- 27 Ağustos 2015
- 1.835
- 2.411
- 133
- Konu Sahibi Cemren0604
-
- #1
Tek cocugum burada isler hic iyi degil evet cocukken sahaneydi her sey toz pembeydi tum ilgi bana tum imkanlar bana vs vs ama yas 30 oldu hayatin gercekler heyy biz burdayiz demeye basladi ve kardes yoklugunu okadar cekiyorum ki. Anne baba öldugunde kardes dayanaktir bende yok mesela basim skistiginda alo gel diyebilecegim kiz kardes veya erkekte yok. Ameliyat durumum oldu yanimda kalacak kisi bile problem oldu kim olabilir kim gelebilir esiminde yok kiz kardesi. Tabi biri bulundu illaki yanima ama kardesin olacakken kuzenin oldu. Bunlar sadece basit ornekler bu sekilde yuzlercesi var her gun karsina cikiyor kardesim olsa boyle olmazdi bu isim daha kolay olurdu dedigim cok sey var. sahsi fikrim hic bir cocuk bu dunyada tek basina birakilmamali. Kardes varliktir servettir degerini bilinMerhaba arkadaşlar 2016 doğumlu 1 oğlum var. Doğduğundan beri yaklaşık 4 yaşına kadar her evresinde gerçekten zorlu süreçler geçirdim.. bu yüzdende hep tek çocuk olmasını istedim 2. Ciyi düşünmedim. Yeni yeni şu sıralar artık daha iyi nefes alır durumdayım. Eşim 2. Çocuk istiyor yaş farkı açılmadan bu önümüzdeki sene olmasından yana yoksa kendiside istemeyeceğini dile getirdi. Ben evet yeni rahatladım. çevreden hem Allah sabır versin sözlerini duyup hemde 2. Yapmalısın kardeşsiz olmaz sözlerini duydum. Zaten Tek çocuk kalsın daha iyi imkanlarla büyütelim istiyordum çocuğum yokkende. Nefes dahi alamıyorken 2. Bakacak gücüde kendimde asla bulamadım bu yüzden 2. Cocuğa niyetim hiç yoktu. Şimdi nefes alabildiğim için mi artık bilmiyorum Biraz bebek özlemi duyuyorum fakat korkularımda var. Yine aynı süreçler...vs. Sadece oğlumun ileride bana neden kardeş yapmadın sözünü duyup üzülürsem diye düşünmeye başladım kardeşi. Fakat işin içinden hala kesin kararla çıkamıyorum. Tek çocuğu olan büyüten veya tek çocuk olan kardeş eksikliğini yaşayan var mı aranızda ? Bu kadar kötü mü tek çocuk olmak ? Gerçekten yazdıklarınız benim için yol gösterir nitelikte olacak.
Tek cocugum burada isler hic iyi degil evet cocukken sahaneydi her sey toz pembeydi tum ilgi bana tum imkanlar bana vs vs ama yas 30 oldu hayatin gercekler heyy biz burdayiz demeye basladi ve kardes yoklugunu okadar cekiyorum ki. Anne baba öldugunde kardes dayanaktir bende yok mesela basim skistiginda alo gel diyebilecegim kiz kardes veya erkekte yok. Ameliyat durumum oldu yanimda kalacak kisi bile problem oldu kim olabilir kim gelebilir esiminde yok kiz kardesi. Tabi biri bulundu illaki yanima ama kardesin olacakken kuzenin oldu. Bunlar sadece basit ornekler bu sekilde yuzlercesi var her gun karsina cikiyor kardesim olsa boyle olmazdi bu isim daha kolay olurdu dedigim cok sey var. sahsi fikrim hic bir cocuk bu dunyada tek basina birakilmamali. Kardes varliktir servettir degerini bilin
Kıyamam çok üzüldüm etkilendim okurkenBende sizin gibi kızımı sizin gibi çok zor buyuttum.Hep sorunlu bir çocuktu bir yere gidemezdim eve misafir gelse burnumdan getirirdi.2 yil kaka sıkması ile ugrastik.Gitmedigimiz psikolog,cocuk cerrah,oyun terapisti kalmadi.3 yili da doguda ücra bir yerde gecince hic dusunmedim.Esim cok baski yapti ilerde sen istersin ben istenem bu sefer arayi acmayalim diye.Suan 6.5 yasinda inanilmaz kardes istiyor sürekli bebek kardes isteğiyle 1 yıl önce karar verdim.4.5 aylık bebek karnimda öldü 7 ay olmadi sonrasında 7 haftalık düştü.Yani demem o ki size tavsiyem arayı açmayın uzatmayın.Sonra elde olmayan durumlar olabiliyor malesef.Simdi ki aklim olsa beklemezdim ne zaman kardeşim olcak hep ölüyor hep düşüyor diye uzulup ağlıyor.Geciktirmeyin eşiniz haklı
