• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek istedigim ilgi

Kıyamam ben size, bu kadar üzülmeyin.
Çözülmeyecek bir sorun değil bence.
'Ben dilini kullanarak' eşinize sevgiye,ilgiye ihtiyaç duyduğunuzu anlatsanız dikkate almaz mı?
Mektup yazsanız mesela?
Anlatinca uzuluyor duvar gibi durmuyor tek tesellim bu. Ve sikinti surdaki o yaptiklarini normal buluyor arayip ne diyecegim diyor mesela aksam gelince konusuyoruz zaten

Evliliğin tadını almadan üst üste çocuk ne yazık ki ilişkiyi yıpratıyor. Ben u bir gerçek. Çocuk çok sabır ve ilgi isteyen bir şey. Bütün ilgimi enerjini alıyor. Cinselliğin oturması çok ciddi zaman alıyor. Hele erkek odunsa vohooo... Eşiniz su katılmamış bir odun. Bir dakika arayıp " ne yapiyon beybi" diye sormak zor bir şey değil. Eşinizinki safi öküzlük. İttirme kaktirma ile düzelmez. İçten uyandırmak lazım ama o incelik nasıl kazandırılır bilemem. Ben yapı gereği ince biri değilimdir. Eşim kendi arar bazen. Bir ara ben onu hiç arayıp sormuyordum. Ben aramazsam hatirlahacagin yok diye trip yedim:KK48: o zaman evdeydim dışarı falan da ancak çocukla parka markete gitmek için çıkıyordum. Tek aramam akşama ekmek/ su al demek içindi. Şimdi işten çıkınca otobüse giderken arayıp konuşuyorum onu aştık.
Siz bence romantizmi ateşlemeyi deneyin. Çocuklar uyuduktan sonra film mi acarsiniz, müzik mi dinlersiniz bilemem diz dize oturup yakınlaşın bakalım. Derdinizi yargılamadan sitem etmeden suçlamadan anlatın. Karşıdakini direkt suçlar gibi konusunca hemen duvar çekip dinlemiyorlar. Hepimiz öyleyiz. Duygularınızı net bir şekilde açarsanız belki daha dikkatli olur.
Bende tam akaine arayan ama aranmayan tarafim buna paralel olarak uzgunum :(

Daha size cevap yazamadan ben konuya başka yerden daldım.
Kıyamam yaa üzülmeyin.
İlgisizlik konusunda surda haklısınız arkadaslarindan önce sizinle yemeğe çıksa sizinde arkadaş gezisi gözünüze batmaz.
Aramak sarılmak öyle hepimizde olmuyor arada arada oluyor
Kavga dersen alası oluyor
Ama tanıdık birbirimizi nabza göre şerbet idare Edip gidiyoruz .
Hak verilmez alınır misali ilgide bazı erkeklerden alınmak suretiyle oluyor.

Üç buçuk yıllık evliyim ilişki sürecimiz 6.5 yıllık. Sevgiliyken de şimdi de çok ilgili bir eşim var. İşten eve döndüğünde gözleri parlar bana bakarken. Sürekli sarmaş dolaş haldeyizdir. Bu ve bunun gibi bütün iyi hallerimiz mevcut. Ama kavga etmiyor muyuz? Ohooo. Eşim inatçı, fazlasıyla. Ben de anlaşılmadığım noktada surat asan bir tipim. O da suratsız halime katlanamayan biri. Genelde kavga sonraları barışmamız 2-3 günü bulur(bu benden kaynaklı suratım düzelmiyor çünkü)
Yani her evlilikte problem var. Olumlu- olumsuz yönler var. Önemli olan olumlu yönlerin ağır basıyor olması. Eşiniz belki yöntem bilmiyordur. Yani odunluk kolayına geliyordur. İstediğinizi net olarak ifade edin. İzin günlerinizde planı siz yapın. Her şey para değil. Az para harcanarak yapılacak aktiviteler bulabilirsiniz eğer parayı bahane ediyorsa. Güzel canınızı sıkmayın :)

