- 30 Ekim 2018
- 16.162
- 36.780
- 528
Yaa ne bileyim. Burda bu konuya o kadar deginilince cidden kendimdem şüphe ettim. Ben neyi eksik yapıyorum diyeBu konu çok değişken aslında, eşlerimizin yakın maaşlar aldığı bir arkadaşım var, onların bir çocuğu var ikinci çocuğu maddi olarak yetemeyeceklerini düşünerek istemiyorlar bizim iki çocuğumuz var birkac yıl sonra üçüncüyü de istiyoruz. Yaşam tarzı, öncelikler, hepsi etki ediyor bu karara.
Kızlarınızı Güle güle büyütün..Çalışmadığım için çocuklarıma kendim bakıyorum. Bakıcı için bütçe ayirmama gerek yok. Büyük kızımı 3 yaşında devletin küçük yaş ana okuluna gönderdim. Kreş gibiydi yani. Aylık 90 liraydı. Ertesi sene normal ana okuluna gitti. Şimdi 1. Sınıfta. Elimden geldiğince ( maddi değil vaktim müsait olursa) sinema, tiyatro, etkinlik ne varsa götürürüm. Maalesef spor veya kurs imkanları çok yok, olsa mutlaka gönderirdim.
Küçük kızım su an bebek. Emdiği için mamaya ihtiyaç duymadım. Aylık sabit 100 tl bez masrafı var. Ablasının kıyafetlerini giydiriyorum. Ablasına da yegenimin kıyafetlerini giydirmistim. Kıyafetten ve oyuncaktan bayağı tasarruf ettim.
Şimdilik böyle büyüyünce ne olur orasını Allah bilir
Birşeyi eksik yaptığını düşünmüyorumYaa ne bileyim. Burda bu konuya o kadar deginilince cidden kendimdem şüphe ettim. Ben neyi eksik yapıyorum diye
Merhaba kizlar
31 yasinda MS hastasi olan bir anneyim. Oglum 1,5 yasinda. Cok sukur hastaligim kac yildir cok iyi hic atak gecirmedim. Ama son zamanlarda cok yoruldugumu hissediyorum, cunku ogluma tek basina bakiyorum,esim butun gun calisiyor, geldiginde cok yardim ediyor ama cok gec geliyor eve.
Ikinci cocugu simdilik dusunmuyoruz, bazende konustugumuzda baska cocuk dusunmuyoruz. Baska cocuk yaparsam cok yorulurum ve hastaligimkotuye gider diye korkuyorum. Ama bazende oglum tek cocuk olmayi belki de istemiyecek diye dusunuyorum.
Lutfen tek cocuklu anneler, ya da tek cocuk olanlar cevap verebilir mi, bu karar yanlis mi?
Teşekkür ederimKızlarınızı Güle güle büyütün..
Çevremde çoğunluk özel sektör çalışanı. Maalesef izin durumları yok. Anneler çoğunlukla hasta. O yüzden bakıcı şart. O para çıkıyor. Devlet anaokulu kacta bırakıyor bilmiyorum ama çoğu cevremde olan saatleri daha uyuyor diye özel kreşe gönderiyor. Tabi çoğu da pahalı.. O da bir maaliyet.
Aslında bu konularda tek bir doğru yok. Tamamen çocuğuna hangi şartları sunmak istediğinle alakalı. Ben tek olsun iyisi olsun kafasıyım.. Birde benim annem ileride şehir dışına taşınabilir. Çocuğum olursa bakamazsa mecbur bakıcı olacak. Kadıncağıza da benim için 3 yıl taşınma diyemem. Salt bencillik olur. O yüzden bu konularda herkes farklı düşünüyor..
Değil miBirşeyi eksik yaptığını düşünmüyorumtek çocuklu arkadaşlarım, kuzenlerim var etrafımda bir fark, esktra bir durum yok yani tamamen tercih meselesi.
Ay yavrum yerim onu. Bir donem istiyorlar böyle. Kısmet zamani vardir belki , allah nasip etsin ins.Valla en son benim oğlan okulda robotik kodlama derslerini çok seviyorum herseyi ogrenince kendime robottan kardeş yapicam dedi. Bizde istedik ama nasip olmadi. Sağlik olsun rabbim olan evlatlarimiza uzun ömür versin
Şimdi dediklerinize katılıyorum.Teşekkür ederim
Yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama çocuğun önüne sınırsız imkan sunmaktansa iyiliği, sevgiyi, dürüstlüğü öğretmek gerekir. Yaşamak için strese de ihtiyaç var. Kendi hayatlarını şekillendirmek icin de biraz zorluğu görmeleri lazım ki en ufak olumsuzlukta yıkmıyorlar yikilmasinlar.
Yanlış. Hastasın, şu halinle bile çok yoruluyorsun. Hamile halinle şikayetlere başlayacaksın. Mutlu huzurlu dengeli evini bozma benceMerhaba kizlar
31 yasinda MS hastasi olan bir anneyim. Oglum 1,5 yasinda. Cok sukur hastaligim kac yildir cok iyi hic atak gecirmedim. Ama son zamanlarda cok yoruldugumu hissediyorum, cunku ogluma tek basina bakiyorum,esim butun gun calisiyor, geldiginde cok yardim ediyor ama cok gec geliyor eve.
Ikinci cocugu simdilik dusunmuyoruz, bazende konustugumuzda baska cocuk dusunmuyoruz. Baska cocuk yaparsam cok yorulurum ve hastaligimkotuye gider diye korkuyorum. Ama bazende oglum tek cocuk olmayi belki de istemiyecek diye dusunuyorum.
Lutfen tek cocuklu anneler, ya da tek cocuk olanlar cevap verebilir mi, bu karar yanlis mi?
