Tek çocuk ile evliliğin zorlukları neler?

Ben tek cocugum ve evet simariktim
az olgunlastim ama kenarda var hala simariklik...
ama bu karakterimde var bence..cunku aman aman simartilmadim pek...
ve benim de tek cocugum var ve kesinlikle baska cocuk istemiyorum...disarda milyon insan var...ayni kandan olmasi gerekmez kardesi...
tek olmak iyidir iyi...

Korktum ben sımdı ya özgurlugu severım sıkıntıya gelemem hıc,yemeklerı ortak yemek ıstemem olursa altlı ustlu oturacagız çunku .Hastalık ta düğünde hersey de ben kosturacagım yapabılırmıyım zor gıbı calısıyorum cunku .
Valla dünyaya birdaha gelsem yine eşimi severim o derece iyi bir insan. Ama evet herşeye sen koşacaksın ve bir nevi ev sende canım :-) :-) seviyorsan da azcık bu olaylara katlanıver. Eşinin vereceği cevap bizden başka evladı mı var tabiki hep biz yapacağız olur herşeyi tecrübeyle sabit yani bu :-) :-) :-)

tek çocukla evli değilim ama, oğlum tek çocuk.5 ay önce de evlendi.tabi şimdi gelinimden dinlemeniz lazım ama.ben de kısaca anlatayım.

el bebek gül bebek büyütmedik.sorumluluklarını bilir.ailece biz ona çok düşkünüz ama o bize öyle değil.istanbuldayız ikimiz de.başka ama yakın ilçelerde oturuyoruz.arabayla,15-20 dakikada gelebilirler.beş ayda 10 kez görüşmüşüzdür.2 kez biz onlara gittik.yemeğe çağırmışlardı.diğerinde dua okuttuk,onun için gittik.onun haricinde gitmedim evlerine.5-6 kez onlar geldi.yemeğe,asla ısrarcı davranmam.canları isterse gelirler.

başta tek çocuk olduğu için,çok çekinmişler ailesi.aman annesi her gün gelir gider mi diye.(ben rahat edemem zaten,başkasının evinde)ama ben 2 kez gittim.misafir gibi.gelinimin annesi,babası 5 ayda,5 kere gitmişlerdir,üstelik kalmalı.
ablaları zaten her gün oradalar,ya da onlar ablalarında.

bizde görümce yok,kayın yok,elti yok.onları rahatsız edecek.bir kayınpeder,bir kayınvalide.eşim gece yarılarına kadar çalışır.vakti yok gidecek.bense ev oturmalarını sevmem.bir gurubum var,onlarla istanbulu dolaşırız.anneanne ve dede
çok düşkünler torunlarına ama zaten çok yaşlılar,götürürsen gidebilirler.onlarda 1 kez gittiler.

yani tek çocuk ama,yetiştirilme şartları,aile yapısı,çocuğun karakteri çok önemli.siz burada tek çocuk sahibi kayınvalideler üzerinden genelleme yaptığınız için kendimden örnek verdim.yanlış anlamayın,kendimi övmek gibi bir niyetim yoktu.

Maşallah allah bozmasın da
Nasıl dayaniyorsunuz 5 ayda 10 kez gorusmussunuz
Gelin olmasa bile oğlum tek ugrasa is çıkışı arada olmazmiki ben özlerim oğlumu ya

Benim pek iyi kv olacagimi sanmam

Ayy bu bana ilk nisanlımı hatırlattk. İgrenc ti ya resmen tek cocuktu nereye tayini cıksa anası babası da gidp alıyorlardı. Bekarken ki yatak odası takımını atmamasını odamızkn birine koymamızı ( koca karyola ve esy dolabı)kendisinin geldikte o odada kalıcanı soylemistl. Allaktan ayrıldık. Kabustu resmen

Ayy bu bana ilk nisanlımı hatırlattk. İgrenc ti ya resmen tek cocuktu nereye tayini cıksa anası babası da gidp alıyorlardı. Bekarken ki yatak odası takımını atmamasını odamızkn birine koymamızı ( koca karyola ve esy dolabı)kendisinin geldikte o odada kalıcanı soylemistl. Allaktan ayrıldık. Kabustu resmen
Anne baba tek cocuk dıye sureklı basında ogullarının yanı .Gezerken bıle dusmesın de pesımıze gıcık olurum.Tatılı var denızı var burnumun dıbın de olmasınlar.Örnekler içimi kararttı.

