Tek suçlu ben miyim?bi akıl verin bana lütfen

sen bilirsin canım,ama ne kadar keserler bilmiyorum.net.ten randevu alabilirsin bu arada mhrs den girip.şunu da söyleyim bu tedavi çok uzunda sürebilir kısada ama ne olursa olsun asla yarıda kesme,yani ben aldım alacağımı bu da bana yeter diye..her şeyin boşa gider 0 a değil -1 dönersin.

yok bi başlasam yarıda kesmem zaten,tşk ederim bilgi verdiğin için,ama şu yönlendirme konusunu tekrar sormak isttiyorum psikiyatriste değilde direk psikoloğa gidilmiyor mu

Peki sevgilin gidecek mi ? Bence o senden daha beter, yaşlı başlı hocayla tokalaşmandan kıskanmış seni :53:

Ben de bir önceki okulumda asistanken, orda birlikte çalıştığımız , bana yardımcı olan postdoc bir abi vardı, birlikte çalıştığımız başka bir kız daha vardı. Bir gün onun da karısı da ortalık yerde diğer kız hakkında bir şeyler zırvalamış.. Ben de bu kadın hasta mı , sapık mı diye düşünmüştüm, kızcağız gerçekten çok utanmıştı. Adam evli hem de 1 yaşında kızı vardı ve kendisi de gözü dışarda bir insan değildi, düzgün bir erkekti. Bu nasıl bir zihniyet dedik, zaten abimiz de çok utanmış olacak ki kadının bizim bölüm binasına girmeini yasaklamıştı. Senin için de o kız böyle düşündü , farkında olup doktora gitmeye karar vermene çok sevindim.

sanmam onun gideceğini,zaten ayrıldı galiba ben doktora gitmeye karar verdim ama aklımdan bi yandan da kötü şeyler geçiyo:((
ama o konuda kızında hatası büyük sevgiliminde

kafamı dağıtmaya çalışıyorum ama yok çok kötü hissediyorum kedimi bana bilerek cevap vermiyo aklımdan çok kötü şeyler geçiyo artık

Hepimiz çalışan ya da okuyan insanlarız, bir şekilde insanlarla iletişim içindeyiz, her konuştuğumuz erkekle aramızda bir şey var gibi mi düşünüyor acaba insanlar, yazık ...

O konuştuğun kızın yerinde olsam, inan abartmıyorum; üstüne atlamıştım senin, birlikte çalıştığım biriyle konuşacağım ya da o esnada koluna falan gayet normal bir hareketle dokunacağım, nişanlısı da gelip bana fırça atacak, yıkardım orayı, çok sakin birine denk gelmişsin.

Bu denli kıskanç insanların içlerinde başka niyetler olduğunu düşünüyorum, demek ki siz her konuştuğunuzla böyle bir yakınlık içindesiniz, böyle bir niyet taşıyorsunuz bunun hiç psikoloji ile falan ilgisi yok. Bu kadar insan yazmış çizmiş hala samimiyet falan diyorsun, aynı durum nişanlın içinde geçerli dozu aşmış bir gaflet içindesiniz. Üstelik annesi kaç yaşında kadın sizi defalarca aramış ne cevap vermişsiniz ne de geri dönmüşsün. Sence tutar bir yanı kalmış mı bu ilişkinin. Birbirinize güvenmiyorsunuz, güven olmadan aşk nasıl olacak ??

Hepimiz çalışan ya da okuyan insanlarız, bir şekilde insanlarla iletişim içindeyiz, her konuştuğumuz erkekle aramızda bir şey var gibi mi düşünüyor acaba insanlar, yazık ...

O konuştuğun kızın yerinde olsam, inan abartmıyorum; üstüne atlamıştım senin, birlikte çalıştığım biriyle konuşacağım ya da o esnada koluna falan gayet normal bir hareketle dokunacağım, nişanlısı da gelip bana fırça atacak, yıkardım orayı, çok sakin birine denk gelmişsin.

