• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek istedigim ilgi

Alla alla, niye hoşlanmıyormuş? Her saniye mi meşgulmüş hayret bişi.
Siz "Günün nasıl geçiyo sevgilim, benim balım çok mu çalışıyomuş öpücük öpücük, aşkilotam galp" filan mesajları atın öyle öyle alışır müptelası olur belkim :/

Ayyyy :))) bence çok fazla düşmeyin üstüne ben olsam ben de sıkılırdım

Neden bayanlar biri eşinden dert yandığında kendi eşinin öyle olmadığını söyleyip daha çok özenmesini sağlayıp can yakar ki
Sadece dert yanmamış var mı aranızda eşim iyidir vs vs diye de bir soru sormuş .Ona cevap yazdım .ama sanırım siz bana eşinizin kardeşine para verme konusundan takıksınız :)

Oğlumdan 4 yaş büyüksünüz güzel kızım.
Yaşınız genç, evliliğin tadını çıkarmadan üst üste çocuk sahibi olmuşsunuz bu nedenle duygusal doyumunuz eksik kalmış olabilir.
Bununla birlikte; Eşiniz genel olarak size karşı saygılı ve hoş davranan biriyse ilgi konusunu çok abartmayın.
Farklı pek çok konuya yazdım, buraya da yazayım.
Herkesin sevgiyi algılaması, hissetmesi ve karşıya yansıtması farklı farklı.
5 Sevgi Dili diye bir kitap var , 7-8 yıllık evliyken okumuştum sanırım, benim bakış açımı çok değiştirdi.
Mesela bugün eşimin doğum günüydü, ona şık bir gömlek aldım üzerine de anlamlı bir not yazdım.
Hediyeye memnun oldu, notu okuyunca gözleri doldu. Onun için notta yazanlar hediyeden daha değerli. Zaten sevgi dili hediye değil adamın, almasını da beceremez, ince düşünce ve ufak tefek hizmet onun sevgi dili.
Benim sevgi ise dilim hediye, almayı da vermeyi de çok severim. Ama eşimi artık iyi tanıdığım için özel günlerde ondan hediye beklemiyorum. Çıkalım ne istiyorsan alalım der, kırılıp üzülmüyorum çünkü davranış kodu böyle.
Geçen yıl doğum günümde bana kendi elleriyle kek çırpıp kremalı pasta yapmış, görünce inanamadım.
Eşim bana sevgisini beni düşünerek, nazik davranarak gösterir. İşten gelirim bulaşık makinesini boşaltmış, çiçekleri sulamış, haftalardır bekleyen çıktılarımı kırtasiyeden benim için almış.

Demem o ki hepimizin karakteri, evlilikten beklentisi ve ilişki dinamikleri farklı.
Kimsenin evliliğine bakıp kendinizinkini değerlendirmeyin.
Hepimizin evliliğimizde iyi giden yönler de var zaman zaman sıkıntı çıkaran hususlar da.
Önemli olan iyiyi aksayan yönlere katık ederek hayatı paylaşabilmek ve eşimizi olduğu gibi sevip kabul edebilmek.

Duygusal doyum olayını açar mısınız çocuk ne zaman olmalı o doyum için

Sadece dert yanmamış var mı aranızda eşim iyidir vs vs diye de bir soru sormuş .Ona cevap yazdım .ama sanırım siz bana eşinizin kardeşine para verme konusundan takıksınız :)
:-D yok daha neler isminize dikkat etmedim.ne bileyim ben olsam özenir üzülürdüm ondan dedim.bir de dün bunu yapan bir bayan daha okudum

Çocuk meselesini karıştırmayın demişsiniz ama çoğu zaman sebep maalesef bu oluyor
sizde de durum böylemi bilmiyorum ama her aradığın da çocuklar şunu yaptı bunu döktü darlandım gibi şikayetlenmelerde bulunuyorsanız veya çocukları geç uyutup akşamları da geç yatırıp evde sakin bir ortam oluşturamıyorsanız erkekler bir zaman sonra kaçacak delik arıyorlar