Ben mi abartiyorum. Ilgi manyagi miyim. Yoksa her kadin mi boyle bilmiyorum. Iste tam da bu nokta da fikirlerinize ihtiyacim var. 5 yillik evliyiz 3 cocugum var (nolur bu konuya hic girmeyelim aciklamaktan yoruldum cunku :110:) soyle anlatayim esim yapi olarak cok sen sakraktir. Sakalasiriz muhabbetimiz eksik olmaz falan filan. Ama gun icinde hic sarilip opmez sadece yatinca sarilirsa sarilir gun icinde aramiyor buna ayri sinir oluyorum. Birde ben bi yere gidelim dedigimde bu aralar biraz sıkısıgım diyebiliyor fakat arkadaslariyla yemek falan yiyince hesabi kendi odeyebiliyor. Gun icinde niye aramiyorsun dedigimde vaktim yok isim var diyor fakat arama kaydina bakiyorum arkadasini aramis ona vakti var. Yani benden esirgedigini sanki baskalarindan esirgemiyor gibi onunla konustugumda yanlis anliyorsun diyor. Bazen baskalarini kiskanirken buluyorum kendimi yanlis anlamayin haset gibi degil imrenme gibi. Sanki baskalarinin evliliginde hic kavga olmuyor esleri tarafindan el ustunde tutuluyor gibi hissediyorum. Var mi aranizda benim esim ilgilidir iyidir ama benim alttan aldigim zamanlarda oluyor ya da onun da kotu halleri oluyor diyen. Hep bunlari merak ediyorum. Gun icinde aranmak ozlenmek sarilmak falan istiyorum hepsi bu cok mu zor anlam veremiyorum siz ne dusunuyorsunuz ne yapmaliyim. Hepinize tesekkurler simdiden.

Rahmetli Kemal Sunalın bir repliği vardı "ceketimi atsam hamile kalıyor bu kadın" diye 5 yıla 3 çocuk adam daha neye sarılsın? :D ben korkardım sarılmaya.

Şaka bir yana sen adım at. O da senden göre göre öğrenir sanırım

Oğlumdan 4 yaş büyüksünüz güzel kızım.
Yaşınız genç, evliliğin tadını çıkarmadan üst üste çocuk sahibi olmuşsunuz bu nedenle duygusal doyumunuz eksik kalmış olabilir.
Bununla birlikte; Eşiniz genel olarak size karşı saygılı ve hoş davranan biriyse ilgi konusunu çok abartmayın.
Farklı pek çok konuya yazdım, buraya da yazayım.
Herkesin sevgiyi algılaması, hissetmesi ve karşıya yansıtması farklı farklı.
5 Sevgi Dili diye bir kitap var , 7-8 yıllık evliyken okumuştum sanırım, benim bakış açımı çok değiştirdi.
Mesela bugün eşimin doğum günüydü, ona şık bir gömlek aldım üzerine de anlamlı bir not yazdım.
Hediyeye memnun oldu, notu okuyunca gözleri doldu. Onun için notta yazanlar hediyeden daha değerli. Zaten sevgi dili hediye değil adamın, almasını da beceremez, ince düşünce ve ufak tefek hizmet onun sevgi dili.
Benim sevgi ise dilim hediye, almayı da vermeyi de çok severim. Ama eşimi artık iyi tanıdığım için özel günlerde ondan hediye beklemiyorum.kaıkalım ne istiyorsan alalım der, kırılıp üzülmüyorum çünkü davranış kodu böyle.
Geçen yıl doğum günümde bana kendi elleriyle kek çırpıp kremalı pasta yapmış, görünce inanamadım.
Eşim bana sevgisini beni düşünerek, nazik davranarak gösterir. İşten gelirim bulaşık makinesini boşaltmış, çiçekleri sulamış, haftalardır bekleyen çıktılarımı kırtasiyeden benim için almış.

Demem o ki hepimizin karakteri, evlilikten beklentisi ve ilişki dinamikleri farklı.
Kimsenin evliliğine bakıp kendinizinkini değerlendirmeyin.
Hepimizin evliliğimizde iyi giden yönler de var zaman zaman sıkıntı çıkaran hususlar da.
Önemli olan iyiyi aksayan yönlere katık ederek hayatı paylaşabilmek ve eşimizi olduğu gibi sevip kabul edebilmek.
Ne kadr guzel anlatmissiniz..

