Tek böbrekle doğacak oğlum

Öncelikle çok geçmiş olsun, benim dedemde tek böbrekle doğmuş, hatta tek böreği olduğunu 50 li yaslarda öğrendi tesadüfen, hayatı boyunca hiç sorun yaşamadı o kadar ilaç kullanmasına rağmen, Rabbim sağlıklı sıhhat versin inşallah üzülmeyin duacınızım

Skandal rapor ama resmen ya.
Ondan sonra tekrar baktırdın mı?
Ben amniyosentez sonucunda bir risk olmadığının raporunu alınca eşimi aradım ve " hayatta herşey bizim elimizde değil ben bebeğimi hersekilde kabul ederim " dedim...o da onayladı.Sonrasinda tekrar ileri ultrasona girmedim ama normal ultrasonda hep el yumuktu... Gebelik takibinde ultrasona Kadin doğum doktoru değil ultrason doktoru bakıyordu hamileligimin takip edildiği hastahanede...o hep "bu çocuk tutumlu/sıkı elli olacak sen hiç meraketme " derdi ...bana moral verirdi ondan Allah razı olsun .Tabi tüm bunlar 9.5 sene önce oluyor

İlkokul arkadaşım tek böbrekliydi, hiçbir sorun yaşamadan hayatına devam ediyor. İnsanlar böbreklerini bağışlıyor, ölümcül bir durum değil bu. Daha önce farkedilmemesine şaşırdım sadece. Detaylı ultrasona sokuyorlar, çocuğun bütün damarları bile gözüküyor. Her türlü kemiğe bakılıyor, böbrek nasıl gözden kaçar ki?

Öncelikle çok geçmiş olsun, benim dedemde tek böbrekle doğmuş, hatta tek böreği olduğunu 50 li yaslarda öğrendi tesadüfen, hayatı boyunca hiç sorun yaşamadı o kadar ilaç kullanmasına rağmen, Rabbim sağlıklı sıhhat versin inşallah üzülmeyin duacınızım
Allah razı olsun dualarınız yetiyor

İlkokul arkadaşım tek böbrekliydi, hiçbir sorun yaşamadan hayatına devam ediyor. İnsanlar böbreklerini bağışlıyor, ölümcül bir durum değil bu. Daha önce farkedilmemesine şaşırdım sadece. Detaylı ultrasona sokuyorlar, çocuğun bütün damarları bile gözüküyor. Her türlü kemiğe bakılıyor, böbrek nasıl gözden kaçar ki?
Ah bir anlasam hala o testlere güvenerek belki vardır diye ümitleniyorum.

İçinizi ferah tutun bana da ilk bebeğim de ya zekası geri olacak yada gözleri kör olacak dediler 5. Ayımda içimde hareketlerini hissettiğim bebeğimi izin versem ölü Doğum yaptıracaklardı. Sadece dua ettim 4 ay boyunca sapasağlam doğdu hatta sınıf atladı zekasından dolayı gözleri mi benden iyi görüyor maşallah

İçinizi ferah tutun bana da ilk bebeğim de ya zekası geri olacak yada gözleri kör olacak dediler 5. Ayımda içimde hareketlerini hissettiğim bebeğimi izin versem ölü Doğum yaptıracaklardı. Sadece dua ettim 4 ay boyunca sapasağlam doğdu hatta sınıf atladı zekasından dolayı gözleri mi benden iyi görüyor maşallah
Ah nasıl söyleyebiliyorlar böyle pat diye o annenin içine ateş salıyorlar son günlerimi böyle nasıl geçecek diye düşünüyorum siz aylarca bu stresi yaşamışsınızdır çok şükür Rabbim sabrınızın mükafatını vermiş. Bende son günlerimi sadece dua ve sabırla geçirmeyi düşünüyorum inşllh.

