Tek bir soru..

Sorduğunuz soru aslında o kadar hayatın özü ki.. Hepimizin değiştiremeyeceği şeyler var ve bize düşen sadece başedebilme yetimizi arttırmak. Üstelik hayatın ne getireceğini hiçbirimiz bilmiyoruz, örneğin hepimiz birer engelli adayıyız. Nasıl başedebiliriz sorusunun cevabı ise herkesin kendi tekamül sürecini içeren uzun bir yol aslında. Bu yolda tekrar tekrar düşüp kalkmak var, gözyaşı var, isyan, sitem hepsi var. Çünkü insanız o yüzden kendinize kızmayın. Her an aynı dirayetle baş etmek mümkün olmayabiliyor. Böyle anlarda kendinizden şefkatinizi esirgemeyin.

‘Hayatın bir anlamı varsa acı çekmenin de bir anlamı vardır' Bu söz bir kitaptan alıntı. İnsanın Anlam Arayışı- Victor Frankl. Bu kitabı okumanızı tavsiye ederim, tam da sizin sorduğunuz sorulara parmak basan harika bir kitap. Değiştirmeyeceğiniz şeyleri kabul etme gücü bulursunuz umarım..

Beyin. Ama beyin için kullanilan haplardan böbrek de sinyal verecek diye korkmuyor değilim
umarım çözersin. çok özel olmazsa şunu sormak isterim. ileride seni yada aile bireylerini bakıma muhtaç hale getirecek bir tehlike mi var?
öyleyse o bizde de var. dayım als den öldü.
ama ben hiç takmıyorum. bir ara ailecek psikologa gitmiştik. daha ne hastalıklarımız var ama boşver anın tadını çıkar.
ben her ne kadar çılgın biri de olsam inançlı bir insanımdır da ALLAH ne derse o olur.

Kuzum saygı duyuyorum ama bu kadar gizeme gerek var mı anlamadım. Milyonda bir mi görülüyor?
Ailemden gelen bir hastalık diyorsun ileride olacak diyorsun başına gelecek kişi sen değilsin.
Şöyle söyleyeyim gerçekten çok büyük hastalıklarla imtihan olanlar var.
Geçmiş olsun tekrar.

H
Ah ne de güzel yazmışsınız mutlaka bulup okuyacağım çok çok teşekkür ederimm

Evet bakıma muhtaç bir durum da söz konusu. Psikolojik destek almadım ama almayı düşünüyorum. Kesinlikle Allah ne derse o olur diye düşünüyorum ben de

Gizem değil çünkü buraya bir sürü konu açtım kendime ilgili de saklamam yazarım. Ama evet nadir ve büyük bizdeki de. Bir de burada yazılanlar silinmiyor ilerde kendime kızarım neden yazdın şikayet eder gibi diye. O yüzden yazmak istemiyorum. Zaten bunun çözümü çaresi yok. Ben baş etmeyi öğrenmek istiyorum sadece

Evet bakıma muhtaç bir durum da söz konusu. Psikolojik destek almadım ama almayı düşünüyorum. Kesinlikle Allah ne derse o olur diye düşünüyorum ben de
olmasın inşallah. ama nacizane önerim mümkün olduğu kadar bilinçli bir şekilde bir fizyoterapistten yardım alarak spor yap. spor senin bedeninde hastalığın etkisini azaltır.

Evet silinmiyor ama sonuçta siz biliyorsunuz hastalığın ne olduğunu sonuçta yine aynı yere varıyor.
Örneğin eşiniz sizi en yakın arkadaşınız Ayşe ile aldattı. Buraya eşim beni aldattı kim olduğunu yazmak istemiyorum çünkü buraya yazılanlar silinmiyor ilerde onun adınu hatırlamak istemiyorum yazıyorsunuz. 10yıl sonra açıp okuyorsunuz yazdıklarınızı. Eşim beni aldattı yazmışsınız zihin cevaplıyor otomatik olarak Ayşe ile hem de...
Yanlış anlamayın cevap beklemiyorum. Ama bu konudan gerçekten rahatsız olacaksanız ilerde, açmamanız daha uygun olabilir.

