Tek çocuk bencillik mi

Tek olsa daha iyi değil mi?.
Biz de 2 kardesiz de ohooooo hir gür neler neler:halay:ama bi gercek var ben annemden babamdan daha cok kardesimi severim. Herkeste benim gibi olamaz. Bencillik degil bence. Sartlar uygunsa olabilir. 15 sene sonra kac yasinda olacaksin?
40..🤭

Bence tek çocuk fikri çok da kötü değil, çevremde tek çocuk olarak büyümüş insanlar var ve şimdi aileleri maddi manevi tüm imkanlarını onlara sunduğu için hallerinden çok memnunlar 😀 kuzenleri filan varsa onlarla samimi olarak yetiştirin onlarla kardeş gibi olsun 😉
Ben de kuzen kısmını söylüyorum kardeş diyenlere.. Kesinlikle kardeş gibi olmaz diyip moral bozuyorlar..

Bu konuda net bir fikrim yok. Bir kız kardeşim olmasını isterdim. Bazı zamanlarda çok fazla ihtiyaç duyuyorum buna. İki erkek kardeşim var. İkisini de seviyorum lakin tek çocuk olsaydım eksik hisseder miydim, pek sanmıyorum. Aynı cinsiyete sahip olacaksa olsun kardeş. Öteki türlü olmasa da olur.

Öte yandan bir kızım olmasını isterdim. Özgür ruhlu, zeki, azıcık da çatlak bir kız. Elalemin ne diyeceğini umursamadan "mutlu ol kızım, sadece mutlu ol" diyen bir anne olurdum ona. Mutlu bir kız çocuğu büyütmek isterdim. Lakin bunu yapmayacağım. Çünkü ben mutlu değilim. Hal böyleyken mutlu olmasını sağlayamam.

Bu konuda kafam oldukça karışık benim işte. Bir de yorgunum. Çok yorgunum. Keşke yaşadığım şartlar çok farklı olsaydı ve bir sürü mutlu çocuk büyütseydim. İsterdim bunu. Seviyorum çocukları. İnce ruhlu, nazik, empati kurabilen insan sayısı o kadar azaldı ki, az da olsa böyle insanlar yetiştirmede katkım olsun isterdim.

Ama olmayacak. Son bir haftadır o kadar çok düşündüm ki geleceğimle ilgili. Tek çocukta kalacağım. Şayet başarabilirsem, mutlu bir insan olacak. Tek gayem bu.

Yazasım varmış kendimden bahsettim hep. Bence bir kadın bir ya da birden fazla çocuk yaparken yukarıda yazdıklarımı düşünmeli. Ben mutlu olacak mıyım? Mutlu bir çocuk yetiştirebilecek miyim? İki soruya da olumlu yanıt verebiliyor ise dilediği kadar üreyebilir.

Ben de kuzen kısmını söylüyorum kardeş diyenlere.. Kesinlikle kardeş gibi olmaz diyip moral bozuyorlar..
onun aıleyle ıletısımle baglarla kültürle alakalı oldugunu dusunuyorum
kuzenlerım kardesımden farksız
bırbırımız ıcın hıc farkımız yok
bunun bır sebebı annelerımızın de bızı oyle gormesı teyzem gercekten benı cok sever ha annem ha teyzem ustumde emegı coktur ...
amcam tam anlamıyla babamın kardesı gıbı davrandıgı ıcın bayramdan bayrama cenazede dugunde gorusulen bır amca olmadıgı ıcın evımızın ıcınde elınde buyudugum adam oldugu ıcın cocuklarıyla farkım yok
babam bana ne alırsa yegenıne de aynısını alırdı oyuncak kıyafet ayakkabı...
hatta kuzenlerım 2 kardes bana bır onlara ıkı alırdı hepsıne ayrı ayrı yanı bu sızın evın bu bızım evın dıye ayırmazdı cocukları bırey olarak ele alırdı

bızım gıbı aıleler kuzenlerı kardes gorur :) sadece ozel gunlerde gorusen kuzenler sadece akraba kalır

Tek cocugum
Oglum da tek cocuk
Bence bir insana yapilan en buyuk iyilik onu tek cocuk olarak birakmak. Ne anneyi paylasiyoruz bir baskasiyla ne de babayi. Ne abuksubuk bir insan dahi olsa onu kardes olarak kabul etme zorunlulugumuz var ne de onu cekme zorunlulugumuz var. Hayat tek cocuklara guzel :KK66:
5 kardeşiz şuan Allah yokluklarini acılarını asla göstermesin ama hepimizde birbirimizden bi haberiz hiç bir bağlılık hiç bir samimiyetimiz bazen tek kardeş olmayi çok isterdim

