TEk çocuk büyütmek?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ruyacik89

hayatın umut dolu huzurlu olsun prensesim
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2010
1.058
-753
318
İngiltere
Merhaba hanımlar eşimden çok acılı bir süreçle ayrılıyorum, en çok Canımı yakan 10 aylık bebeğim ve korkularım onu tek nasıl büyüteceğim,
Bunu başaran annelerden destek istiyorum, birde düzenim yurtdışında ama ailem türkiyede, ne yapsam bilemiyorum , yurtdışı iyide kızım için kimim kimsem Yok, birde ayrılık psikolojisi ile daha kötü hissedeceğim,ailem türkiyede ama herkes kızın için gelme diyorlar

Bunu en iyi siz tahlil edebilirsiniz. Babasıyla ne kadar görüşecek, bakıcı ve okul imkanları neler, maaşınız yetecek mi... Yoksa ailenizin yanında onlardan destek alıp büyütmek mi iyi gelecek? Yurtdışında depresyonda çocuk büyütmeye çalışmaktansa aile desteği ile çocuk büyütmek seçilebilir ya da babasının yanında, sosyal ve ekonomik imkanları daha iyi bir ülkede çocuk büyütmek seçilebilir.

Türkiye'ye dönme...yaşadığın ülkenin bütün imkanlarını kızın için kullan ;)

Çevre edinmeye çalış, dil bilmiyorsanız dil öğren vs..işin yoksa iş aramaya başla en azından emeğinin karşılığını alırsın burada hayat asgari ücretin ekseninde dönüyor (yaklaşık 200dolar civarına çalışmaktansa insan gibi bir ücrete çalış en azından)
kızın için sağlam bir eğitim dönemi başlar 1,5yaşından sonra zaten..kısaca sakın dönme..

Burada hiç biri bulunmuyor zira :( ne eğitim ne iş ne sağlıklı bir çevre...biz resmen çukurdayız madem çıkıp kurtulmuşsun geriye sakın dönme..
Sadece tatil için gel memleketin keyfini sür git ;)

Türkiye'ye Dönme.

Annemin falan bir sğre gelebilme imkanı yok mu yanına ?

Ilk başta gersey zor olur ama zamanla alışırsın

Orada çocuğunuz yabancı dili kendi dili gibi öğrenebilir. Orada yaşama imkanınız varsa dönmeyin..

Düzeniniz oturana kadar aileniz yanınıza gelsin. Orada yaşamaya devam edin.
Siz boşanıyorsunuz ama çocuğu babasından ayrı bir ülkede büyütmek bana doğru gelmiyor.. kötü bir koca olabilir ama belki iyi bir baba olacak?
Kızının elinden bunu almayın. Baba-kız ilişkisi kurabilecekleri şekilde aynı ülkede bir hayat kurun.

Bende boşanmış bir bayana yurtdisi imkani varsa artık Türkiye e git demem. Burda okuduklarım ve şahit oldugum durumlardan dolayı yurtdisinda uzun vadede daha rahat edeceksiniz gibi geldi. Tatil icin veya bir süre icin ailenizin yanina gidin ama kalmak. Icin degil

Merhaba hanımlar eşimden çok acılı bir süreçle ayrılıyorum, en çok Canımı yakan 10 aylık bebeğim ve korkularım onu tek nasıl büyüteceğim,
Bunu başaran annelerden destek istiyorum, birde düzenim yurtdışında ama ailem türkiyede, ne yapsam bilemiyorum , yurtdışı iyide kızım için kimim kimsem Yok, birde ayrılık psikolojisi ile daha kötü hissedeceğim,ailem türkiyede ama herkes kızın için gelme diyorlar
Maddi imkanlariniz nasil calisacakmisiniz ben şahsen 10 aylik bebekle calisansam eger tek başıma yurtdışında yapamazdım diye düşünüyorum

Türkiye'ye dönme...yaşadığın ülkenin bütün imkanlarını kızın için kullan :KK66:

Çevre edinmeye çalış, dil bilmiyorsanız dil öğren vs..işin yoksa iş aramaya başla en azından emeğinin karşılığını alırsın burada hayat asgari ücretin ekseninde dönüyor (yaklaşık 200dolar civarına çalışmaktansa insan gibi bir ücrete çalış en azından)
kızın için sağlam bir eğitim dönemi başlar 1,5yaşından sonra zaten..kısaca sakın dönme..

