dediğin gibi birde regl bittikden sonra girin diyorlar kanallar açık oldugu içinmiş. ama ben hemşirenin deidigi gibi adet gününün başladıgı günden 14 gün sayıp 7 gün , gün aşırı denicem . bakalım . inş. bu ay gelir inş.
evet,kimi yerde adet başladığı tarihten itibaren 14. gün,kimi yerde bi sonraki beklenen adet tarihinden önceki 14. gün yazıyo.günlerde genellikle kesişiyo zaten.biz biraz doğurma özürlü bi genetiğe sahibiz.benim senin gibi kız kardeşimde yokki,ona bakıp kendim içinde bi tahminde bulunayım.onun bebeği olabildiğine göre seninde olacaktır mutlaka.benim annem bana zor hamile kalmış,ananem öyle,dayıma geç hamile kalmış diye biliyorum.tabii tıp eskisi gibi değil,biz daha şanslıyız.annem ben evlenmeden önce,öğrenciyken falan çocuk muhabbeti açılınca 'kızım sıkma canını,şimdi bin tane yöntem var.illaki olacaktır.' derdi.bense ruhsal olarak daha fazla yıpranmak istemiyorum.bu kış benim için pek güzel geçmedi psikolojik olarak açıkçası.çok daraldım,çok bunaldım.görsen dışarda kıza bak hiç derdi yok heralde dersin ama,evde yalnız kalınca acaba acaba acaba beynimi yiyodum.neyseki bahar geldi,havalar güzelleşti,şu an çok daha iyiyim.bide dediğin gibi bu bebek düşüncesi daha alışkanlık gibi oldu,nasıl olsa olacak diyip eşimle kendimi daha çok umursamaya başladım.
sen yine bi kere mert diye bi bebek görmüşsün rüyanda,ben bi ara her gece hamile kadınlar görüyodum,bebekler,bebek kıyafetleri görüyodum.annemde geçen gece pembe patikler görmüşiçimden bi histe sen nisana hamilesin kızım diyo!
ben senin hamile kalacağına inanıyorum,inşallah nisanda hayırlı haberlerle gelirsin canım benim
damlasucum cidden hep aynı şeyleri yaşıyoruz... bende havalarla kendime geldim resmen. dün akşam rüyamda bir sürü insana yemekler yapıyordum . herkes oturmuş yiyordu yaptıklarımı bir sürü ekmek falan gördüm allah hayırlarA çıkarsın . bu sabah kalktıgımda sol kasıgımda bi beze var ve ara ara sancıyo anlam vermeedim doğrusu . dün akşam ablamdaydık . oda oğluşunun tulumlarını falan gösterdi . benim için bi battaniye almış ve bi takım almış fransadan mavi bi takım . inş. bu ay hamişimdir olmadı nisanda araştırmalara denemelere devam:).. inş. annenin rüyası çıkar bütün kalbimle dua edicem.bütün anne adayları için....
Seni yakından görmedim ama,resimlerden gördüğüm ve konuşmalarından seni tanıdığım kadarıyla sen içi de dışı da çok güzel bi kızsın selinciiim, biliyosun 'çirkinler şansı' derler,Allah çirkinler şansı versin derler.ama sana güzeller şansı versin,içinin temizliği,güzelliği sana şans getirsin tatlım benim
ablan şu an hamile mi?yoksa bi erkek bebeği mi var??Fransa'da mı yaşıyo?demek mavi takım almışsenden hep oğlan sinyalleri alıyorum,heralde oğluşun olucak bu gidişle,hadi bakalım
annem ermiş gibidir,biz onun rüyalarından korkarız bazen.o da fazla temiz kalpli.kimse için kötülük geçmez aklından.ben bile bazen kızarım ona,anne sen kırılma,bırak birazda başkaları kırılsın diye.kadın dedemin öleceğini bile rüyasında gördü biliyomusun.gerçi babamın babasıydı ama gördü nasıl olduysa.rüyasını anlattığında dalga geçtik onla,dedemde sapasağlamdı.hani adamda herkes ölür ben yine kalırım havası vardı.bi anda gidiverdi.neyse işte..ona mağlum oluyo.bazen banada mağlum olur ama ben bebek hamile fln görünce psikolojik olarak olduğu için iyiye yoramıyorum.hani sürekli aklımda zaten diye oluyo.istiareye mi yatsak n'apsak
inşallah rüyası gerçek olur!gelir pembe patiklerin sahibi:)bebişinin cinsiyeti belli olsun,bendende sana gider mavi patikler:)benimde bazen içim gidiyo tulumlara falan,indirimlerde oluyo biliyosun bebek kıyafetleri çok pahalı.annemden kalma bebek olmadan alınmaz,günah diye aklıma yerleşmiş,korkuyorum almaya.
kasıklarında beze derken?ele gelir bişiy mi,yoksa böyle kasığında minik bi top varmışta kıpırdarmış gibi mi hissediyosun??
canımmm inş... ablamın görümcesi fransada eşiyle gitmişlerdi almış getirmiş hiç düşünmeden onları almış kardeşim için diye . ablamın ib oğluşu varrr ... 1yaşında . inş. benimde bi oğluşum olur ama kızımda olsa üzülmem tabi :)... inş. benim rüyamda bebişim içindir en çok istedigim bi bebeğimizin olması ... buna gerçekten ihtiyacımız var . sol tarafımda şişkinlik var çok küçük top şeklinde her zaman ele gelmiyor ama kaç gündür adet gelcekmiş gibi ara ara sancı oluyo . ablamda dedşi benimde öle oluyordu bilmiyodum hamile oldugumu o ay hep adet ağrısı oldu ara ara dei inş. vardır yaww ..... üzülüyorum kırmızı gelince . hafifden gögüslerim başladı acımaya şişmeye
adet belirtileriyle hamilelik belirtileri çok benziyomuş,hiçbir belirti yaşamadan hamile kalanda varmış.
