- 26 Nisan 2018
- 2.804
- 4.508
- 53
- 28
- Konu Sahibi lonelybuthappy
-
Çok çok geçmiş olsun. Benim durumum da benzer hastahaneler, eve gelen ambulanslar. Söz konusu aile ve sağlık olunca çaresiz kalıyor insan. Benim mutluluk formülüm de gezmek ya da hiç yapamazsam kafeye gidip bir çay içmek. Bu siralar onu da yapamadim nedense ondandır bu sıkılmam belki de. Yazınızı çok beğendim tekrar tekrar geçmiş olsunSağlık problemi en yakın oglumda yaşadım 1 yıl önce. Sapa sağlam çocuk hastanelik oldu aniden. Hayatımda ilk defa duyduğum bir hastalık. Aslında çok varmış ama ben bilmiyordum. Kör olma.felç kalma. Ölüm riski vardı. Ve kafa içindeki sıvı için şant takılacak dediler. Yerle bir oldum . Dünyam başıma yıkıldı. Sonra dedimki. Ya felç olsaydı. Ya kör olsaydı yada Allah korusun kaybetseydim oğlumu. Evet hayatı boyunca bunu kafasında taşıyacak ama daha beterinden korudu Rabbim bizi dedim
Başka anneler de bana destek oldu. Kendi acılarını göstererek bak bizim böyle şansımız yok diyen oldu. Allaha tam teslimiyet neymiş öğrenmiş oldum bir gecede .Ve şükrettim. Normalde düşüncesi bile beni yaşlandırabilecek şeye şükrettim. Ve ne oldu biliyormusun. Sabah acil ameliyat olması gereken durumu ciddilesen oğlum iyileşme gösterdi 1 gecede. Ve o ameliyat olmadı. Hiç isyan etmedim. Ben bile şaşırdım kendime. Şimdi o 1 aylık hastane maratonundan geriye bir tutam beyaz saç kaldı bana yadigar. O beyazlara her bakışım o günleri hatırlamama vesile. Bittimi hayır .Bunu bir kere atlatan kişi risk altında demektir. İçimde hep bir korku olacak. Ama bunada şükür. Inancını kaybetme. Dünyada çaresi olmayan tek şey ölüm. Başka herşeyin çaresi var. Diğer herkesten farklisin da onu mu kafana takıyorsun bilmem ama dunya güzeli gördüm hiç bir erkeğin eş diye sevmediği sadece vücut kıvrımlarına şehvetle baktığı. Ve insanların hiçte kadın gibi bakıp davranmadığı kişiler de gördüm sevdiğinin prensesler gibi hissettirdiği.
Zenginler gördüm etrafı eş dost akraba dolu insanların sürekli obun yanında olmak istediği ama parası yok olunca etrafında kimse kalmayan. Çok fakirler de gördüm etrafı gerçek dostlarla dolu olan. Bunlardan herhangi birimi bilmiyorum derdin. Ama hayata tutunmanin mutlaka bir yolu var. Mutluluğun mutlaka bir yolu var. Ama ayşe saçlarını savurarak rüzgara karşı yürürken mutlu. Fatma tüm gün uyuyarak. Biri kalabalıklar içinde eğlenerek mutlu biri tek başına kitap okuyarak. Ayşe fatma gibi olmaya çalışmadığı sürece mutlu. Kendi mutluluk formülünü de sen bulacaksın. Kimseye benzemeyecek sana özel olacak.
Bazen suçlular bazen suçsuz.Yorumunuzu o kadar icten yazmissiniz ki etkilendim ve cok begendim.
Fakat sunu da yazmak istedim guzel olup sevilmeyen zengin olup gercek dostu olmayanlarin ne sucu var demek de istedim..