Burada hiç biri bulunmuyor zira :KK43: ne eğitim ne iş ne sağlıklı bir çevre...biz resmen çukurdayız madem çıkıp kurtulmuşsun geriye sakın dönme..
Sadece tatil için gel memleketin keyfini sür git :KK66:
sizde gidin bence bu ulkeden..akil veriyorsun da kendin niye defolmuyorsun!!!!cukurdaymista bilmem ne...defol ya seni tutan mi var sana merakli mi var...bu kadar da asagilik olunmaz ya...turkiyeye kurban ol sen vatan haini dengesiz!!!
bu kadar ovdugun yere gitmeyip millete ne diye akil veriyosan..gidemiyomusun yemiyo dimi..

eger yurt disinda yasiyorsan biliyorsun ne tur imkanlarinin oldugunu degilmi? Nerede yasiyorsun? Cocuklar icin o kadar free ve ucretli siniflar var ki yanliz kalacagini hiiic sanmam. Sen once kendine bak kendini duzene sok ki cocuguna da iyi bakabilesin. Eger imkanin varsa Turkiye de kal 1 sene vs kadar sonar don geri bebegin iraz buyumus olur hem de sen biraz yardim almis olursun. Eger calisiyorsan sabbatical izni alabiliyorsun. Hem isinden olmazsin hem de biraz kafani dinlersin filan. Bosanmis degilim ama esim surekli seyahat ettigi icin genelde ben bakarim ilgilenirim. Onceden daha zordu. Ehliyetim yokdu diari filan cikmak sorun oluyordu simdi ehliyetim var arabamda canim ne zaman isterse cikip geiyorum cocugumla. Evet zor oldugunu duyuyorum single annelerden ama imkansiz degil. konusmak/yazismak isterseniz burdayim :)

sizde gidin bence bu ulkeden..akil veriyorsun da kendin niye defolmuyorsun!!!!cukurdaymista bilmem ne...defol ya seni tutan mi var sana merakli mi var...bu kadar da asagilik olunmaz ya...turkiyeye kurban ol sen vatan haini dengesiz!!!
bu kadar ovdugun yere gitmeyip millete ne diye akil veriyosan..gidemiyomusun yemiyo dimi..

Bence siz de o pembe at gozluklerinizi cikarin oyle bakin Turkiyeye. Daha bir kac ay oncesine kadar batiyordu ulke Katarlilar sagolsun para gonderdiler de pacayi yirttik. size bayagi gaz vermisler.

Allah yardımcın olsun.

nebf nebf bu nasıl bir üslup ? zaten sevgili Mune Mune yapacaktır gereğini . Türkiye kötü bir ülke denmiyor sadece yaşam çok zor deniyor . Ben yurtdışında yaşıyorum Allah’a çok şükür ne etimiz ne sütümüz eksik . 1600 Euro maaş alırken kilosu 5-6 Euro’ya et yiyoruz, siz kaç paraya alıyorsunuz ? Pardon alabiliyor musunuz ? , her hafta istersek her gün restauranta gidiyoruz . Siz yapabiliyor musunuz bunları ? (Et yiyorum süt yiyorum diye yazmaktan çok utanıyorum diğer arkadaşlardan özür dilerim ama bazı insanlara gerçeği göremedikleri için çok şaşırıyorum )
Çocuklarımız için çikolata , meyveli yoğurt ek gıda 1 Euro - 2 Euro’ya alabiliyoruz . Emeklilerimiz yurtdışı turlarına çıkabiliyor çünkü hayat standardı rahat , yaşam ucuz . İnsanlar 85-90 yaşında bisiklet sürebiliyor çünkü beslenebiliyorlar. Türkiye’de insanlar ölmemek için çalışıyorlar , kimse Türkiye kötü olsun istemiyor ama gerçekleri de görmek gerek , hepimiz Türküz , hepimi ülkemizi seviyoruz . Neden yurtdışında kalayım eğer ülkemde insan gibi yaşama imkanım varsa ? Size bir imkan verilse tatil için gitseniz Avrupa’nın en dandik ülkesine, insan gibi yaşamak ne demek farkeder , kaçak kalır bir daha dönmezsiniz Türkiye’ye . Boş boş Türkiye savunuculuğu yapmayın. Emin olun herkes sizden daha fazla Türk’tür ;) ülkeyi sevmek demek altında hiç bir dayanağı olmadan klavyede Türklük taslamak demek değil . Siz memnunsanız kalın, gitmek isteyen zaten imkan bulunca gider. ;)

