Tek çocuklu anneler

Eşimle 500tl gelirle eşyasız eğitimsiz evlendik. sonra işlerini düzeltti hamile kaldığımda. 1500 falandı ilk çocukta gelirimiz. Sonra ikinci hamilelik gelir 3000. Üçüncü eşim okulu bitirdi devlette iyi bir iş ve gelir. Dördüncüde borçla ortaklaşa daire aldık. Arada birkaç tane daire peşinatı verip yüksek karla sattik. Beşinci doğduğunda ev sayısı arttı. Yine hamileyim ve 4+1 bi daire daha aldık. O yüzden rızk olayını hiç düşünmem kesinlikle Allah veriyor bana göre. Ama ben buna sorgusuz sualsiz inanırım ve kesinlikle Allah ın yasakladığı herhangi bir şekilde de para kazanmadık bunun da etkisi olduğuna inanıyorum.

Rızıktan kasıt ekmekle karın doyurmaksa anladığınız tabi ki.Çocuklarınız haftada kaç kere et yiyebiliyor(Tavuk değil)?Okul öncesi eğitim yaşı geleni kreşe gönderiyormusunuz?Çocuklarınızı en son ne zaman sinemaya götürdünüz?Sınav dönemleri geldiğinde dershane gerekirse özel ders imkanlarını sunabilecekmisisniz?Devlet üniveristesini kazanamadı özel üniversite imkanı verebilecekmisiniz?(İyi bir üniversite yıllığı 35.000 x 4=140.000._TLhiç dönem kaybetmezse o da. 6 x 140.000=840.000.- harçlık yol yemek hariç) Bugün bir üniversite öğrencisinin büyük şehirde gitti geldi yol yemek parası en tasarruflu haliyle 700._TL.Dana örnekler çoğaltılabilir.

Rızıktan kasıt ekmekle karın doyurmaksa anladığınız tabi ki.Çocuklarınız haftada kaç kere et yiyebiliyor(Tavuk değil)?Okul öncesi eğitim yaşı geleni kreşe gönderiyormusunuz?Çocuklarınızı en son ne zaman sinemaya götürdünüz?Sınav dönemleri geldiğinde dershane gerekirse özel ders imkanlarını sunabilecekmisisniz?Devlet üniveristesini kazanamadı özel üniversite imkanı verebilecekmisiniz?(İyi bir üniversite yıllığı 35.000 x 4=140.000._TLhiç dönem kaybetmezse o da. 6 x 140.000=840.000.- harçlık yol yemek hariç) Bugün bir üniversite öğrencisinin büyük şehirde gitti geldi yol yemek parası en tasarruflu haliyle 700._TL.Dana örnekler çoğaltılabilir.
Yahu bu gidişle 10tane daha doğurursanız rezidansa geçer birde üzerine range rover jip alıp gezer Ali ağaoğlunada ortak olursunuz şaka biryana siz öyle oldunuz diye herkes olucak değil ben 2.evi alıpta çocuğunu yerde yatıran biliyorum kenarında para var ama çocuğu kreşe göndericek parası yok size değil lafım ama bu şekildede çocuk büyütülmez bana göre

Biliyorum vega seni.hani benim düşüncem olursa arada fazla yaş olmasin diyorum yoksa arada baya yas olursa olmasin diyorum ama evliligim de iyi sayılmaz benim biraz kafam karışık

Kusura bakma ama daha evliliğinden emin değilsin.Ayrılırsan destek olacak var mI?Kendi gelirin var mı?Giderse gitsin deyip hayatına devam edebilir misin yoksa herşeye razı gelmek zorunda mı kalırsın?1 çocuk her türlü idare edilir her yere sığar ama 2 çocuk çok farklı.Daha çok gençsin sen önce bunları çöz emin ol sonra karar ver bence

arkadaşın az önce size verdiği cvp gördüm
derdi başka arkadaşın nasıl çevresindeki insanlara yarım ediyorumun reklamı mı desem
nasıl yarım saatte ana okuluna göndermeden çoçukğa okumayı döktürdüğümümün reklam çabası içinde

haaa arkadaş bir de şu çoçukların ana okuluna gitmesi okuma yazmayı öğrenme olarak algılıyor
eğitim ögretimin sosyal , toplumsal ,kişinin gelişimi,kontrolü olduğunun farkında degill

