ERKEK ARKADAŞIMLA KONUŞTUM. VE BENİ CİDDİYE ALMADI. HERŞEYİ AÇIK AÇIK SÖYLEDİM. BURDA KONUŞTUĞUMUZ NE VARSA ÖZET GEÇTİM. bÜTÜN BUNLARIN YERSİZ BİR ENDİŞE OLDUĞUNU, BENİM ONLARI NE SANDIĞIMI SÖYLEDİ, BİRDE HEPİMİZ OKUMUŞ MEDENİYET GÖRMÜŞ İNSANLARIZ DOĞULU OLABİLİRİZ AMA SADECE MEDENİYET VE İNSANA SAYGI SİZİN YAŞADIĞINIZ ŞEHİRDE OLMUYOR DEDİ ARDINDAN, BU KONUŞMAYI YAPMAMIŞ SAYIYORUM, KENDİNE GELİP ARTIK ŞU EVLİLİK KORKUNDAN KURTUL DİYİP TELEFONU YÜZÜME KAPADI. BUGÜNSE HİÇ BİŞEY OLMAMIŞ GİBİ DAVRANIYOR BANA AŞKIMLAR CANIM CİCİMLER HAVADA UÇUŞUYOR. EVET BUYRUN NE YAPAYIM YORUM ALAYIM
yani tek çözümü ayrılık mı görüyorsunuz başka yolu yokmudur bunun, ailesi merkezinde yaşıyor ve ben kendimce onlardan uzak bi yerde oturursam belki bi çok şeyden kendimi geri çekebilirim gibi düşünüyordum. Bu çözüm olmazmı sizce ?
Kızlarrhepiniz ayrılma konusunda hem fikirsiniz. Ben bu güne kadar kendimi düşünerek tek bi karar almadım. Hep ailem ön plandaydı. Sadece kendimi düşünerek çıkıp bi arkadaşımla bile görüşemedim yeri geldi. Şimdi hayatımda ilk defa belkide kendim için bişeyler yapmak istiyorum. Ve bunun içinde kendimi çok cesaretlendirmişken herkes gibi sizde bitirip ailemi tercih etme konusunda konuşmuşsunuz Başka yolu yokmu bu işlerin yuva kurmak ne kadar zormuş. 30 yaşına gelip hala ben buyum bu şekilde olacak diyememek ne kadar acıymış :85::85::85:
ERKEK ARKADAŞIMLA KONUŞTUM. VE BENİ CİDDİYE ALMADI. HERŞEYİ AÇIK AÇIK SÖYLEDİM. BURDA KONUŞTUĞUMUZ NE VARSA ÖZET GEÇTİM. bÜTÜN BUNLARIN YERSİZ BİR ENDİŞE OLDUĞUNU, BENİM ONLARI NE SANDIĞIMI SÖYLEDİ, BİRDE HEPİMİZ OKUMUŞ MEDENİYET GÖRMÜŞ İNSANLARIZ DOĞULU OLABİLİRİZ AMA SADECE MEDENİYET VE İNSANA SAYGI SİZİN YAŞADIĞINIZ ŞEHİRDE OLMUYOR DEDİ ARDINDAN, BU KONUŞMAYI YAPMAMIŞ SAYIYORUM, KENDİNE GELİP ARTIK ŞU EVLİLİK KORKUNDAN KURTUL DİYİP TELEFONU YÜZÜME KAPADI. BUGÜNSE HİÇ BİŞEY OLMAMIŞ GİBİ DAVRANIYOR BANA AŞKIMLAR CANIM CİCİMLER HAVADA UÇUŞUYOR. EVET BUYRUN NE YAPAYIM YORUM ALAYIM
Merhaba kızlar,
içinden çıkamdığım bi durumum var. Ve bana sadece sizler ve deneyimleriniz yardımcı olabilir.
6 yıllık bi ilişkim var. Ben istanbul doğumlu ve istanbulda yaşıyorum, o ise van doğumlu olup vanda yaşıyor. Ailem yani annem kesinlikle bu ilişkiye karşı çıkıyor. Cünkü benim oraya gitmemi istemiyor. kültürlerimizin farklı omasından dolayı sorun yaşayacağımızı söylüyor. Ve bunu en sert dille bana sunuyor.Ama biz çok iyi anlaşıyoruz ve kişisel hiç bi problemimiz olmadı. Aslında ben evlenip oraya gitmeyi hiç isemiyorum fakat şuanki şartlarımız bunu gerektiryor.
