Tek ebeveynin 2 çocukla yaşayabileceği şehir

alıyorum diyorsa alıyordur konu o değil aslında.bu kadar karamsar olması.ülkedeki kadınların 4 de biri boşanıyor çoğu çocuklu.bir şekilde çocuklarını okutuyorlar geçiniyorlar.ha maaşı iyi olanlarsa çok daha iyi şartlarda bakıyor evlatlarına.o ev olmaz bu ev olur o kolej olmaz diğeri olur ama olur.bakıcı komşu bile olabilir okul tatillerinde.önemli olan çocukların mutluluğu ve psikolojilerinin sağlam kalması.annem bir öğretmen maaşıyla bana bakabildiyse nafaka da almadan çalışan diğer kadınlar da yapabilir.lüks yaşamı herkes ister sen ben hepimiz.ama kendimize göre seçeneklerde yaşamak zorundayız mutlu olmak zorundayız.haksız mıyım?

yani buna ben de katılıyorum
daha ilkokul 2. sınıf ve anaokulu olacak çocuklar seneye
iyi bir devlet okuluna gitseler (suriyeli vs dolu olmayan sınıf mevcutları az olan) ev de okula yakın olsa eve de, 3te bitse, 2.5-7 arası çalışacak, evde olup çocukları okuldan alacak ve yemek verecek, ortalığı toplayacak birini bulsa ne biliyim bana daha pratik geldi.

şu anda birikim yapmıyormuş
evi filan yok
gelecekte nasıl yapacak bunları çocuklar daha küçükken yapamıyorsa bilemedim.

hakimler savcılar alıyor bu paraları ama hakim savcı olsa avukatla protokol hazırlamaz herhalde bir de onlar lojmanda filan kalıyor, atamaları toplu oluyor. vs.

ya bu arada savcı bir yengem var
tam bu profil
çocuklar kolejde doğdukları günden beri bakıcılar, kalori hesaplı yemekler. akşam 8de eve gelir (lojmanda kalıyor şehrin ortasında ama hep fazla dosyası olurdu) ertesi gün için yemek hazırlardı, bakıcıya ayrı yemek yapardı. sabahın nurunda işe giderdi yüzünü göremezdik.
bak eşi de hakim ama teknik hakim (hukuk fakültesi mezunu değil) kızın kendi ailesi kentsoylu
kuzenin babası işçi emeklisi, kadın hep biz daha elitiz bilmem nereliyiz (şehir adı) ben bilmem nere hukuk mezunuyum, kurallar, standartlar... diye diye diye çocukları manyak etti.
sınavda 0 çekti bu çocuk, yeme bozukluğu var, şımarık, obez.
bu kadar iddia da bence iyi değil.

ben kendim hırslı, kariyer önemseyen bir insanım. ben de bu paraları alıyorum ama
ne yapıyorum, çocuk yapmıyorum

Aslında alıyorum dediği rakamla hepimizden iyi geçinir, mesele o değil. Boşanma konusunda kararsız, hala içten içe boşanmama motivasyonu arıyor, yok mok demesin bana işlemez, aldım ben o korkuyu.

Isparta,bi araştırın

Çocuklarınızın yaşi daha küçük, önceki konularınızda var, doğum iznine ayrılmışsınız falan ona göre 4 ve 2 yaş olmaları lazım. Okul masrafı da ona göre değişir. Bu kadar kazaniyorsunuz ama konularınızda hep maddi sıkışıklık var. Ev alıp her türlü sosyal hayattan kopmak zorunda kalmışsınız, çocuğunuzu istediğiniz kreşe gönderememişsiniz, eşinizin aldiğı ikinci el bisiklet bile bütçenizi sarsacak birsey olmuş. Kusura bakmayın ama bu konunuz eski konularınızla çok çelişiyor.

Sorun eşimin az alması değil sorun tembel olması ve hiç çabalamamalıydı ama neyse

Zaten Prof maaşı en düşüklerden ki o yüksek değil ama hakimlerden öyle alan var inanın bire bir şahitim gördüm
Yüksek yargı üyesi ya da bürokrat kadrolu biri belki alabilir ama şu an kürsüde fiilen hakimlik yapanlar 1. Sınıf bile olsa o kadar almaz. Karı koca eve giren para odur.

Sorun eşimin az alması değil sorun tembel olması ve hiç çabalamamalıydı ama neyse
siz seçip evlenmişsiniz ama.daha az da kazanabilir bu tembel demek değil ki.belirli bir işi yok mu gidip geldiği?benim evim yok mesela.eşimin boğazına mı yapışayım neden yok diye?extra işler yap 20 saat çalış mı diyeyim?vicdanlı insan olması iyi bir baba olması yeterli benim için.gerisi fasa fiso.

Yani mesleğim hakimlik değil öncelikle onu belirteyim ama duydunuz maaşlar çok yanlış onu söyleyeyim hakim olan çok çok yakınım birinin 50-60 bin bandına aldığını biliyorum
Çok yakınınız ama 50-60 bin bandı? Arada 10 bin tl fark var.

Ben hukuk sektöründeyim hakimlik maaşı 50-60 bin değil hanımefendi. Mesleğe 20 bin üstüyle başlanıyor öyle aşırı aşırı da artmıyor sonra emin olun. Dediğiniz gibi olsaydı her hakim karı kocanın bir villası bir jeep i olurdu.

sen deyince baktım.eylül 2020 de konu açmış.bebeğim yeni doğdu lohusayım diğeri de 2 yaşında demiş.ama bu konuda 4 ve 6 yaşlarındalar dedi.insan evladının yaşını unutur mu?benimki 12 yaşında mesela.hep de öyle yazıyorum k.k da.buna bir açıklama bir mantık bulamadım.

Aklınca kocayı gereksiz gösterecek, nasıl bilendiyse adama artık. 40 bin alsa hiçbir kuvvet konu sahibini o adamla tutamazdı zaten. Ama bunun amacı ne, biz evet kocan köşe minderi, sen harika bir insansın, adeta bir dişi süpermensin desek bunun konu sahibinin hayatına ne faydası olacak?

katip 2020 eylülünde 3 haftalık olan bebek 2022 de nasıl 4 yaşında oldu 2 yaşındaki çocuk da nasıl 6 yaşında oldu?bunu bana açıkla o zaman alınan maaşa da inanmazsam neyim.güzel güzel yardımcı oluyordum fikir veriyordum.kandırılıyor muyum ben?

Son düzenleme:
Neden ya? Ben en çok bunu merak ediyorum. Yalan üzerine alacağın aklın tavsiyenin senin hayatına bir etkisi yok. Neden yalan söylersin?

Ben de baktım şimdi okuyunca ,yanlış üyeye mi tıkladım dedim bu arada sağlıkciymis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…