Tek çocukta kalanlar

Var var olmazmi allah kiymasin doğmuş ama keşke dogmasaydi en büyük pişmanlıgim diyen duydum ikinci çocuğu için
Yani istisnai drumlar var elbet dogurup cope atan bile duyduk haberlerde Rabbim etmesin oyle . Genel olarak dedim

Valla benim iş yerinden tanıdığım kadınlar arasında 2 çocuğu olanlar genelde pişman özellikle bu salginda evde 2 cocukla perisan oldular cocuklar sürekli birbiriyle kavga ettigi için fln..."Allah günah yazmasın keşke dogurmasaydim "diyen bile var.
Tabii burada böyle diyen linclenecegi için soykeyemiyorlar ama pişman olan çok.Benden yaşça çok büyük bir iş arkadaşım da "çocuk iyi güzel de ikinciye hiç gerek yokmus "dedi bir gün laf arasında.
Bu arada ben de tek cocukluyum

birde ne yazık ki yetimhanelere bırakıran çocukların yaş ortalaması artık 0-1 arası. bir arkadaşım başvuru yaptı inanın 3 yaş kreş çocugu istiyordu . İnatla bebek bakmasını tercih ettiler.
İlerde üçüncü için düşünüyorum
Yani istisnai drumlar var elbet dogurup cope atan bile duyduk haberlerde Rabbim etmesin oyle . Genel olarak dedim
Bizler normal anneler demeyiz severiz onu doğru diyorsun

Yani 2 3 cocuklu arkadaslarimiz filan hani 1 tane dha cocuk dusunmuyoruz suan dedgmz zaman diyorlarya ay iyiki kardes dogurmusum hic pisman degilim diye . Genelde kimse dogmus cocuklarindan pisman olmaz yahut dile getirmez demek istedim

Teşekkür ederim.

Olmama nedeni belli, ben bile son dakikada metro kapıları kapanırken yetişmişim, ikinciye zaman kalmamış ki.

Neden yok diye düşünmedim zira bence kardeş tam bir tombala işi.

Güzelse güzel elbette kim can yoldaşı istemez? Kötüyse de kaçarınız yok, geçmiş olsun diyelim. Bir de anne babanın yaklaşımı var, diğer kardeş geldi diye sizi ihmal ederse yine geçmiş olsun. Olursa olur olmazsa olmaz, kısmet işi.

Çocuk sahibi olmak için bunu söyleyemem, bir kişi evlat istiyorsa sonuna kadar uğraşsın derim. Ama evlat gelmişken bir tane daha gelmedi diye perişan olmak da bana çok garip geliyor. Çevre baskısından ziyade çocuğu ve kendi durumunuzu dinlemek lazım bence.

Tek çocuk kardeşi olmadığında biraz daha bağımsız takılıyor, kendine yetiyor. Tek çocuklu olanlara en büyük önerim çocuğun mutlaka kreş/anaokulu/oyun grubuna gitmesi. Hep büyüklerin yanında takılmasın kendi yaş grubunu da görsün. Cidden çok yararlı oluyor.

Yoksa şu anda kardeş geliyor deseler (imkansız da) ne yapacağımı şaşırırım. Yaş farkı büyük olunca iletişim kurulması için zaten epey büyümesini beklemek gerekiyor, bir noktada dert etmeyip evladınız için şükretmek lazım.

Bu kişisel bir olay .
Kimse kimseyi yargilamamali.
Şahsen maddi imkanım olsa yaşım genç olsa kalabalık aile olmak isterdim.
Çünkü babam memurdu hep herkesten uzak büyüdük ve kaliteli akrabamız da yoktu zaten.
Çok kendi kendimize kaldik annem de hassas alıngan kisiydi pek kimse ile görüşmezdi kuserdi aglardi.
Kiminin kaliteli birçok kuzeni oluyor bir araya geliyor vs ben hep gıpta ederdim.
Bizdekiler hep akbaba gibydi görüşmezlerdi vs.
Yani kardeşin de iyisi kötüsü tabiki var.
Ama insan evlenirken de çocuk yaparken de herşeyin kotusunu düşünse hiçbir işe girişmemeli.
Benim maddi imkanım ve zamanim çok yok .
Yani şartlarım çok elverisli olsa kalabalık aile olmayı isterdim.
Mesela yan komşumuz 6 kızı var.
Her yaz balkonu senlik oluyor.
Bizde yazın onları izleriz böyle giptayla.
Biz hiç çok olamadik.
Esimin de ailesi kalabalikti gider yazın orada zaman geciririm bana heyecan olur dedim oradan da darbe yedim.
O yüzden kısmet bu işler.
Herkesin gönlüne göre olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…