tek sorunsa ailesi. Erkek arkadaşım ailesinin yanındayken herşeyime müdahale ediyor. yok şöle yapmadın yok böyle davranmadın. yani içinden sanki başka bi o çıkıyor. Ve bu ara isteme durumu gündemde ben ise aile apartmanında oturmak istemiyorum. Oda bunu kabul etmiyor. Sanki orada oturusam çok mutsuz olacağım ve sürekli kavga edicez. Şimd ben bu durumu hırs meselesi yaptım. kabul etmezse bitirmeyi bile düşünüorum yani o kadar. Bana yuardım edinnn ne yapayım çaresizim
sana aileni tercih et denmemiş burada. yani yorum yapanların olayı TERCİH değil, senin gözünü açmak. evlenirken kendini kanıtlamak diye bir şey sözkonusu değil bunu unut. beğendiğim yorumlara bakarsan benim de fikrimi anlarsın. şimdiden ailesinin yanında değişiyorsa sen oraya gidince olabilecekleri bir düşün... evlilik iki kişiyle olmuyor maalesef. ailesiyle de evlenmiş olacaksın. hele de doğuda aile bütünlüğü çok önemlidir. iç içe geçmiş bir yapı sözkonusu. o aileyi mutlu etmek zorunda kalacaksın. çok iyi düşünmelisin....
Merhaba, benzer bir durum icinde oldugum icin anlayabiliyorum az cok seni, benim de ailem, daha dogrusu annem sevgilim dogulu oldugu icin ciddi bir seylere adim atmaniza izin vermeyi birak, cocukcagizla tanismak bile istemiyor. Benim okulumun bitmesine daha iki yil var ancak bitince biz de evlenmeyi dusunuyoruz. O zamanki maddi imkanlarimiza gore istanbulda ya da orada(diyarbakir) yasayabiliriz. En azindan bir sure icin. Ben bunu cok fazla sorun etmiyorum cunku gittim gordum, istanbul gibi rahat olmasa da yasanamayacak kadar kucuk/kapali bir sehir degildi. Ancak Van nasildir bilmiyorum. Buyuk sehirde yasamis oraya alismis bir insan icin doguda bir sehirde yasamak, alismak cok kolay olmaz saniyorum. En basitinden omzu acik bir seyle burada rahat rahat gezerken oraya gidince giyemiyoruk mesela ben. Ufak seyler de olsa bunlar bunaltabilir seni.
Aile konusuna gelecek olursak da, malesef erkeklerin ozellike annelerine karsi bir zaafi var. senin yaninda aslan kesilen erkek annesinin yaninda kuzu gibi olabiliyor. Evet cok hos bir sey degil bu, eger bu kuzuluk "seni ezdirmek" boyutuna varmiyorsa, 6 yilini verdigin ve sevdigin bir adami harcama derim. Ama senin yaninda bir fikrine katilip ailesinin yaninda onlaa birlikte bu fikrine karsi cikip senin uzerine geliyorsa, iste orada durup bir dusuneceksin. Ama boyle bir durum yoksa ne oadar bazen cekilmez olabilse de ailesiyle ayni apartmanda yasama fikrine o kadar da ocu gibi bakmamalisin. Belki oraya o kulture alismana da yardimci olur bu.
Bir de benden bir tavsiye "ben orada yasayamam, ailenle de yasaymam kulturlerimiz uyusmaz" diye pat diye soyleme direk parliyorlar :)) benimkinden biliyorum o konuda bir laf desem hemen kufur etmisim gibi davraniyor.
Uzun oldu biraz ama, onemli olan kalplerin bir olmasi. Gercekten seviyorsan sorunlarin uzerine git, oyle hemen birakma derim.
Merhaba kızlar,
içinden çıkamdığım bi durumum var. Ve bana sadece sizler ve deneyimleriniz yardımcı olabilir.
6 yıllık bi ilişkim var. Ben istanbul doğumlu ve istanbulda yaşıyorum, o ise van doğumlu olup vanda yaşıyor. Ailem yani annem kesinlikle bu ilişkiye karşı çıkıyor. Cünkü benim oraya gitmemi istemiyor. kültürlerimizin farklı omasından dolayı sorun yaşayacağımızı söylüyor. Ve bunu en sert dille bana sunuyor.Ama biz çok iyi anlaşıyoruz ve kişisel hiç bi problemimiz olmadı. Aslında ben evlenip oraya gitmeyi hiç isemiyorum fakat şuanki şartlarımız bunu gerektiryor.
