• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek çoçuk la ilerde yalnız mı kalınır

Herkesin kendi hayat görüşüdür. Biz beş kardeşiz ben en küçükleriyim. Hepimiz çok iyi anlaşırız. Sadece biri ile aramız limoni o da bambaşka sorunlardan ama derdi olsa derdine koşarız. Öncelikle siz yalnız kalacaksınız diye çocuk yapmak doğru değil. Çocuk yalnız büyümesin diye yapmak da doğru değil. Hem siz kendi duygularınıza hem de çocuğunuzun duygularına önem vermelisiniz. Çocuğunuz kardeş istiyor mu? Bana göre kardeş çok önemli ama çocukları da sırf kardeşleri olsun diye yapmam. Herkesin aile ilişkileri farklıdır. Ben kendi kardeşlerime baktığım zaman iyi ki varlar diyorum. Diğerlerinin de en best kardeşiyim ve hepsiyle aramda ciddi yaş farkı var ama arkadaş dost gibiyiz. Mesela ne zaman hamile kalsam ilk abim öğrenmiştir. Sonra ablalarım yengem falan. Derdimi, sıkıntımı ilk onlarla paylaşırım, onlarda benimle. Neden ben bilmiyorum ama hepsinin arasındaki köprüde benim :) Eğer korkuyorsanız yapmayın ama çocuğum yalnız kalmasın diyorsanız da çocuğunuza sorun. Eltimin kızı çok kardeş istiyor ama eltimin gözü kesmiyor. Bilmiyorum ya çok karmaşık.

Başkasını kırmıyım diye çocuk yapılmaz, ilerde bana baksın diye de çocuk yapılmaz kimin neyin ne olacağını nasıl olacağını bilemeyiz birbirine düşman çok fazla kardeş , analarına babalarına bakmayan çok sayıda evlat var ortalıkta
kendinizi ölçün tartın maddi manevi gücünüz varsa yapın

Bizde de daha iki gun once mevzu gecti annemle. Allah razi olsun dedim iyi ki tek cocuk yapmissiniz,ya bir kardesim olsaydi o da manyagin biri olsaydi napardim dedim :KK66: cok guldu annem ahahaha:KK200::halay:

Geyigi bir yana gercekten anne babayi ikinci bir kisiyle daha paylasmamak harika bir duygu bence:KK45:butun ilgi benim uzerimde yasasin:KK48:
Aynı kızım gibi konuştun :) herşeyi paylaşır ama bizi asla.

1 kızim var..kismet olursa 6_7 yasina gelince 2.cocugu dusunuyorum..vevremin yok.bir buyusunler baskisina aldirmiyorum..pespese cocuk uapan annelerin yiprandigini gordukce dahada istemiyorum.
Bu benim.hayatim..o yüzden kimsenin fikri ile hareket edemem.
Sonucta yetebileceginize inanmiyorsaniz yapmayin

İyi geceler arkadaşlar önceki konularımda da yazmıştım 2. Çocuk yapmak bana çok imkansız geliyor diye bakamıcam gibi geliyor korkuyorum ama annem de her zaman tek çocuk olmaz ilerde yalnız kalırsın diyor içime dert oldu illa istiyor çocukların sahip çıkar diyor düşündüğüm de dogru geliyor çevremde yaşı ilerlemiş olanların bir sürü çocugu var torunları çok ama cesaretim hiç yok zaten ölüm korkum var ölğcemizi bile bile yaşamak çok korkunç geliyor sevdiklerimin ölecegini bilerek yaşamak beynim donuyor sanki ama annem illa yap diyor kırmak ta istemiyorum sizce tek çocukla olmaz mı
Sayısı değil niteliği önemli bence.. 4-5 çocuğu olup hastalandiginda ortalikta kalan da var, 1 tane cocugu olup baş üstünde taşınan da.. O isler belli olmaz yani.. Allah hayirli evlat versin..
Not: Ben de 1'den fazla cocuk olması taraftariyim ama "yalniz kalmak" konusu cok farkli..

Çocuk= yaşılılık sigortası düşüncesinin bir ürünü.
Hakkıyla bakamayacağınız çocuğu yapmayın.