Kendim tek cocugum tek kaldim kardesim vefat ettigi icin

Sımarık degilim ama ailem bana asiri duskun bu duskunlukten bazen ben bile bunaliyorum tek gordukleri muruvet benim tek evlat benim tek torun kaynagi benim tek gidilecek kapi benim tek misafirlige gelecek evlat da benim tum ilgi benim uzerimde anne babamin hayati sadece benden ibaret diyebilirim

Esimle 6 yil flort ettik kardesim vefatindan beri ailemin bana ne kadar duskun oldugunu o bu surecte gordugu icin alisti aliskin

Ben bunaliyorum bazen diyorum ya esim teselli ediyor beni

Dedigim gibi tum ilgi odagi tek cocuk sadece onun okulu, onun dogum gunu, onun isi meslegi, onun evliligi, ondan gelecek torun, bu anne babanin baska sevinecek ve uzulecek kaynagi yok 1 tane var iste

Çok güzel anlatmissin

Tek cocuk olarak cevap vereyim. Kişinin karakterine ailesine gore değişir. Cok bencil olanda var, kaybetmekten cok korkanda var. Ailesine duskun olan da var, kirk yilda bir gorusen bagimsiz takilan da var.

Gelin olmasa bile oğlum tek ugrasa is çıkışı arada olmazmiki ben özlerim oğlumu ya

aslında haklısınız.ben de çok özlüyorum ama oğlum gerek okul gerek işi dolayısıyla bizlerden 10 senedir ayrı yaşıyordu zaten.arada eve gelirdi.yanlız evlenmeden 1 sene önce bizimle yaşamaya başlamıştı.yani nişanlılık sürecinde evdeydi.
böyle diyorum ama,ben günde 5 defa ararım.sabah,öğlen,akşam,arada kafam esince.
okul zamanından beri bu böyle.birtek bundan taviz veremem.gelin hanım o kadar,kusurumu da görmeyecek artık.
ama şunu ekleyeyim.akşam evine gittikten sonra ve hafta sonları,eşiyle birlikteyken aramam.özel hayata saygım var.

şunu da ekleyeyim.aslında gizli gizli sizin gibi düşünüyorum.gelin gelmese bile arada iş çıkışları uğrasa diyorum.ama bunu nasıl dile getireceğimi bilmiyorum.bi de oğlumun iş saatleri biraz uygunsuz.bazen sabah çıkıyor işten,bazen gece geç saatlerde.ben de yoruluyor diye kıyamıyorum,evine gidip karısıyla vakit geçirsin,dinlensin istiyorum

aslında haklısınız.ben de çok özlüyorum ama oğlum gerek okul gerek işi dolayısıyla bizlerden 10 senedir ayrı yaşıyordu zaten.arada eve gelirdi.yanlız evlenmeden 1 sene önce bizimle yaşamaya başlamıştı.yani nişanlılık sürecinde evdeydi.
böyle diyorum ama,ben günde 5 defa ararım.sabah,öğlen,akşam,arada kafam esince.
okul zamanından beri bu böyle.birtek bundan taviz veremem.gelin hanım o kadar,kusurumu da görmeyecek artık.
ama şunu ekleyeyim.akşam evine gittikten sonra ve hafta sonları,eşiyle birlikteyken aramam.özel hayata saygım var.