Ben mi abartiyorum. Ilgi manyagi miyim. Yoksa her kadin mi boyle bilmiyorum. Iste tam da bu nokta da fikirlerinize ihtiyacim var. 5 yillik evliyiz 3 cocugum var (nolur bu konuya hic girmeyelim aciklamaktan yoruldum cunku :110:) soyle anlatayim esim yapi olarak cok sen sakraktir. Sakalasiriz muhabbetimiz eksik olmaz falan filan. Ama gun icinde hic sarilip opmez sadece yatinca sarilirsa sarilir gun icinde aramiyor buna ayri sinir oluyorum. Birde ben bi yere gidelim dedigimde bu aralar biraz sıkısıgım diyebiliyor fakat arkadaslariyla yemek falan yiyince hesabi kendi odeyebiliyor. Gun icinde niye aramiyorsun dedigimde vaktim yok isim var diyor fakat arama kaydina bakiyorum arkadasini aramis ona vakti var. Yani benden esirgedigini sanki baskalarindan esirgemiyor gibi onunla konustugumda yanlis anliyorsun diyor. Bazen baskalarini kiskanirken buluyorum kendimi yanlis anlamayin haset gibi degil imrenme gibi. Sanki baskalarinin evliliginde hic kavga olmuyor esleri tarafindan el ustunde tutuluyor gibi hissediyorum. Var mi aranizda benim esim ilgilidir iyidir ama benim alttan aldigim zamanlarda oluyor ya da onun da kotu halleri oluyor diyen. Hep bunlari merak ediyorum. Gun icinde aranmak ozlenmek sarilmak falan istiyorum hepsi bu cok mu zor anlam veremiyorum siz ne dusunuyorsunuz ne yapmaliyim. Hepinize tesekkurler simdiden.
İlgi konusu olduğu için girdim daha dün bende açtım bu konuyu yalnız değilmişim bugün karşılaştığınız 3. Falan aynı sorun eşler hep mi aynı yaaaa ://

Şöyle söyliyim: durumlara bağlı. Mesela esim doktor ve ona göre çok yoğun çalışıyor. Bazen cok yorgun ve uykusuz oluyor. Iki küçük cocugumuz da var. Yani birbirimize bazen hic vakit kalmıyor. Bazen kendi kendimize kari koca olduğumuzu hatirlatmamiz lazım. Yoksa hayatın ortasında ilişki tozlanir. Mesela o bana sabah kolay gelsin diye meaj atar bende ona. Ben gidip sarilirim onun aklina gelmese. Bazende üstelemem. Mesela bir süre hastanede kanser olan çocuklar olan bölümde çalıştı. Adam resmen hayalet gibu evde gezdi. Devamlı aklı hastalarında. Yani ruhen ve bedensel olarak cok yorucu bir iş. Orda sadece destek oldum ve hicbirseyde üstelemedim. Yani erkeklerin de işleri bazen o kadar zor ki. Ben ilgi beklesem hep. Gidip ilk ilgi gösteriyorum. Kacamaz :KK70:

AAynen ben ama alıştım öncede söylerdim daha bi yıllık evliyim şimdi takmıyom oda farkında

Aynı benim eşim ben daha bir yıllık evliyim ilk aylar güzeldi dediginiz gbi gün içinde arama eve gelince sarılma öpme naptn nettin yok ,çok zoruma gidiyor ama alılştım bi yandan da ben eskisi gbi ilgili davranmanmıom amman amman şöyle yapim böyle yapim demiom o naslsa bende öyleyim artık bazen öyle bir görmezden geliorum o msji alıo zaten kiymetim daha çok bilinio sanki

ayni benim evdekine benziyor :olamaz::sinirli:

Genelde erkekler böyle davranır..tipik erkek davranışı.. benim eşim'de bazen eşiniz gibi ilgisiz oluyor...

Herkesin bir karakteri vardır mesela bazı erkekler ağırbaşlıdır, bazıları şımarık çocuk gibidir. Genellemeye vurmamak lazım herkesi olduğu gibi kabullenmek gerekiyor bazen iyi şeylerin fazlası bile sıkabiliyor.
Mesela benim eşim işten gelir eteğe yapışan çocuklar gibi hadi bırak şunu yapalım bırak şu elindeki işi şunu izleyelim der durur bunalıp eee yeter git yat git biraz ötede oyna çocuğum falan diyorum. :KK53: Babamdan gördüğüm de gelir merhaba 2 sohbet yemek yer teşekkkür eder tv karşısında uyuklar.
Demek istediğim her insanın karakteri farklıdır, seviyorsak ve değiştiremiyorsak olduğu gibi kabul edip karşılığında ona ayna olmak gerekir gibi sıkmayın canınızı.