Ben tek cocugum, zaman zaman (ozellikle kucukken) keske bi kardesim olsaydi diye cok ozendigim oldu diger arkadaslarimda gorup.
Su an bi eksiklik hissetmiyorum sukur :)
Bolca sevgiyle buyumus, ozguvenli, durust, adaletli, sevgi dolu, basarili velhasil nitelikli cocuk yetistirmek gerek.
Gunumuz sartlarinda hele sirf bi kardesi olsun diye cocuk yapmak mantiksiz.
Gercekten yetebileceksek, esit sevgi, ilgi, zaman, imkan saglayabileceksek ve en onemlisi 2nci bir cocugu anne-baba olarak biz istiyorsak yapmaliyiz.
Yoksa millet konusur da konusur :)

Onlar size bakmak zorunda değil ama siz onları dünyaya getirdiyseniz eğer maddi manevi büyük bir sorumluluk içindesiniz. Bana ileri de baksın diye çocuk doğuranlar çok bencil geliyor. Ben sana baktım sıra sende der gibi! Çocukla sözleşme yapmıyoruz isterken değil mi? Anne baba olmak karşılıksız fedakarlıktır. Başkalarının isteğiyle çocuk yapılmaz, yapılmamalı. Ona siz bakacaksınız onlar değil! Eğer gerçekten istiyorsanız ve maddi manevi yetebilecekseniz evet, kardeş çok güzel bir duygu.

Benim de bir evladım var, 2. yi düşünmüyorum maddi ve manevi olarak neler yapabileceğimin farkındayım çünkü..

sırf cocuk yalnız kalmasın dıye veya bana ılerde baksın dıye cocuk yapılmaz

bır kere cocukların bırbırıyle anlasacagı ne malum mesela ben abımle hıc anlasamam ve gorusmuyorum kendısıyle abımle aramda 5 yas var
bırbırıne düşman olan kardeslerde var kardesten yakın olan dostlar kuzenler de var

kac cocuk olursa olsun hepsı evlenecek coluk cocuga karısacak herkes kendı derdıne dusecek surda bırlıkte zaman gecıreceklerı maksımum 18 sene yanı sonra okul ıs evlılık derken zaten ayrı dusecekler

hepımız yalnız ölmeyecekmıyız olurken yanımızda kım olacak ?

yanı cocuk yalnız buyumesın dıye cocuk yapılmaz. hele hele bu zamanda tek cocuga zor yetıyorken ıkıncı cocugu yapmak tamamen bencıllık olur haksızlık olur. ben sahsen mevcut cocugumu en ıyı standartda yasatayım da ıkıncısı eksık kalsın dıyorum . daha okula gıdecek evlenecek cocugu olacak ohooo. eskıden 18 yasında anne olurmus kadınlar sımdı hepımız okuduk calısıyoruz annem benım yasımdayken 2 cocuklu kadınmıs 25 yasında ıkıncı cocugunu dogurmus ben 32 yasındayım 1 cocugum var . 60 yasımdayken cocugum 30 olcak ben nasıl yetıseyım ona degıl ıkıncı cocuk yanı.

oyuzden mantıklı dusunun derım

İyi geceler arkadaşlar önceki konularımda da yazmıştım 2. Çocuk yapmak bana çok imkansız geliyor diye bakamıcam gibi geliyor korkuyorum ama annem de her zaman tek çocuk olmaz ilerde yalnız kalırsın diyor içime dert oldu illa istiyor çocukların sahip çıkar diyor düşündüğüm de dogru geliyor çevremde yaşı ilerlemiş olanların bir sürü çocugu var torunları çok ama cesaretim hiç yok zaten ölüm korkum var ölğcemizi bile bile yaşamak çok korkunç geliyor sevdiklerimin ölecegini bilerek yaşamak beynim donuyor sanki ama annem illa yap diyor kırmak ta istemiyorum sizce tek çocukla olmaz mı
siz yalnız kalmazsiniz ama tek olan çocuğunuz kalabilir bence kardes çok güzel bir şey

Bana bakar düşüncesi ile çocuk yapmayın. Benım hep duamdır yaşlanıp elden ayaktan kesilince öleyim evladıma yük olmayayım diye dua ediyorum. Evladım benı sevsin hayırlı evlat olsun guzel bır kaderi olsun yeter . Bakılacak duruma gelip bana bakmasını istemem. Bır tane var yavrum. Ben ve esim ıkıncı istemiyoruz aslında bize bu yeter diyoruz ama sırf bır kardesi olsun bize bırsey olursa hayatta bır dayanağı olsun birbirlerine tutunsunlar kardeş olmanın nasıl guzel bır sey oldugunu bilsinler dıye olsun bır tane daha diyoruz . Siz de kardeşi olsun dıye düşünebilirsiniz tabı maddi manevi İmkanınız varsa.