Tabi cnm evladimizi da arayamayacakmiyiz ? Gelinle iletişim nasıl anlasqbiliyormusunuz
Ne bileyim işte nasıl bir his seviyor musunuz
Ben çok korkuyorum gelin beni sevmez de oğlumu görememekten diye :KK61:

Tek çocuk olan kimselerin daha güçlü oldukları bilimsel olarak ispatlanmış ancak genellemelerle böyle işler yürümez. Tanımanız lazım.

Tabi cnm evladimizi da arayamayacakmiyiz ? Gelinle iletişim nasıl anlasqbiliyormusunuz
Ne bileyim işte nasıl bir his seviyor musunuz
Ben çok korkuyorum gelin beni sevmez de oğlumu görememekten diye :KK61:

şükür bir sıkıntı yok.anlaşıyoruz yani.seviyorum ama,daha çok saygı duyuyorum galiba.bir de yapı gereği,ikimizde biraz mesafeliyiz.böyle mıcık mıcık bir ilişkimiz yok.ama soğukta değiliz.yani anlatamıyorum ama,bence dengeyi sağladık.

iş aslında oğullarımızda bitiyor.dediğim gibi,ilk tanıştıklarında gelinimin çekinceleri varmış,tek çocuk olduğu için.birkaç kez de onunlayken,aramalarıma denk gelince,gözü korkmuş.oğlum da demiş ki,annemle çok sık görüşmeyebilirim ama,bu beni bağlar.annem istediği kadar arayabilir beni.bundan rahatsız olacak bir kişi varsa,olsa olsa ben olurum.senin rahatsız olmanı gerektiren bir durum yok.

S Sadecesen2 yazmadan edemeyecegim. Eğer dünkü konundaki cocuksa bahsettigin kisi yani tek çocuk olan; o baya zor biri gibi geldi bana ve de fazlasiyla şımarık dünde yazmıştim. O konu senindi değil mi? Karistirmiyorum ben?

şükür bir sıkıntı yok.anlaşıyoruz yani.seviyorum ama,daha çok saygı duyuyorum galiba.bir de yapı gereği,ikimizde biraz mesafeliyiz.böyle mıcık mıcık bir ilişkimiz yok.ama soğukta değiliz.yani anlatamıyorum ama,bence dengeyi sağladık.

iş aslında oğullarımızda bitiyor.dediğim gibi,ilk tanıştıklarında gelinimin çekinceleri varmış,tek çocuk olduğu için.birkaç kez de onunlayken,aramalarıma denk gelince,gözü korkmuş.oğlum da demiş ki,annemle çok sık görüşmeyebilirim ama,bu beni bağlar.annem istediği kadar arayabilir beni.bundan rahatsız olacak bir kişi varsa,olsa olsa ben olurum.senin rahatsız olmanı gerektiren bir durum yok.

Sizin yaş kaç inşallah olgunlasirim oğlum evlenene kadar çok alingan ve takıntılıyım

konu sahibi geçenki konundaki çocuksa bu, tek çocuk olmasından daha önemli sorunlar var bence onunla ilgili, ne dersin?

En yakinim yani ablam tek cocukla evli ama mutlu..eniste bey ailesine cok bagli esinede cok bagli..ailesinede esine de toz kondurmaz dengeyi kurar.mal mulk varsa size kalir.ama hastalikta saglikta siz kosarsiniz.ablamida kizlari olmadigi icin kizlari gibi severler torunlarinada duskunler ama biraz simartirlar.enistemin olgun ve mantikli bi adam olmasindan dolayi butun aile onun
sozune itimat eder.bizleri kardesi gibi sever
deger verir.kardesi olmadig icin .enistem
aileci oldugu icin tatillerde.bayramlarda hep
gelirler.bayramlarda ilk gun kvdelerde diger
gunlerde bizimkilerdeler.iyi adammis benim
eniste yaaa.tek gelin diye cok bogmazlar ablam
cumadan cumaya gider gunu orda gecirir.yaslaninca siz bakarsiniz birazda kv oglunu kiskanir tek cocuk oda normal.

Back
X