tek başına 3500 tl kredi borcuna girmek

haklısınız bir anda elde kalan param düşecek. acaba çok zorlanır mıyım bu durum beni çok düşündürüyor. ama şimdi lojmanda oturuyorum 3 yıl daha hakkım var. şu dönemde borca girmicem de ne zman gireceğim diye de düşünmüyor değilim.
Lojmandasınız ancak devlette mısınız anlayamadım özelde de oluyor bazen o yüzden soruyorum
Bence bi kaç ay kendinizi sıkın 3500 u altın yada dolar vs bisey alın ellemeyin hem geçinebiliyor musunuz bakın hem de peşindiniz artsın ona gore de gonlunuzce alın inşallah
Ayrıca biri demişti beğendim ama tekrar söylemek istiyorum
Borcun var diye senle evlenmeyecekse evlenmesin
Ama zaten evin var diye daha gozde oluyorsun malesef erkekler değişti çok
Hatta arkadaşlarım ev araba söylemeye çekinir oldular insanlar maddiyattan evlenmek istiyorlar diye

6 sene önce ev kredileri çok düşüktü keşke yapsaydin:KK43:
şimdiye dekRAHAT OLURSUN.
BEN senin yerinde olsam evlenmeye aklıma bile getirmem.. aman...
sana çok imrendim valla:)
gerçekten mi. ama neden? evlenmek istiyorum aslında ama işte kısmet

Yanlış hatırlamıyorsam sizin durumunuz daha farklı..
Sizin ev dışında ekstra kredi ve şahıs borcunuz vardı ve arabayı satıp diğer borçları kapatmak yerine evi satmak istiyordunuz.

Konu sahibi 1+1 eve bakıyor. Fiyatı daha uygun olacaktır. Hem belki banka eksperi evin değeri kadar kredi sunarsa ekstra borca girmez.
Evet ama biz de alirken 3 bin tl krediyle girdik aksilikler oldu baska kredi cekildi ve evdeki hesap ulke ekonomisine uymadi yani konu sahibinin aksilik yasamayacagi ne malum?7 bin gelirin yarisini kredi odemesi yuksek bence maasinin 3 te birini gecmemeli bunu ben cok iyi anladim yasadiklarimdan.Ayrica konumu yanlis degerlendirmissiniz arabami satsam da cikamiyorum isin icinden zaten kimsenin anlamak istemedigi su konumda defalarca yazdim ise gitmem icin araba sart.Dagin basi gibi bir sitede oturuyorum diyorum insanlar saat basi gecen otobuse bin diyor saka gibi isimi mi birakayim yani herneyse bu konuyu sabote etmiyim.Konu sahibi iyi dusunmeli

Acilin uzman geldi :)

Ev ve araba kredisine ayni anda girme. Faizler yuksek oldugu icin borcunun vadesini minimuma indirmen lazim. Once ev kredisine gir. Vadeyi cok kisa tut. 1+1 degil, 2+1 al, daha rahat kiraya verirsin. Kira gelirin de yardimci olur borc odemelerine. Mesela uyduruyorum 1+1 200000 tl, 2+1 250000 tl ise. 2+1'i tercih et. ev bos kalmaz, hem kira gelirin borc odemelerine yardim eder, hem de ilerde lojman hakkin bitince (evlenirsen de mesela) kendi evinde oturursun.

Bu 3 sene icinde ev almazsan, lojmandan cikip da kira vermeye basladiginda hic alamazsin. Kisir donguye girersin.

Araba maalesef durdugu yerde hem deger kaybediyor hem de bakim/benzin masrafi cikartiyor. Ev borcunu bitir, sonra araba alirsin.

Ev için kesinlikle almalısınız diyorum ama araba için biraz bekleyin bence.Arabanın benzin vs. Gibi giderleri de olacaktır unutmayın.Ama ev için bu maaşla rahat geçinirsiniz.

Araba durdugu yerde masraf. Haftada bir 150 tl benzine veriyoruz. Her sene 2 bin kusur sigortasi vs geliyo, bakim parasi, vergisi.
Oyuzden ikisinden birine karar vermelisin.
Cunku bazi seyleri bekarken yaptin yaptin. Maasin okadar iyi ki Allah daha cok versin. Ama su parayla aylik kenarina 4 bin atabiliyo olman lazim tabii kira odemiyosan.
Yani sirf alisveris ve yemeyle bu paradan birikim yapamiyosan parani carcur ediyosun demektir. Ben evlenmeden once 1750 aliyodum ona ragmen biriktirmistim. Simdi 3 bin aliyorum evli oldugum icin puff ucuyo. Sansin varken bekarken mal edin derim:)

Kesinlikle almalısın canım. Maaşın gayet iyi ne yaparsan kendine. Daha fazla geç kalma bence sonuçta kira derdin olmayacak artık.