Bu denli kıskanç insanların içlerinde başka niyetler olduğunu düşünüyorum, demek ki siz her konuştuğunuzla böyle bir yakınlık içindesiniz, böyle bir niyet taşıyorsunuz bunun hiç psikoloji ile falan ilgisi yok. Bu kadar insan yazmış çizmiş hala samimiyet falan diyorsun, aynı durum nişanlın içinde geçerli dozu aşmış bir gaflet içindesiniz. Üstelik annesi kaç yaşında kadın sizi defalarca aramış ne cevap vermişsiniz ne de geri dönmüşsün. Sence tutar bir yanı kalmış mı bu ilişkinin. Birbirinize güvenmiyorsunuz, güven olmadan aşk nasıl olacak ??

konuştuğum kız öğrenci o okulda ve koluna dokunmadı resmen tuttu kolundan koluna girdi neredeyse ayıp birşey bu
ayrıca bende kimseye karşı öyle bi niyet taşımıyorum beni tanımadığınız halde ağır bi ithamda bulunmuşsunuz
annesini sonradan aradım özür diledim ki keyfimden cvp vermemezlik yapmadım şu an bi sorun yok aramızda,ama biz ayrıldık sanırım

konuştuğum kız öğrenci o okulda ve koluna dokunmadı resmen tuttu kolundan koluna girdi neredeyse ayıp birşey bu
ayrıca bende kimseye karşı öyle bi niyet taşımıyorum beni tanımadığınız halde ağır bi ithamda bulunmuşsunuz
annesini sonradan aradım özür diledim ki keyfimden cvp vermemezlik yapmadım şu an bi sorun yok aramızda,ama biz ayrıldık sanırım

Ayrılmış olsanız, emin ol sağlığın için en iyisi.
Bi'kadınla gülüşecek de, yeri gelecek kız "arkadaşı" ile başbaşa oturup kahvesini de içecek, espri de yapacak.
Bi'insan bu kadar özgüvensiz olmaz ya.
Sırf kendine güvenmediğinden yapıyorsun LoreNa sırf bu yüzden her kadına sevgilini elinden "kapacak" potansiyel tehlike olarak görüyosun.

Sonra da ama o da beni böyle sıkıyo bahanesinin arkasına sığınıyosun. Üniversite okuyosun bi'de yarın öbür gün işe gireceksin azıcık kendine güvenmeyi öğren. Valla ben sevgilinin annesi olsam direk kaynana olur ayırırdım galiba:9:

Ayrılmış olsanız, emin ol sağlığın için en iyisi.
Bi'kadınla gülüşecek de, yeri gelecek kız "arkadaşı" ile başbaşa oturup kahvesini de içecek, espri de yapacak.
Bi'insan bu kadar özgüvensiz olmaz ya.
Sırf kendine güvenmediğinden yapıyorsun LoreNa sırf bu yüzden her kadına sevgilini elinden "kapacak" potansiyel tehlike olarak görüyosun.

Sonra da ama o da beni böyle sıkıyo bahanesinin arkasına sığınıyosun. Üniversite okuyosun bi'de yarın öbür gün işe gireceksin azıcık kendine güvenmeyi öğren. Valla ben sevgilinin annesi olsam direk kaynana olur ayırırdım galiba:9:

başbaşa oturup kahvemi içecek valla ben böyle düşünmüyorum tmam abarttığım zamanlar oluyo ama arada mesafe olmalı herzaman o kadar rahat olmak bana göre değil

cnm hakkında hayırlısı olsun ama yol yakınken ayrılmanız daha mantıklı gibi gözüküyor :51: daha şimdiden böyle kıskançlık yapıyorsanız ilerde daha büyük sorunlar çıkar.. üniversite hocaları rahat oluyor cnm, bizde gördük böyle ortamları, kız öğrenciler hocaların odalarından çıkmıyor..:19: zaten yeni nesil kızlar, erkeklerden daha azgın günümüzde, evli, nişanlı farketmiyor onlar için.. ilerde sen yaşlandıkça eşinin yanında sürekli daha genç, güzel, rahat kızlar olacak..:41: bunu sindirebileceksen devam et.. sindiremeyeceksen ayrıl.. durum bu cnm.. çoğu hoca alyanssız gelirdi okula ve baya samimi ilişkiler olurdu.. lisedeki hoca-öğrenci ilişkisi gibi olmuyor üniversitede..