Yukarda yazdıklarınızda haklısınız,tabiki o riskde var ama kızım 2 yaşında tam oyun çocuğu.Ve gittikçe evde kendi yaşıtını aramaya başlıyor.Evet kardeşlik ablalık abilik güzeldir.
Ama her kardeş iyi olmuyor.
Keşke hiç olmasaydı denilen kardeş abi abla vardır.
O yüzden ben 1 çocuk diyorum.
Varsın tek olsun.
Evet hayatta yalnız olabilirsin. Ama ablan kardeşin abin olup yalnız kalmak daha kötüdür.
Eğer anne babalar kendi istedikleri için iki çocuk sahibi oluyorlarsa ona lafim yok. Ama kardesi olsun diye çocuk sahibi olmak bana çok riskli geliyor.
Sonuçta belki ileride kanlı bıçaklı olacaklar..
Benim kardeşim var. Ama ileride tek çocuk istiyorum. Tüm ilgimi sevgimi ona vereceğim.
Bir de akraba ilişkileri biraz abartılmıyor mu?
O kardeş gibi büyüme çocukken oluyor. Sonra herkes ayrı yollara savruluyor. Bir de yanlış anlamayın da bir öğretmen 2 çocuk sahibi olacak kadar kazanıyor mu?
Öğretmen maaşı 5 bin diye biliyorum. Hadi eşi de öğretmen olsa 10 bin tl eder. Ev kira ise bu hayat pahalılığında 2 çocuk için az değil mi?
Benim annemler de 5 kardeş ne kızlar birbirleriyle dertlerini paylaşırlar ne de erkekler hatta 2 erkek kardeş mal davasına küstüler bile herkese göre değil kardeşlik duygusu bir çocuğun aileden aldığı değerler çok önemli kaç kardeş olursan ol anne baba paylaşmayı öğretemediyse çocuklarla ilgilenemediyse 100 kardeş olsun yok faydasıBence çok yanlış ve doğaya aykırı bir bakışaçısı bu
Kardeşim canımın yarısı demek. Asla asla eğitim masrafıma ortak olan kaşık düşmanı ya da ailemin bana verdiği paydan çalan biri olarak bakamam. Aksine 2 kardeşseniz sevgi büyüyor arada 4 kişilik bir sevgi topağı oluyor. Kardeşim olmasa bile başka bir insana bu şekilde bakamam herhalde.
Yetişkin olunca evlenince de tüm dünyayı unutup, tüm insanlardan soyutlanıp sadece eşine odaklanmak şeklinde bir psikoloji sağlıksız tek kelimeyle. Annem 6 kardeş her gün dayımla teyzemle konuşur çünkü o samimiyeti başka yerde bulamıyorsun. Aynı şekilde benim de dışarıya taktığım maskeleri takmadan konuşup iletişim kurabildiğim kişilerden biri kızkardeşim. İyi ki varAkrabanın, arkadaşın, kardeşin, kuzenin, iş arkadaşının, iş ortağının hepsinin yerleri ayrı ayrı, sadece 24 saat eş eş eş karşı tarafı da bunaltır evliliği de yıpratır psikoloji için de sağlıksız.
Bu post bana hiç güzel gelmedi hiç beğenmedimTek çocuk olmak eksiklik ya da mutsuzluk değil ama kardeş de böyle yazdığınız gibi hiçbir önemi olmayan biri asla değil.
Çevre 2.çocuğu yapmıyoruz diye laf söyler dedikodu yapar milletimizde böyleBence tek çocuk..
Çocuğunuzu ileride kendine yeten bir birey olarak yetiştirdikten sonra hiç sorun olmaz.
Ileride evlenirsem bende tek çocuk düşünüyorum..
Önemli olan çocuğunuzu bilinçli bir düzeyde yetiştirmektir.
Şimdi zaten sizin maaşlar 15 20 bin arası tahminen. Ve doğudasınız. Yaşam çok daha ucuz. Tabi ki düşünürsünüz. Ikıncı çocuk çiftler istiyorsa olmalı.Yukarda yazdıklarınızda haklısınız,tabiki o riskde var ama kızım 2 yaşında tam oyun çocuğu.Ve gittikçe evde kendi yaşıtını aramaya başlıyor.
E anne baba çalışıyor,oyun oynayacak hal kalmıyor kimi zaman.komşu çocuklarını istiyor sürekli.
Elbet bizde istiyoruz kardeş yapmak kızımada çok iyi gelecek diye düşünüyorum.
Son paragrafınız ise eşim memur(üst düzey kurum yönetisicisi)
şükür iyiyiz.
Geleceği planlıyoruz.ona göre planlama yapıyoruz.
Birde biz 5 kardeş büyüdük tek maaşla.istanbul gibi bi yerde devlet okullarında okuduk.
Hepimiz iyi yerlerdeyiz.Kötü alışkanlıklar edinmedik hiç.
Biraz aileyle ilgili sanırım..
Öyle maddi olarak bi kaygım hiç yok.
Zaten özel okullarada verip küçük yaşta onlara herşeyi altın tepsiyle sunulmasıda bana doğru gelmiyor.
şuan doguda ögretmenim.
Kolejdede ögretmenlik yapmiştım istanbulda.
burdaki çocuklar zehir gibi.
okulumuz devlet okulu ama inanılmaz iyi gayretli bi okul.
Bi çocuğun egitiminde en önemli faktör ögretmenleri diye düşünüyorum.
hani okul açısından soruyosanız zaten büyük sehirlere yerleşmeyide düsünmuyoruz artıi kücük sehrin rahatligini gördükten sonra
Çevreye kalsa her hareketimiz laf yeme nedeni..Çevre 2.çocuğu yapmıyoruz diye laf söyler dedikodu yapar milletimizde böyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?