tekrar bir sevgilim olursa evlilik açısından benim borcum sıkıntı olur mu sizce? ne düşünüyorsunuz?

Alırsınız tabi ama özel olmazsa ben ne iş yapıyosunuz onu merak ettim:) Türkiye şartlarına göre epey yüksek maaşınız maşallah tabi

Sakin diyorum biz o hatayi yaptik simdi bataktayiz evi satmaya calisiyoruz 3500 yuksek bir rakam.Alistigin standardi dusurmen gerekiyor bu da mutsuz edebilir seni.Para biriktir bence

once ev alin. arabayi 1 yil sonra alirsiniz. borc olunca zorunlu tasarruf oluyor. hem de insanlarin sizden beklentisi olmuyor. faize takilmayin bence. kiraya sayin faiz bedelini. ilerde oranlar duserse yapilandirma yaparsiniz zaten. 6 yillik krediyle ev aldik. ilk yillar o kadar yuksekti ki. maasimin ustune katıp odememiz gerekirdi. son 1-2 yil normal bir kira bedeli gibi oldu yuku hafifledi. maaslara gelen zamla falan yillar gectikce hafifliyor aylik odeme.

çok teşekkür ederim yorum yapan arkadaşlar. içimin rahatlamasına ihtiyacım var. çevremde de kimseye söyleyemiyorum. kimse kimsenin mal sahibi olmasını istemiyor gibi herkeste bir hasetlik var. 1+1 lik küçük bir ev olacağı için evlenirken zor olur mu acaba diyorum da.
cocuk olana kadar zor olmaz. cocuk yapacaginiz zaman da satar buyugunu alirsiniz. esimin dayisinin nakit baya parasi vardi. hep oturduklari pahali muhitten 3+1 olsun istediler. bir turlu alamadilar tabi cok pahaliydi. cok dedik onlara bizim aldigimiz yerden alin ama oturmayin kiraya verin. o donem kredi bile cekmeden bizim muhitten alirlardi isteseydiler. o zaman 100 bine alacagi evi 250-300 bine satardi. kira geliri de olacagi icin kendi kirasi hafiflerdi. yapmadilar tabi. arada bide dolandirildilar. o para uctu gitti. hic birikimleri de kalmadi.

bizim hic birikimimiz yoktu. cok az bir pesinatla 90 bine ev aldik. simdi metro falan gececek. 250 ye satabilirim beklersem. beklemezsem 200 e de satilir. bunu satip daha iyi bir yerden daha buyuk bir ev almayi dusunuyorum. 200 bin pesinatim olmus oldu. o 6 yil birak 200 bin 5 bin bile biriktiremezdik. eve ne kadar girerse o kadar harcaniyor. iradeli olabilen cok az kisi vardir. ciddi birikim yapmak falan ayri bir motivasyon gerektirir. kredi olunca mecbursun bir sekilde tasarruf yapiyorsun

çok teşekkür ederim yorum yapan arkadaşlar. içimin rahatlamasına ihtiyacım var. çevremde de kimseye söyleyemiyorum. kimse kimsenin mal sahibi olmasını istemiyor gibi herkeste bir hasetlik var. 1+1 lik küçük bir ev olacağı için evlenirken zor olur mu acaba diyorum da.
Evlenirken başka eve geçersin kendi evini kiraya verirsin o senin garantin olarak durur bi kenarda.

erkeklere güven olmaz. araba ihtiyaca bağlı iş yeriniz uzaksa eğer trafiğin çok vakit aldığı yorduğu bir şehirde yaşıyorsanız araba alın.

yok idare ediyorum diyorsanız önce peşinat biriktirin sonra iyi bir muhitten ufak da olsa bi yer bakmaya çalışın. muhit önemli.

yalnız bu aralar kredi faizleri çok kötü deniyor bence elinizden geldiğince kenara para atmaya başlayın faizler düştüğünde kredi çekin.

Yüksek standarda alışmış insanlar olarak çok zorlanırsınız. Bence ilk etapta güzel bi araba alın, zaten artık araba değer kaybetmiyor. Hem hayat standardınız düşmez aksine yükselir, hem de malınız olur.

merhaba arkadaşlar
şu sıralar kafamı çok fazla kurcalayan bir konu var. biraz yardımcı olursanız çok sevinirim.
şöyle ki; 6 yıldır çalışıyorum. bu 6 yıllık sürede aileme yardım ettim. kendim tek başıma büyükşehirde geçimimi sağladım. aktivitelere katıldım. yurtdışı gezmeleri yaptım. biraz da birikimimi oldu ama çok fazla değil. biriktirdiklerim hep bir şeylere gitti. nişanlanıp ayrıldım. o süreçte epey masraf yapmıştım. o nişanı attıktan 2 yıl sonra yeni bir sevgilim oldu onla da evlilik kısmet olmadı. ama ikisiyle de ilişki süreçlerimde hep maddi anlamda katkıda bulundum. bu yüzden bu zamana kadar pek bir mal sahibi olamadım. bir de evlenirim. evlendiğim kişiyle evimizi, arabamızı çift maaşla alırız diye düşünüyordum hep. ama yaşadığım o 2 hayal kırıklığı sebebiyle artık erkeklere de güvenim kalmadı. o yüzden kendim bir şeyler almak istiyorum. şu anki maaşım 6900 tl. 6 yıllık krediyle ev (1+1), 2 yıllık krediyle de araba aldığımda 2 yıllık kredi tutarım ayda toplamda 3500 tl oluyor. sizce mantıklı mı? büyükşehirde yaşıyorum. bir de tek yaşayınca biliyorsunuz masraf daha çok artıyor. dışarı çıkılıyor falan epey masraf oluyor. bir de şu dönemde her sey o kadar pahalı ki.. bir de bu 6 yıllık süreç içinde tekrar bir sevgilim olursa evlilik açısından benim borcum sıkıntı olur mu sizce? ne düşünüyorsunuz?
Mantıklı
Kalan maaş sana yeter