Kesinlikle memurluk gibi garantim işim olması gerekiyor. Ayni yazdığınız gibiyim o birey bebek ve ben onun annesiyim. Korumam lazım her an gözümün önünde olması lazım ya bir şey olur da kaçırırsam diye. Bu beni çok yordu. Şimdilik derslerin başına oturabiliyorum ama 4 5 sene sonra onu da yapamıycam gibiCanım ben herseyi kafama takan biriyim özellikle ailemle ilgili.ablamin çocuğunu kafaya takarim acaba ne olacak dersleri iyi mi bi yer kazanacak mi kötü biseye bulasacak mi.bi olay olsun eyvahh kafamda buyuturum buyuturum..annemii babami kardeslerimi abim ablalarimi hep cocuklarini kv kp iliskilerini maddi durumları nasil kafaya taktim sanki onalr küçük cocuk bi yetiskin benim dusunmem çare bulmam lazım mis gibi gördüm kendimi.sonucccc dalgin bi kafa üniv mezunu olduğum halde daha kpss bile calisamamis birisi elde var 0 00000 sonuc bu.ama diyorum yillarimi geri alsam daha güçlü olurdum.tek sen umuzlarina yükleme dertleri paylas ailenlede sonucta hepinizi ilgilendiren seyler.ve güçlü ol hayatina bak zaten basinda dert ettigin bisey var 10 yil sonrasi icin diren .elinden manevi bisey gelemese bile maddi olarak biseyler gelir belki
Elimden geldiği kadar tevekkul etmeye çalışıyorum ama dediğiniz gibi noksan kalabiliyorum insanım sonuçta. HaklısınızRabbimiz birşey nasip ediyorsa bir hayir etmiyirsa bin hayir vardir deyip teselli ediyorum kendimi ve hayatta sahip olduğumuz yada olamadiğimiz herşey bizim imtihanimiz bunun bilince olursan rahatca kabullenirsin bu durumu ve buda seni rahatsiz etmez onunla yaşamayi öğrenirsin ama bence tevekkül noktsainda eksiklik var ....bazi şeyleri iyi araştirip öğrenmeni takintilardan daha .önemli şeyler olduğunu görmen lazim bu hayatta
Bende bir problem yok. Ailemden birinin ciddi bir sağlık problemi var doğuştan. Bakıma muhtaç. Genetik değilYani senin ailen yüzünden mi sağlık problemin çıkıyor psikolojin bozuluyor , yoksa psikolojik bir rahatsızlik mı ? Tai ki olabilir bazı hastalıklar genetik. Bazıları sonradan çıkabilir bunda utanacakta bir şey yok açık açık dile getirebilir sin , canım nedir tam olarak sorduğun yada bizden beklediğin ?? Tam aciklarsan
ayrimisinzMahkemeyi bekliyorum
Evet simdiden atanman lazim ins cok çalışKesinlikle memurluk gibi garantim işim olması gerekiyor. Ayni yazdığınız gibiyim o birey bebek ve ben onun annesiyim. Korumam lazım her an gözümün önünde olması lazım ya bir şey olur da kaçırırsam diye. Bu beni çok yordu. Şimdilik derslerin başına oturabiliyorum ama 4 5 sene sonra onu da yapamıycam gibi
Teşekkürler. Ben bu hastalıkta şanslı olan kısımındanım.Teşekkürler çok mutlu oldum yazınıza. Şu an acil olarak kibasın düşürülmesine odaklanıldı ve olumlu gidiyor. Uçağa binmesi yasakmış kibas yüksek olduğu için. Rahatlama sağlanınca tavsiyenize uyacağız.
Kardeşim küçüklüğünden beri başım ağrıyor derdi okula gitmemek iş yapmamak için...Belki gerçekten ağrıyordu bilemiyorum şu an. Son dönemlerdeki ağrısını da hep kaytarmaya çalışıyor olarak algıladık. En çok buna üzüldüm kendi adıma.
Size de çok geçmiş olsun.
