Tek çocuk yalnızlığı..

Amin çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için cümlemiz mutlu olsun insallah size ve yaşadıklarımız da çok üzüldüm siz de hep mutlu olun insallah

Bir tek çıcuk olarak konuşayım evet yalnızım
Biraz daha kırılganım .daha yalnızım diğerlerinden
Anneye babaya hersey anlatılmıyor
Bir kız kardeşim yada ablam olmasını isterdim
Arkadaşlarıma çok değer verdim kardeşim gibi gördüm ama çok kazık yedim
Tek çocuk olmak zor
İlerde daha zor inan bana
Yapayalnız kalıyorsun ..

kızım 5 yaşında. ben 2. bebegi tam da bunun için yaptım.. onu yalnız koymak ona en büyük kötülük .. ileride siz olmayacaksınız (Allah gecinden versin) ama kuzen dost kanka hiçbiri bir kardeşin yerini tutmaz assla.. okadar korkak olmama ragmen kızım için yaptım bunu.tam tersi bencillik olurdu çünkü

Zaten şuan onunla oynayacak kardeş zamanini gecmissiniz... Bir sonrakine de bu şekilde dediğiniz gibi yetemeyeceksiniz. Ben iki kardeşim ancak tek çocuk bana göre ideal. Gerçi henüz birinciyi yapamadım o ayrı :)) sevgisi vs farklı duygular olup yarın öbür gün fikrim değişirse bilemem

Aynen. oğlum bu sene 9 olacak. Tüp bebek filan derken muhtemelen 11 yaşında filan olacak kardeşi olunca, allah nasip ederse. Oyun oynamıyacaklar belki ama çok iyi ve kardeşinin değerini bilen bir abi olacak inşallah.
Ablamla aramda 2 yaş erkek kardeşimle 12 yaş var, ikisiyle de aramız çok iyidir sıksık telefonlaşırız bayramda izinlerde biraraya geldiğimizde çok iyi vakit geçiririz kardeşlerimle gülüp eğlendiğim zaman gerçekten başka.
Bence kardeşliğin yaşı yok şimdi oyun arkadaşı olmayacaklar belki ama aralarında o bağ hep olacak.

Bir tanıdığımın yıllarca çocuğu olmadı, bir kızı oldu sonra. Kızı 15 yaşındayken de kardeşi oldu. Bu tanıdığımın şimdi yaşı bayağı bir var. Kızı kardeşini büyütürken bayağı yardımcı oluyor. Ve ilerde anne, babası olmadığında, ailesinden bir kardeşi olacak ona, bebek için de ablası olacak Allah'ın izniyle. Yaş arası çok olmasa iyi olur tabi ama yaş farkına rağmen kardeş çok önemli bence.

Çok sevindim küçük kardeşle iyi anlaşmanıza. Arada çok yaş farkı olunca, arada bir kopukluk, uzaklık hissi oluyor mu?

Tahmin edebiliyorum, eş dost olması çok güzel ama bariz bir etkisi var benim oğlumda da. Henüz 8 yaşında olmasına rağmen. Geçen öğretmeniyle de konuştuk, bazı şikayetlerimiz vardı. Öğretmen benim oğlum da tek çocuk, ve aynı durumları yaşıyoruz. Biraz da bununla ilgili bu duygu hali diyor. Arkadaşlarıyla takıştığında sallayıp geçemiyor. Büyük mesele oluyor. Çünkü değişik bir bağlanması var o çocuklarla ve iyi olduğu çocuk ona yanlış hareketler yaptığında, fazlasıyla büyüyor iç dünyasında bu. Ben onu çok seviyordum diyor. Anlam veremiyor. Öğretmen de kız öğrencilerim duygusal ama erkek öğrencilerim içinde en duygusal olan sizin oğlunuz diyor.

Akşam sıkıldığında arkadaşını arıyor kanki diye, amaç yaptığı çizimi onunla paylaşmak.ben kaç defa güzel desem de, o çocuğun yorumu ayrı bir önemli. Aradığında arkadan şen şakrak çocuk sesleri geliyor. Onu fark edip hemen kuzenlerime gidelim hadi diyor. Normalde bir çocuğun fark etmeyeceği detaylar bunlar.

Çok sevindim küçük kardeşle iyi anlaşmanıza. Arada çok yaş farkı olunca, arada bir kopukluk, uzaklık hissi oluyor mu?
Tabiki ablamla daha yakınız daha sık konuşuruz ama kardeşimlede birlikteyken çok iyi vakit geçiririz dertleşiriz güldürür bizi nazımı çeker bi ihtiyacım olsa elinden geleni yapar.
Bebekken okuldayken çok özlerdik onu koşa koşa eve gelirdik anneme yardımcı olurduk çok severdik iyi ki olmuş.

Annemin tek cocuguyum. Babamin iki kizi ve bir de evlatlik aldigi oglu vardi. Kardeslik ille kan bagiyla olmaz diye dusunuyorum. Zira uvey ablalarimla kan bagim var ama hic gorusmeyiz,diger evlatlik olan abimle de abi kardesiz sayilir. Annem hic pisman olmadi tek cocuk dogurduguna. Ben de hic uzgun degilim tek oldugum icin. Soranlara hep tek cocugum derim.Yalnizlik mutluluktur bana gore. Allah herkesin gonlune gore versin.