Önce birini alın,evin içinde oturup kira ödemeyecekseniz ev yada kullanırım ihtiyacım diyorsanız araba.
Sonra duruma göre diğerini de alırsınız.
Ben olsam öyle yapardım yani birden maaşımın yarısını vermektense,daha az bir tutarla başlardım,duruma göre hareket ederdim.
Borç öderken hesapta olmayan pek çok şey çıkabiliyor,zorda kalınabilir.
Evliliğimin ilk yılında,ikinci arabayı aldık,hesap kitap yaptık,12 ayda öderiz dedik girdik krediye ,az buz da değildi ödenen ve inanın o 1 sene herhalde en maddi anlamda zorluk çektiğimiz 1 seneydi. Olmayacak pek çok şey oldu ve biz beklediğimizden çok harcadık ki ikimizde çalışıyorduk. Hamilelik vs derken krediyi ödedik ama kartlar baya zorladı bizi. Kartları ödesek nakitimiz kalmıyordu vs. Bu sebeple kredi cekeceksem kendimi zorlamayacak şekilde ayarlamayı tercih ederim.
Birde gelirine göre gideri oluyor insanın,bunu hep gözardı ediyoruz farkında olmadan,sonra gelir azalınca anlıyoruz.
Bunlara dikkat etmek lazım.
Hayırlı olsun şimdiden.

Sakin diyorum biz o hatayi yaptik simdi bataktayiz evi satmaya calisiyoruz 3500 yuksek bir rakam.Alistigin standardi dusurmen gerekiyor bu da mutsuz edebilir seni.Para biriktir bence

Yanlış hatırlamıyorsam sizin durumunuz daha farklı..
Sizin ev dışında ekstra kredi ve şahıs borcunuz vardı ve arabayı satıp diğer borçları kapatmak yerine evi satmak istiyordunuz.

Konu sahibi 1+1 eve bakıyor. Fiyatı daha uygun olacaktır. Hem belki banka eksperi evin değeri kadar kredi sunarsa ekstra borca girmez.

Aylık ödeme 3500 hem ev hem araba için çok ucuz geldi bu faizl
erle. Acaba kredi çekmeden paranızı döviz veya altın olarak biriktirip alamaz mısınız.

Aylık ödeme 3500 hem ev hem araba için çok ucuz geldi bu faizl
erle. Acaba kredi çekmeden paranızı döviz veya altın olarak biriktirip alamaz mısınız.
1artı 1 küçük bir ev zaten. ilerleyen süreçte de prim yapabilecek bir bölgede. bir de kredi 6 yıl olacak. yani bu kadar zamanda biriktiremedim ne yazık ki ve geç kaldığımı hissediyorum

birikmiş yoksa çok faiz ödeniyor. bu devirde ev mantıksız. biraz birikim yapıp önce araba almak daha mantıklı sanki.

En erken gün geçmeden alın. Malesef ülkemizde para çok çabuk değer kaybediyor. Ben araba alırken 1300 aylık odeme olacaktı maaşın neredeyse 5 de biriydi o zamanlar . Şimdi inanın 133 lira gibi geliyor o para ama mal sahibi olduk. O zaman gözümüzde büyütmüştük. Siz seneye belki bunun iki katına bile her ikisini alamayacaksınız

küçük olur ama kiraya verirsin en basiti öyle düşün aldın diye evlenince oturmak zorunda değilsin ki

6 sene önce ev kredileri çok düşüktü keşke yapsaydin:(
şimdiye dekRAHAT OLURSUN.
BEN senin yerinde olsam evlenmeye aklıma bile getirmem.. aman...
sana çok imrendim valla:)

araba demek benzini, sigortası, vergisi, kaskosu aylık +700 demek.
olmazsa olmazınız değilse,
arabayı erteleyin.
evi daha yuksek aylık ödeme ile daha erken bitirmeye bakın.
yada, hiç bu işlere girmeyin.
her ay 2 tam altın alıp kenara koyun.
arabanızı peşin alırsınız.
evi de evlenirseniz sonrasında düşünürsünüz.

İkisine ayni anda girmek biraz risk ilk etapta en azindan. Bence ilk basta ev ya da araba alin onun kredisi bitene kadar hem kendinizi denemis olursunuz gecinebiliyormusunuz diye hem de daha kisa vadeli kredi cekebileceginiz icin faiz odemeniz daha az olur. Araba cok masrafli birsey alin ve gorun bence

Back
X