2 çocuk annesi olarak acizane bende fikrimi söylemek isterim :)

Bence hem duygusal doyum hemde eşlerin birbirini daha iyi tanıyabilmeleri için 30 yaş altı evliliklerde en az 3 yıl

30’undan sonra evlenenlerinde benim gibi yaşım geçiyor deyip aceleye getirip hemen çocuk yapmaması en az 1 yıl beklemesi iyi olur bence

Duygusal doyumun tamamlanması ve çocuk sahibi olunması için ne yaş ne de zaman aralığı verebilirim. Bu kişiden kişiye, şartlara,sizi yetiştiren aileye, sosyo-kültürel düzeye göre değişkenlik gösterir.
Ben sadece konu sahibinin yaşının bu kadar genç olmasına rağmen üç çoçuğu olmasından ve derdini anlatırken kurduğu bazı cümlelerden böyle bir çıkarım yaptım.
Bana göre 22 yaş evlenmek için, daha doğrusu evlilik sorumluğunu almak için bile erken,
kaldı ki çocuk büyütmek. Üstelik üst üste 3 çocuk.
İnsan evliliğe ve tamamen farklı yetişmiş, bambaşka kişilikteki eşine alışmadan, karşılıklı duygu alışverişini oturtmadan çocuk sahibi olunca bocalayıp zorlanıyor.
Kendi duygusal ihtiyaçlarını giderememiş veya tamamlayamamış anne-babaların, kendi yetiştirdikleri çocukların duygusal ihtiyaçlarına odaklanması ise zor veya yıpratıcı oluyor.
Bunlar benim kişisel ve mesleki gözlemlerim elbette.
Ben bu yaştaki gençlerin evlilik-çocuk yetiştirme işinden çok eğitimine ve kişisel gelişimine, eğer eğitimini tamamladıysa 'kendini gerçekleştirme' konusuna odaklanmasını daha doğru bulurum.

Sorduğunuz sorudaki alt mesajı tam algılayamadım.
Gerçekten öğrenmek için mi ?
Yoksa görüşüme karşı teziniz olduğu için mi? Sordunuz bilemiyorum, bu konuda belki beni aydınlatırsınız. Karşı teziniz-görüşünüz varsa da öğrenmek isterim,çünkü burdaki çoğu yorumun beni geliştirdiğini düşünüyorum.

Valla ayni sekilde benim esimde ilgisiz (di) bana vakit ayirmazdi aramazdi sormazdi cok o kadinla gece o hic vazgecemedigi uykusjndan uyanipta konusmus saatlerce moral bozmak istemem ama ALDATTI..

Duygusal doyumun tamamlanması ve çocuk sahibi olunması için ne yaş ne de zaman aralığı verebilirim. Bu kişiden kişiye, şartlara,sizi yetiştiren aileye, sosyo-kültürel düzeye göre değişkenlik gösterir.
Ben sadece konu sahibinin yaşının bu kadar genç olmasına rağmen üç çoçuğu olmasından ve derdini anlatırken kurduğu bazı cümlelerden böyle bir çıkarım yaptım.
Bana göre 22 yaş evlenmek için, daha doğrusu evlilik sorumluğunu almak için bile erken,
kaldı ki çocuk büyütmek. Üstelik üst üste 3 çocuk.
İnsan evliliğe ve tamamen farklı yetişmiş, bambaşka kişilikteki eşine alışmadan, karşılıklı duygu alışverişini oturtmadan çocuk sahibi olunca bocalayıp zorlanıyor.
Kendi duygusal ihtiyaçlarını giderememiş veya tamamlayamamış anne-babaların, kendi yetiştirdikleri çocukların duygusal ihtiyaçlarına odaklanması ise zor veya yıpratıcı oluyor.
Bunlar benim kişisel ve mesleki gözlemlerim elbette.
Ben bu yaştaki gençlerin evlilik-çocuk yetiştirme işinden çok eğitimine ve kişisel gelişimine, eğer eğitimini tamamladıysa 'kendini gerçekleştirme' konusuna odaklanmasını daha doğru bulurum.