Aynen, sanki biz cocuklarimizi gerizekali olduklari icin okula gonderiyoruz. Evde okuma yazma ogrendilerse tamamdir, zaten buyugu küçüğünu buyutur, yaşar giderler :KK14:
Ben de bugun çok safim galiba, dakikalarca, ozetle 6 cocugum var ilgisiz anneyim, allah rizkini verir dogursunlar, dilencilerin hepsi zengin, fakirler haram yiyordur biz helal yedik zengin olduk, herkes zekat verse kimse acliktan olmez (bu zaten rizkinin verilmesiyle tam tezat, e hani veriliyordu neden ölüyorlar? Cevap yok) vs vs diyen birine dil doktum :KK51:

Ben de tek cocukluyum.kizim artık 3 yaşında. 1 ay öncesine kadar eşim diyordu bir tane daha yapsak mi ne yapsak diye.ama üç hafta önce ciddi tartışmalarını oldu.evliligimizi yeniden sorguladik karşılıklı olarak.bosanma mevzusu konuşuldu hatta!!!sevgi problemimiz yok ama evlilikten beklentilerimizi yatırdık masaya ve yeniden başladık deyim ben. Cok sukur 10 gundur iyiyiz bakalim.İkinci çocuk mevzusu ise o günden sonra ikimiz için de bitti.zamana bıraktık.simdilik eski hatalarimizi yapmamaya ve birbirimize karşı daha özenli olmaya çalışıyoruz.

Yani samire diyeceğim şu ki evliliğin sorunlu galiba.yani bir kaç konuna denk gelmiştim.biz sorunlu değilken bile bir tartismayla boşanmaya kalkıyorduk . Demekki sorunluymus evliliğimiz farkında değilmişiz.sense bunun farkindasin.biraz daha bekle bakalım.cocugun büyürken ne engeller asacaksiniz eşinin tutumu ne olacak.bir tart kafanda.daha erken olabilir belki. Bir kaç sene sonra uzun uzadıya ciddi ciddi düşünürsün.

Şimdilik kuzusunun tadını cikar:)))

Tek cocuk avantajlari var olsa da bana gore dezavantajlari daha cok.
Buyurken kardesle oynayarak onun sevgisini bilerek buyumek, anne babadan sonra en fazla guvenebilecegin insanlarin olmasi cok onemli. Bu yuzden imkani olanlar planlarina gore birden fazla cocuk yapmali bence. Bana gore ideal aileye gore 3 veya 4. Su aralar net sayiya ben de karar veremedim :)

Önemli olan da çevreye sadece bakmak değil diyorum. Gördüğümüz insanlara ne yapabildiğimiz. Elimizden geleni mi yapıyoruz sadece yazık deyip geçiyor muyuz?
500 lira yıllık ücreti yapmayın. Aylık 60 lira mı ne anaokulu. Ayrıca zorunlu da değil. Ben 4 tane çocuğum varken okula gitmeden okuma yazma öğrendi çocuklarım. Kaldı ki çok da ilgili bi bile anne değilim. Günde yarım saat yeter o parayı veremiyorsanız

Cok merak ettim. Profilde yazan yaş dogru mu?kac yasinda evlendiniz?

Tam benlik konu. İyi ki açmışsın, benim için de aydınlatıcı oldu. Tek çocuk büyüTüyorum ve çok yoruluyorum ya. Acayip de pişmanım yani. Oğlum 6,5 yaşında. Ben tek çocuk büyütmenin daha zor olduğunu düşünüyorum.

Çünkü çocuk çocukla büyür, anne baba bir yere kadar. Ve kardeş kimi zaman anne babadan daha yakın olur. Hele ki büyüdüğünde.

Oğlumun bebekliğinde maddi sıkıntılı zamanlardı, cesaret edemedim. Şimdi maddiyat konusunu hallettik ama kaldık evde yalnız bir çocukla. Konu komşu yolu gözlüyoruz, çocuklu gelen akrabayı oğlum zorla yatırıyor evde. Okuldan gelince ilk işi kuzenlerime götür beni demek. e her zaman da gidemiyor insan. Oyun istiyor çünkü çocuk, istediğin kadar aktivite yap, çocuğun çocukla oynadık oyun kadar tadı yok, bizim için de, onun için de.