tek sorunsa ailesi. Erkek arkadaşım ailesinin yanındayken herşeyime müdahale ediyor. yok şöle yapmadın yok böyle davranmadın. yani içinden sanki başka bi o çıkıyor. Ve bu ara isteme durumu gündemde ben ise aile apartmanında oturmak istemiyorum. Oda bunu kabul etmiyor. Sanki orada oturusam çok mutsuz olacağım ve sürekli kavga edicez. Şimd ben bu durumu hırs meselesi yaptım. kabul etmezse bitirmeyi bile düşünüorum yani o kadar. Bana yuardım edinnn ne yapayım çaresizim
Aynı durum 17 yasındayken benmde basıma geldi. Ben doğma büyüme Antalyalıyım ve erkek arkadaşım da o zamanlar Vanlıydı,orda yaşıyordu. Ailesi herşeyine karışırdı,bağımsız hareket edebilme durumu her konuda sınırlıydı. Kendi akrabalarının kızıyla evlendirmek istediler onu,hatta halasının kızıyla.Rest çekti ailesine, günlerce orda burda kaldı eve gitmedi ama eli mahkum yeniden araya giren eş dost akraba vasıtasıyla ailesinin yanına döndü.Bi mesleği yoktu düzenli bi işi yoktu mecburen ailesiyle yaşicaktık bizde.İstemeye gelmek istediklerindeyse yine benim ailemden yana bi ton tepki, olaylar vs... Çok sancılı bi süreçti o yaşta olmama rağmen çok yıpranmıştım o dönem.Allahtan o zaman yaşım reşit değildi yoksa çoktan kaçırırdı da o beni. Babası beni aradığı zaman bi umut verici ilişkimizi destekleyici şekilde konuşurdu, diğer gün bakardım bırak oğlumun peşini kültürlerimize ayak uyduramazsın sen tarzında imalı konuşmalar yapardı.
En nihayetinde günlerce aylarca ağladım ama yinede babamı ailemi terketmedim.Çünkü ben aileme resti çekip onun yanına gitsem o ailesine benm gibi resti çekip beni ailesinden ayrı bi evde yaşatamicaktı. 1-2 seneye kendimizi toparlayıp ayrı eve çıkarız derdi hep ve bunun gibi bi sürü konu...Bunu sadece snn durumuna örnek olsun diye söledim.
Ayrıldık, aradan 1,5 yıl geçti yada geçmedi akrabası olan bi kızla evlendirdiler. Ailesinin istediği oldu yine.Ve ben kendime dedimki en doğru kararı vermişim kendi hayatıyla ilgili evlilik seçimini bile ailesine göre yapabilen bi erkekten vazgeçerek...
Rabbim senin yardımcın olsun arkadaşım.Umarım hakkında en hayırlısı olanı yaşarsın...
bir kadının sevgilisine bir şeyleri kabul ettireceği zamanlar sevgililik zamanlarıdır sen bu zamanlarda bile pek başarılı değilsin evlenince de isteklerini kesinlikle kabul ettiremezsin
herkesin dediğine katılıyorum bir kadın evlenince kocasıyla değil onun ailesiyle evleniyor eğer kocası arkasında durursa , evler ayrı olursa kayınvalide de geniş bir hanımsa ancak kadın mutlu oluyor.
Benim arkadaşım başına gelen olayda şöyle
ahmet izmirde yaşayan doğuludur ve gece kondularının üstüne apartman yapaak herkese bir daire verdiler
kızı almanyadan sevdi aldı
ama yapamadı izmir bile olsa almanya şartlarını sağlamadı sonuç olarak mutsuz oldular boşandılar
yani bugün alacağın karar çok önemli, ben senin kesinlikle çocuğu bırakacağını sanmıyorum, sen evlenip oraya gideceksin ben yazınlarından bunu anladım fakat bence de diğer arkadaşların dediği gibi pişman olacaksın oranın kültürünü geçtim, şehrin ufaklığını sosyal hayatın yokluğunu geçtim aile baskısı seni yer bitirir kocan arkanda dursa da aynı apartmnda her gün bir gün olmazsa bir gün mutlaka sıkıntılar çıkar bence herkes kendi hayat biçimine göre eş ve şehir seçmeli.
Benden sana tavsiye acele etme kendini sıkışmış çaresiz ve hemen bir cevap vermek zorunda gibi hissedebilrsin ama gün doğmadan neler doğar unutma . Zamana ve akışına bırak seni seviyorsa ve bu evlilik senin kaderinse elbet olacak ama seni mutlu etmeyen bir evlilik neye yarar?
ben ayrılma fikrini kullanarak ona isteklerimi zaten yaptırmak istemem ki. Yani bu sevgiliyken yada evlendiğimde farketmeyecek. Sadece görmek istemiyor. Sanıyorki ben ailesiyle mükemmel geçinicem. çünkü kendi ailesi dahil tüm sülalesi çok sever beni sürekli ararlar emrine amadeyiz başımızın üstündesin die konuşmalar döner hep. Tabi ben bu konuşmalardan sonra ne dicemi bileemem ayrı mesele.