şişkinlik sadece sol tarafta diyosun,ilginç.evet,adet olucakmış gibi bi his oluyomuş.bikaç güne anlaşılır zaten sebebi.burada hani vücudun bi değişik oluyo yani,anlıyosun yazmışlarda,başımıza gelmedi ya daha,ne desem boşadet gecikmen olduğu zaman sabah kalkınca böyle metal para,demir tadı olabilir ağzında.göğüslerde damarlar belirginleşiyomuş,ama benim damarlarım heralde derime çok yakın.zaten normalde de görünüyo.başka ne desem sana...uyku!uykular bastırmaya başlarsa oradanda anlayabilirsin.beyaz ya da şeffaf renk akıntın gelebilir.
sana başka bişey söyliyim selin ya,geçen yazıcaktım unuttum.folik asit kullanmaya başlamadıysan,başla.ben folic plus kullanıyorum.bitti hatta yenisini alıcam.8 küsür liraydı.90 tane var,1 ay kullanıyosun.biliyosun bebişin nöral gelişimi için çok önemliymiş.
ben hadi hamile değilim nasıl olsa diye alışveriş torbalarını,5 litrelik suları taşıyorum,evi köşe bucak temizliyorum,ama sen dikkatli ol bu aralar,elini sıcak sudan soğuk suya sokma canım
gelmeyin kırmızılar,selin bu ay hamiş olsun
ayy herkes yumurtlama dönemi ıste kız oluo erkek oluoo falan fılan yazmıs ben hıc bılmıorm yumurtlama donemı ne zaman hangı donemde hamıle kalınıo.. ne olur tecrubelı arkadaslarımız yazsın da bende bıleyım ne gunler dıkkat edecegıme...
bildigime göre yumurtlama günü ve diğer bir kaç gün erkek bebiş. yumurtlama dönemi olmayan gönlerde kız bebiş oluyor diyorlar. ve yumurtlama günleri hamiş kalmak için daha uygun dönemler diyorlar. mesela adet gününden başlayarak 14 gün say 14 . günden sonra 7 gün yumurtlama dönemi diyor doktorlar.
tmm aklımda olsun... dikkat edeyım :)) cok tsk edermuntumayım dıe ara ara yazdıgını okurum:)))
inş. tatlım inş. vardır bebişler :) ... gögüslerimde damarlar var belirti ama bilemem tabi ona yormak şimdi yanlış olur üzülmek istemiyorum çünkü....evet o benimde aklıma geldi ama ama eşim hiç beklemedigim anda çocuk istiyorum diye geldi almaya vaktim olmadan oldu herşey :) takmıyorum falan ama içimden bebişim benimledir inş. diyorum durmadan . az kaldı bakalım şurda 5-6 gün gelmesin kırmızılarrrr ((((((
terzi ve söküğü muhabbetine dönmüş bu işeczanede çalışıyodun kıs,ilaçlar burnunun dibinde,alıverseydin ordan bi tane:) illa hamile olman gerekmiyo biliyosun,bebek düşünmeye başladığın an almaya başlamalıymışsın.kimisi 1 sene boyunca bile kullanmış.folic plustan memnun kaldım ben.doktor bana başka bi tane yazdı,onu bulamadım eczanede.onunda içinde ilaveten b12 vitamini varmış.benim evdede var b12 vitamini ama sağlık ocağındaki doktor kilo yapar demişti.bende öyle olunca çayı azalttım,haftada bir kırmızı et,tavuk,yeşillik ve eğer bulabilirsek balık yemeye başladım.adanada güzel balık zor bulunuyo.sen izmirdesin,balığı daha çok tüketebilirsin tatlım.
folic plustada ilaveten d vitami var.bi vitamin daha vardı ama unuttum.kutuyuda çöpe attım:2:
d vitamini önemli kemikler için biliyosun.bebek sen hamile olunca senin kemiklerden emmeye başlıycak bu vitaminleri.ileride kemik erimesiyle karşı karşıya kalmamak için çok iyi bişiy.
bunun dışında süt,beyaz peynir,yoğurt tüketmeye özen göster.hamiş olunca görüşelim
benim hamilelik öncesi dönemle ilgili daha çok bilgim oldu:)bundan sonraki dönemi pek bilmiyorum
damlasu face vaRmı senin
twitter a mı üye olsak ki acaba??twitleşiriz:) Allamm yaa çok saçma aslında ama..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?