tek çocuk bencillikmi

Tek çocuğum.O yüzden iki tane doğurdum.Tek çocuk yapanlara hep kızdım.

Ama artık kızamıyorum.Çok zor.Hele maddi imkanlar kısıtlıysa bence yetebildiğin kadar olmalı.

Tekse tek.Yetememek çok daha zor ve üzücü bence.

Bizimkilerin arasinda 4 yas var ve çok zor. Hani genelde derler ya,kim 4 yas ideal demisse buradan selamliyorum.
Bir kac yil daha ara verin ve esinizle ortak karar verin bence. Bu çok genel,ben insanin bir kardesi olmali derim. Sutten agzi yanan gereksiz der vb

he pardon ya yanlis anladim..
evet zaten suan herkezin banna lafi 2. cocuk sirasi sende ..gorumcem.hamile simdi 2.ye ..sira sende falaj demeleri bile beni nasil mutsuz ediyor ...ama kiziim icin uzuluyorum..gerci uzuulsemde asla istemiyorum en az 10 yas olmali aslinda hic istemiyorum ama kizim icin iste kardes duygusu icin

Bizimkilerin arasinda 4 yas var ve çok zor. Kim 4 yas ideal demisse buradan selamliyorum.
Bir kac yil daha ara verin ve esinizle ortak karar verin bence. Bu çok genel,ben insanin bir kardesi olmali derim. Sutten agzi yanan gereksiz der vb
kac yas olmasini isterdin peki

Cocugu krese okul verip çalışıp rahatına bakacaksan zaten yapma 2.çocugu,
Ay çocukları yük gibi görüyorsanız yapmayın kardeşim.

evet ya yetememek ...zaten kizima zor yetiyoruz istekleri buyudukce cogaliyor cogunuda karsilayamiyoruz ufak seylerle.mutlu ediyoruz bide 2.nin derdi...syan bunu hatirlattigin icin tesekkurler ..duygusalliktan ciktim suan...hayat cok acimasiz cunku

Cocugu krese okul verip çalışıp rahatına bakacaksan zaten yapma 2.çocugu,
Ay çocukları yük gibi görüyorsanız yapmayın kardeşim.

calismak da onun ihtiyaclari icin...deliler gibi calismayi istiyorum kresede okulada simdilik vermiyorum zaten 5 yas da mecburi baslayacak

Cok cocuk istemek.hic cocuk istememek.tek cocukta annelik duygusunu tadip baska bir cocugun sorumlulugunu almayi istememek.normal bunlar.
5 cocuk yapanda bencil o zaman hepsini esit sartlarda yetiştiremezse.
Tek cocuk olup muazzam mutlu olanlar kardesi olup lanet okuyanlar iyi ki kardesim var diyenler....bencillik degil yaptiginiz

aynen oyleee ama tek.bir kardes duygusunu ona cok.gormek nebilim yaa

insan bilmediği bir duygunun yokluğunu niye hissetsin ki?
tek çocuğum hayatımın hiçbir döneminde keşke kardeşim olsa , niye benim kardeşim yok diye düşünmedim. kardeş sahibi olmak nasıl bir duygu bilmiyorum bilmediğim şeyin nesine özlem duyayım..
bakış açınız çok saçma geldi bana..

kac yas olmasini isterdin peki
Bence ya 1-2 yas olmali, buyugun kiskanclik duygusu daha az olur beraber buyurler ya da 7-8 yas olmali. Tam hem ana kuzusu hem de sosyal bicir olduklari dönem (anaokulu vs) baslarina sanki kuma getirmisiz gibi oluyor daha dogrusu öyle tepki veriyor bizimki. Benim çok yaram var aslinda ama telefondan zor yazdigim için konu açmaya useniyorum

Rabbim verdim derse 3 çocuğum var
İnşallah bizden önce birbirlerinin kıymetini bilirler
Hep şimdiki olduğu gibi severler birbirlerini

5 kardeşiz
Son çocuğum
Son çocuk oldum diye annem kardeşlerim asla istemedi
Anlatsam çok uzun ama keşke hiç kardeşlerim olmasaydı
Hepsi sözde varlar..

Bazı şeyleri yaşamadan bilemeyiz
Ama anne için olanı derseniz ben 3 çocukla zorlanmadım tek çocukla zorlandığım kadar

Tekim. Bir eksikligini hissetmedim hatta daha iyi oldu boyle.

Ek olarak bence durum yokken fazla cocuk yapmak bencilliktir asil. Durumum cok iyi maddi olarak cok iyi sartlar verebilirim. Manevi olarakta hepsiyle ilgilenir yeterim diyorsaniz o ayri

Reactions: 000
Ah benimde oğlum 15 aylık. Şimdiden çevreden 2. Çocuk muhabbeti dönüyor. İkisinin zorluğu bir arada çıksın vs. Ama eşimde bende düşünmüyoruz. Eğer dediğin gibi çok vicdan yaparsak bi beş altı yıl sonra düşünürüz. Ona da benim yaş 33 falan olur. Cesaret eder miyim bilemiyorum... maddi açıdan tabi ki tek çocuk en iyisi...
Allah korusun evlatlarımızı her şerden.. uzun sağlıklı ömürler nasip etsin. büyüklerimiz doğmamış çocuğa don biçmeyin der ya hani.. bence akışına bırakın hayatı.. zaten nasibinde varsa bir can daha doğacaksa zaten zamanı gelince o isteği düşürür gönlünüze rabbim

Ay ne kardeşler var hayırsız, uğursuz. Kesin istiyorum diyemiyorsanız yapmayın. Size de, büyüğe de küçüğe de yazık. Bu devirde çocuk büyütmek çok zor maddi manevi. Aman bilgisayarla çok haşır neşir olmasın, aman düzgün bi okula gitsin, aman başına bişey mi geldi, madde bağımlısı olmasın... ben kendime güvenemediğim için doğurmıycam ikinciyi valla. Hem de o vücut yıpranmasını, lohusalığı tekrar yaşamak istemiyorum. Evlat sevgisiyse bir tanede de evlat sevgisi, bakalım bir taneyi düzgün yetiştirebiliyor muyuz. Benim oğlum 5 aylık, geçen komşu teyze diyor ki benim oğlum 5 aylıkken kızıma hamile kalmıştım, sen ne zaman düşünüyorsun ikinciyi diyor. Düşünmüyorum ya düşünmüyorum. Eşim de çok çocuk sever, istersen git beni boşa ben yine de bir tane daha doğurmayacağım dedim.

Bu tamamen sizin maddi manevi durumunuzla alakalı aslında.. benim bir ablam var ve iyi ki var derim hep. Hayatımın her döneminde destek oldu, hep yanımda olduğunu bildim, hissettim. Misal bu sene önce annem hasta oldu, ablamla birbirimize destek olduk hep. Daha sonra babam hasta oldu yine hep birbirimize destek olduk, beraber onlara baktık. Ana babamız hep başımızdalar ama kardeş bambaşka birşey bence. Ne kardeşler de var ki onların yaptığını el yapmaz dediğimiz. O yüzden biraz da şans işi aslında. Ben iki çocuğum olsun istemişimdir hep.. Allah gönlünüze göre versin

Kızını mı döversin,dizini mi bilmem de,sen o bir çocuğunu incitmeden yetiştir yeter bence.Bugünki kız çocuğu konusunda ki performansına bayıldım.Kız ve diz dövmekten başka bir seçenek yok nasılsa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…