Canım ben herseyi kafama takan biriyim özellikle ailemle ilgili.ablamin çocuğunu kafaya takarim acaba ne olacak dersleri iyi mi bi yer kazanacak mi kötü biseye bulasacak mi.bi olay olsun eyvahh kafamda buyuturum buyuturum..annemii babami kardeslerimi abim ablalarimi hep cocuklarini kv kp iliskilerini maddi durumları nasil kafaya taktim sanki onalr küçük cocuk bi yetiskin benim dusunmem çare bulmam lazım mis gibi gördüm kendimi.sonucccc dalgin bi kafa üniv mezunu olduğum halde daha kpss bile calisamamis birisi elde var 0 00000 sonuc bu.ama diyorum yillarimi geri alsam daha güçlü olurdum.tek sen umuzlarina yükleme dertleri paylas ailenlede sonucta hepinizi ilgilendiren seyler.ve güçlü ol hayatina bak zaten basinda dert ettigin bisey var 10 yil sonrasi icin diren .elinden manevi bisey gelemese bile maddi olarak biseyler gelir belki

Hep şöyle denir.İçinde bulunduğun sıkıntıyla baş edebilmek için kendinden daha zor durumdaki insanları düşünmek gerekir.İyi kötü,aşağı yukarı birçok kişi benzer şeyler yaşıyor.Bizlerde bedensel ve sağlıkla ilgili bu tarz durumlara aday olarak yaşıyoruz aslında.Kimse yarın ne olacağını bilemiyor.Allah korusun bugünümüze şükürler olsun diyelim.Haklısın birşeyleri yaşarken zor.Allah hastanıza şifa versin,sizlere de bakan kişiler olarak gayret kuvvet versin inşallah.

Böyle düşünerek derdinize dert katmaktan başka hiçbir şey yapmazsınız. O yüzden kabullenin ve hayatınızı en güzel şekilde yaşayın.

Valla fazla umursamayarak kabul ederek yaşayıp günlerimi güzel güzel geçiriyorum.
Benimde sağlık sorunlarım var.
Doktor yüzüme açık açık her an gidebilirsini kibarca söyledi.
İlk duydum biraz bozuldum tabi karşında bı doktor her an inme, beyin kanaması, kalp krizi, yada herhangi organına giden damar tıkanırsa hop diğer taraf:):):)
Ben Allaha hep iki gün yatak üçüncü gün toprak diye dua ederdim. Bu sorunlarımı bilmeden ederdim. Geçen hafta öğrendim.
Valla cok da şey etmemek lazım.
Yoksa düşün düşün kafayı yer insan.

Cok mu ozel birsey. Sonucta konus actiniz dediginiz gibi seneler sonra baktiginizda da boyle bir konu actiginizi gorup hatirlayacaksiniz. Hastalik bu herkesin basina gelebilir. Enistem sapasaglam adamdi bir ameliyattan sonra felc kaldi 9 sene yatti. Teyzem olene kadar bakti. Kimin ne zaman basina ne gelecegi belli olmaz. Bir kuzeniminde cocugu engelli dogdu. Senelerdir onun icin yapmadigi kalmadi. Kuzenime Allah korusun birsey olsa cocuguna sahip cikacak kimse yok. Kadinin psikolojisi bozuldu tabi bu surecte. Yani herkesin hayatinda var bu tarz seyler. Bukadar gizlemeye gerek yok. Belki o hastaliga sahip tanidigi olan birilerine denk geleceksiniz ve size birazda olsa yardimci olacaktir.

Yaşam tehditi var bizde

Yaşam tehditi olsun olmasın en zor imtihan sağlık. Bence profesyonel bir yardım almalısın neden dersen; hepimizin sorunlarla bir baş etme yöntemi var ama yöntemimizin doğru olup olmadığını bilmiyoruz. Mesela ben annemin hastalığında işe vurdum kendimi, üzüntüden kaçmak için deli gibi çalıştım ama şimdi anlıyorum ki yanlış yapmışım, içimdeki sorunu sadece hasır altı etmişim, şimdi daha bir zorlanıyorum çözmek için, ilaç değil ama terapi alman faydalı olabilir

Rabbimiz birşey nasip ediyorsa bir hayir etmiyirsa bin hayir vardir deyip teselli ediyorum kendimi ve hayatta sahip olduğumuz yada olamadiğimiz herşey bizim imtihanimiz bunun bilince olursan rahatca kabullenirsin bu durumu ve buda seni rahatsiz etmez onunla yaşamayi öğrenirsin ama bence tevekkül noktsainda eksiklik var ....bazi şeyleri iyi araştirip öğrenmeni takintilardan daha .önemli şeyler olduğunu görmen lazim bu hayatta

Hayır benimle ilgili değil. aile ile ilgili diyelim sağlık problemi
Yani senin ailen yüzünden mi sağlık problemin çıkıyor psikolojin bozuluyor , yoksa psikolojik bir rahatsızlik mı ? Tai ki olabilir bazı hastalıklar genetik. Bazıları sonradan çıkabilir bunda utanacakta bir şey yok açık açık dile getirebilir sin , canım nedir tam olarak sorduğun yada bizden beklediğin ?? Tam aciklarsan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…