Elbette kisiylede alakali. Ama eminim o kisi henuz eksikligini yasamadi ☺☺Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Sanırım kişinin karakteri de bu durumu değiştiriyor geçenlerde tek büyümüş bir kişi, "kardeşim yok. bir eksiklik yaşamadım gayet mutluyum hı olsada iyi olurmuş tabi " diye bi yazısını okumuştum. Allah herşeyin hayırlısını versin. Umarım kardeşsiz çok daha zor günler yaşamazsınız
Tek başına bakıyorsan ve çok zorlu süreçten geçtiysen bu mecburiyette değilsin, dr bile önermiyor aşırı yorucu bir süreçten sonra. Millet ne der diye hareket edeceksen 2.den sonra 3. o da tek kalmasın diye 4 e tamamlaman gerekir. Kendinde yeniden aynı şeyleri yaşayacak gücü bulamıyorsan bi mecburiyetin yok.Merhaba arkadaşlar 2016 doğumlu 1 oğlum var. Doğduğundan beri yaklaşık 4 yaşına kadar her evresinde gerçekten zorlu süreçler geçirdim.. bu yüzdende hep tek çocuk olmasını istedim 2. Ciyi düşünmedim. Yeni yeni şu sıralar artık daha iyi nefes alır durumdayım. Eşim 2. Çocuk istiyor yaş farkı açılmadan bu önümüzdeki sene olmasından yana yoksa kendiside istemeyeceğini dile getirdi. Ben evet yeni rahatladım. çevreden hem Allah sabır versin sözlerini duyup hemde 2. Yapmalısın kardeşsiz olmaz sözlerini duydum. Zaten Tek çocuk kalsın daha iyi imkanlarla büyütelim istiyordum çocuğum yokkende. Nefes dahi alamıyorken 2. Bakacak gücüde kendimde asla bulamadım bu yüzden 2. Cocuğa niyetim hiç yoktu. Şimdi nefes alabildiğim için mi artık bilmiyorum Biraz bebek özlemi duyuyorum fakat korkularımda var. Yine aynı süreçler...vs. Sadece oğlumun ileride bana neden kardeş yapmadın sözünü duyup üzülürsem diye düşünmeye başladım kardeşi. Fakat işin içinden hala kesin kararla çıkamıyorum. Tek çocuğu olan büyüten veya tek çocuk olan kardeş eksikliğini yaşayan var mı aranızda ? Bu kadar kötü mü tek çocuk olmak ? Gerçekten yazdıklarınız benim için yol gösterir nitelikte olacak.
Maddi ve manevi ikisine de yetebilecekseniz yapınMerhaba arkadaşlar 2016 doğumlu 1 oğlum var. Doğduğundan beri yaklaşık 4 yaşına kadar her evresinde gerçekten zorlu süreçler geçirdim.. bu yüzdende hep tek çocuk olmasını istedim 2. Ciyi düşünmedim. Yeni yeni şu sıralar artık daha iyi nefes alır durumdayım. Eşim 2. Çocuk istiyor yaş farkı açılmadan bu önümüzdeki sene olmasından yana yoksa kendiside istemeyeceğini dile getirdi. Ben evet yeni rahatladım. çevreden hem Allah sabır versin sözlerini duyup hemde 2. Yapmalısın kardeşsiz olmaz sözlerini duydum. Zaten Tek çocuk kalsın daha iyi imkanlarla büyütelim istiyordum çocuğum yokkende. Nefes dahi alamıyorken 2. Bakacak gücüde kendimde asla bulamadım bu yüzden 2. Cocuğa niyetim hiç yoktu. Şimdi nefes alabildiğim için mi artık bilmiyorum Biraz bebek özlemi duyuyorum fakat korkularımda var. Yine aynı süreçler...vs. Sadece oğlumun ileride bana neden kardeş yapmadın sözünü duyup üzülürsem diye düşünmeye başladım kardeşi. Fakat işin içinden hala kesin kararla çıkamıyorum. Tek çocuğu olan büyüten veya tek çocuk olan kardeş eksikliğini yaşayan var mı aranızda ? Bu kadar kötü mü tek çocuk olmak ? Gerçekten yazdıklarınız benim için yol gösterir nitelikte olacak.