Düzeniniz oturana kadar aileniz yanınıza gelsin. Orada yaşamaya devam edin.
Siz boşanıyorsunuz ama çocuğu babasından ayrı bir ülkede büyütmek bana doğru gelmiyor.. kötü bir koca olabilir ama belki iyi bir baba olacak?
Kızının elinden bunu almayın. Baba-kız ilişkisi kurabilecekleri şekilde aynı ülkede bir hayat kurun.

saglikli bir Baba mi peki? Kizimin psikolojisi icin hangisi dogru

saglikli bir Baba mi peki? Kizimin psikolojisi icin hangisi dogru
konu 2018 konusu
2020 nisandayiz siz hala gidip gelip bosansam mi bosanmasam mi kizim ne olacak vs konu hic degismiyor.
zaten bosanmayacaksiniz bari soru sormaya devam edip insanlari yormayin bence.
2018 den beri esinizle bosanma surecindesiniz

nebf nebf bu nasıl bir üslup ? zaten sevgili Mune Mune yapacaktır gereğini . Türkiye kötü bir ülke denmiyor sadece yaşam çok zor deniyor . Ben yurtdışında yaşıyorum Allah’a çok şükür ne etimiz ne sütümüz eksik . 1600 Euro maaş alırken kilosu 5-6 Euro’ya et yiyoruz, siz kaç paraya alıyorsunuz ? Pardon alabiliyor musunuz ? , her hafta istersek her gün restauranta gidiyoruz . Siz yapabiliyor musunuz bunları ? (Et yiyorum süt yiyorum diye yazmaktan çok utanıyorum diğer arkadaşlardan özür dilerim ama bazı insanlara gerçeği göremedikleri için çok şaşırıyorum )
Çocuklarımız için çikolata , meyveli yoğurt ek gıda 1 Euro - 2 Euro’ya alabiliyoruz . Emeklilerimiz yurtdışı turlarına çıkabiliyor çünkü hayat standardı rahat , yaşam ucuz . İnsanlar 85-90 yaşında bisiklet sürebiliyor çünkü beslenebiliyorlar. Türkiye’de insanlar ölmemek için çalışıyorlar , kimse Türkiye kötü olsun istemiyor ama gerçekleri de görmek gerek , hepimiz Türküz , hepimi ülkemizi seviyoruz . Neden yurtdışında kalayım eğer ülkemde insan gibi yaşama imkanım varsa ? Size bir imkan verilse tatil için gitseniz Avrupa’nın en dandik ülkesine, insan gibi yaşamak ne demek farkeder , kaçak kalır bir daha dönmezsiniz Türkiye’ye . Boş boş Türkiye savunuculuğu yapmayın. Emin olun herkes sizden daha fazla Türk’tür :KK66: ülkeyi sevmek demek altında hiç bir dayanağı olmadan klavyede Türklük taslamak demek değil . Siz memnunsanız kalın, gitmek isteyen zaten imkan bulunca gider. :KK66:
tamda icinde bulundugumuz durumda su yorumunuzdan 1.5 sene sonra bu mesaja eklenecek cook sey var.
biz çalismak zorundayiz diyeyim siz anlayin yazmak istediklerimi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X