4 yaşına kadar çocuğun kardeşe ihtiyacı olmuyor, sonrasında başlıyor o ihtiyaç. 6 yaşından sonra da gemi kaçıyor, çünkü oyun arkadaşı olamazlar artık.

Özel hayat olarak da sıkıntılı. Mesela eşimle karşılıklı çay içiyoruz, iki sohbet edeceğiz yarım saat otururuz en fazla. Çünkü içeride çocuk yalnız Kalıyor. Kardeşi olsa, kavga da eder, oyun da oynar. Biz mesela kÜçükken annemi yemekten yemeğe görürdük, ihtiyaç yoktu ama oğlum için her şey anne. Hem oyun oynuyorsun, hem iş yapıyorsun. Bu senem biraz başım yoğun, erkek kardeşiimin düğün hazırlıklarıyla. ona zaman ayıramıyorum geçen seneler kadar, direk yalnız kalıyor ben olmadığımda. Ev oyuncak dolu, Git oyun oyna diyorsun da, bir çocuk..oyun arkadaşı olmayınca ne tadı var o kadar oyuncağın?

Kuzenlerine gittik geçen, tek tuvalete gitmeye korkuyor çocuk, abisine benimle gelmek için ne istersin diyor :) şimdiden hayatı öğreniyorlar küçük küçük. Kavgayı, anlaşmayı, uzlaşmayı.

Babam şimdi aradı, bana hastalıklarını anlatıyor. Belli bişr yaştan sonra artık arkadaş gibi oluyoruz anne babaya. Annemin babamın ameliyatlarında ben kaldım yanlarında, erkek kardeşlerimde getir götür işlerine baktı. Annem 40 yaşında tedavisi olmayan bir hastalığı olduğunu öğrendi. Ve bu hastalıkla hem sağlığı hem psikolojiisi bozuldu. Misafirine, Hastanesine ben giderim, 30 yaşında kayınvalide gibiyim, kardeşim yurt dışında, düğün iişleri bende. Bu kadar çabalıyorken Geçen annem kızdı, evden kovdu, kardeşime anlatıyorum, gülüp geçiyoruz. Çünkü annemi, aile içimizi başkası anlayamaz ki. Fizikiş olarak yanımda olamaz ama sesi bile yetiyor.Dert bile paylaşıldığında komik bir oaya dönüşüyor.

Bir de hazır çocuk küçKken, o tempoya alışkın oluyorsun. o kadar uykusuz kalan ben şişmdi uykusuzluğa dayanamıyorum. Şimdi çoxuk istiyorum ama acayip de tırsıyorum konforum bozulacak diye. Çünkü çok rahatız oğlumla. Uykusuz geceler, bebek bezleri filan yok hayatımızda. Alışacağız inşallah yine.

30 dan sonra zor gibi geliyor ama 3 tane istiyorum. Br arkadaşım 38 de evlenip 3 çocuk yaptı. O yapıyorsa demek ki oluyormuş diyorum artık. Bakalım nasip kısmet ama benim cephede olaylar böyle işte.

Ya abimlere bakıyorum ve diğerlerine mesela çocuksuz biryere çıkamıyorlar.devamlı kardeş kavgası.özel pek bişey kalmıyor ufaklıkla uğraşıyo anne genelde çalıştığı için annem yanlarında kalıyor annem yoksa gelinin annesi gelip kalıyor ne bileyim ama eğer koca yani eşiniz çok olgun çocuklara çok düşkünse yapın derim.şahsen ben 2çocukla ne tatile çıkabilirim nede kuaföre gidebilirim.ama bi tanıdık var okulda 3çocukla kadın artist gibi ama kadının kocası çok yardım ediyormuş Dedimya 2.olunca pipiriklilikte ortadan kalkıyor.vallahi ben kendime güvenemediğimden birdaha uykusuzluk çekmek ikisinin hasta olmasına tahammül etmek bilemiyorum bunlar karı kocayı yoran şeyler eğer eş çok anlayışlı çok çocuk seven yardım eden biriyse düşünürdüm belkide