Gebelik kapali kutu
Detayli ultrason bilmem kacli test falan yanilma payi cok yuksek testler
Anne babalarin morali bozuyor cogunlukla
Yanlislik olabilecegi kanisindayim
Icinizi ferah tutun
Tek bobrekle yasayan saglikli cok insan var

Selam hanımlar dünden beri canım çok sıkkın yine de halimize şükrediyorum en beterinden ama yine de insanın evladı söz konusu olunca içi bir tuhaf oluyormuş bu zamana kadar tarama testlerinde hiç bir problem çıkmamıştı ama dün girdiğim ultrasonda bebeğimin sağ böbreğini göremedi doktorlar baya incelendi ama yok ürolog geldi konuştu bebeğiniz tek böbrekle doğabilir Doğumdan sonra detaylı bir şekilde inceleyeceğiz diye. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım internette olumlu olmsuz her türlü şey yazıyor acaba sizlerden böyle bir durum yaşayan var mı nasıl bir yol izleniyor neler yapıyorsunuz :KK43:
Dilerim yanılırlar. Bir tanıdığımızda da detaylı usg ve sonrası doğuma kadar midesi yok bebeğin denildi. Çok Dr dedi bunu. Ama sapasağlam doğdu. İnşallah sizde sağlıkla alırsınız kucağınıza.

yeğenim de anne karnindayken böbrek genislemesi vardi suan bir bucuk yaşında o bobregi curudu dedi doktor suan tek böbrekle kaldı çok şükür bi sıkıntısı yok tek sorun ilaç alırken doktorların ilaçlara dikkat etmesi gerekiyor tek bobrekle de yaşanıyor ama işte dikkat etmesi gerekiyor bazen ultrasyonda hersey doğru çıkmıyo dogmasini bekleyin umarım bi yanlışlık vardi

Pozisyondan dolayı görmemiş olabilirler hemen kötü düşünmeyin. Öyye doğsa bile tek böbrek ile yaşayan bir sürü insan var can sağlığı olsun yeter

Selam hanımlar dünden beri canım çok sıkkın yine de halimize şükrediyorum en beterinden ama yine de insanın evladı söz konusu olunca içi bir tuhaf oluyormuş bu zamana kadar tarama testlerinde hiç bir problem çıkmamıştı ama dün girdiğim ultrasonda bebeğimin sağ böbreğini göremedi doktorlar baya incelendi ama yok ürolog geldi konuştu bebeğiniz tek böbrekle doğabilir Doğumdan sonra detaylı bir şekilde inceleyeceğiz diye. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım internette olumlu olmsuz her türlü şey yazıyor acaba sizlerden böyle bir durum yaşayan var mı nasıl bir yol izleniyor neler yapıyorsunuz :KK43:
Böyle bişey yaşamadım ama sizi anlıyorum . Ben 5 haftalık hamileyim çocuğumda zihinsel vs bi sorun olacak diye ödüm kopuyor . Şimdiden tarama testlerini yanılma paylarını ikame testleri vs vs araştırmaya başladım . İnşallah bebeğiniz sağlıklıdır eğer tek böbreği yoksa inşallah diğer böbreği sağlıklıdır . Buna bile şükretmek gerek çünkü tek böbrekle büyüyüp hayattının hiç bir döneminde kimseye ihtiyaç duymayan sadece Türkiye'de binlerce insan var .benim dedem de tek böbrekle dünyaya gelmiş çok sağlıklıydı yetmiş küsur yaşında vefat etti kalp krizi. Yani demek istediğim hamileliginizi kendinize zehir etmeyin üzülmeyin en azından hayatını sizin düşündüğünüz gibi hasta biri olarak geçirmicek. Allah yardımcınız

Halam dogustan tek bobrekliydi hayati boyunca bi sikinti yasamadi en son 60li yaslarda baska hastaliktan vefat etti.bi cok insan var bu sekilde yasayan.kardesmn kayinvalideside dogustan tek bobrekli 70 yasinda saglikli.endise etmeyin saglikla buyutun insallah

Kizima da demisti dr tek bobrek diye.kizim suan 10 gun sonra 3 yasina girecek.baska dr gitmelisin her dr dogru soylemiyor maalesef

