• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek çocuk mu? Kardeş mi? Lütfen yardım..

Cemren0604

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2015
1.835
2.411
133
Merhaba arkadaşlar 2016 doğumlu 1 oğlum var. Doğduğundan beri yaklaşık 4 yaşına kadar her evresinde gerçekten zorlu süreçler geçirdim.. bu yüzdende hep tek çocuk olmasını istedim 2. Ciyi düşünmedim. Yeni yeni şu sıralar artık daha iyi nefes alır durumdayım. Eşim 2. Çocuk istiyor yaş farkı açılmadan bu önümüzdeki sene olmasından yana yoksa kendiside istemeyeceğini dile getirdi. Ben evet yeni rahatladım. çevreden hem Allah sabır versin sözlerini duyup hemde 2. Yapmalısın kardeşsiz olmaz sözlerini duydum. Zaten Tek çocuk kalsın daha iyi imkanlarla büyütelim istiyordum çocuğum yokkende. Nefes dahi alamıyorken 2. Bakacak gücüde kendimde asla bulamadım bu yüzden 2. Cocuğa niyetim hiç yoktu. Şimdi nefes alabildiğim için mi artık bilmiyorum Biraz bebek özlemi duyuyorum fakat korkularımda var. Yine aynı süreçler...vs. Sadece oğlumun ileride bana neden kardeş yapmadın sözünü duyup üzülürsem diye düşünmeye başladım kardeşi. Fakat işin içinden hala kesin kararla çıkamıyorum. Tek çocuğu olan büyüten veya tek çocuk olan kardeş eksikliğini yaşayan var mı aranızda ? Bu kadar kötü mü tek çocuk olmak ? Gerçekten yazdıklarınız benim için yol gösterir nitelikte olacak.

Merhaba. Herkesin yaşam sekli, fikirleri, hayalleri, istekleri, vs vs birsürü şeyi farklı. Kendi adıma cevap veriyorum. Tek cocuk olmak istemezdim. Çocuğum da tek cocuk olsun istemem. Tabi Yaradan dan herzaman önce herşeyin hayırlısını istemek lâzım. Evladin , kardesin, vs berşeyin

Bende sizin gibi kızımı sizin gibi çok zor buyuttum.Hep sorunlu bir çocuktu bir yere gidemezdim eve misafir gelse burnumdan getirirdi.2 yil kaka sıkması ile ugrastik.Gitmedigimiz psikolog,cocuk cerrah,oyun terapisti kalmadi.3 yili da doguda ücra bir yerde gecince hic dusunmedim.Esim cok baski yapti ilerde sen istersin ben istenem bu sefer arayi acmayalim diye.Suan 6.5 yasinda inanilmaz kardes istiyor sürekli bebek kardes isteğiyle 1 yıl önce karar verdim.4.5 aylık bebek karnimda öldü 7 ay olmadi sonrasında 7 haftalık düştü.Yani demem o ki size tavsiyem arayı açmayın uzatmayın.Sonra elde olmayan durumlar olabiliyor malesef.Simdi ki aklim olsa beklemezdim ne zaman kardeşim olcak hep ölüyor hep düşüyor diye uzulup ağlıyor.Geciktirmeyin eşiniz haklı

Merhaba arkadaşlar 2016 doğumlu 1 oğlum var. Doğduğundan beri yaklaşık 4 yaşına kadar her evresinde gerçekten zorlu süreçler geçirdim.. bu yüzdende hep tek çocuk olmasını istedim 2. Ciyi düşünmedim. Yeni yeni şu sıralar artık daha iyi nefes alır durumdayım. Eşim 2. Çocuk istiyor yaş farkı açılmadan bu önümüzdeki sene olmasından yana yoksa kendiside istemeyeceğini dile getirdi. Ben evet yeni rahatladım. çevreden hem Allah sabır versin sözlerini duyup hemde 2. Yapmalısın kardeşsiz olmaz sözlerini duydum. Zaten Tek çocuk kalsın daha iyi imkanlarla büyütelim istiyordum çocuğum yokkende. Nefes dahi alamıyorken 2. Bakacak gücüde kendimde asla bulamadım bu yüzden 2. Cocuğa niyetim hiç yoktu. Şimdi nefes alabildiğim için mi artık bilmiyorum Biraz bebek özlemi duyuyorum fakat korkularımda var. Yine aynı süreçler...vs. Sadece oğlumun ileride bana neden kardeş yapmadın sözünü duyup üzülürsem diye düşünmeye başladım kardeşi. Fakat işin içinden hala kesin kararla çıkamıyorum. Tek çocuğu olan büyüten veya tek çocuk olan kardeş eksikliğini yaşayan var mı aranızda ? Bu kadar kötü mü tek çocuk olmak ? Gerçekten yazdıklarınız benim için yol gösterir nitelikte olacak.
Tek cocugum burada isler hic iyi degil evet cocukken sahaneydi her sey toz pembeydi tum ilgi bana tum imkanlar bana vs vs ama yas 30 oldu hayatin gercekler heyy biz burdayiz demeye basladi ve kardes yoklugunu okadar cekiyorum ki. Anne baba öldugunde kardes dayanaktir bende yok mesela basim skistiginda alo gel diyebilecegim kiz kardes veya erkekte yok. Ameliyat durumum oldu yanimda kalacak kisi bile problem oldu kim olabilir kim gelebilir esiminde yok kiz kardesi. Tabi biri bulundu illaki yanima ama kardesin olacakken kuzenin oldu. Bunlar sadece basit ornekler bu sekilde yuzlercesi var her gun karsina cikiyor kardesim olsa boyle olmazdi bu isim daha kolay olurdu dedigim cok sey var. sahsi fikrim hic bir cocuk bu dunyada tek basina birakilmamali. Kardes varliktir servettir degerini bilin