Anladım ne demek istediğinizi. Ama ben onun birazcık da anne babaya bağlı olduğunu düşünüyorum. Şöyle ki anne baba ne kadar rahatsa çocuk da o kadar rahat ve uysal oluyor. İlk doğum yaptığımda malesef çok kötü şeyler yaşadığımdan lohusa depresyonuna girmiştim bebeğim kolikti. 2,5 ay bizim için kabustu. Ne zamanki sorunlar bitti, kızım ve ben normale döndük. Kızım 5 aylıkken tatile gittik, sonra her yere götürdük hiç sakınmadık... O kadar insandan tepki almamıza rağmen. Çok çocuklu olmak daha eğlenceli olabilir diye geliyor, aslında ben çocuğum yalnız kalmasın diye değil kendim için istiyorum. Ama sizi anlıyorum, kendi adınıza çok haklısınız...

Tek bir evladım var
Ve Allah nasip ederse tüm imkanlarimi onun için kullanacağım
Tek çocuk olsun maddi sıkıntı çekmeden büyüsün diyorum
2. Bir çocuğa ihtiyacı olan şefkatli verebilirim ama ikisine birden en iyi mamayı alamam mamayi alsam iyi bir okula yollayamam okula yollasam yüzmeye veremem gibi. ..
Bunlar beni tek çocuk iyidir diye düşünmeye sevk eden sebepler

Benimde bi tane kızım var. Allah izin verirse böyle devam etsin diyorum. Başka çocuk istemiyorum. Zor gelecek biliyorum bana kendimi biliyorum çünkü. Kendini bilmek kaldıramayacağın sorumluluğun adına bencillik deniyor malesef ki bu konuda. Şiddetle karşı çıkıyorum bu düşünceye.

Tam benlik konu. İyi ki açmışsın, benim için de aydınlatıcı oldu. Tek çocuk büyüTüyorum ve çok yoruluyorum ya. Acayip de pişmanım yani. Oğlum 6,5 yaşında. Ben tek çocuk büyütmenin daha zor olduğunu düşünüyorum.

Çünkü çocuk çocukla büyür, anne baba bir yere kadar. Ve kardeş kimi zaman anne babadan daha yakın olur. Hele ki büyüdüğünde.

Oğlumun bebekliğinde maddi sıkıntılı zamanlardı, cesaret edemedim. Şimdi maddiyat konusunu hallettik ama kaldık evde yalnız bir çocukla. Konu komşu yolu gözlüyoruz, çocuklu gelen akrabayı oğlum zorla yatırıyor evde. Okuldan gelince ilk işi kuzenlerime götür beni demek. e her zaman da gidemiyor insan. Oyun istiyor çünkü çocuk, istediğin kadar aktivite yap, çocuğun çocukla oynadık oyun kadar tadı yok, bizim için de, onun için de.

4 yaşına kadar çocuğun kardeşe ihtiyacı olmuyor, sonrasında başlıyor o ihtiyaç. 6 yaşından sonra da gemi kaçıyor, çünkü oyun arkadaşı olamazlar artık.

Özel hayat olarak da sıkıntılı. Mesela eşimle karşılıklı çay içiyoruz, iki sohbet edeceğiz yarım saat otururuz en fazla. Çünkü içeride çocuk yalnız Kalıyor. Kardeşi olsa, kavga da eder, oyun da oynar. Biz mesela kÜçükken annemi yemekten yemeğe görürdük, ihtiyaç yoktu ama oğlum için her şey anne. Hem oyun oynuyorsun, hem iş yapıyorsun. Bu senem biraz başım yoğun, erkek kardeşiimin düğün hazırlıklarıyla. ona zaman ayıramıyorum geçen seneler kadar, direk yalnız kalıyor ben olmadığımda. Ev oyuncak dolu, Git oyun oyna diyorsun da, bir çocuk..oyun arkadaşı olmayınca ne tadı var o kadar oyuncağın?

Kuzenlerine gittik geçen, tek tuvalete gitmeye korkuyor çocuk, abisine benimle gelmek için ne istersin diyor :) şimdiden hayatı öğreniyorlar küçük küçük. Kavgayı, anlaşmayı, uzlaşmayı.

