- 12 Nisan 2012
- 4.950
- 7.425
- 358
46 yaşındayım, 19 yaşında bir oğlumuz var.
Oğlum tek çocuk olmaktan memnun.
Bununla birlikte zamanı geriye alabilsem, ikinciyi doğururdum.
Ben mesleğime ikinci kez, 3 yıl ara vermek istemediğim için böyle bir karar verdik ama zaman zaman şartları zorlamalı mıydık?
Diye düşünmüyor değilim.
Soruyu sorduğum hedef kitlem bu yaşlardı,30 yaşında biri fikrini değiştirebilir ilerde,ya da kesinlikle istemiyorum diyip vazgeçebilir.iş işten geçtikten sonra pişman olunup olunmadığı benim merak ettiğim bu 35 yaş üstü Kişiler mesela46 yaşındayım, 19 yaşında bir oğlumuz var.
Oğlum tek çocuk olmaktan memnun.
Bununla birlikte zamanı geriye alabilsem, ikinciyi doğururdum.
Ben mesleğime ikinci kez, 3 yıl ara vermek istemediğim için böyle bir karar verdik ama zaman zaman şartları zorlamalı mıydık?
Diye düşünmüyor değilim.
Bence sen bi köy dolusu çocuğa bakarsın idrak oğlundan sonra33 yaşındayım beş yaşında oğlum var. Oğlum o kadar zor, o kadar tarif etmeye uygun cümle bulamadığım bir çocuktu ki hala biraz öyle. Asla ikinci çocuğu doğurmam diyordum. Birkaç aydır az da olsa sakinleşti. Sohbet eder, anlaşır olduk :)
Çektiğim onca sıkıntıya rağmen bir iki aydır aklımda ikinci çocuk fikri beliriyor. Eminim bunu herhangi bir yakınıma söylesem "saçmalama az mı çektin sen" diyecekler ama niye bilmiyorum sıklıkla düşünüyorum. Eskiden hep "oğlum zor bir çocuk en az sekiz yaşına gelmeden bunu düşünmem bile" diyordum. Şimdi beş yaşında ve oğlumu büyütmeyi başardıysam, ikinciye de bakarım diyorum.
Ancak maddi durumlar, artık çalışmak istiyor olmam beni engelliyor. Oğlum doğduğunda mesleğimi bırakmış ve ilk üç yıl mutlaka kendim bakmalıyım diye düşünmüştüm. Hala aynı düşünüyorum. İlk üç yıl çok çok mühim bir sebep yoksa benimle olmalı diyorum. Ki oğlumun planları bozan durumu sayesinde üç yıl oldu mu sana beş yıl. Bazen hayat planlarla ilerlemiyor işte :)
Bilmiyorum kafam karışık bu konuda. Ne desem bilemedim size.
Bence sen bi köy dolusu çocuğa bakarsın idrak oğlundan sonrayanlış anlama, o zorluklara dayandıysan inşallah sağlıklı bir bebek olur da sonraki yavrular..sana vız gelir Bir de ikincide insan daha bir farkında oluyor anneliğin ilkinde çok perişanlayınca zor bir bebekle:/
Bende de aynı durum söz konusu çünkü.
Ehehehe:) etrafımda gördüğüm hep böyle çocuklardan sonra Allah ikincide anaların yüzüne gülüyor:)İkinci var mı sende yoksa düşünüyor musun :)
Peki ya ikinci de oğlum gibi hatta daha zor bir çocuk olursa? O zaman gelsin huniler.
Yahu siz bilirsiniz de onu yalnız bırakmayayım bunu yalnız bırakmayayım derken menapoza kadar doğuracaksınız heralde30 yaşındayım 5 yaşında bir çocuğum var. Onun çok yalnız olduğunu düşünüyorum. Benim kardeşlerimle olan keyifli paylaşımlarıma o sahip değil diye çok uzuluyorum. Üç dört ay sonrası için hamilelik planlıyorum Allah nasip ederse ama bu kez yeni doğan bebeğimi yalnız bırakmaya niyetim yok üçüncüyü de kesinlikle düşünüyorum. İnşallah sağlıkla sihhatle nasip olur...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?