Tek embriyo transferi mi yoksa çift embriyo transferi mi?

MrsKurabiye

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2018
1.654
1.676
83
İyi akşamlar herkese :)

Aranızdaki birçok arkadaşımız gibi ilk tüp bebek tedavisini görenlerdenim ben de. Sürecin hepsini yaşayarak öğrendim. Çok şükür sıkıntısız bir tedavi oldu benim için. Şu sıralar en önemli aşamaya geçmek üzereyiz. 1 Nisan’da transfer olacağım inşallah ve bununla ilgili fikirlerinizi almak istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim :)

Sorum şu; transfer için tek embriyo mu çift embriyo mu tercih ettiniz veya edeceksiniz? Bu konuda çok kararsızım ve endişelerim var. Tek transfer olur da tutmazsa? Çift transfer olur da ikisi birden tutarsa?

Tecrübelerinizi ve düşüncelerinizi bekliyorum. Benim gibi ikilemde kalan arkadaşlara bir faydası olur belki ;) Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum. Rabbim, hepimizin gönlüne göre versin :KK200:

Ben 28 şubatta çift embriyo transferi oldum ikisi de kaliteli olmasına rağmen biri tuttu canım, iyi ki iki koyulmuş dedim ikisi de tutacak diye bir şey yok yani ama ben ikiz olsa daha sevinecektim o yüzden göze alabilmek de lazım, doktorlar ikinci embriyonun şansı %10 arttığını söylüyor, eğer ikiz hiç istemiyorsan bu kadar az ihtimal için ikiz riskine değer mi karar senin😉❤️

İkiz olsa bir daha tüp bebek tedavisine gerek duymayız. Bir de bu yönden bakmak lazım ;) Ama mesele şu ki; iki bebeğe aynı anda bakmak, ikisiyle aynı anda ilgilenmek zorunda kalmak hayal edemeyecek kadar zor geliyor bana. Söylediğin oran da epey düşükmüş hakikaten.

Benim 3 kaybım var yaşım da 32 yaşında olunca ikiz fikri mutlu etmişti canım ama haklısın zor yanları çok, hamilelik dönemi de riskli, sen ne kadar düşünsen de gerisi nasip kısmet zaten o yüzden doktorunun yönlendirmesini dikkate al istersen ❤️

Doktorumla da görüşeceğim ama yine de tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. ;) Bu süreci yaşamış olan arkadaşlar nasıl karar verdiler tek mi çift mi olmasına ve nasıl sonuçlandı, merak ediyorum.

Benim 2.denememdi.doktor genelde 2 tane koyuyor,tabi istemezsen tek.o anki ruh halimle nasıl 2 ye ikna oldum bilmiyorum,ikiz fikri korkutuyordu ama ikisinin birden tutma ihtimali yüzde 20 demişti doktor.bir de 2 embriyom kalmıştı,koydurdum.biri çok iyi,biri orta kaliteydi.bir tanesi tuttu.eğer ki ikiz ihtimaline soğuk bakmıyorsanız siz de iki tane koydurun.belki de orta dediğimiz tuttu mesela.bilemeyiz.dışardan daha iyi görünen embriyo değil de bazen daha düşük kalitelisi tutuyor mesela.hayırlısı olsun şimdiden.

Merhaba,
Ben de bu konuda çok kararsızım 3 negatifim var, doktorum ikiz gebeliğin erken doğum ve düşük riski olduğunu söylüyor ama artık tedavimde deneyebileceğimiz başka birşey kalmadı, iş şansa kaldığı için acaba 2 tane koymak şansı arttırır mı diye düşünüyorum. En azından tek tek denemektense 2 tane birden denemek daha mantıklı görünmeye başladı ki 3 negatiften sonra 2 sinin birden olma ihtimali de çok yüksek gelmiyor bana.

Merhaba,
Ben de bu konuda çok kararsızım 3 negatifim var, doktorum ikiz gebeliğin erken doğum ve düşük riski olduğunu söylüyor ama artık tedavimde deneyebileceğimiz başka birşey kalmadı, iş şansa kaldığı için acaba 2 tane koymak şansı arttırır mı diye düşünüyorum. En azından tek tek denemektense 2 tane birden denemek daha mantıklı görünmeye başladı ki 3 negatiften sonra 2 sinin birden olma ihtimali de çok yüksek gelmiyor bana.

Ben çift embriyo olmasını söyledim dün doktora. Hala endişelerim var, içim rahat değil ama hayırlısı artık.

Ben çift embriyo olmasını söyledim dün doktora. Hala endişelerim var, içim rahat değil ama hayırlısı artık.

Umarım en az bir tanesi tutunur, hayırlısı ile de kucağınıza alırsınız. Karar verdikten sonra geriye dönüp düşünmemek lazım bu süreçte bence.

Umarım en az bir tanesi tutunur, hayırlısı ile de kucağınıza alırsınız. Karar verdikten sonra geriye dönüp düşünmemek lazım bu süreçte bence.

İnşallah, Rabbim herkesin gönlüne göre versin. Haklısınız aslında. Ama yine de içimi kurcalayan şeyler var. Fakat tek yapmamız gereken bol bol dua edip tutunmalarını istemek sanırım. Hayırlısıyla olur inşallah. :)

İyi akşamlar herkese :)

Aranızdaki birçok arkadaşımız gibi ilk tüp bebek tedavisini görenlerdenim ben de. Sürecin hepsini yaşayarak öğrendim. Çok şükür sıkıntısız bir tedavi oldu benim için. Şu sıralar en önemli aşamaya geçmek üzereyiz. 1 Nisan’da transfer olacağım inşallah ve bununla ilgili fikirlerinizi almak istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim :)

Sorum şu; transfer için tek embriyo mu çift embriyo mu tercih ettiniz veya edeceksiniz? Bu konuda çok kararsızım ve endişelerim var. Tek transfer olur da tutmazsa? Çift transfer olur da ikisi birden tutarsa?

Tecrübelerinizi ve düşüncelerinizi bekliyorum. Benim gibi ikilemde kalan arkadaşlara bir faydası olur belki :KK66: Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum. Rabbim, hepimizin gönlüne göre versin :KK200:
Merhaba transfer işlemi oldumu?

[QUOTE="Sezsnk, post: 59454639, member: 8616 opu sonrası regl dönemi erken oldumu sizin?

Back
X