Babam şimdi aradı, bana hastalıklarını anlatıyor. Belli bişr yaştan sonra artık arkadaş gibi oluyoruz anne babaya. Annemin babamın ameliyatlarında ben kaldım yanlarında, erkek kardeşlerimde getir götür işlerine baktı. Annem 40 yaşında tedavisi olmayan bir hastalığı olduğunu öğrendi. Ve bu hastalıkla hem sağlığı hem psikolojiisi bozuldu. Misafirine, Hastanesine ben giderim, 30 yaşında kayınvalide gibiyim, kardeşim yurt dışında, düğün iişleri bende. Bu kadar çabalıyorken Geçen annem kızdı, evden kovdu, kardeşime anlatıyorum, gülüp geçiyoruz. Çünkü annemi, aile içimizi başkası anlayamaz ki. Fizikiş olarak yanımda olamaz ama sesi bile yetiyor.Dert bile paylaşıldığında komik bir oaya dönüşüyor.

Bir de hazır çocuk küçKken, o tempoya alışkın oluyorsun. o kadar uykusuz kalan ben şişmdi uykusuzluğa dayanamıyorum. Şimdi çoxuk istiyorum ama acayip de tırsıyorum konforum bozulacak diye. Çünkü çok rahatız oğlumla. Uykusuz geceler, bebek bezleri filan yok hayatımızda. Alışacağız inşallah yine.

30 dan sonra zor gibi geliyor ama 3 tane istiyorum. Br arkadaşım 38 de evlenip 3 çocuk yaptı. O yapıyorsa demek ki oluyormuş diyorum artık. Bakalım nasip kısmet ama benim cephede olaylar böyle işte.

İlk defa benim gibi düşünen birisine rastladım. Ben de tek çocuk büyütmenin daha zor olduğunu düşünüyorum.

Anladım ne demek istediğinizi. Ama ben onun birazcık da anne babaya bağlı olduğunu düşünüyorum. Şöyle ki anne baba ne kadar rahatsa çocuk da o kadar rahat ve uysal oluyor. İlk doğum yaptığımda malesef çok kötü şeyler yaşadığımdan lohusa depresyonuna girmiştim bebeğim kolikti. 2,5 ay bizim için kabustu. Ne zamanki sorunlar bitti, kızım ve ben normale döndük. Kızım 5 aylıkken tatile gittik, sonra her yere götürdük hiç sakınmadık... O kadar insandan tepki almamıza rağmen. Çok çocuklu olmak daha eğlenceli olabilir diye geliyor, aslında ben çocuğum yalnız kalmasın diye değil kendim için istiyorum. Ama sizi anlıyorum, kendi adınıza çok haklısınız...
Ben tek çocukla zaten her yaz gidiyorum benim oğlumun sıkıntısı 2yaşından sonra başladı.ınsuz biryere gitsek eşimle eğlenemiyoruz bile ama 2çocukla zor diyorum siz yanlış anladınız beni tek çocukla heryere gidiliyor ama 2çocuk zor bana göre

Ben tek çocukla zaten her yaz gidiyorum benim oğlumun sıkıntısı 2yaşından sonra başladı.ınsuz biryere gitsek eşimle eğlenemiyoruz bile ama 2çocukla zor diyorum siz yanlış anladınız beni

Kusura bakmayın, yanlış anlamış olabilirim. Ama nedense iki çocukla daha iyi olur gibi geliyor bana. Birbiriyle oynarlar vs... Ama bilemedim tabi ki..

Kusura bakmayın, yanlış anlamış olabilirim. Ama nedense iki çocukla daha iyi olur gibi geliyor bana. Birbiriyle oynarlar vs... Ama bilemedim tabi ki..
Ya ben abimleri görünce zor geldi hastaneye gittim ay böyle bi bunaldım bastı bana bişeyler.derimya çok yardımcı bir eşiniz varsa daha kolay olur ama bizde öyle değil bence düşünen yapsın sonrası gerçekten zor

İdeal 4 bence.Allah hayırlısını versin.

Benimde bi tane kızım var. Allah izin verirse böyle devam etsin diyorum. Başka çocuk istemiyorum. Zor gelecek biliyorum bana kendimi biliyorum çünkü. Kendini bilmek kaldıramayacağın sorumluluğun adına bencillik deniyor malesef ki bu konuda. Şiddetle karşı çıkıyorum bu düşünceye.
Sonra pişman olursun bence dombik.

Back
X