- 13 Eylül 2016
- 834
- 405
- 23
- 37
- Konu Sahibi brnestetik
-
anne değilim çocuğum yok ancak bir kardeşim var o benim hayattaki en iyi arkadaşım iyi ki zamanında annem ve babam abla olma fırsatını tanımış bana aramızda 8.5 yaş var ve iyi bir arkadaş gibiyiz de aynı zamanda4 yasinda kizim var ..tek basima ne zorluklarla buyuttum 27 yasindayim ama tukendimi hissediyorum..cocuk dogurmak inanilmaz bir sorumluluk...4 yasina geldi diye biraz rahatladim hatta suan tek istegim.ise girmek cocugumu okul yada kres gibi biyere verip kafam rahat omur boyu calismak....tamam guzelde..acaba cocugumu kardes duygusundan mahrum mu edicem? cok sevecen kizim bebekleri cok sever bizim olmasini istemez ama baska bebekleri sever..ben anca rahatlayacam derken sirf kizim icin basa mi saricam ? bu dusunce beni cok mutsuz ediyor...eger kardes yaparsam allah verirse de 10 sene sora falaj anca o da olursa tabi...aralarinda baya bi yas farki olmasi da mi benim bencillihim...o istermiki buyuyunce neden benim de arkadas gibi pespese buyudugum kardesim olmadi diye benu suclarmi sizce ? bunu yasayan varmi arkadaslar
yok artik...Başlıktaki söylem sırf kardeş yapılsın diye söylenmiş bence yoksa kardeşi olmayan çok insan var mesela onların anne babaları bencil mi?
evet cok.ama.cok zor bu devirin cocuklari bilmiyorim kizima.karsi suclulul.hissediyorum bazen...halasinin kiziyla yasitlar onun kardesi olucak ins heves etmez o da yaNiye bu kdr suçluluk duyuyorsunuz. Bu devirde çocuk yetiştirmek kolay mi.
Az oldun ama enazindan eksiği gediği olmasin. En guzel imkanlarla yetistirilsin
Bnde oglumu enaz 7-8 yaşlarina getirip bi cocuk daha dogurmayi dusunuorum. Ve baska cocuk da istemiorum. Onlarin her ihtiyacini karşiliyim yeterli.
Ve eklemem gerekio ki bu devirde ki çocuklar heranlamda cok zor. Anneleri cok yipratiyorlar
evet bende genelde ole duyiuorum ve onun adina endiseleniuorum.canimBaşlığı görünce geldim. Bencillik değilde çevremde tek cocugun ruh haline nazaran kardeş cocuklarınin ruh hali daha sosyal oluyormus.
bennimde tam olarak istedigim bu hatta kizima anca yetiyoruz ama onun acisindan dusunuyorum bazen ..ilerde suclarmi diyeBen çok çocuklu bi ailenin kiziyim . Ailem maddi anlamda orta halli ollsada her istedigimiz karsilansmadi. Hiçbirimizin ozel odasi yatagi yoktu. Hepimiz bi buyuğumuzun kiyafetleriyle buyuduk. Bn az çocuk doğurup her ihtiyaclarini eksiksiz karşilamak isterim mesela.
Ne yok artık yaptığınız yorumu anlamadım.yok artik...
ne guzel.hep.mutlu ol:)20 yaşındayım ve tek çocuğum. Eksikliğini hissetmiyorum. Özellikle çevremde kardeşi yüzünden ne sıkıntılar yaşayan insanları gördükten sonra hiç hissetmiyorum, gayet mutluyum.
Emin ol teşekkur eder. On tane olup hiçbiriyle ilgilenemeyecegine 1 yada 2 olsun herşeyi eksiksiz olsun.bennimde tam olarak istedigim bu hatta kizima anca yetiyoruz ama onun acisindan dusunuyorum bazen ..ilerde suclarmi diye
cocuk yapilsin diye baslik acilmis tarzi bise yazmissiniz da dicek laf bulamadim.ondan yok artik..bende ayni dusundeyim.son cumlelerinizle zaten hatta 2. yap.diyenlerle.tartisirim sizmi.bakiyosunuz sanki te allam ya..ama kizim konusuunda biraz empati yapmaya calisiyorumNe yok artık yaptığınız yorumu anlamadım.
Bu söylemi siz yazmadan önce de burda ya da başka yerde görmüştüm aklıma geldi.
Toplumda herkes herkese bir şey dayatır. Önce evlenin diye zorlarlar sonra hadi çocuk yapın sonra ee hadi ikinci olsun bencil misiniz ayola kadar gelir laf. Başkalarının düşüncesiyle hareket etmeyin herkesin üç beş çocuğu olacak diye bir şart yok.
Maddi durumunuza göre çocuk yapın yani yok yalnız kalacaklar yok şöyle olacak diye çocuk yapmayın bence.
aynen oyleee ama tek.bir kardes duygusunu ona cok.gormekEmin ol teşekkur eder. On tane olup hiçbiriyle ilgilenemeyecegine 1 yada 2 olsun herşeyi eksiksiz olsun.
O başlıktaki söylemi siz değil başkaları söylüyor işte insanlar kardeş yapsın diye onu söylüyorum siz kendi üstünüze alıyorsunuz ben böyle yazdım diye. Neyse anlamışsınızdır demek istediklerimi artık...cocuk yapilsin diye baslik acilmis tarzi bise yazmissiniz da dicek laf bulamadim.ondan yok artik..bende ayni dusundeyim.son cumlelerinizle zaten hatta 2. yap.diyenlerle.tartisirim sizmi.bakiyosunuz sanki te allam ya..ama kizim konusuunda biraz empati yapmaya calisiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?