Tek cocugum burada isler hic iyi degil evet cocukken sahaneydi her sey toz pembeydi tum ilgi bana tum imkanlar bana vs vs ama yas 30 oldu hayatin gercekler heyy biz burdayiz demeye basladi ve kardes yoklugunu okadar cekiyorum ki. Anne baba öldugunde kardes dayanaktir bende yok mesela basim skistiginda alo gel diyebilecegim kiz kardes veya erkekte yok. Ameliyat durumum oldu yanimda kalacak kisi bile problem oldu kim olabilir kim gelebilir esiminde yok kiz kardesi. Tabi biri bulundu illaki yanima ama kardesin olacakken kuzenin oldu. Bunlar sadece basit ornekler bu sekilde yuzlercesi var her gun karsina cikiyor kardesim olsa boyle olmazdi bu isim daha kolay olurdu dedigim cok sey var. sahsi fikrim hic bir cocuk bu dunyada tek basina birakilmamali. Kardes varliktir servettir degerini bilin
😔Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Sanırım kişinin karakteri de bu durumu değiştiriyor geçenlerde tek büyümüş bir kişi, "kardeşim yok. bir eksiklik yaşamadım gayet mutluyum hı olsada iyi olurmuş tabi " diye bi yazısını okumuştum. Allah herşeyin hayırlısını versin. Umarım kardeşsiz çok daha zor günler yaşamazsınız 🙏🏻

Bende sizin gibi kızımı sizin gibi çok zor buyuttum.Hep sorunlu bir çocuktu bir yere gidemezdim eve misafir gelse burnumdan getirirdi.2 yil kaka sıkması ile ugrastik.Gitmedigimiz psikolog,cocuk cerrah,oyun terapisti kalmadi.3 yili da doguda ücra bir yerde gecince hic dusunmedim.Esim cok baski yapti ilerde sen istersin ben istenem bu sefer arayi acmayalim diye.Suan 6.5 yasinda inanilmaz kardes istiyor sürekli bebek kardes isteğiyle 1 yıl önce karar verdim.4.5 aylık bebek karnimda öldü 7 ay olmadi sonrasında 7 haftalık düştü.Yani demem o ki size tavsiyem arayı açmayın uzatmayın.Sonra elde olmayan durumlar olabiliyor malesef.Simdi ki aklim olsa beklemezdim ne zaman kardeşim olcak hep ölüyor hep düşüyor diye uzulup ağlıyor.Geciktirmeyin eşiniz haklı
Kıyamam çok üzüldüm etkilendim okurken 😔😔 Allahım kısa zamanda sağlıklı bi gebelik nasip etsin inşallah ilk çocuğun kız olmasının avantajından biri iç güdüyle annelikcyapoyor olması bence

😔Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Sanırım kişinin karakteri de bu durumu değiştiriyor geçenlerde tek büyümüş bir kişi, "kardeşim yok. bir eksiklik yaşamadım gayet mutluyum hı olsada iyi olurmuş tabi " diye bi yazısını okumuştum. Allah herşeyin hayırlısını versin. Umarım kardeşsiz çok daha zor günler yaşamazsınız 🙏🏻
Elbette kisiylede alakali. Ama eminim o kisi henuz eksikligini yasamadi ☺☺

Bencede cocuk buyutmek cok zor ama allah nasip ederse ve maddi imkaniniz varsa kardes iyi olur. Küçükken arkadas oluyor.
Buyuyunce her kardes her zaman destek olamayabiliyor, sadece o sekilde bakmamak lazim. Bir arkadasim var , 3 kardesler ve 3 farkli ulkede yasiyorlar.
Tek kardeslerde mutlu olur neden olmasin , ama ikinci cocuk tavsiye ederim .