Merhaba arkadaşlar 2016 doğumlu 1 oğlum var. Doğduğundan beri yaklaşık 4 yaşına kadar her evresinde gerçekten zorlu süreçler geçirdim.. bu yüzdende hep tek çocuk olmasını istedim 2. Ciyi düşünmedim. Yeni yeni şu sıralar artık daha iyi nefes alır durumdayım. Eşim 2. Çocuk istiyor yaş farkı açılmadan bu önümüzdeki sene olmasından yana yoksa kendiside istemeyeceğini dile getirdi. Ben evet yeni rahatladım. çevreden hem Allah sabır versin sözlerini duyup hemde 2. Yapmalısın kardeşsiz olmaz sözlerini duydum. Zaten Tek çocuk kalsın daha iyi imkanlarla büyütelim istiyordum çocuğum yokkende. Nefes dahi alamıyorken 2. Bakacak gücüde kendimde asla bulamadım bu yüzden 2. Cocuğa niyetim hiç yoktu. Şimdi nefes alabildiğim için mi artık bilmiyorum Biraz bebek özlemi duyuyorum fakat korkularımda var. Yine aynı süreçler...vs. Sadece oğlumun ileride bana neden kardeş yapmadın sözünü duyup üzülürsem diye düşünmeye başladım kardeşi. Fakat işin içinden hala kesin kararla çıkamıyorum. Tek çocuğu olan büyüten veya tek çocuk olan kardeş eksikliğini yaşayan var mı aranızda ? Bu kadar kötü mü tek çocuk olmak ? Gerçekten yazdıklarınız benim için yol gösterir nitelikte olacak.
Amin inşallah isteyen herkese nasip etsinKıyamam çok üzüldüm etkilendim okurkenAllahım kısa zamanda sağlıklı bi gebelik nasip etsin inşallah ilk çocuğun kız olmasının avantajından biri iç güdüyle annelikcyapoyor olması bence
Biz 2 kardeşiz. Benden 6 yaş büyük bir ağabeyim var. İsmimi de o koymuş. O yüzden ayrı bir gurur duyarım ismimle. Herkesin kendi ailesi var. Evlendik. Onun çocuğu da var. Ama hala biz 2 küçük kardeşiz. Hem abim, hem en yakın arkadaşım. Ayrı şehirlerde yaşıyoruz ama başım sıkışsa, üzülsem ararım. Babamı kaybettik. Gerektiğinde baba da oldu bana. Hakkını asla ödeyemem. Çok seviyorum,canımdan çok. Eşim tek çocuk. Ve abimle aramızdaki ilişkiye bakıp her defasında iç çeker. Çok yalnızlık hissetmiş hayatında. Onca arkadaşına rağmen. Çünkü dost başka, kardeş başka. Ben de hamileyim ama çocuğum tek başına kalmasın, maksimum 2 seneye eğer olabilirse mutlaka kardeşi olsun isterim. Eşim benden çok istiyor kardeş konusunu.Merhaba arkadaşlar 2016 doğumlu 1 oğlum var. Doğduğundan beri yaklaşık 4 yaşına kadar her evresinde gerçekten zorlu süreçler geçirdim.. bu yüzdende hep tek çocuk olmasını istedim 2. Ciyi düşünmedim. Yeni yeni şu sıralar artık daha iyi nefes alır durumdayım. Eşim 2. Çocuk istiyor yaş farkı açılmadan bu önümüzdeki sene olmasından yana yoksa kendiside istemeyeceğini dile getirdi. Ben evet yeni rahatladım. çevreden hem Allah sabır versin sözlerini duyup hemde 2. Yapmalısın kardeşsiz olmaz sözlerini duydum. Zaten Tek çocuk kalsın daha iyi imkanlarla büyütelim istiyordum çocuğum yokkende. Nefes dahi alamıyorken 2. Bakacak gücüde kendimde asla bulamadım bu yüzden 2. Cocuğa niyetim hiç yoktu. Şimdi nefes alabildiğim için mi artık bilmiyorum Biraz bebek özlemi duyuyorum fakat korkularımda var. Yine aynı süreçler...vs. Sadece oğlumun ileride bana neden kardeş yapmadın sözünü duyup üzülürsem diye düşünmeye başladım kardeşi. Fakat işin içinden hala kesin kararla çıkamıyorum. Tek çocuğu olan büyüten veya tek çocuk olan kardeş eksikliğini yaşayan var mı aranızda ? Bu kadar kötü mü tek çocuk olmak ? Gerçekten yazdıklarınız benim için yol gösterir nitelikte olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?