Kesinlikle çok doğru tespitler
Benim içinde mesela erkek arkadasım oluyor anlatıyorum hemen fikir alayım istiyorum aşırı değer veriyorum arkadaslarıma ama o değeri karşılık olarak göremiyorum
Kardesim olsa onla paylaşırım kimseye gerek kalmaz zaten
Ama kimse yok
Bilmiyorum çok zor
Birde üstüne üstlük tek çocuksun problemlisin şımarıksın diye damga yiyorsun
Çok kırgınım bu konuda insanlara kimseyi istemiyorum artık
Derdini paylaşıyorsun senin ufak bir başarısızlığında seni kırmaya çalışıyorlar daha alınganız daha yalnızız hayatta bu yüzden daha çok etkileniyoruz
Ailemiz bizi el bebek gül bebek büyütüyor tüm imkanlarını bize harcıyorlar ama dış dünya acımasız bizim büyüdüğümüz aile gibi sevgi dolu insanlar yok
Bağlanmayı değer vermeyi zayıflık olarak görüyor insanlar bu devirde
Bence cocuğuna şimdiden arkadaslarına fazla değer vermemesini öğret senin en yakın arkadasın benim de .kimseye güvenmesin inanmasın
Yoksa çok yara alır bu hayatta..

Evet, burada başka bir arkadaşın oğlu da bebek kardeşi için ailemizi tamamladı diyormuş :) bizimki de süreler abi olacak inşallah. Çok su içer, benden ister, ben de git doldur derim. Kardeşi olunca ona bol bol su getirtmeyi düşünüyormuş :))

Tek çocuğum. Baskıcı bir ailede büyüdüğüm için ara ara abim, ablam olsa da rahatça birlikte takılsak falan dediğim olmuştu eskiden ama öyle çok duygusal düşünmedim. Bazen de bir çocuk daha olsa da bana bu kadar odaklanmasalar dediğim oldu ama ben büyükken olsaydı sanırım annem bu sefer de beni sorumlu tutardı ondan(sinirli biri). Kuzenlerim il dışında geldiği zamanlar ben de çok mutlu olurdum küçükken ama büyüdükçe kırıldıkça daha bir soğudum insanlardan, kendi kendimin dostu oldum.
Genel olarak pek aramadım açıkçası ve çevreme, kendi ailemdeki kardeşlik ilişkilerine baktıkça olmaması iyi olmuş gibi geliyor, iyi anlaşamazsak çok kafama takardım çünkü, ailemle iletişimimiz zayıf zaten manevi olarak kendi kendimi büyüttüm, büyütüyorum, daha kalabalıkta daha yalnız hissetmek istemezdim. Maddi anlamda ailemi de zorlardı bence.
Hassas, kırılgan, alıngan, fazla değer veren yapım bununla mı ilgili bilmem, ona bağlanmış, bence aile ile de azaltılabilir böyle şeyler. Ben kendi kendimi iyileştirmeye çabalıyorum.
İleride ailem olmadığında arar mıyım onu bilemiyorum şimdi.
Bir de ben ileride ne eksik ne fazla 2 çocuk düşünüyorum(daha ideal geliyor, bir de kendi enerjimi tartıyorum), evlenince düşünce ve şartlar değişebilir belki tabi.
Kısaca kardeşi olup iyi anlaşanlar evet şanslı ama duygusal anlamda boşluğumu kardeşe çok bağlamıyorum açıkçası, anlaşamasaydık bu boşluk artardı.

Son düzenleme:
Sevgili sess_s konunuzu yeni okudum ve oldukca duygulandigimi belirtmek isterim:)
Ben de tek cocugum. Cocukluguma dair hatirladigim, yalnizligim ve de senin oglun gibi arkadaslarima fazlaca baglanma durumlarim :)
Maddi manevi hazirsa ve de 2 cocuga da yetebilecekse anne baba bi kardesi olmali insanin.
Ha belki ilerde cok da bagli olmayacaklar gorusmeyecekler ama yalniz gecen bir cocukluk bence zor.
Avantajlari da var tabiki; ama mesela kuzenim evlenirken ablasi o kadar cok ilgilendi onla destek oldu ki; cok ozenmistim. Benim dugunumde hissettim mesela bir kiz kardes eksikligini.
Hayirlisi olsun ins.

Su anki durum ne? Karar verdiniz mi kardese

Ben sizin bu konudaki yorumlarınıza sık sık denk geliyorum. Daha önce düşündünüz mü bilmiyorum ama eğer olmuyorsa bir çocuk evlat edinmeyi düşünmez misiniz ?
Hem Çocuğunuz tek kalmamış olur hem de bir çocuğun hayatını kurtarmış olursunuz.

bende tek çocuğum ve şuan bir oğlum var. mantığım iki çocuk olsun diyor , psikolojim ve şartlar ikinci çocuk senin neyine diyor. Tek çocuk olmanın sıkıntısını ufak tefek şeyle haricinde bende pek hissetmedim. çocukken anlamıyordun zaten. komşunun çocuklarıyla falan oynardım. gençlik dönemlerinde de çok sosyaldim zaten arkadaş çevrem vardı yine eksikliğini hissetmedim. sonra evlendim eşim çocuğum derken yine bi eksiklik hissetmiyorum

kardeşimi çok seven fakat çokta sorun yaşayan biri olarak herşeyin hayırlısı diyorum.benimde 7 yaşında kardeşim oldu.çok seviyorum ama o kadar sorunmsuz sorunlu bir çocuk oldu ki.bazen tek çocuk olsam annem babam ve benim için daha mı hayırlı olurdu diyorum.kendinizi üzmeyin bence imkanınız varsa iyi yetiştirebilirim diyorsanız kardeş düşünün yoksa eziyete de dönüşebiliyor.her kardeş her evlat hayırlı olacak değil.

o da doğru

Bana göre çiftler ya hiç çocuk yapmamalı,yada enaz 2çocuk yapmalı.
Kardeş bir insana verilmiş iki kanattır.
Anne baba hayatlarından gittimi o kanatlarla hayatlarına devam ederler.
Tek çocuk,çocuğa yapılan en büyük bencillik bana göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…