Tek çocuk bencillik mi

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.090
158
Slm kızlar.. Son günlerde bir yakınımız kızının yeni aldığı elbiseleriyle çekilmiş fotolarını bana gönderip, kız çocuk çok tatlı oluyor sen de yap bi tane diyince düşünmeden edemedim.. Bir oğlum var 2.5 yaşında, ama ikinci çocuk planım yok, yani isterim de anca yatılı bakıcı olursa, çalışmayıp enerjimi onlara verebileceksem isterim.. Yani böyle bi şey söz konusu olmadığı için istemiyorum.. Kiradayım önce bir ev almak, sonra o evin borçlarını bitirmek bu da bi 10 yıl demek, konut kredileri malum,sonra kazandığım borca gitmeyince de gezmek, kendime biraz vakit ayırmak istiyorum,evliliğim de çok iyi değil o yüzden zaten uzun bir süre erteledim 2.çocuğu...ama şartlar böyleyken ben hiç yapmak istemiyorum, şartlar anca 15 yıl sonra olgunlaşır kısaca o da her şey yolunda giderse.. Özetle bencilce bi yaklaşım mı bu, oğluma kardeş yapmalı mıyım..ev,iş,para,evlilik düşünmeden ona bir kardeş vermeli miyim..

Slm kızlar.. Son günlerde bir yakınımız kızının yeni aldığı elbiseleriyle çekilmiş fotolarını bana gönderip, kız çocuk çok tatlı oluyor sen de yap bi tane diyince düşünmeden edemedim.. Bir oğlum var 2.5 yaşında, ama ikinci çocuk planım yok, yani isterim de anca yatılı bakıcı olursa, çalışmayıp enerjimi onlara verebileceksem isterim.. Yani böyle bi şey söz konusu olmadığı için istemiyorum.. Kiradayım önce bir ev almak, sonra o evin borçlarını bitirmek bu da bi 10 yıl demek, konut kredileri malum,sonra kazandığım borca gitmeyince de gezmek, kendime biraz vakit ayırmak istiyorum,evliliğim de çok iyi değil o yüzden zaten uzun bir süre erteledim 2.çocuğu...ama şartlar böyleyken ben hiç yapmak istemiyorum, şartlar anca 15 yıl sonra olgunlaşır kısaca o da her şey yolunda giderse.. Özetle bencilce bi yaklaşım mı bu, oğluma kardeş yapmalı mıyım..ev,iş,para,evlilik düşünmeden ona bir kardeş vermeli miyim..
Ben onu bunu bilmem cocuga guzel bi aile guzel bi gelecek maddi manevi herseyini guzel hazirliyabilceksenz yapacaksiniz yoksa cocugu ziyan etmenin manasi yok.

Kardeşin ömür boyunca yoldaş olacağını kim söyledi ki?
Benim de 1 çocuğum var evlilikte sorunlar hariç sizinle aynı şeyleri yaşıyorum. muhtemelen tek çocuk da kalıcam. Maddi ve manevi tek çocuğa yetebiliyorum bir çocuk daha yapıp eğitiminden, beslenme kalitesinden düşürmek bencillik.
Erkeğe erkek, kıza kız kardeş daha iyi bence. özellikle büyüdüklerinde paylaşım aynı cinsiyette daha fazla oluyor
Bir kızım var 2.yi istersem kesinlikle kız olmasını isterim.

Evliliğin iyi gitmiyorsa tabiki çocuk düşünme...
Şu maddiyat bizi de ikinci çocuk konusunda soğutuyor... Doğan kimse acından da ölmüyor ama yaşamaktan yaşamaya fark var.. Bence bu konuya tek çocuk olan arkadaşlar cevap yazmalı... Memnun mu hayatlarından bakalım....

Kardeş güzel şey tabi. Ama hazır değilmişsiniz.
Bide evliliğinizdeki sorunların ne olduğu da önemli bence. Düzeltilip geçebilecek şeyler mi?

Ben her zaman her çocuğun kardeş hakkı olmasından yanayım ama şartlar uygun değilse bencillik değil üstelik evliliginizin de iyi olmadığını söylüyorsunuz tabiki düşünmeniz gerekir. İnşallah evliliginizdeki sorunları atlatirsiniz çocuklar 4 yaşına gelince genel olarak daha mantiksal düşünmeye başlıyor belki de ondan sonra düşünebilirsiniz ama asla ve asla kendi huzursuz olduğunuz ortama bir çocuk daha getirmeyin

İlk çocuğu da ikinciyi de sadece "kendim" için dogurdum.Bir bebek evimde gezinsin...bana anne desin ...evimizde ki sevgi artsın diye.Bunu da 37 yaşında böyle hissettim ve o zaman ikinciye hamile kaldim.Allah evladiniza uzun ömür versin ..siz isterseniz ikinci hatta üçüncü bir çocuğun annesi olun..istemezseniz de olmayin.Bana da millet diyordu "tek çocuk bencilliktir" diye.Ama aynı kişiler teog nedeniyle okul Perşembe /Cuma tatil olunca isyan ediyordu " 4 gün evde mi kalacak bunlar ,kim oyalayacak bunları ...öğretmenler neden sınavdan çıkıp öğleden sonra okula gelmiyor ?" diye 😯

evliliginiz iyi degilse ikinci cocugu yapmayın
Yani aslında evlilik iyi değilse bile kardeş duygusu için yapılmalı mı.. Bunu da soruyorum.. Boşanma olsa dahi çalışıyorum çocuklarıma bakabilirim,yabi kafam karışık..

Yani aslında evlilik iyi değilse bile kardeş duygusu için yapılmalı mı.. Bunu da soruyorum.. Boşanma olsa dahi çalışıyorum çocuklarıma bakabilirim,yabi kafam karışık..
Bence 2 cocukla kolay olmaz. Kafanız karışık, evlilikte sıkıntınız var suan dusunmeyin bana göre.

Back
X