Tek çocukta kalanlar

Çocuğum yok ama kendim tek çocuğum 33 senedir ve bu durumdan çok mutluyum hiçbir zaman da kardeş gibi bir isteğim olmadı hiçbir zorluğunu da yaşamadım ailem güzel yetiştirdiği tekim diye her istediğimi yapmadığı için şımarık da olmadım.

34 yasimdayim bir kizim var 2.5 yasinda bazen acaba kardesi olmalimi diye dusunuyorum yalniz kalmasin diye.
sonra bir cocuk yalniz kalmasin diye 2.bir cocuk yapmak bana bencillik gibi geliyor.
al bunu senin icin yaptik bak der gibi.
bakabilecek gucunuz varsa maddi manevi yapilabilir, cocuk seviyorsaniz yapilabilir ama diger kardesi yalniz kalmasin diye cocuk yapilmaz.
dunya okadar pis bir yer olmaya basladi ki bazen hatta cogu zaman kizima bakip uzuluyorum.
okula gonderecegim ilerde acaba bisey olurmu basina bir bela gelecekmi diye dusunuyorum iki cocuklu olsam bu stresi kendimde ×2 olarak yasayamam kaldiramam bir hayrim olmaz onlara bu sekilde.
o yuzden tek cocukta kalmaya karar verdim.
allah ona uzun saglikli guzel bir omur versin iyi insanlarla karsilastirsin.
varsa 2.bir cocuk hakkim onuda evlat hasretiyle tutsanlara olmayanlara nasip etsin allah.

Kızım doğduğun da iki halamda mutlaka ikinci yap dediler. Kendilerinin tek çocuk yaptılar ve çok pişman olduk dediler. Tavsiyelerine uydum ikiz oldular herşeye rağmen pişman değilim. Allah evlatlarımızı hayırla büyütmeyi nasip etsin. Kötüler den korusun.

Bu tabii ki sizin kararınız ama kardeşlik çok güzel bir şey bence . Abim benim canımın yarısı . İyi ki var , keşke bir tane daha olmaydı kardeşim
Kardeşi olan bilir ‘kardeş’ ne demek bence .
Bir bebeğim var 10 aylık , allah nasip ederse , bir kardeşi olsun çok isterim vakti zamanı geldiğinde

2 cocuk 2 kat sorumluluk, buyuge olan ilginin azalmasi.
Olumlu yanindan bakacak olursak bir sure zor olsa da sonra evde birbirlerine oyun arkadasi olurlar, disarida birbirlerine sahip cikarlar. Ozellikle kucuk olan sıkılmadan büyür. Tek cocuk evde cok sıkılıyor

Sorum belli yaşın üzerindekilere ve tek çocuk da kalanlara.Pişman oldunuz mu keşke bir kardeş daha yapsaydım zamanında diye?
28 yaşımdayım. 2 yaşında bi kızım var. 2.çocuk fikri aklımın ucundan bile geçmiyo. Ne maddi ne manevi yetemem. Elimdeki imkanları onu en iyi şekilde yetiştirmek için kullanmak istiyorum.

Çok mutlu oldum sizin adınıza. Hayırlı güzel ömür dilerim evlatlarınıza.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…