Onu bırakma konusuna gelince kafam çok karışık. çünkü biz hiç kolay şeyler yaşamadık. 6 7 yıldır dile kolay hep benim ailem kaynaklı problemler yaşadık. Ve asla vazgeçmedi sevdasından. Küfürlermi etmediler, savcılığamı vermediler vs vs bir dünya olay. Ama o hep yanımdaydı. Hiç bi zaman yeter artık olmuyo diyip çıkmadı karşıma. Hatta ben ayrılmak istdiğimde bitecek bu da geçecek die hep telkin etti beni. şimdi böyle bi insanı hemde mükemmel anlaşırken nasıl bırakayım. Bu ev konusu aramızda inada bağladı ne o ne ben taviz vermiyoruz sonucununda nereye gideceğini bilmiorum.
üstelik insanın sevdiği yanında olduktan huzuru olduktan sonra, yaşadığı şehir küçükmüş sosyal hayatı varmış yokmuş önemi olurmu? üstelik ben bi öğretmenim. Henüz atanamamış olsamda birgün eninde sonunda doğuya gidicem. Bu yüzden şehre takılmak istemiyorum.
Benim tek sorunum ev. Onu ayrılık dısında neyle vurabilirim bu zinciri kırmam lazımmmmmm.
Annem onu istemiyor açık açık ya o ya ben diyo. Ve onu hiç tanımıyor. bir kere bile konuşmayı geç bugüne kadar bir kere adını bile söylediğini duymadım. hep terörist die hitap ediyor. Benim annemi dinlemem demek annemi tercih edip onu bırakmam demek. Yani şunu anlatamıyorum. Erkek arkadaşımın adı gökhan. Yani demem o ki bizim gökhanla anlaşamadığımız hiç birşey olmuyor. He her çiftde olduğu gibi çatışıyorz ama yine bi orta nokta buluyoruz. E böyle olmasa zaten bunca yıl nasıl geçerdi beraber.
Biraz acımasız değerlendiryoruz bizler herşeyi. Ben onun benim için doğru olduğunu biliyorum. Ama sadece aile kısmı beni endişelendiryor bu yakınlık korkutuyor. oda şundan daha açık yazayım. Ben bakımlı sarı şaçlı bi kızım yani şuan kullandığım avatar resmi varya o benim karikatüze edilmiş halim. Doğal olarak ven vana gittiğimde bütün gözler bende oluyor. oturmamdan kalkmama kadar konuşmama kadar en az bir çift göz sürekli üstümde. Örn, biz burda arabaya bindiğimizde hep ben ön koltukta otururum. yanımızda biri olsun olmasın yani ablam bile olsa değişmez. Vana gittiğimdede ön tarafa oturdum, tabi ablası yanımızda. Vay efendim sen nie öne oturdun, ez azından ablama teklif etseydin saygısızlık ettik kıza vs vs vs. tabi bunları baş başayken söylüyor o an bana tepi göstermiyor. böyle şeyler işte. burda bana normal gelen ne varsa orda bi kere daha düşünmem lazım.
yani bilmiyorum bu tarz sebepler yeterlimi herşeye silip atmaya. Bana göre memleket fark etmeksizin kiminle evlenirsem evleneyim yine ailesi ensemde olacak beğenilmicem yada eleştirilcem. Erkeklerin geneli zaten evlendiğinde ufak çaplıda olsa bi değişim yaşamıyormu
durum biraz bizde ters işliyor. benimki ailesine aslan aile bütün sorumluluğu elline vermiş. babaya gösterilmeyen saygı buna gösteriliyor. evdeki herkese hayt huyt. Şimdi böyle olunca evde koydugu kurallar bana işlemiyor. Ben orya gittiğimde mesela kız kardeşi var benden 1 yaş küçük kapri giymesini istemediği için giyemiyor ama ben orda kapri giyiyorum. bu sefer kardeşi sen sevgiline nie müdahale etmiorsunda bize karışıyorsun die karşına çıkıyor. sonucundada da olay bana geliyor. Senin yüzünden yaptırımım kalmıyor die üstüme geliyor. Aynı apartman konusuda bu yüzden ürkütüyor beni. Ben sürekli birileriyle karşılaştırılıp mutsuz olmak istemiorum.
en azından gözlerinden uzak olurum daha az problem yaşarım yaşayacaksam die düşünüyorum ama genellemelerden anlıyorum ki yanlış düşünüyormuşum :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?