Son düzenleme:
cnm hakkında hayırlısı olsun ama yol yakınken ayrılmanız daha mantıklı gibi gözüküyor :51: daha şimdiden böyle kıskançlık yapıyorsanız ilerde daha büyük sorunlar çıkar.. üniversite hocaları rahat oluyor cnm, bizde gördük böyle ortamları, kız öğrenciler hocaların odalarından çıkmıyor..:19: zaten yeni nesil kızlar, erkeklerden daha azgın günümüzde, evli, nişanlı farketmiyor onlar için.. ilerde sen yaşlandıkça eşinin yanında sürekli daha genç, güzel, rahat kızlar olacak..:41: bunu sindirebileceksen devam et.. sindiremeyeceksen ayrıl.. durum bu cnm.. çoğu hoca alyanssız gelirdi okula ve baya samimi ilişkiler olurdu.. lisedeki hoca-öğrenci ilişkisi gibi olmuyor üniversitede..

aynen öyle cnm iğrenç ilişkiler var üniversitelerde herkes öyle değil ama ne yazıkk ki çoğunluk öyle
kızları burda anlatsam roman olur zaten..
ama iş onlara fırsat verip vermemekte bitiyo bence yüz bulunca yapmadıkları kalmıyo ama ciddi olunca yanına yaklaşamıyolar ben böyle düşünüyorum ama sevgilim diyoki onlar ne kdr uzak davransanda öyleler.. bilmiyorum valla ben baştan düşünemedim bunları..

Bu nasıl ilişki yahu koca koca insanlar, bir de ben abartıyorum sanıyordum kendimi...

Bir de soyle bir sey soylemek istiyorum, belli ki sevgiline gercekten ic guvenmiyorsun sekerim ve soyle bir bakinca guvenmemek icin nedenlerin var mi diye de dusundum..........yani belki hakli da olabilirsin bir noktada. Adam sana guven vermiyor belli ki, adamin davranislari nasil?

Arkadaslarin dedigi gibi yav..kca davranan o kadar cok universite hocasi var ki.......benim eski bolumumde bir adam vardi 35 yaslarinda, sevgilisi de vardi ama herkesle hah hihi takilirdi.......yani sadece kizlarla, erkeklere kotu davranirdi. Sevgilisi duruu fark edince tekmeyi koydu tabi.

Bence olay adamin tavirlariyla da alakali, mesafeli saygili bir tip mi, yoksa yav..k mi? Ikinci secenekse zaten hoca olmasa, baska bir isyerinde de olsa yine abuksubuk davranislar sergileyecekti..boyle davranislara katlanilamaz bence.

Yani bilemedim, ya adam adam degil, ya da sen paranoya yapiyorsun Ikinci secenegi gordum daha cok anlattigin olaya dayanarak , ama adama bu kadar guvenmemenin bir nedeni olmali, daha once hatali davranislarini yakaladin mi?

Bir de soyle bir sey soylemek istiyorum, belli ki sevgiline gercekten ic guvenmiyorsun sekerim ve soyle bir bakinca guvenmemek icin nedenlerin var mi diye de dusundum..........yani belki hakli da olabilirsin bir noktada. Adam sana guven vermiyor belli ki, adamin davranislari nasil?

