- 20 Temmuz 2014
- 230
- 201
- 53
- Konu Sahibi Ceylinimdeceylinim
-
Ben de psikoloji +sosyoloji Mezunuyum .mmaster yapıyorum şu an. Hiçbir yerde böyle bir şey duymadım karakter değiştirme gibi .kaynak ? Aksilesme, alinganlasma olabilir ama burada durum farklı gerçekten merak ettim kaynak nedir
kızlarıda bakmıyodu zaten ona, ölsün diye dua etmekten başka çaren yok gibi
Allah hayirli olum versin diyorum artik canim
Elden ayaktan düşse daha zor ya.
Ama er ya da geç anlayacak annemin kıymetini ...
İnşallah daha fazla cektirmeden geçer gider o öldükten sonra halamlar bizi de suçlu görür artik..
Ay eski konularinizi okudum ve fikrim degisti. Allah sabir versin bacimEski konulara bakin lütfen.
Öneriler için teşekkürler..
http://www.gebam.hacettepe.edu.tr/sosyal_boyut/yasliligin_sosyal_boyutu.pdf
http://web.firat.edu.tr/shmyo/edergi/ciltdortsayionbir/131-144 er11.pdf
Yaşlıların hırçın ve kavgacı bir kişilik yapısına büründükleri görüşünde olan Aristoteles, “hastalığı, zamansız gelen bir yaşlılık; yaşlılığı da doğal bir hastalık” olarak tanımlamıştır. Bu durumda konu sahibinin büyüğü için ''hasta'' diyebiliriz. Ben bunu söylemeye çalışmıştım, ancak ne yazık ki tek taraflı yoruma alışmış olan Kadınlar Kulübü üyeleri (!) sırtları sıvazlanmayınca farklı düşünen kişilere karşı bir çeşit ''linç'' kültürü geliştirmiş. Meramımı anlatmak adına son kez size yazdım.Daha yazacak değilim. Bu arada İstanbul Üniversitesi'ndeyim ben.
Kişilik yonelimleriyle karakter degisiminin farklı şeyler olduğunu biliyoruz. Gonderdiginiz şey bir ders kitabından alıntı. makale değil üstelik yaşlılıkta karakter değişimi gibi bir şey goremedim. Ben de SMÜ dayım istanbul üniversite detayıni neden söylediniz bilmiyorum ama sanırım bir yarışma durumu söz konusu benim bulunduğum yer Frankfurt ekolü yani avrupa psikoloji Enstitüsü oluyor burası. Linç kültürü gelişmedi yazın veya yazmayın açıkçası çok sorun değil ama yaşlılıkta karakter değişmez. Dış etkenlere bağlı olarak duygu durumu ufak farklılıklar gösterebilir, alinganlasma, aksilesme vb. Ama bu kötü insan olmak şeklinde değil. Ayıp ,saygısızlık kavramına gelince bir sosyologun agzindan bunu duymak üzücü. biz biliyoruz ki bu kavramları toplum sekillendirir(zZiya Gökalp hars ) karsidakinin ait olduğu sosyal grubu bilmeden bunu soyleyemeyiz.http://www.gebam.hacettepe.edu.tr/sosyal_boyut/yasliligin_sosyal_boyutu.pdf
http://web.firat.edu.tr/shmyo/edergi/ciltdortsayionbir/131-144 er11.pdf
Yaşlıların hırçın ve kavgacı bir kişilik yapısına büründükleri görüşünde olan Aristoteles, “hastalığı, zamansız gelen bir yaşlılık; yaşlılığı da doğal bir hastalık” olarak tanımlamıştır. Bu durumda konu sahibinin büyüğü için ''hasta'' diyebiliriz. Ben bunu söylemeye çalışmıştım, ancak ne yazık ki tek taraflı yoruma alışmış olan Kadınlar Kulübü üyeleri (!) sırtları sıvazlanmayınca farklı düşünen kişilere karşı bir çeşit ''linç'' kültürü geliştirmiş. Meramımı anlatmak adına son kez size yazdım.Daha yazacak değilim. Bu arada İstanbul Üniversitesi'ndeyim ben.
ikisi de ölüm konusunda ciddiler.?? Yaniikinizde şaka yapmıyorsunuz ölüm konusunda ciddisiniz değil mi ?
Yazık ama o zaman vicdani sizlar insanınbekleyeceksıniz elden ayaktan düşerse bu kadar gezıp etrafı pisletemez yemegını ayrı verın olmaz mı küsüyor mu oyle
yha benım babannem de aynı pis ama o oyle gezemıyo yaslı kılodu var altında kaçırsa bıle sorun olmuyo ama bızde beraber yıyorduk bogazını temızledı yemek masasının ortasına attı balgamını kocaman remen bır avuctu sonra masasını ayırdık yanı yıne beraber yıyoruz ama masası ayrı bıde bızmkı 83 yasında baya bı dusmus yanı oturdugu yerden kalkamıo sen kalkamıosun dıye yemegını onune getırıyoruz dıyoruzYazık ama o zaman vicdani sizlar insanın
Aile, akrabalık, arkadaş ve komşuluk ilişkileri samimi ve yüz yüze olduğu için bireylerin birbirine karşı hoşgörü düzeyi yükselebilir de, düşebilir de
Bu durumda, yaşlı bireylerin paraya ve maddi şeylere karşı olan düşkünlüğü artabilmekte, geçmişte var olan ancak kontrol edebildikleri cimrilik, tutuculuk gibi kişisel özellikleri, yaşlılık dönemlerinde kontrolsüz boyutuyla tekrar nüksedebilmektedir ( Barut, 2008 : 50).
Duygulanım durumu önemli ölçüde değişen yaşlı insanların, en ufak hadiseler karşısında tepki olarak aşırı derecede hiddet ve üzüntü belirtisi gösterdikleri, ağlayıp çırpındıkları görülmektedir (Koç, 2002).
sağlıksız yemek yeme davranışları yaşlıların sıklıkla uğraşmak zorunda kaldıkları psikolojik sıkıntılardır.
ikinizde şaka yapmıyorsunuz ölüm konusunda ciddisiniz değil mi ?
yha benım babannem de aynı pis ama o oyle gezemıyo yaslı kılodu var altında kaçırsa bıle sorun olmuyo ama bızde beraber yıyorduk bogazını temızledı yemek masasının ortasına attı balgamını kocaman remen bır avuctu sonra masasını ayırdık yanı yıne beraber yıyoruz ama masası ayrı bıde bızmkı 83 yasında baya bı dusmus yanı oturdugu yerden kalkamıo sen kalkamıosun dıye yemegını onune getırıyoruz dıyoruz
ne hale gelmişiz...
utandım bu sebeple yazacaklarımı yutuyorum...
ama işte aması var dilerim ki Allah sizi bu duruma düşürmez düşersenizde bu yazdıkalrım aklınıza gelsin ....
Vallahi Kazen yaşamayan bilemez.
Yasli biz de yaslanacagiz evet ama onun yaptiklari yaştan değil. Kasitli.
Size uzak geliyor filmlerde dizilerde olur gibi geliyor ama yasamak bambaşka.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?