tek çocuk bencillikmi

19 yaşındayım tek çoxuğum keşke diyorum bir kardeşim daha olsaydı birlikte büyüdüğüm her derdimi paylaştığım.
Eşim 4 kardeş ve evet kardeş iyi birşey ama keşke senin yerinde olsaymışım dediği oluyor. Ilerde ben 2 çocuğum olsun diyorum allah izin verirse yoldaş olsunlar eşim tek çocuk kafi diyor.

Yani sizinle ve eşinizle ilgili. Bir çocuģunuz olsa istemeye istemeye bu size eziyet olur. Yani kendiniz için en iyi olanı düşünün eğer istemiyorsanız kendinizi zorlamayın.

Tek çocuklu bir anneyim, çocuk yetiştirmeyi daha çok maneviyata bağlarım, maddi imkanlar da önemlidir çocuk sayısında ama asıl önemli olan size muhtaç, ömür boyu yanında olacağınız, destekleyeceğiniz çocuğunuzu manevi olarak doyuma ulaştırıp ulaştırmayacağınızdır.
Ona sonsuz sevgi ve şefkat verebilir misiniz? Kardeşler arasında adil ve dengeli davranabilir misiniz? Çocuklarınızı hatalarında dışlayacak, istediğiniz karakterde olmazlarsa sevgisi azalacak bir anne modeli misiniz?
Eğitim sizce sadece okul eğitimi midir mesela? Çocuğun aykırı davranışları veya şımarık olması halinde öz eleştiri yapan biri misinizdir?
Çocuklarınız kaç yaşına gelirse gelsin sizle her konu da korkmadan konuşabilirler mi? Baskıcı mısınızdır? Çocuk inatlaştığında tahammül eder misiniz ?

Bir birey yetiştirmek zor zanaattir çünkü, hamuruna sevgi, saygı, edep, ahlak, bilinç, eğitim, kültür, şefkat, merhamet, vicdan, adalet duygusu katmak gerekir, her katamadığımız bizim kabahatimizdir.

Bazilari tek cocuk daha sosyal.. ama tek cocuk anne babasi bosanmis olanlarda var.. bi kardesin eksikligini cok hissediyolar...benim kardeslerim var sukur.. hic bi zaman olmasalardi demedim simdiye kadar.. en kotusu bile olsa.. basim skissa ilk arayacagim onlardir genede...ilerde olmasalardi dermiyim bilmiyorum..onuda zaman gosterir..

Tek basina buyuttuysen anliyorum seni cok zor cocuk yetistirmek evde tikili kalmak vs. Maddi boyutunu birak manevi boyutuda var..buyutelim derken hayatimizda gidiyor.. hayathervturlu gidiyorda gerci bu sekilde daha cok yipraniyosun..istiyosan keske arayi bu kadar acmasaydin..ama gecte degil henuz.. 10 yil sonra istersen bence hic yapmazsin artik.. hem olur mu dusuncesi hemde ara o kadar acilinca istemezsin.. suanki ruh haliylede cocuk yapmakne derece mantikli? Mantikli degil bence..

Hep 3,4 çocuklu, birbirine bağlı ailelere özenmişimdir. Eşimin ailesi öyle, gönlüme göre oldu.
Benim bir kardeşim var, onsuz bir hayat hayal bile edemem iyiki yapmış annemler.
Kardeş hakkında fikirlerim böyle.

Ama bana 1. çocuk yalnız kalmasın, kardeşi olsun diye çocuk yapmak, 2. çocuğa haksızlık gibi geliyor.
2.çocuk olsam ailem beni bu fikirlerle dünyaya getirmeye karar versin istemezdim.
ben anca rahatlayacam derken sirf kizim icin basa mi saricam ? bu dusunce beni cok mutsuz ediyor
Özellikle şurdaki ifadenizden sonra hiç istemezdim, çocuğu anne baba istiyorsa yapmalı evdeki çocuk için değil.

