Oğlumdan 4 yaş büyüksünüz güzel kızım.
Yaşınız genç, evliliğin tadını çıkarmadan üst üste çocuk sahibi olmuşsunuz bu nedenle duygusal doyumunuz eksik kalmış olabilir.
Bununla birlikte; Eşiniz genel olarak size karşı saygılı ve hoş davranan biriyse ilgi konusunu çok abartmayın.
Farklı pek çok konuya yazdım, buraya da yazayım.
Herkesin sevgiyi algılaması, hissetmesi ve karşıya yansıtması farklı farklı.
5 Sevgi Dili diye bir kitap var , 7-8 yıllık evliyken okumuştum sanırım, benim bakış açımı çok değiştirdi.
Mesela bugün eşimin doğum günüydü, ona şık bir gömlek aldım üzerine de anlamlı bir not yazdım.
Hediyeye memnun oldu, notu okuyunca gözleri doldu. Onun için notta yazanlar hediyeden daha değerli. Zaten sevgi dili hediye değil adamın, almasını da beceremez, ince düşünce ve ufak tefek hizmet onun sevgi dili.
Benim sevgi ise dilim hediye, almayı da vermeyi de çok severim. Ama eşimi artık iyi tanıdığım için özel günlerde ondan hediye beklemiyorum. Çıkalım ne istiyorsan alalım der, kırılıp üzülmüyorum çünkü davranış kodu böyle.
Geçen yıl doğum günümde bana kendi elleriyle kek çırpıp kremalı pasta yapmış, görünce inanamadım.
Eşim bana sevgisini beni düşünerek, nazik davranarak gösterir. İşten gelirim bulaşık makinesini boşaltmış, çiçekleri sulamış, haftalardır bekleyen çıktılarımı kırtasiyeden benim için almış.
Demem o ki hepimizin karakteri, evlilikten beklentisi ve ilişki dinamikleri farklı.
Kimsenin evliliğine bakıp kendinizinkini değerlendirmeyin.
Hepimizin evliliğimizde iyi giden yönler de var zaman zaman sıkıntı çıkaran hususlar da.
Önemli olan iyiyi aksayan yönlere katık ederek hayatı paylaşabilmek ve eşimizi olduğu gibi sevip kabul edebilmek.