Benimde oğlum 2015li 6 yil sonra oldu erken doğdu zor bir çocuktu hala öyle.
Bizde iki kardeşiz.
Önceden 3 tane olsun istiyordum şimdi 1 tane yeter diyorum rabbim ona ömür versin hayırlı evlat olsun.

Bu devirde maddi manevi çok zor ama benim istememe sebebimin bir tanesi de eşim.
Sizin bir probleminiz yoksa eşinizle maddi ve manevi ikinci çocuğa da yeteriz diyorsanız neden olmasın.

Tek başına bakıyorsan ve çok zorlu süreçten geçtiysen bu mecburiyette değilsin, dr bile önermiyor aşırı yorucu bir süreçten sonra. Millet ne der diye hareket edeceksen 2.den sonra 3. o da tek kalmasın diye 4 e tamamlaman gerekir. Kendinde yeniden aynı şeyleri yaşayacak gücü bulamıyorsan bi mecburiyetin yok.

Benimde üzerimde yoğun baskı var son zamanlarda 2.çocuk için. İlki 1.sınıf oldu bu yıl. Biz düşünmüyoruz ama büyükte konuşmak istemiyorum. Rabbim kızıma hayırlı uzun ömür versin.

Maddi ve manevi ikisine de yetebilecekseniz yapın

Ben tek çocuğum, tabi ki kardeş eksikliği duydum ama bunu çok da kafama takmam Allah vermemiş olmamış çünkü ..
Ama kendi çocuğumu bile isteye tek bırakır mısın diye sorarsan, asla derim. Ki şuan 2.ye hamileyim Allah kısmet ederse araları üç yaş olacak Hatta gözümü karartıp hemen ardından 3.yü.bile düşünebilir miyim diyorum bazen 🙂
Tabi bu devirde maddiyat da çok önemli, artık çocuklarımız için birikimler yapmayı, eğitimlerine geleceklerine yatırım yapmayı da düşünüyoruz hep. Bu da kafamı kurcalamiyor değil, sonuçta standart maaşlı insanlarız ama kalabalık olalım istiyorum açıkçası

Benimde aralıkta 6 yaşı bitecek kızımın zorbi bebeklik hala yemede problem yaşıyoruz kendimden ve eşimden yola çıkıyorum aynı evde büyürken can ciğer kardeşler olunsa da evlendikten sonra kopmuş herkes hatta şimdi eş tarafında çokta değerli olmayan miras kavgaları olup kardeşler birbirine küs çok gerekli mi bilmiyorum takipteyim

Biz 2 kardeşiz. Benden 6 yaş büyük bir ağabeyim var. İsmimi de o koymuş. O yüzden ayrı bir gurur duyarım ismimle. Herkesin kendi ailesi var. Evlendik. Onun çocuğu da var. Ama hala biz 2 küçük kardeşiz. Hem abim, hem en yakın arkadaşım. Ayrı şehirlerde yaşıyoruz ama başım sıkışsa, üzülsem ararım. Babamı kaybettik. Gerektiğinde baba da oldu bana. Hakkını asla ödeyemem. Çok seviyorum,canımdan çok. Eşim tek çocuk. Ve abimle aramızdaki ilişkiye bakıp her defasında iç çeker. Çok yalnızlık hissetmiş hayatında. Onca arkadaşına rağmen. Çünkü dost başka, kardeş başka. Ben de hamileyim ama çocuğum tek başına kalmasın, maksimum 2 seneye eğer olabilirse mutlaka kardeşi olsun isterim. Eşim benden çok istiyor kardeş konusunu.

Ikinciye hamileyim ama birinciye kardes olsun kardessiz kalmasin diye degil esimle ikinci bebegi istedigimiz icin yaptik.. bebek ozlemi falan demisiniz istiyor gibisiniz.. yapin gitsin 😊😊

Bana kalırsa kesinlikle kardeşi olmalı.biz 4 kardeşiz herşey paylaşırız.ablam ıyki var sıkıntı sevinç hepsinde destek oluruz.ya eşimle.bana bisey olursa kızım kardeşi olsun istiyorum.destsk olurlar birbirine bende sizin gibi tek olursa imkan çok olur iyi olur dusuncesindeydim.ama öyle değil kardeş anneden babadan kalmış mirasdır derler.

Benim kızım 12 yaşında konuşmaya başladı kardeş isteği. Başladı...tüp bebek yaptırdım benimle çok güzel ilgilendi ,tutunsun bebekler diye...bu 3.denememdi...Çok dualar ediyordu..Allahın ikramı,ikizlere hamileyim şükürler olsun..tabi ki istekleri hala devam kız kardeş isteği...hayırlısı diyelim...

Back
X