Arkadaslarin dedigi gibi yav..kca davranan o kadar cok universite hocasi var ki.......benim eski bolumumde bir adam vardi 35 yaslarinda, sevgilisi de vardi ama herkesle hah hihi takilirdi.......yani sadece kizlarla, erkeklere kotu davranirdi. Sevgilisi duruu fark edince tekmeyi koydu tabi.

Bence olay adamin tavirlariyla da alakali, mesafeli saygili bir tip mi, yoksa yav..k mi? Ikinci secenekse zaten hoca olmasa, baska bir isyerinde de olsa yine abuksubuk davranislar sergileyecekti..boyle davranislara katlanilamaz bence.

Yani bilemedim, ya adam adam degil, ya da sen paranoya yapiyorsun Ikinci secenegi gordum daha cok anlattigin olaya dayanarak , ama adama bu kadar guvenmemenin bir nedeni olmali, daha once hatali davranislarini yakaladin mi?

bunu ben sormuştum önceden. Adamın aslında şüphelenilecek bir hali yokmuş.
Lorena'nın dedigine göre bu kavgaların sebebi aslında sevgilisinin onu kıskanmasıymış.
Dizi gibi bu ilişki benim için, heyecanla takip ediyorum.

Çok ama çok abartmışsınız. Hele son söylediğiniz mini etekli kızlar oynadı oda izledi demişsiniz pes ! artık dedim. Orada birtek erkek arkadaşınız yok. Orada bulunan diğer insanlarında elbet sevgilisi, eşi v.s. vardır. Herkes böyle şeylerden sorun yaratsa, kıskançlık triplerine girse hiçbir ilişki yürümez. Herşeyin bir sınırı var siz kıskançlığı abartmışsınız. Yok kadınla konuştu, yok kız kolunu tuttu. Alın sevgilinizi bir fanusun içine sizden başkası bakmasın, dokunmasın. Sadece bu ilişkide değil, ayrılıp başka bir ilişkide yaşasanız böyle davranmaya devam ettiğiniz sürece yanlız kalırsınız :34:

yok mesafeli saygılıdır aslında ama çokmu iyi niyetli bilemiyorum ben bile çözemedim henüz,yani çok güleryüzlü biraz sert olsa belki bu kadar yaklaşamazlar yanına,katı bi insan değil ama y..... da değil.öyle çok hoca var okulda biliyorum
aldatma olayı değil fakat eskiden hatalı davranışları oldu güvenmeme sebebim bunlar belkide
artık istemiyo beni galiba çünkü mesajıma cvp vermedi herşeyi sahteymiş yazıklar olsun

bunu ben sormuştum önceden. Adamın aslında şüphelenilecek bir hali yokmuş.
Lorena'nın dedigine göre bu kavgaların sebebi aslında sevgilisinin onu kıskanmasıymış.
Dizi gibi bu ilişki benim için, heyecanla takip ediyorum.

aman cnm böyle dizi olmaz olsun:))

Çok ama çok abartmışsınız. Hele son söylediğiniz mini etekli kızlar oynadı oda izledi demişsiniz pes ! artık dedim. Orada birtek erkek arkadaşınız yok. Orada bulunan diğer insanlarında elbet sevgilisi, eşi v.s. vardır. Herkes böyle şeylerden sorun yaratsa, kıskançlık triplerine girse hiçbir ilişki yürümez. Herşeyin bir sınırı var siz kıskançlığı abartmışsınız. Yok kadınla konuştu, yok kız kolunu tuttu. Alın sevgilinizi bir fanusun içine sizden başkası bakmasın, dokunmasın. Sadece bu ilişkide değil, ayrılıp başka bir ilişkide yaşasanız böyle davranmaya devam ettiğiniz sürece yanlız kalırsınız :34:

sizin eşinizin yada sevgilinizin kolundan bi kız tutsa hiç sorun etmezmisiniz

Bence ikinizde bir psikaytriste gidin, bu ne arkadaşım sevgili misiniz, nişanlı mısınız yoksa kıskançlıktan birbirini yemeye çalışan, sürekli tartışmalar içerisinde olan birileri mi? Yok annem aradı açmadın, yok asistan konuştu, yok öğrenci koluna girdi... Pes dedim.. Çocuk yaşta da değilsiniz ki okurken herhalde 18-19 yaşında çocuklar dedim ama abartılı bir saçma sapan ilişki sizin ki birde haksız mıyım demişsin ya haksızsın arkadaşım. Bırak konferansı iş hayatına girince ne yapacaksınız? Güven sorununuz mu var sizin? Çok mu aldatıldınız? İş yemekleri, iş seyehatlari olmayacak mı ? Hepsinde birbirinizin peşine mi takılacaksınız.. Valla işiniz zor ikinizinde :)

Aynı şeyleri düşündüm valla :)

Çoğu konuna denk geldim konu sahibi.
Hep böyle basit sebeplerle büyüyen kavgalar gördüm.
Aranızdaki yaş farkından kaynaklanıyor uyumsuzluklar sanırım.
Sevgilin de 33 yaşında olgun olup, seni idare edebilecekken o da senden farksız genelde yani.
Anlam veremedim. Ama bu böyle çok yürümez:ssz:

eski konularına bir göz attım
ve bu konunda da "cevap vermedi mesajıma herşey sahteymiş yazıklar olsun" gibi cümlelerden benim çıkarımım şu ki
sendeki sadece kıskançlık değil sen ayrıca takıntılısın
doktor değilim ama bence bu bir hastalık lorenacım

nişanlında en az senin kadar baskıcı
bilmiyorum hanginiz hanginizi tetikledi ilk başta ama, şu an ikinizde aynı durumdasınız bence

haklı olduğun konular mutlaka vardır
mesela üniversitede asistanlık yapmış biri olarak söylüyorum
öğrencisinin koluna girmesi hiç normal değil
ben olsam eşime uygun bir anda bu durumdan hoşlanmadığımı söylerdim
bu konudaki ciddiyetimi belirtirdim ama onlarca mesaj atmazdım üstelik o sahnedeyken
ancak açtığın konuların çoğunda kendine boşuna eziyet etmişsin

benim çok geniş biri olduğumu düşünme
ben de kıskancımdır eşim de kıskançtır ama ikimiz de iş hayatımız ve sosyal hayatımız olduğunu kabul ettik
mesela karşı cinsimizle başbaşa yemek yemeyiz, çay içmeyiz
ama bir yemek daveti verilmişse gideriz, seviyeli bir şekilde konuşur sohbet ederiz
birbirimizin isteklerine saygı duyuyoruz ama sınırlarımız olduğu için
bu konuda hiç sıkıntı yaşamıyoruz
ama sizin sınırlarınız yok herşeyi kıskanıyorsunuz

Son düzenleme:
Bu arada yakın bir arkadaşım da senin gibi takıntılıydı
artık bırak eşi biz bile bezmiştik
hiç gerçek sebepleri yokken onlarca kez boşanmaya kalktılar
eşi çok sevdiği için vazgeçmedi ondan
vazgeçmedikçe sanki tetikledi takıntılarını
en sonunda adam pes etti

psikoloğa gideceğini söylemişsin
sanırım önce psikiyatriye gitmen gerekiyor
babanın maaşından kesilir bunu göreceklerdir yani
ama görsünler ne olacak, her gün böyle üzüntü çekmekten iyidir

başbaşa oturup kahvemi içecek valla ben böyle düşünmüyorum tmam abarttığım zamanlar oluyo ama arada mesafe olmalı herzaman o kadar rahat olmak bana göre değil