Acilin uzman geldi :)

Ev ve araba kredisine ayni anda girme. Faizler yuksek oldugu icin borcunun vadesini minimuma indirmen lazim. Once ev kredisine gir. Vadeyi cok kisa tut. 1+1 degil, 2+1 al, daha rahat kiraya verirsin. Kira gelirin de yardimci olur borc odemelerine. Mesela uyduruyorum 1+1 200000 tl, 2+1 250000 tl ise. 2+1'i tercih et. ev bos kalmaz, hem kira gelirin borc odemelerine yardim eder, hem de ilerde lojman hakkin bitince (evlenirsen de mesela) kendi evinde oturursun.

Bu 3 sene icinde ev almazsan, lojmandan cikip da kira vermeye basladiginda hic alamazsin. Kisir donguye girersin.

Araba maalesef durdugu yerde hem deger kaybediyor hem de bakim/benzin masrafi cikartiyor. Ev borcunu bitir, sonra araba alirsin.
çook haklısınız.. şimdilik 200 binlerdeki evlere gücüm yetmediği içi 1 arti 1 liklere bakıyorum 100 bin civarı baktığım ev. ve 6 yıllık vade olacak. araba kredisi de 2 yıllık. sonrasında daha fazla ödeme yaparak daha az vadeye indirebilirim. bir de kiracı da var içinde öğrenci muhiti olduğu için boş kalmaz deniyor. kafam iyice karıştı

Benim mmaşım 5000 civarı ben yatırım amaçlı ev almak istiyorum ama şuan kredi faiz oranları %2 ve üstü. 1200 tl civarı kira veriyorum.
Am ülkenin şuanki durumundan korktuğum için giremiyorum. Benim bu borca girmem demek aç kalmam demek.
Tatil, et, meyve vs. Unutmam lazım...
Biraz önünü 50 60 bin biriktir öyle gir devlette de olsak şuan ülke karışık maddi anlamda ben eylül ekimde karar vereceğim. Ben 6 7 yıldor memurum. Daha bir çöp alamadım. Geldiği gibi gitti. Babama araba aldım o kadar...
Kısaca kendin planla ben 20000 tl lik araba için yıllar önce 1 yıllık % 1 den kredi çekmiştim borcum gelirimden fazlaydı o dömem için eksi hesapla idare ettim o dönemi ama baya zorlandım. Kafana koyduğunu gerçekleştirirsin merak etme, ama hayatına xa kaçırma.

6900 maaşla ohooo ben neler yaparım :))
şaka bir yana maaşınızın sadece yarısı krediye gidecek ve kalan yarısı az bir tutar değil azıcık ta idareli giderseniz olmayacak bir şey yok bence
ha bir de ev alırken bir miktar peşinat olmalı bence yoksa faiz çok daha fazla ödersiniz
araba acil değilse onu erteleyin ev vadesini daha kısaltın

Ne is yapiyorsunuz garanti mi?
Ben olsam once evi alir bitirir sonra araba alirim.

merhaba arkadaşlar
şu sıralar kafamı çok fazla kurcalayan bir konu var. biraz yardımcı olursanız çok sevinirim.
şöyle ki; 6 yıldır çalışıyorum. bu 6 yıllık sürede aileme yardım ettim. kendim tek başıma büyükşehirde geçimimi sağladım. aktivitelere katıldım. yurtdışı gezmeleri yaptım. biraz da birikimimi oldu ama çok fazla değil. biriktirdiklerim hep bir şeylere gitti. nişanlanıp ayrıldım. o süreçte epey masraf yapmıştım. o nişanı attıktan 2 yıl sonra yeni bir sevgilim oldu onla da evlilik kısmet olmadı. ama ikisiyle de ilişki süreçlerimde hep maddi anlamda katkıda bulundum. bu yüzden bu zamana kadar pek bir mal sahibi olamadım. bir de evlenirim. evlendiğim kişiyle evimizi, arabamızı çift maaşla alırız diye düşünüyordum hep. ama yaşadığım o 2 hayal kırıklığı sebebiyle artık erkeklere de güvenim kalmadı. o yüzden kendim bir şeyler almak istiyorum. şu anki maaşım 6900 tl. 6 yıllık krediyle ev (1+1), 2 yıllık krediyle de araba aldığımda 2 yıllık kredi tutarım ayda toplamda 3500 tl oluyor. sizce mantıklı mı? büyükşehirde yaşıyorum. bir de tek yaşayınca biliyorsunuz masraf daha çok artıyor. dışarı çıkılıyor falan epey masraf oluyor. bir de şu dönemde her sey o kadar pahalı ki.. bir de bu 6 yıllık süreç içinde tekrar bir sevgilim olursa evlilik açısından benim borcum sıkıntı olur mu sizce? ne düşünüyorsunuz?
Sana ders olsun ki hele erkeklere maddi katkida bulunma cekip giderler :) diger konusu yorum yapamayacagim bi bilgim olmadigi icindir (Türkiyede yasamiyorum)

Back
X