• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek tarafli pcos ve gebelik istegi

Kadinlarca

Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2022
8
0
16
32
Merhabalar. 33 yaşındayım ve artık gebelik dusunmeye başladık. 3 aydır folik asit kullanıyorum. Herhangi bir sorun olup olmadığını öğrenmek için muayene olmaya gittiğimde sol taraf normal, sağ taraf pcoslu sekilde göründü ancak herhangi bir test yapılmadı. Her ay düzenli adet görüyorum. 1 kere korunmasız ilişki denedik ve regl oldum. Bundan sonraki aylar için ne yapmam gerekiyor?

Merhabalar. 33 yaşındayım ve artık gebelik dusunmeye başladık. 3 aydır folik asit kullanıyorum. Herhangi bir sorun olup olmadığını öğrenmek için muayene olmaya gittiğimde sol taraf normal, sağ taraf pcoslu sekilde göründü ancak herhangi bir test yapılmadı. Her ay düzenli adet görüyorum. 1 kere korunmasız ilişki denedik ve regl oldum. Bundan sonraki aylar için ne yapmam gerekiyor?
Pcos bende de bazen tek bazen cift tarafli gorunum çıkıyordu. Duzenli adet olsanizda yumurtlama olup olmadigini takip etmenizi tavsiye ederim. Benimde son üç yıldır duzenliydi örneğin ama korunmasiz iliskilerde duzeni bozulmuştu bebek denerken.
Size ilk tavsiyem ovulasyon testlerine adetin 11. Gününden baslayip yumurtlama gorene kadar takip etmeniz. Hatta yumurtlama gordugunuzde emin olmak icin pik ovulasyon testinde 7-8 gun sonra progesteron degerinize baktirmaniz 5 ustu ise yumurta iyi catlamis demek oluyo ama daha yuksekse daha iyi.
Diger tavsiyem gunde yarim saat 1 saat yürüyüş ve akdeniz usulü beslenme.
Ayrica doktorunuza omega 3, d vitamini ve inositol kullanip kullanamayacaginizi sorarak takviye alabilirsiniz.
Bir de pcos metobolik bir durum oldugu icin seker insulin direnci tiroid givi durumlar da tetiklenebiliyor ve yumurtlamayi etkiliyor bence dahiliyeden bunlara genel kontrol yaptirsaniz fayda var. Hatta d vitamini icin de sorarsiniz.
Ben liseden beri pcosum, insulin direncim ve tirodim yavas, tiroidi bilmiyordum uc ay once ogrendim ilac kullanmaya basladim mesela belki ondan olmuyordu yumurtlamam bilemiyorum ama bu ay gebeligimi ogrendim.
Kilo sorunumda vardi 7 kilo verrsim, yuruyus vs derkenn oldu çok şükür.
Allah inşallah size de nasip eder
Benim de İnşallah sağlıkla ilerler🌸

Back