Yahu sizin ortak kız arkadaşlarınız yok mu?
Yapma LoreNa bu kadar özgüvensiz misin?
Senin olay zaten adama güvenmemek değil, adamın bi'halt yaptığı yok gayet normal insanlar gibi davranıyo sen dehşet ötesi özgüvensiz bi'kızsın.
Lütfen tedavi olmadan evlilik gibi bi'saçmalık yapma zira boşanma ihtimalin yüksek görünüyo.
Resmen her kadın senin gözünde sevgiline göz koyacak, elinden alacak kadar çirkin karakterde.
Sen sevgilisi olan arkadaşınla (sınıf arkadaşın mesela) çayda mı içmiyosun, aynı sırada da mı otur muyosun?
Hayır diyosan hangi dünyadansın diye sormak istiyorum:53:
Lütfen git kendine asosyal, pasif birini bul adama da yazık etme.
İçten içe de kıskanmıyor değilim, biz yapsak adamlar katlanmaz sevmiyolar mı bizi ne:27::9::9:

Konu sahibesi;
Diğer konularınıza göz atmadım, ama burdaki düşüncelerinizi okuyorum. ve gayet doğal karşılıyorum ben.
Kişi den kişiye fark ediyor bu durum, bu sebepten de farklı yorumlar yapılıyor.

Siz kendiniz gibi olun. Bu durumdan rahatsız oluyorsanız. Siz böylesiniz. Doğanız bu.
Allah karşınıza sizin doğanıza uygununu çıkarsın inşAllah.

Bakın size bir misal vereyim; müstakbel eşiniz için bir bayanın 'ruh ikizim!' demesinden rahatsız olurmusunuz?
Ben bu ve benzeri durumdan çok rahatsız oldum.
Heryerde heran birlikte geziyorlardı. S
kadın ona öyle bakıyordu ki, ruhum sıkılıyordu bu durumdan. müstakbel eşime başka bir bayan 'öyle' bakamazdı. O anlarda hissettiğim bu rahatsızlığımın boşuna olduğunu hiçbir zaman düşünmedim.

Aralarındaki yakın bağın nereden kaynaklandığını ve Durumdan rahatsız olduğumu bi kaç kez söyledim, ama o ( müstakbel eşim olacak kişi) bunun farkında değildi. Ona göre herşey gayet normaldi.
Bardağı taşıran son taşıran damlalar sonrası ben o kişi ile bir ömür sürdüremiyeceğimi anlamıştım.
Benim Canım çok yandı. Neler olup bittiğini anlatmaya ne gücüm var ne de isteğim.
Rabbim biliyor ya o yeter bana, Ona havale ettim ikisini de ve yolumu ayırdım.

Bu bayanla ilgili Gözüm hep arkada kalıyordu. Ama bitince ben rahatladım. elbetteki kolay olmadı. Sonuçta sevmiş güvenmiş birlikte hayırlı adımlar atmaya niyet edilmişti. Canım bunun için çok acıdı. Ama ileride eşime güvenemeyip acı çekmektense, şimdiki acıyı tercih ettim. İyiki de böyle yaptım. Ha bahsetmediğim ve beni derinden yıkan durum daha oldu... Ahiret gününe inanıyorum. Allah herkesin içini niyetini biliyor ya, herkes şu dünyada ettiğinin karşılığını bulacak. Zerre kadar iyilik eden de kötülük edende.

Değerli konu sahibesi, sanırım bu durumu çekmeyen de anlıyamaz. Yapılan bazı yorumlarda içimden hep böyle düşünüyorum.

gözün arkada kalacak ve ona güvenemiyeceksen, oda güvenmeni sağlıyamıyorsa,
iyi düşünmenizi tavsiye ederim.
Sonucta bir ömür geçireceksiniz birlikte

Son düzenleme:
"üzüm üzüme baka baka kararır, körle yatan şaşı kalkar" gibi atasözlerimizin tam yeri burası olabilir.

ikinizin de gerçekten normal değil tavırları. bu konuyu bir doktorla tartışmanız gerekiyor yakında birbirinize ciddi zararlar vermek istemiyorsanız.

Back
X