Sorduğunuz sorudaki alt mesajı tam algılayamadım.
Gerçekten öğrenmek için mi ?
Yoksa görüşüme karşı teziniz olduğu için mi? Sordunuz bilemiyorum, bu konuda belki beni aydınlatırsınız. Karşı teziniz-görüşünüz varsa da öğrenmek isterim,çünkü burdaki çoğu yorumun beni geliştirdiğini düşünüyorum.

Alt mesajım yok yeni evliyim ve bana bebek sormaya başladılar daha 2 ay olmadı.Ben tabi en az 1 sene beklicem de merak ettim acaba daha cok mu beklemeli diye bu tarz şeyleri okumayı öğrenmeyi seviyorum.

Alt mesajım yok yeni evliyim ve bana bebek sormaya başladılar daha 2 ay olmadı.Ben tabi en az 1 sene beklicem de merak ettim acaba daha cok mu beklemeli diye bu tarz şeyleri okumayı öğrenmeyi seviyorum.
Okuyup kendinizi geliştirmeniz ve öğrenmeye açık olmanız ne güzel.
Sizi şimdi daha iyi anladım, en az bir yıl bekleme düşünceniz gayet yerinde.
Eşinizle birbirinize ve ailelerinize iyice alışın.
Yaşınız,eşinizin yaşı,eğitim-çalışma durumunuz,ekonomik şartlarınız,aile desteğiniz vb ayrıntılar süreyi etkiler dediğim gibi.
Millet sorar başkalarının hayatlarına karışmaya meraklıyız çünkü, gülümseyip 'nasip' deyin ve geçin.

Valla bende mutfakta bısey yaparken gelıp opmesı sarılması falan degıl benım ıstedıgım seyler tv ızlerken yan yana olalım sacımı okşasın ve konussun ısterım bi dal dudusumdan öpsün ben ılgı manyagıyım ya oyle bıldıgınız gıbı degıl asla da bogulmam ılgıden:KK53: bazende kendı kendıme soylene soylene trıp atıyorum opmedın de sarılmadın da. Yoksa sarılıp opmekle alıp veremedıgım yok. Bazen cay getır su getır herseyı ıstıyosun dıyorum ınssn bı karsılıgında nezaket gosterır dıyorum tamam uzat avcunun ıcını opeyım dıyo. Ama bana cok daha fazlası lazım hele sımdı 5kat fazlası falan:deli:

Okuyup kendinizi geliştirmeniz ve öğrenmeye açık olmanız ne güzel.
Sizi şimdi daha iyi anladım, en az bir yıl bekleme düşünceniz gayet yerinde.
Eşinizle birbirinize ve ailelerinize iyice alışın.
Yaşınız,eşinizin yaşı,eğitim-çalışma durumunuz,ekonomik şartlarınız,aile desteğiniz vb ayrıntılar süreyi etkiler dediğim gibi.
Millet sorar başkalarının hayatlarına karışmaya meraklıyız çünkü, gülümseyip 'nasip' deyin ve geçin.

Yani öyle yapıyorum nasip diyorum zamanı var diyorum annemle babam pek iyi bir evlilik geçirmedi o yüzden bu konularda itinalıyım.Valla google amcayı eşler arasında sevgiyi taze tutmak için saygıyı korumak için neler yapılmalı?tartışıldığında nasıl davranılmalı?sinirlenildiğinde nasıl sakin kalınabilmeli?vs sorulara boğdum 1 yıldır :)

Isin kotusude burdaki aramamdan hoslanmiyor :KK43:
şimdi konu sahibi söylemesi biraz ayıp olacak ama :)
ona hafif şirin hafif seksi mesaj atın bikaç tane
cinsel hayatınızın var olduğunu varsayarak konuşuyorum
arkadaşlar mesaj konusunda akıl verecektir :D

Size hep söylüyoruz 5 yılda 3 çocuk... İlgi mi kalır? Kafa mı kalır? İstek mi kalır? Yok hala o konuya değinmeyin... Neye değinelim? Zaten anlamıyorsunuz.

Back
X