Asıl bencillik sirf cocugumun kardesi olsun diye bi tane cocuk yapıp, maddi/manevi yetersizlikler icinde buyutmek.
Ben 2. Cocuga her açıdan yeterim, yeniden anne olmak istiyorum diyorsaniz o ayri ama buyugu yalniz kalmasin vs vs diye hic hazir olmadan ikinciyi yapmayın.

Senin durumun da bencillik değil...
Maddi konularda oldukça sıkışık bir dönem gecirmissin.,
Bir rahatla nefes al,
Eşinden öyle...
Başa sardiginda daha kotu olur gibime geliyor...

bu sartlarda ıkıncı cocugu yapmayın hem sız yeterı kadar yıpranmısınız hem de artık kızınız buyumus ve ıstemedıgını dıle getırıyormus...
ben tek cocugum tek kızım var , sartlarım elvermedıgı ve gercekten hazır olmadıgım ıcın kazara gebe kalıp aldırdım hıc pısman degılım bu konuda tek cocuk bence ıdealı, zaten kardes olsa nolur olmasa nolur buyuyunce kopacak ıster ıstemez kardesten ote arkadasları olur onunda takmayın ben hıc ıstemedım kardes annemlerın de ne parası en bakacak durumu vardı ıyıkıde olmamıs derım hala..

Reactions: 000
evet cok.ama.cok zor bu devirin cocuklari bilmiyorim kizima.karsi suclulul.hissediyorum bazen...halasinin kiziyla yasitlar onun kardesi olucak ins heves etmez o da ya
cocugun hevesiyle iş yapilmaz ki. 4 yasindaki bebe bugun kardes isterim der yarin geri gitsin istemiyorum der.
Cocuklarin beklentilerine bu kadar konsantre olmamak lazim
Kendinizi daha fazla yipratmayin bence

Benim de oğlum var 4yaşında, ilerde pişman olmamak adına şimdi ikinciye karar verdik. 4yıl aradan sonra tekrar sancılı hamilelik dönemleri, doğum ve sonrasında ki süreçleri yaşamak çok zor gelse de oğlum için istiyorum.

Çocuk dünyaya getirmek başlı başına bencilce bir eylem zaten. İlkini de kendi istekleriniz ve arzularınız için yaptınız. Kimse size dayatmadı ya da henüz doğmamış çocuğunuz anne beni doğur diye yalvarmadı. Birileri gelip de ne olur bu çocuğu dünyaya getir tüm kainatın ona ihtiyacı var da demedi. Kendiniz istediniz ve yaptınız. İkinci çocuğu doğurup doğurmamak da benzer bir süreç. Yine kendi ihtiyaçlarınız doğrultusunda karar vereceksiniz. Çocuğunuzun bir kardeş sahibi olmakla ilgili bir fikri yok zaten.
Ha ben kardeşlerim olmasından çok memnunum iyi ki varlar. Onlar olmasa ne yapardım cidden bilmiyorum ama herkes benim kadar şanslı olmuyor bu konuda ne yazık ki.

Böyle kalıplara inanmıyorum: çok çocuk iyidir, tek çocuk şöyledir böyledir vs. Kardeşleriyle mal paylaşımı yüzünden düşman kesilen o kadar çok insan var ki etrafımda. Ama hayatta sırtını yasladığı tek kişi kardeşi olan insanlar da gördüm. Bence bir şeyin varlığı veya yokluğu onun hayırlı veya hayırsız olması konusunda tek başına bilgi vermez. Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun.

Bence de bu devirde 2.ya da 3.çocuk delilik. Hayat şartları maalesef çok zor ben henüz çocuğa cesaret edemedim. Bence her şeyi başa sarmaya değmez.

Kardes olarak soyluyorum. Abim bu hayatta basima gelmis en guzel seylerden biri. 8 yas var aramizdi. Ne bir arkadas aratti bugune kadar ne bi abla. Her derdimde aradigim ve her telefona mutlaka cevabini aldigim biri var hayatimda. Bu yuzden iyi ki diyorum.