Canım geçmiş olsun öncelikle sana bir örnek vereyim.
Ben sağlık personeliyim geçen yıl babamı rutin kontrol ettirmek isterim usg ler kan tahlilleri vs
Velhasıl babam 50 yaşında ve doğuştan tek böbrek çıktı
Biz tabi çok çok şaşırdık babam tonla astım ilacınkullanıyor ve hiçbir zaman böbrek problemi olmadı
İçini rahat tut.. eskiden usg olmadan bunlar anlaşılamıyor ve de hayatlarını normal yaşıyorlarmış bi problem çıkmadığı sürece hiçbir sorun yok.
Doğumdan sonra rutin kontroller zaten yapılacak
İyidir çocuk nefroloji uzmanına götürürsün üre kreatin israr tahlilleri ve usg ile kısa sürede sonuçlanır

Canım benım kuzenimin ogluna hamileyken ultrasonlarda detaylıda falan 2 böbreğide gözükmüştü . Ama doğduktan sonra tam hatırlamıyorum ama kucuktu 3-5 aylık falan bişey için ultrason çekildiğinde tek böbreği oldugunu gördüler . Çok araştırmıştık o zaman . Doğuştan tek böbrek oldugu icin vucut kendını ona göre hazırlarmıs sıkıntı olmazms . Mesela 2 böbreği olanların tek böbrekleri yüzde olarak diğerine göre daha az çalışırmış ama tek böbreklilerde 2 böbrek işlevini görürmüş o tek böbrek. Dogustan böyle oldugu icin . Sadece senede 1 kere falan kontrole goturuyolar . Cocuk 8 yasına giricek hıcbi sıkıntı olmadı cok şükür. Hatta tek böbreği oldugu icin böbrek işlevleeini yerine getirmek icin kendını buyutmus . Allahın hikmeti için rahat olsun . Vucut kendını tek böbreğe göre yetiştirdiği icin sorun olmuyor. Yani sonradan bi böbreğini kaybedenler gibi sıkıntı yaratmıyor

Canım benım kuzenimin ogluna hamileyken ultrasonlarda detaylıda falan 2 böbreğide gözükmüştü . Ama doğduktan sonra tam hatırlamıyorum ama kucuktu 3-5 aylık falan bişey için ultrason çekildiğinde tek böbreği oldugunu gördüler . Çok araştırmıştık o zaman . Doğuştan tek böbrek oldugu icin vucut kendını ona göre hazırlarmıs sıkıntı olmazms . Mesela 2 böbreği olanların tek böbrekleri yüzde olarak diğerine göre daha az çalışırmış ama tek böbreklilerde 2 böbrek işlevini görürmüş o tek böbrek. Dogustan böyle oldugu icin . Sadece senede 1 kere falan kontrole goturuyolar . Cocuk 8 yasına giricek hıcbi sıkıntı olmadı cok şükür. Hatta tek böbreği oldugu icin böbrek işlevleeini yerine getirmek icin kendını buyutmus . Allahın hikmeti için rahat olsun . Vucut kendını tek böbreğe göre yetiştirdiği icin sorun olmuyor. Yani sonradan bi böbreğini kaybedenler gibi sıkıntı yaratmıyor
Anladım cnm tşk ederim inşllh olan böbreği çok iyidir bazen şer gördüklerinizde vardır bir hayır bu da bizim imtihanımızdır Rabbim muvaffak eylesin

Önce var dedikleri şeye şimdi nasıl yok derler aklım almıyor
Hele ayrıntılı ultrason da nasıl yani adam bakarken tek tek söylemedi mi organlarını boyutlarını
Her gidişinizde ultrasona girmediniz mi siz
Bence bu son ultrasonda bir sıkıntı var
Doktor değiştirirdim ben olsam

Önce var dedikleri şeye şimdi nasıl yok derler aklım almıyor
Hele ayrıntılı ultrason da nasıl yani adam bakarken tek tek söylemedi mi organlarını boyutlarını
Her gidişinizde ultrasona girmediniz mi siz
Bence bu son ultrasonda bir sıkıntı var
Doktor değiştirirdim ben olsam
Yarın başka yere görüneceğim ama artık korkuyorum başla şeyler de çıkarsa diye

Back
X