5 kardeşiz şuan Allah yokluklarini acılarını asla göstermesin ama hepimizde birbirimizden bi haberiz hiç bir bağlılık hiç bir samimiyetimiz bazen tek kardeş olmayi çok isterdim
Annemler de 5 kardes,her biri ayri dert,ayri alem.
Anneannem cok cekti mesela cocuklarindan. Bir tek annem onu insan yerine koydu da bakti. Eskiden hadi cahilmis de cok cocuk yaparlarmis,simdi hic bir mantigi yok

Aslında 2.bahar olmaz mi canim ya keske banada oyle olsa bilio musun ben suan 27 yaşındayım simdi olsa bide 43 yasindayken falan olsa ne guzel olur ya sil bastan ayri heyecan oylelerine özeniyorum yalan degil :)

Paradan once evliliginizin oturakli olmasi lazim ikinci cocuk icin. Allah rizki verir ama once evliligizden emin olmaniz lazim

Eşim ilk başta çok arası olmasın beraber büyüsün filan diye saçma bir düşünceye kapıldı ;) ama ben istemedim büyük kardeşimle aramda 1,5 kucukle 8,5 yaş var büyük olanla şimdi bile gecinemeyiz küçükken hep başıma bela gibiydi .Kucukle daha mesafeli hi ilişkin oldu hep .O yüzden yakın yaş deyince beynim donuyo .Neyseki oğlum 3,5 yaşında .Ben baktım ve artık tirlatmak üzereyim çalışmam lazim sıkıldım becerip bı sınavı da kazanamadim kesinlikle bir işe sahip olmadan istemiyorum 2020 kpss var önümde yani 1 yıl daha istemiyorum asla yoksa kafayı yerim.Esimde gördü az çok ses etmiyor .Ha olacak diye garantisi var mı ?yok belki Rabbim nasip etmeyecek ama en azından olursa ben her türlü hazirjen olsun .
Eşimin maaşı iyi şükür ona rağmen yine de herşeyi adam gibi yapmaya çalıştığım zaman ciddi bir gider oluyor ki daha okulu vs yok .O yüzden bende atanirsam inşallah ondan sonra ancak tabi birde ailelerden birisine yakın tayin çıkarsa ...
6 yıldır tek başımayım ve gerçekten zor ...
Yani kısaca sizin gibi düşünüyorum şartlar uygun olmadığı sürece bende istemiyorum önemli olan doğurmak değil ,büyütmek ,yetistirebilmek

Slm kızlar.. Son günlerde bir yakınımız kızının yeni aldığı elbiseleriyle çekilmiş fotolarını bana gönderip, kız çocuk çok tatlı oluyor sen de yap bi tane diyince düşünmeden edemedim.. Bir oğlum var 2.5 yaşında, ama ikinci çocuk planım yok, yani isterim de anca yatılı bakıcı olursa, çalışmayıp enerjimi onlara verebileceksem isterim.. Yani böyle bi şey söz konusu olmadığı için istemiyorum.. Kiradayım önce bir ev almak, sonra o evin borçlarını bitirmek bu da bi 10 yıl demek, konut kredileri malum,sonra kazandığım borca gitmeyince de gezmek, kendime biraz vakit ayırmak istiyorum,evliliğim de çok iyi değil o yüzden zaten uzun bir süre erteledim 2.çocuğu...ama şartlar böyleyken ben hiç yapmak istemiyorum, şartlar anca 15 yıl sonra olgunlaşır kısaca o da her şey yolunda giderse.. Özetle bencilce bi yaklaşım mı bu, oğluma kardeş yapmalı mıyım..ev,iş,para,evlilik düşünmeden ona bir kardeş vermeli miyim..
Evliliğinizin gidişatı ile ilgili endişeleriniz varsa çocuk fikrini askıda bırakmanız en doğrusu. Bu kız çocuk fotoğrafları beni benden aldı yani. 3 tane doğurdum üçüde erkek!
İş durumunuz nedir bilmiyorum ama bakıcısız olmuyor. Fakat bu bakıcılardanda çok dertliyim. Allah iyilerle karşılaştırsın.

Annem de bana aynısını dedi bugün bana kalırsa tek çocukla yetin dedi çünkü bende hepatit b taşıyıcılığı var ve hamileyken değerler birden yükseldi
Ben de ilerde bir şey olursa eşimle bana kardeşler yoldaş olur dedim ama annem bizim kardeşimiz vardı da noldu dedi kafama yattı ne yalan söyleyeyim ben de dedim kız kardeşi olursa yakın olurlar oysa ki hep bir kız bir erkek isterdim
Maddi açıdan bakarsak tabi ki zor

Eğer maddi manevi hazır hissetmiyorsan bencillik değil.
Hatta hazır hissetmeden ikinci cocuk bencilliktir. Kafanıza takmayın, yormayın. Hazır olduğunuzda eğer isterseniz yapın. İstemezseniz yine yapmayın :)

Back
X