Anne olarak soyluyorum. Cocuk bakmak cok zor. Araya yas girdigi zaman daha da zor. Siz ikinci bir cocuk ozlemi cekiyorsaniz yapin sadece. Tek cocuk olmaninda eminim ki avantajlari vardir.

Ben de senin gibi düşünüyordum. Ta ki büyük kızım 9 yaşına gelene kadar. Kız kardeşimle olan ilişkime bakınca kızımı bu duygudan mahrum etmemeliyim deyip ikinciyi doğurdum. Benim için de zordu işten çıkmam gerekiyordu. Kızım doğdu işten ayrıldım 2.5 sene sonra işe döndüm ufaklığı kreşe verip. Zor mu zor hiç kolay değil. Yaş oldu 39 kızım 3 yaşında. Gece uykuları özgürce gezip tozmalar hayal oldu. Ama pişman mıyım dersen asla iyi ki doğurmuşum evimizin neşesi sevgi pıtırcığımız o bizim

Ilk cocukta anneligi tatmak istiyorsun.. 2. Cocuguda genelde kardesi olsun diye istiyorsun bu boyle.. ama hepsindede ayni heyecan olur mu? Oluyo gercekten...zor ama guzel tabii..evlilikler guzel gidiyosa -ki kimsenin garantisi yok hic birseye.. maddi manevi yetebilecegine inaniyosan yapabilirsin.

Aile bağı kuvvetli olduğu zmn çok olmak mükemmel birşey bence bı kız kardeşim var ama keşke daha fazla olsaydık diyorum. İnsanın hayatında iyi gün kötü gün oluyor ve yanında istediği tek şey ailesi. Ve unutmayın ki onun ömrü boyunca onunla birlikte olamicaksiniz...

ya asıl birincisi için ikinciyi yapmak bencillik ve ikinciye haksızlık, düşünsene dünyaya başka birini eğlemek için getirilmişsin
benim tek çocuğum var ikinciyi bilinçli olarak istemedik, gayette mutluyuz bi eksiklik hissetmiyoruz ailecek
çocuklar birileri bunu empoze etmedikçe böyle şeyler düşünmez, düşünse dramatize etmez, anca birileri söylüyorsa bu söylediklerini düşünebilir
ama senin ikinci çocuk fikrin zaten varsa, arayı açma derim, çünkü arayı açarsan bi paylaşımları olmaz, ikisi de tek çocuk olarak büyür bi nevi, zaten yetişkinlikte de görüşmeyen çok kardeş var ya da bayramdan bayrama görüşen, demek istediğim kardeş olacaksa bu çocukken lazım, arayı açma

Hayır neden bencillik olsun. Kardeşimle aramda 9 yaş var. Hiç neden yaşıma yakın oynayabileceğim bi kardeşim yok diye düşünmedim. Eksikliğini de hissetmedim.

bennimde tam olarak istedigim bu hatta kizima anca yetiyoruz ama onun acisindan dusunuyorum bazen ..ilerde suclarmi diye
AYNI DUYGULARI YASIYORUM senle hemde tıpa tıp
kızıma allah yukarda anca bakıyoruz su an istedikleri seyleri bazen alamıyoruz bile bir oyuncak lisanslı mesela ayda yılda bir
yavrum istiyor gözü düşüyor alamıyorum
maddi sıkıntı yasasdım istesekte istemesekte ara verdim kızım7 yasında tam
su sıralr ikinci çocugu yaım gectiği için düşünmem lazım sınırda yım hatta gectim34 yasındaym
aynı duygulardayım yapsam nasıl bakarım yapmasam kızım kardes diye ölüyor yalvarıyor nerdeyse
eşim maddi yönedne düzeltemedi işi gücü
ne yapacagımı sasırdım yani
allah bana yol göstersin cokkkkkkk zor durum benim gibi oalnlarada yardım etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…