Zaten
Bana bakar düşüncesi ile çocuk yapmayın. Benım hep duamdır yaşlanıp elden ayaktan kesilince öleyim evladıma yük olmayayım diye dua ediyorum. Evladım benı sevsin hayırlı evlat olsun guzel bır kaderi olsun yeter . Bakılacak duruma gelip bana bakmasını istemem. Bır tane var yavrum. Ben ve esim ıkıncı istemiyoruz aslında bize bu yeter diyoruz ama sırf bır kardesi olsun bize bırsey olursa hayatta bır dayanağı olsun birbirlerine tutunsunlar kardeş olmanın nasıl guzel bır sey oldugunu bilsinler dıye olsun bır tane daha diyoruz . Siz de kardeşi olsun dıye düşünebilirsiniz tabı maddi manevi İmkanınız varsa.
Yaşlanıp bakıma muhtaç olmaktan Allah korusun kim ister yatalak olup çocukları ona baksın. Benim babaannem yatalak hasta annemler bakıyor hayat bu

Aynı şeyden bahsediyoruz zaaten. Konu sahibi yaşlılık için çocuk istiyor onun saçma bi fikir olduğundan bahsettim zaten gayet açık bir şekilde. Fakat hayatın evresi kısmına katılmıyorum benin hayatımın değil mesela.
Asla yaşlılık için degil ama 2 çocugu olanın torunu da 1 çocuga göre daha çok olurka kalabalık aile olur birde biz ölünce kardeşi kalır ama çevremde kardeşi olanları da görüyorum hiç kardeş gibi degil ler olsa olmasa fark yok

Siz istemiyorsanız tabi ki çocuk yapmayın. Kardeş olsun diye anne istiyor diye çocuk yapılmaz. Maddi manevi bakabilecek durumda mısınız ?Psikolojiniz ikinci çocuğa hazır mı? Önemli olan bunlar.
İşte hiç hazır degil ama ilerde niye annemin dedigini yapmadım diye üzülürüm diye

Hmm aynı ben tek farkımız benim hiç çocuğumun olmadığı. Bende de ölüm korkusu var sevdiklerimi kaybetmekten çok korkuyorum yalnız kalmaktan çok korkuyorum. 2 çocuk bence de güzel kalabalık aileleri seviyorum. Ama benim de eşim istemiyor işte. Kendinize güveniyorsanız yapın 2.çocuğu ama sırf yalnız kalmamak için yapmayın. Allah hayırlı evlatlar versin herkese

Asla yaşlılık için degil ama 2 çocugu olanın torunu da 1 çocuga göre daha çok olurka kalabalık aile olur birde biz ölünce kardeşi kalır ama çevremde kardeşi olanları da görüyorum hiç kardeş gibi degil ler olsa olmasa fark yok
Ya işte kalabalık aile istiyorsaniz yapın kalabalik aile hiç bana göre değil mesela. Bu genetik biraz sanırım benim anne baba da tek çocuk yapmis şu an onlara kalabalık çocuklu misafir gidince fenalik geçiriyor insanlar. Yaşlanınca torun torba bayram sabahlari değil de deniz kenarı huzur kahve falan hayal ediyorum ben.

Ister mi istemez mi onu bilemem. Ben tektim hala tekim ve kardes eksikligi hissetmiyorum. Kucukken de istemezdim.
Ne güzel..inşallah benim kızımda bu duygularda olur, şuan 6 buçuk yaşında.
Şuana kadar sadece bir kez neden kardeşim yok dedi. oda en yakın arkadaşının kardeşi olacağı için.
Merak ediyorum sizin aileniz size nasıl yaklaştı da, size kardeş eksikliği hissettirmedi?

Ne güzel..inşallah benim kızımda bu duygularda olur, şuan 6 buçuk yaşında.
Şuana kadar sadece bir kez neden kardeşim yok dedi. oda en yakın arkadaşının kardeşi olacağı için.
Merak ediyorum sizin aileniz size nasıl yaklaştı da, size kardeş eksikliği hissettirmedi?

annem kendimi bildim bileli calisiyordu zaten bana babaannem bakiyordu. Cok ozel bir yaklasim sergilemediler. Kardes istememin ailemle bir ilgisi yok. Ben yalnizliktan korkan bir insan olmadim hic zaten yasitlarimla oynuyordum. Baska bir sehire evlendim kimseyi tanimiyordum ama hic vayy annnem yok vay tanidik yok diye bunalima da girmedim.

Neden çocuklarınız size baksın ?siz o çocuğamaddi. E manevi bakabilecekse iz doğurun tabii. Kısmet onlar iyi anlaşır anlaşamaz bilemezsin.

Back
X