Anlatinca uzuluyor duvar gibi durmuyor tek tesellim bu. Ve sikinti surdaki o yaptiklarini normal buluyor arayip ne diyecegim diyor mesela aksam gelince konusuyoruz zaten
Tamam demek ki duyarsız değil, sadece bunun sizin için önemini anlayamamış ve nasıl yapacağını bilmiyor.
Erkekleri bazen küçük bir çocuğa benzetiyorum, duygusal anlamda biz kadınlar kadar olgun değiller.
Kocanıza ilgiye adeta ekmek-su gibi ihtiyaç duyduğunuzu ve beklentilerinizi 'ben diliyle' bıkıp usanmadan anlatın.
-Kocacım-hayatım (artık nasıl hitap ediyorsanız) gün içinde seni özlüyorum ve sesini duymak istiyorum lütfen öğlenleri beni ara, olur mu?- gibi.
-Epeydir birbirimize zaman ayıramadık, bu hafta sonu pikniğe gidelim, senin çok sevdiğin keki de yaparım-gibi
Başta siz istiyorsunuz diye görev gibi yapsa da zamanla alışır.
İş erkeğin huyunu ve hassas noktalarını bilip yüzüne gülerek tatlılıkla konuşmakta bitiyor.
25 yıllık tecrübe ile sabittir.

:)) Allah daha iyi etsin inşaallah mutluluğunuz daim olsun:)
Beni topa tutuyorlar iyi şeyler yazınca yazmış arkadaş yani mutluluğunu anlatınca.
İnsanlar haklı olan var olmayan var o manada anlatılacak gibi değil dedim. Her akşam neler okuyoruz buralarda çeşit çeşit adam var karısına cektiren . İmrenirler demek istiyorum.
Niyetinizi anladım ben de size takılmak istemiştim ama yazı diliyle tam ifade edemedim.
Allah hepimizin evine huzur ve bereket versin.
Çocuklarımız mutlu ailelerde büyüyüp yetişsin inşallah.

Tamam demek ki duyarsız değil, sadece bunun sizin için önemini anlayamamış ve nasıl yapacağını bilmiyor.
Erkekleri bazen küçük bir çocuğa benzetiyorum, duygusal anlamda biz kadınlar kadar olgun değiller.
Kocanıza ilgiye adeta ekmek-su gibi ihtiyaç duyduğunuzu ve beklentilerinizi 'ben diliyle' bıkıp usanmadan anlatın.
-Kocacım-hayatım (artık nasıl hitap ediyorsanız) gün içinde seni özlüyorum ve sesini duymak istiyorum lütfen öğlenleri beni ara, olur mu?- gibi.
-Epeydir birbirimize zaman ayıramadık, bu hafta sonu pikniğe gidelim, senin çok sevdiğin keki de yaparım-gibi
İş erkeğin huyunu ve hassas noktalarını bilip yüzüne gülerek tatlılıkla konuşmakta bitiyor.
Ay cok hossunuz. Soyledikl
Ay cok hossunuz soylediklerinizi mutlaka dikkate alacagim. Varsa baska tecrubeleriniz bu konuda keyifle okurum o kadar guzel anlatiyosunuz ki.

Ya hehe ilgimi oda ne :)
benimkide ilk evlilimiz cicim aylarinda mesaj atardi ssni ozledim aksam olsunda eve geleyim diye malesef cocuk olunca oyle olmuyor birak 6 aylik bebegim var arauip nasilsiniz iyimisinkz diye sormaz sorumsuz gec gelecem diye haber bile vermez malesef cabalar bosa ben ilgi cok bekledim konustum bile kocamla konuyu ilgisen kasit eve domates biber almak zannediyor anlamzzlar erkek milleti

Benim esim fazla ilgili
Ama cok detay vermeyecegim sonra topa tutuyorlar beni burada
Su kadar diyeyim. 18 yillik evliyim. Her aksam ben salata yaparken yardim icin mutfaga geldiginde , mutlaka belime sarilir ve öper
Bu yapi meselesi olabilir ama . Her erkek bir degil

Neden bayanlar biri eşinden dert yandığında kendi eşinin öyle olmadığını söyleyip daha çok özenmesini sağlayıp can yakar ki

Ya hehe ilgimi oda ne :)
benimkide ilk evlilimiz cicim aylarinda mesaj atardi ssni ozledim aksam olsunda eve geleyim diye malesef cocuk olunca oyle olmuyor birak 6 aylik bebegim var arauip nasilsiniz iyimisinkz diye sormaz sorumsuz gec gelecem diye haber bile vermez malesef cabalar bosa ben ilgi cok bekledim konustum bile kocamla konuyu ilgisen kasit eve domates biber almak zannediyor anlamzzlar erkek milleti

Ne kadar sürüyor şu cicim ayları ben de ona göre davranayım :)))

Back
X