Tek taş küpe

Elif tek derdin tektaş olur inşallah arkadaşım:KK9:
Ne yalan söyliyim konu içeriğini okuyunca şaşırdım :)

aynen o kadar çok alışmışım ki bende konu başlıklarında kocayla kayınvalideyle vs vs vs ilgili şeyler okumaya bu valla soğuk su gibi geldi :D

kesim (cut), renk (color), berraklık (clarity) ve karat (carat)

Bunların iyiliği kötülüğü nasıl seçiliyor, valla cahilim bu konuda =))
Epeydir beştaş bir yüzük bakıyorum Zen'de 0,55 karat 3.000 TL civarı, Atasay'da 0,55 karat 5000-6000 arası nasıl seçicem anlamadım ki =)) Bir de yüzüklere bakıyorum taşlar hep aynı görünüyor gözüme =)))

Bunların iyiliği kötülüğü nasıl seçiliyor, valla cahilim bu konuda =))
Epeydir beştaş bir yüzük bakıyorum Zen'de 0,55 karat 3.000 TL civarı, Atasay'da 0,55 karat 5000-6000 arası nasıl seçicem anlamadım ki =)) Bir de yüzüklere bakıyorum taşlar hep aynı görünüyor gözüme =)))
ozel mesaj olarak yazdim kendi bilgimi.

Tam olarak yazdıklarından özellikle de "belli olmaz diyorlar" " taksitle alıcam" " en küçük karatlısı ne kadardır" şu cümlelerden çekip aldığım kısımlar.

Sanki birşeyleri gösteriş amaçlı yapıyormuşsun gibi. Birilerine bak benim pırlantam var demek için. Böyle izlenim uyandırıyorsun karşıdan.

Ayrıca bir çift pırlanta tek taş küpe aman aman pahalı bişey değil karatına bağlı tabi ama devasa birşey istemiyorsan sertifikalı (atasay yada zen bakabilirsin) doğru düzgün bir şey 1500 tlyi geçmez.

Ayrıca üzerinde de pırlanta yazmıyor yani benim pırlanta küpelerim var demeden kimse pırlanta olduğunu ilk bakışta anlamaz.
Küpelerim pırlanta diye her yerde yayman lazm buda çok itici olacaktr.

her bütçeye göre pırlanta var aman aman bi şey değil artık. yani bence pırlanta olduğunu insanların anlayıp anlamaması da önemli değil. benim için daha parlak durması, sertifikasının olması ve sorun yaşadığımda çözülebilmesi önemli. normal taş olunca da bağırıp kaçmıyor sonuçta

zevk meselesidir tabi
ama hiç düşürüp kaybedebileceğinizi düşündünüz mü?
ben korkarım ya çünkü küpelerimin teki hep kulağımdan düşer bişeylere takılıp

Pırlanta olmasa da olur diyenlerdim. Ama bir kere takitktan sonra diger tastan farkini insan anliyor.
Eger gerçekten kullanacaginiz bir seyse alip kullanin.
bem taki cok seven vir insan degilim ancak aliyorsan da gercekten kullanaacgim seve seve bir seyi tercih ederdim.

Yüzüğüm ve kolyem var tek taş. Bayağıda büyük sayılırlar. 10 sene kadar oldu alalı altınbaştan. Geçenlerde temizletmeye götürdüm verip başka birseyler alıyım dedim ilk aldığım fiyattan alıyorlar:KK43: ama pırlanta seven bir insan bozdurmaz zaten ben değer kaybı olarak görmüyorum. Bilezik falan alıyorsun ama kullanmıyorsun ( yani ben kullanmam)yatırım oluyor ancak. Pırlantanın değer kaybınıda taktığına sayacaksın.

Back
X