Rabbime biraz daha yaklaş kuzum eksiklerini zamanla göreceksinElimden geldiği kadar tevekkul etmeye çalışıyorum ama dediğiniz gibi noksan kalabiliyorum insanım sonuçta. Haklısınız
Rabbim şifa versin.ve cok sabır.burnu tıkandığında bıle uyku uyuyamıyoruzkı sizınkı daha buyuk ımtıhan..Rabbim yaşatmasın bıdahaSağlık problemi en yakın oglumda yaşadım 1 yıl önce. Sapa sağlam çocuk hastanelik oldu aniden. Hayatımda ilk defa duyduğum bir hastalık. Aslında çok varmış ama ben bilmiyordum. Kör olma.felç kalma. Ölüm riski vardı. Ve kafa içindeki sıvı için şant takılacak dediler. Yerle bir oldum . Dünyam başıma yıkıldı. Sonra dedimki. Ya felç olsaydı. Ya kör olsaydı yada Allah korusun kaybetseydim oğlumu. Evet hayatı boyunca bunu kafasında taşıyacak ama daha beterinden korudu Rabbim bizi dedim
Başka anneler de bana destek oldu. Kendi acılarını göstererek bak bizim böyle şansımız yok diyen oldu. Allaha tam teslimiyet neymiş öğrenmiş oldum bir gecede .Ve şükrettim. Normalde düşüncesi bile beni yaşlandırabilecek şeye şükrettim. Ve ne oldu biliyormusun. Sabah acil ameliyat olması gereken durumu ciddilesen oğlum iyileşme gösterdi 1 gecede. Ve o ameliyat olmadı. Hiç isyan etmedim. Ben bile şaşırdım kendime. Şimdi o 1 aylık hastane maratonundan geriye bir tutam beyaz saç kaldı bana yadigar. O beyazlara her bakışım o günleri hatırlamama vesile. Bittimi hayır .Bunu bir kere atlatan kişi risk altında demektir. İçimde hep bir korku olacak. Ama bunada şükür. Inancını kaybetme. Dünyada çaresi olmayan tek şey ölüm. Başka herşeyin çaresi var. Diğer herkesten farklisin da onu mu kafana takıyorsun bilmem ama dunya güzeli gördüm hiç bir erkeğin eş diye sevmediği sadece vücut kıvrımlarına şehvetle baktığı. Ve insanların hiçte kadın gibi bakıp davranmadığı kişiler de gördüm sevdiğinin prensesler gibi hissettirdiği.
Zenginler gördüm etrafı eş dost akraba dolu insanların sürekli obun yanında olmak istediği ama parası yok olunca etrafında kimse kalmayan. Çok fakirler de gördüm etrafı gerçek dostlarla dolu olan. Bunlardan herhangi birimi bilmiyorum derdin. Ama hayata tutunmanin mutlaka bir yolu var. Mutluluğun mutlaka bir yolu var. Ama ayşe saçlarını savurarak rüzgara karşı yürürken mutlu. Fatma tüm gün uyuyarak. Biri kalabalıklar içinde eğlenerek mutlu biri tek başına kitap okuyarak. Ayşe fatma gibi olmaya çalışmadığı sürece mutlu. Kendi mutluluk formülünü de sen bulacaksın. Kimseye benzemeyecek sana özel olacak.
Bazen suçlular bazen suçsuz.
Bazen güzelliğine güvenip karakterini zayıf tutanlar oluyor. Hani bir laf vardır yüzü güzele bir günde doyarsında huyu güzele bir ömür doyamazsın. Bazen gerçekten huyuda kendide güzel oluyor ama insan oğlu genelde şekilci malesef. Zengin desen sana bir büyük ali ağaoğlu. Kendisi bilmiyormu acaba o küstahlık ve o tipe,yaşa rağmen o gencecik güzel kızlar sokakta kendilerine baksa tacizci diye polisi ararlar. Ama para ışte. Yaptığı tüm zina basın tarafından pofpoflanarak anlatılıyor. Parası varken mutlu olabileceklerden bu adam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?